Wanneer 1e keer ongesteld na miskraam? - Zwanger worden forum

klein hartje - schreef op 21-01 om 22:44
Hoi,

Wat de titel al zegt....
We hebben net 2 weken geleden een miskraam gehad op 11 weken zwangerschap.
Ook al was het een 'klets' recht in ons gezicht. Toch willen we heel graag weer zwanger worden.
Er wordt van gyn geadviseerd om 1 menstruatie af te wachten. Enkel weet je niet op voorhand, hoe lang je  1 Ste cyclus gaat duren. En wanneer je ongesteld gaat worden.
Zijn er onder jullie die dit zelf ook hebben gehad, en me even hun ervaring kunnen delen?
Mercii alvast.
Grts klein hartje 
171 antwoorden en 19652907x bekeken
Kat - schreef op 22-01 om 12:35
Hey klein hartje, 
Kan niet echt antwoorden op je vraag maar hier vrijdag ook het nieuws gekregen van een miskraam. Ik moet wel het vruchtje nog afwachten, dus het ergste moet nog komen. Kwam het bij jou spontaan? 
Ook wij willen hierna gewoon verder doen want onze kinderwens is groot. Ik las wel al dat vanaf je lichaam proper is en er geen Hcg meer is je terug een eisprong kan hebben. Ook heb ik al gelezen dat er mensen gelijk weer zwanger zijn zonder terug te menstrueren. 
De gyne zal altijd zeggen om een menstruatie af te wachten om het tellen gemakkelijker te maken (net als wanneer je stopt met de pil) maar voor je lichaam maakt dit niet echt uit. 
X Kat 
klein hartje - schreef op 22-01 om 13:09
Hoi kat,
Ohh zo erg vr jullie. Is echt verschrikkelijk he, als je dit mee maakt?!
Hebben ze het bij jullie ook gezien bij een echo? Hoever was je?

Ik was 11 weken, en "voelde" me plots niet meer zwanger. Ik was plots niet meer misselijk (ik gaf 2x per dag over, en ineens niet meer), borsten deden ook niet meer pijn. Dus vroeg ik een EXTRA echo aan. En mijn gevoel werd dus alleen maar bevestigd. Toch hoopte ik wakker te worden uit die nachtmerrie. Maar helaas, ik ben dan 5 dagen laten binnen gegaan voor een curretage. Aangezien, ik geen spontane bloeding kreeg. Was de kans groot, dat het vruchtje er niet volledig vanzelf ging afkomen. Daarom... :-(
Maar we geven de moed niet op, ook al was dit verschrikkelijk. We willen echt nog graag een kindje. 

Jullie ook veel succes.
Misschien kunnen we elkaar wel een beetje steunen? 

Doei x
Kat - schreef op 22-01 om 13:21
Op 31 dec had ik een positieve test. Daarna bloedonderzoek bij de dokter was ook oke. Ik was zwanger. Normaal zou ik vandaag 7 weken zijn. Vorige week maandag kreeg ik wat bloed verlies. Ik was heel ongerust dus naar het ziekenhuis gegaan. De gyne van wacht deed daar een echo. Daarop zag ze dat het vruchtje kleiner was dan gedacht en ik dus gewoon minder ver was. Maar 4 weken? Ze maakte zich toen niet direct zorgen omdat het vruchtje mooi hoog in de baarmoeder zat. Maar dinsdag had ik dan iets meer bloedverlies dus terug heel ongerust. Woensdag bloed laten trekken en 48u later (vrijdag) terug om te zien of mijn hcg waar stegen of daalden. Ze waren dus gedaald. Dat wil al zeggen dat het voorbij is. Op echo zagen ze dan dat het vruchtzakje wat ingezakt is en nog kleiner dan maandag. Dus 100 % slecht. Moet nu wachten tot het komt. Maar daar loop ik nu zo slecht van. Wanneer gebeurt het? Wat als het op het werk gebeurd? 
Ik kan dit ook niet verwerken en plaatsen zo lang dat vruchtje nog in me zit. Zou hele dagen huilen... 
Elkaar steunen zou me echt goed doen. Want jij begrijpt echt hoe ik me momenteel voel en ook wij willen de hoop niet opgeven en snel terug verder doen. 
Ellis - schreef op 22-01 om 23:38
Op 27/11 had ik een positieve test in m'n handen, maar aangezien ik die week ervoor al wat bloedverlies had ben ik meteen naar de ha geweest. Daar heb ik 2x een bloedtest laten doen om te kijken of het hcg steeg. Dit was helemaal goed. 
Op 9/12 had ik een eerste echo, waarop spijtig genoeg te zien was dat het toch was misgelopen. Ik was toen 7w+4.
De miskraam kwam niet spontaan op gang dus op 19/12 heb ik een curretage gehad. 
5/01 een check up bij de gyn. M'n baarmoeder was helemaal schoon dus ik heb ook meteen groen licht gekregen om terug zwanger te proberen worden. Tijdens de check up heeft de gyn ook gezien dat er nog geen nieuwe eitjes aan het rijpen waren, maar dit zou volgens hem niet te lang meer duren.

Nu is mijn currettage dus 5 weken geleden en ik heb nog geen eisprong gehad (ik gebruik ovutesten). Wel merk ik dat ik sinds een week weer afscheiding heb, wat ik de eerdte weken na mn curretage niet had, dus ik vermoed/hoop dat m'n cyclus weer in gang is geschoten.  

Ik hoop snel een eisprong of menstruatie te krijgen zodat ik weer wat inzicht krijg in mijn cyclus want dit wachten vind ik maar niets 
klein hartje - schreef op 23-01 om 08:29
Hoi Ellis,

Ik herken je uit het groepje juli 2017...
Allemaal zo dubbel he, Maar wel super, dat je opnieuw groen licht  hebt gekregen!
Mag ik je vragen hoelang je na jou curretage blijven bloeden bent? Bij mij stopt het soms, en begint het weer. Curretage is morgen 2 weken geleden.

Succes alleszins, dat je snel opnieuw weer die positieve test in je handen mag hebben. 
Grtss
Ellis - schreef op 23-01 om 14:00
Hey klein hartje, ik heb buiten de dag van de curretage eigenlijk bijna geen bloed meer verloren. De eerste paar dagen af en toe enkele druppels, een inlegkruisje was meer dan genoeg. 
Ik moest twee weken na de curretage een check up laten doen waarbij de gyn keek of m'n baarmoeder helemaal schoon was. Moet jij dit nog laten nakijken. Volgens mij zijn nabloedingen normaal, maar als je je zorgen maakt moet je de gyn misschien een bellen...
. - schreef op 23-01 om 14:06
Oh dames wat een verschrikkelijk verdrietig nieuws  veel sterkte het blijft een verlies 

Ik heb 20 augustus een miskraam gehad en bleef heftig bloeden tot 13 september waar toen uit een echo bleek dat er stukje vruchtzak niet uit zichzelf eruit was gekomen. Op 20 september ben ik teruggekomen voor controle, ik was toen helemaal schoon en had zelfs alweer een eisprong. Een week daarna werd ik een soort van ongesteld. En precies 28 dagen daarna werd ik weer ongesteld zoals me cyclus altijd al was. Een maand later was ik weer zwanger. 

Ik herken het gevoel van door willen gaan. Toen ik maar bleef bloeden had ik het gevoel dat ik stilstond en niet verder kon. Het lijkt nu alsof het eindeloos is maar het komt echt wel goed hoor meiden en hopelijk zijn jullie snel weer zwanger 
klein hartje - schreef op 23-01 om 14:07
Hoi Ellis,
Ik moet nu binnen 4 weken pas opnieuw laten controleren. Ze zij aan de telefoon dat dit idd wel normaal is. Zolang het niet raar begint te ruiken, en geen buikpijn erbij is het ok.
Dus oef...

Even afwachten dus.
lise - schreef op 23-01 om 15:51
Hi meiden,

Wat verschrikkelijk he om dit mee te maken?
Ik heb in juni een curettage gehad. Na precies 4 weken werd ik ongesteld. 
Afgelopen  maandag helaas weer een curettage gehad. Ik hoop over 4 weken weer ongesteld te zijn (of niet natuurlijk...) 
Vanmorgen nog een zwangerschapstest gedaan, deze was nog knalpositief! 
Tijdens de curretage in juni bleef mijn zwangerschapstest nog 2 1/2 week positief (bijna 8 weken zwanger). En anderhalf week later dus een menstruatie. Denk dus wel dat je eiersprong wel er kan zijn met (lichte) hcg in je lijf! 
Nu nog licht bloedverlies (bijna alleen met afvegen). Vorige keer de volgende dag al niets meer. 

Sterkte meiden 
lise - schreef op 23-01 om 15:53
Ik ga trouwens pas na 7 weken weer terug naar de gynaecoloog. Dat is dan wel laat dus?!
klein hartje - schreef op 23-01 om 15:59
MamaN,
Dank je vr je gerustellende woorden. Ooit komt het allemaal weer goed (hopen we)....
Lise,
Heb je nu opnieuw een curretage laten doek, omwille v opnieuw een miskraam? Of vr andere medische redenen? Pfffff een mens kan wat voor hebben he? 

Doeii
klein hartje - schreef op 23-01 om 16:05
Ohhh kat,

Ik weet idd perfect hoe je voelt! Ook begrijp ik het gevoel, dat je het niet kan afsluiten, zolang je nog rond loopt met het vruchtje. Ik hoop mee vr jou, dat dit snel achter de rug mag zijn. Ook al is het dubbel,  want het liefst van al... wil je dit niet afgeven! 
Knuffel xx
Ellis - schreef op 23-01 om 16:06
Oh lise, wat erg dat je dit 2x hebt moeten meemaken...

Jullie moeten best lang wachten om weer op controle te komen. Komen jullie uit Nederland? Ik kom uit België, dus een zwangerschap wordt sowieso opgevolgd door een gyn ipv verloskundige. Misschien dat er daarom zo'n verschil op zit.

Maman., Ik wil inderdaad vooruit gaan. Liever een menstruatie dan deze onzekerheid. Ik wil inderdaad echt gewoon weten waar ik aan toe ben. Weer m'n cyclus kunnen bijhouden en wat gerichter vrijen.
Proficiat met je zwangerschap trouwens! Gaat alles goed of heb je ergens last van?

Klein hartje, m'n gyn had me ook verteld dat bloedingen normaal zijn zolang ze niet extreem hevig zijn en er pijn of koorts bij was. Dus het enige dat je kan doen is inderdaad afwachten. Hoe vervelend dat dat ook is...
Ellis - schreef op 23-01 om 16:13
Kat, als je er niet mee wil rondlopen, kan je dan niet vragen voor een curretage? Ik heb 10 dagen gewacht tot het spontaan kwam. Dit gebeurde niet dus heb ik toch een curretage gevraagd. Het was 5dagen voor kerst en ik was bang dat ik het vruchtje zou verliezen tijdens de feesten en dat wou ik vermijden. Ik kon het ook pas helemaal afsluiten na de curretage. Ik begrijp je pijn en zorgen dus al te goed. Veel sterkte 
lise - schreef op 23-01 om 16:30
Ik kom uit Nederland. 
Derde miskraam in een klein jaar. Een is zelf gekomen. Andere 2 dmv van een curettage. Echt heel veel verdriet van gehad/heb ik. 
Maar na de curretage beter een plekje kunnen geven. Was ook veel te bang, wanneer ik zou afwachten, dat het ineens op mijn werk kon gebeuren ofzo. En kon nog lang duren. Dat wilde ik niet. Wilde het echt kunnen afsluiten. (Hoewel ik bij de laatste curretage een week heb moeten wachten voordat er plek was. Vond dat echt heeeeel lang duren!)
Je kan afwachten, maar als je dat echt niet ziet zitten kan je vragen om een curettage. Of medicijnen om het op te wekken. 
Anoniem 2 - schreef op 23-01 om 20:37
Haai allemaal,
Heb 27 dec een curretage gehad. Was er echt heel bang voor maar wou idd het gewoon afsluiten en het idee het nieuw jaar in te gaan met iets in me buik wat niet meer leefde vond ik niet fijn. Na 3 weken teste is met clearblue digital negatief. ( was er blij mee want dan wist ik Okee me lichaam doet wat die moet doen) nou na 4 weken dacht ik zou nog is testen. Had er nog 1 van sensitive en deze gaf positief aan ik gelijk nog paar halen en volgende heel licht streepje positief en toen deed ik die van clearblue digital weer en deze was weer negatief. Ik snap er helemaal niks meer van. Hebben jullie hier misschien ervaring mee? Het is die onzekerheid die zo vreselijk is. Bedankt alvast voor het lezen 

Groetjes pip
klein hartje - schreef op 23-01 om 21:48
Hoi PiP,
Nee dat weet ik zelf niet... Misschien even bloed laten trekken bij twijfel? 
Ofwel was er toch nog hcg in je bloed van zwangerschap? Ofwel een nieuwe zwangerschap, die erg vroeg opnieuw is afgebroken?
Ellis - schreef op 23-01 om 23:13
Hey pip, het zou kunnen dat die sensitests gevoeliger zijn en daarom dus nog een heel licht streepje weergeven. Ik zou binnen een paar dagen nog eens testen en dan kan je zien of het streepje op- of afloopt.
Als het minder wordt is het nog hcg van je miskraam, als het streepje duidelijker wordt ben je waarschijnlijk zwanger en ga je best naar ha of gyn om zeker te zijn. Als ik moet gokken, denk ik dat het nog van je miskraam komt, maar ik hoop natuurlijk voor jou dat het een nieuwe zwangerschap is!
klein hartje - schreef op 23-01 om 23:17
Mijn duimpjes ook op PiP, dat het hopelijk positief nieuws zou mogen zijn
lise - schreef op 24-01 om 07:06
Hi pip, 
Snap dat je in de onzekerheid zit. Vreselijk. Ik hoop voor je dat dit van een nieuwe zwangerschap is. Sensitest is wel een stuk gevoeliger dan cb. 
Het enige war je kan doen, is over een paar dagen weer opnieuw testen
Zal voor je duimen!
. - schreef op 24-01 om 13:52
Dankjewel Ellis! Ik voel me opzich wel goed alleen tekort aan vitamine d en ijzer dus dat is wat minder. Achteraf gezien had ik tijdens de zwangerschap van de miskraam geen zere borsten en vermoeidheid. Alleen was me er toen helemaal niet van bewust dat dat zou kunnen betekenen dat er geen "echt" leven in me buik zat. Het is wel jammer dat je na een miskraam nooit meer onbezorgd zwanger zult zijn.. dat zullen jullie denk helaas ook hebben. 
Pip, wat spannend! Kan inderdaad twee kanten op. Anders over een paar daagjes weer opnieuw testen? Het kan zomaar dat je weer zwanger bent hoor! Ik heb ook niet gewacht tot me menstruatie ben gewoon meteen doorgegaan met klussen. Ik ben toen wel 1 keer ongesteld geweest en nu weer zwanger. Het is natuurlijk wel handiger voor de berekening maar ik ben van mening dat zolang je lichaam er nog niet klaar voor is je niet zwanger raakt en anders ben je gewoon weer herstelt. Ik duim voor een nieuwe zwangerschap meid! 
klein hartje - schreef op 25-01 om 11:01
En PiP, 
Ondertussen nog getest? We wachten in spanning mee af met jou

MamN,
Het is zoals je zegt. Daar heb ik ergens bang vr nu, dat je nooit meer onbezorgd zwanger bent na een mk. Probeer er toch mr van te genieten, m'n duimpjes op dat alles goed mag blijven gaan bij je.

Hier kan ik bijna zeggen, dat m'n bloeding na mk (curretage) aan het minderen is. Weer een stapje verder... Ik hoop toch stiekem dat ik opnieuw snel m'n gewone cyclus zal hebben. Al ga ik er denk ik opnieuw gewoon direct weer voor gaan.
Heb ook wel bang, dat ik er nu TE veel mee bezig ga zijn, met het zwanger worden?!

Fijne dag verder nog!
Kat - schreef op 25-01 om 11:37
Hey, hier momenteel met medicatie begonnen want het vruchtje komt niet af  
Spijtig genoeg doet ook de medicatie niet veel meer. Morgen terug naar de gyne. Oh wat wil ik gewoon dat dit voorbij is  
klein hartje - schreef op 25-01 om 22:42
Kat,

Ohh helemaal niet fijn. Kan je niet vragen vr een curretage? Bij mij hebben ze dit zelf voorgesteld. 
Het idee is misschien niet fijn, een curretage. Maar dan ben je er wel ineens vanaf. Het herstel hiervan, valt op zich ook best wel mee. Lichamelijk heb je er weinig tot geen last van. Enkel emotioneel, maar dat heb je met een mk sowieso. 
Sterkte! 
Kat - schreef op 26-01 om 09:22
Ga dit idd deze namiddag vragen. Ik word gek van dat wachten. Is emotioneel veel te zwaar  
Ellis - schreef op 26-01 om 22:29
Hey kat, hoe was het bij de gyn vandaag?

Klein hartje, ik zag dat je in een ander topic je ovulatietest geplaatst had, wat fijn dat je cyclus zo snel weer opgestart is! Dan kan je weer lekker vrijen en hopelijk binnenkort weer een positieve zwangerschapstest!
klein hartje - schreef op 26-01 om 23:21
Hoi ellis,

Ja idd. Ik deed ovulatie test, en deze is dik positief! Ofwel (als ik het opzoek op internet) zit er nog laag hcg in mn urine? Dit beiinvloed de ovu-test blijkbaar. Dus deed ik vandaag ook een zwangerschapstest om dit ook te controleren. En de zwangerschapstest hier, is negatief nu na de miskraam. Dus is het toch een teken dar hcg toch uit mijn lichaam is denk ik?  Wat een goed teken is? vind het een beetje raar. Ik zal maar gewoon netjes mn nod afwachten he?

Kat,

Ik heb ook aan je gedacht vandaag. Hoe gaat het met je?

Kat - schreef op 27-01 om 16:07
Ik ben er nog niet vanaf. Ik moet nu progesteron beginnen nemen voor een week. En dan ermee stoppen. Daardoor gaat mijn lichaam in de war zijn en zou ik na een dag of 5 toch moeten bloedverlies hebben. Maar dus dan zijn we weer twee weken verder. Ik moet geduld hebben zegt ze, hoe moeilijk het ook is. Voor een curettage is het te klein en zou ze meer slecht dan goed doen zegt ze...
Kat - schreef op 27-01 om 16:19
Super dat je een eisprong hebt klein hartje! Maak het maar lekker gezellig dit weekend  

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer 1e keer ongesteld na miskraam?' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan