Wanneer 1e keer ongesteld na miskraam? - Zwanger worden forum

Ellis - schreef op 08-02 om 07:45
Hey anoniem 2, ik heb geen zwangerschapstesten meer gedaan na de curretage dus ik heb geen idee hoe lang die nog licht bleven. Wel heb ik ovulatietesten gedaan en zo weet ik dus sinds wanneer mijn cyclus weer op gang is. 
Mijn curretage was 19 december en ergens binnen dit en 5 dagen verwacht ik mn eerste ms!

Als je zeker wil zijn kan je aan de ha een bloedtest vragen, zodat ze je hcg kunnen meten!
172 antwoorden en 34194321x bekeken
kirstnn - schreef op 08-02 om 13:04
Hee mellanie1801, ik zou dan of bloed laten prikken op hcg bij de ha en anders verder afwachten, kan ook zijn dat je cyclus nog in de war is na de mk.
Anoniem 2, ik heb vorig jaar wel getest na de curretage werd na 4 weken wel precies weer ongesteld en pas na 5weken negatieve test, dus ik heb toen ook geen eisprong gehad. Heb nu zelf ook weer n mk gehad vorige week deze keer wel spontaan dus ben nu zelf ook benieuwd wanneer me menstruatie er aan komt. Teste gister ook nog licht positief.
Mellanie1801 - schreef op 08-02 om 21:27
Heb nu 3 dagen wat bruin verlies wat gister beetje rood zag maar vandaag weer helemaal niets snap er niets meer van laat maar gwn de menstruatie komen kunnen we weer verder met klussen dit is zo ook niets haha
kirstnn - schreef op 08-02 om 22:55
Nee snap ik mellanie, normaal ben je blij als t wegblijft en na n mk of negatieve test heb je zoiets van nog liever vandaag n menstruatie als morgen hahah 
Ellis - schreef op 09-02 om 07:47
Net ongi geworden voor het eerst sinds mn curretage (19/12). Een beetje triest dat het niet meteen weer raak was maar langs de andere kant heel blij dat m'n lichaam weer hersteld is! Nu kunnen we er weer 100% voor gaan!
kirstnn - schreef op 09-02 om 08:46
Ja ik snap je helemaal Ellis, ik zit voorlopig nog te wachten op de eerste keer ongi na de mk. Hopelijk snel weer n positieve test voor je!
Ellis - schreef op 09-02 om 16:05
Dankje kirstnn! Jou miskraam was toch nog heel recent he of heb ik hett fout?
kirstnn - schreef op 09-02 om 17:14
Nee klopt Ellis, vorige week maandag zette t pas door.
klein hartje - schreef op 09-02 om 18:02
Ik ook ongi geworden. Eerste keer na mk. Dit netjes 4weken na mn miskraam. 
Nu hop ... vol moed er weer tegen aan.

kirstnn - schreef op 09-02 om 18:21
Wat fijn klein hartje! Normaal ook gwn n cyclus van 28dagen, of is die nu net wat langer of korter?
klein hartje - schreef op 09-02 om 23:00
Normaal ongeveer 30 dagen. Dus netjes he
kirstnn - schreef op 10-02 om 11:05
Ja zeker netjes
kirstnn - schreef op 13-02 om 12:24
Hey dames.
Vanochtend controle echo gehad of de mk compleet was en heb goed nieuws gehad. Alles was idd schoon, en ze zag alweer eiblaasjes die zich aan t ontwikkelen waren! Ze verwacht eind deze week ongeveer weer n eisprong en over 2/2,5 week weer n menstruatie  dus we gaan denk ik maar weer aan de ovulatietesten!
Ellis - schreef op 13-02 om 15:08
Wat een goed nieuws Kirstnn! Veel geluk deze ronde!
kirstnn - schreef op 13-02 om 17:04
Dankjewel Ellis!
klein hartje - schreef op 19-02 om 20:29
Kat, hoe gaat het onderss met jou?
Jude (Gast) - schreef op 20-02 om 01:14
Hallo allemaal,
Ik heb op 14 januari een miskraam gehad. Ik was toen 6 weken zwanger. De miskraam begon spontaan. Diezelfde dag bij de vk geweest en die bevestigde met een echo dat het niet goed was. Vruchtje was met 5 weken gestopt met groeien. 
Alles is voorspoedig verlopen en bij de controle een week later was het vloeien gestopt en mijn baarmoeder weer schoon. Ook zag de vk al nieuwe vorming van eitjes in mijn eileider. 
Na de nacontrole was ik erg opgelucht. Blijkbaar werkte alles weer zoals het zou moeten en had mijn lichaam het natuurlijk opgelost. Mijn man en ik besloten niet te wachten op de volgende menstruatie maar gewoon af te wachten en de natuur zijn beloop te laten. Volgens vk hoefden we ook niet perse te wachten. 
Nu denk ik op 28 januari mijn eisprong te hebben gevoeld. Ik voel deze altijd tijdens mijn cyclus. Dus ik verwachtte dan ook 14 dagen later mijn menstruatie. Deze bleef uit. En tot op heden ben ik nog niet ongesteld geworden. Ik heb al een aantal testen gedaan maar die zijn negatief. Nu merkte ik zaterdag 18 februari bij het afvegen wat licht roze/bruine afscheiding. Heel minimaal. Dit was de 19e ook het geval, 's ochtends nog een test gedaan maar toch negatief.  
Nu vraag ik me af wat er aan de hand is. Kan mijn eisprong  (of innesteling) verlaat zijn? En heb ik nu last van innestelingsbloeding? Of is mijn cyclus gewoon nog van slag na de miskraam van ongeveer 5,5 week geleden? 
Heeft iemand hier ervaring mee? En wat is wijsheid? 
Groetjes Jude
klein hartje - schreef op 20-02 om 09:08
Jude, 
Welkom erbij. Vreselijk hè, een miskraam.
Hopelijk snel allemaal positieve testjes hier!
Wat je verteld, herken ik zelf helaas niet. Anders vr de zekerheid even je bloed laten nakijken? Kan wel innestelingsbloed zijn? En dan test je misschien pas over een dag of 5 positief?
Hou ons op de hoogte hè.
Succes alvast!
lise - schreef op 20-02 om 09:46
Hi jude,
Erg om mee te maken he?
Ik heb een beetje hetzelfde. Ik had vorig weekend ook bij afvegen bloedverlies. Dacht dat het door zou zetten, maar na 2 dagen al weer gestopt. 
Ik dacht misschien een ei overgeslagen te hebben? Echt geen idee...
Eigenlijk moest ik morgen terug naar de gynaecoloog, maar helaas gaat dat niet door. Had ik het kunnen vragen. 
Wat een onzeker gedoe. Hopelijk is het bij jou innestelen en heb je over een paar dagen een positieve test!!!
kirstnn - schreef op 20-02 om 19:57
Hee Jude, ik herken het ook niet net zoals klein hartje zegt. Dus ik zou afwachten of idd anders bloed na laten kijken.. 
Lise, bij mijn eerste miskraam, was een MA met curretage, werd ik wel 4 weken erna ongesteld maar heb die 'cyclus' geen eisprong gehad dus het zou wel kunnen..
Zelf zit ik nu weer op t wachtbankje, van t weekend eisprong gehad want heb nu weer gruwelijk last van mn rug heb ik altijd daarna.. We wachten af 
Succes!
haasje - schreef op 20-02 om 20:19
Heb ook reeds 2 miskramen achter de rug. De eerste keer aan 6 weken, gezien op echo toen ik 9 weken had moeten zijn. Dan 1 week gewacht, raar maar waar, de vruchtzak was nog gegroeid en bleef symptomen hebben. Dan heb ik cytotec moeten nemen, dit veroorzaakt weeen waardoor het miskraam afkomt. 13u ondraaglijke krampen gehad en hevig bloedverlies (tot ik bewusteloos was en bloed heb moeten bijkrijgen). Vreselijke ervaring. Volgende ochtend op controle. Er was nog een stuk achtergebleven, dan injectie gehad om weer weeen op te wekken. 8 weken nog gebloed om dan te horen dat er nog een stuk was. Dan curretage gehad. Tweede miskraam aan 11 weken en volgende dag al curretage gehad. Voor curretage moet je geen schrik hebben doet geen pijn, weinig bloedverlies achteraf (weekje ongeveer). Natuurlijk wel verdoving. Steeds 1 maand de pil moeten nemen omdat dit ervoor zorgt dat baarmoederslijmvlies beter hersteld. En 6 weken daarna had ik steeds maandstonden.
Kat - schreef op 22-02 om 15:04
Hey klein hartje, 
Hier ondertussen al lange weg achter de rug. Eerst medicatie, geen resultaat. Dan hormonen, geen resultaat. Dan heeft de gyne toch beslist om te opereren. Ze hebben het weg genomen vorige week via een kijkoperatie ipv curettage. Dit omdat dat minder schade zou aanbrengen. 
Nu voor een maand aan de pil (omdat ik ook een cyste had ondertussen) en ondertussen HCG laten checken om zeker te zijn dat alles voorbij is. Dit was negatief, dus oke. 
Maar dus na 2 maanden is het eindelijk bijna voorbij... 
Ellis - schreef op 22-02 om 15:46
Pfff Kat, dat moet zowel fysiek als emotioneel erg moeilijk geweest zijn! Ik ben blij voor je dat het achter de rug is!
Jude (Gast) - schreef op 23-02 om 00:16
Hallo dames, 

Bedankt voor jullie reacties en advies. Even een update over mijn situatie... 

Ik heb op 20 en 22 februari getest. Kreeg eerste keer een heel vaag streepje, tweede keer al duidelijker maar nog steeds vaag. (Waren 2 van 5 euro testen vd kruidvat) voor de zekerheid een clearblue digitale er tegenaan gegooid. Maar helaas negatief. 
Heb toen voor advies de vk gebeld. Kreeg doorverwijzing om bloedtest te doen. Dus vanmiddag bloed laten afnemen en vanavond de uitslag gekregen.... negatief. Geen zwangerschaps hormoon in mijn bloed te vinden. 
Voel me heel raar. Zeker omdat ik deze week nogal last had van kwaaltjes. Hoofdpijn, moe, misselijk en slecht slapen. Nu maar accepteren dat dit niet door een eventuele zwangerschap komt. 

Er zit niks anders op dan wachten op die eerste ongesteldheid. Wel vervelend nu. Wachten tot je verder kunt.... 

Succes allemaal en hopelijk kunnen we allemaal snel genieten van een zwangerschap.

Groetjes Jude

kirstnn - schreef op 23-02 om 08:58
Kat wat erg voor je allemaal! Gelukkig dat t nu bijna helemaal achter de rug is, en dat je t achter je kan laten. X
Wel fijn dat je nu zekerheid hebt Jude, alleen dat wachten op die eerste menstruatie is idd slopend.. Komt goed!
klein hartje - schreef op 23-02 om 11:39
Kat.
Ik stuur je een virtuele knuffel toe! Wat heb je allemaal al aan de hand gehad zeg! Pfieuwww. Zo erg. Hopelijk kan je het snel allemaal een plaatsje geven?

Jude, 
Idd zo zenuw slopend. Dat wachtbankje.

Ik heb nacontrole gehad bij de gyn, miskraam curretage. Baarmoeder was gelukkig volledig hersteld! Oef  
We hebben effectief groen licht gekregen en kunnen er weer vr gaan.
Ze ging even kijken of Mn ei links of rechts gesprongen was. Maar er was niets te zien. Nadien maak ik me nu wel zorgen. Had ik nu geen eisprong gehad? Of wat bedoelde ze nu... of bedoelde ze dat er een ei was, en dat ze enkel niet kon zien, waar hij gesprongen was? Mijn ovulatie testjes lopen niet echt op een tot een knaller deze cyclus. Ze kleuren wel even donkerder op dag 11.... Maar niet om te zeggen, Wauw. Heb wel al ondertss 6 dagen een enorm zeurderige pijn. Zit nu op cyclus dag 18. Dus het is nog wel even wachten.
Hier word ik gek van.
Ik wil het zooooooo graag. 
klein hartje - schreef op 23-02 om 11:42
Haasje, jou verhaal was me ontglipt (sorry)
Ook wel best heftig zeg. Hoe gaat het ondertss met je?
kirstnn - schreef op 23-02 om 12:10
Dat is goed nieuws klein hartje, hopelijk snel weer een positieve test! Zou kunnen dat je nu geen eisprong hebt gehad na de curretage, had ik zelf ook niet toen. Maar denk eerder dat ze bedoelde dat ze niet kon zien waar die gesprongen is! Ik denk dat we er allemaal wel gek van worden, ik in ieder geval wel. Geen idee op welke dag ik zit in me cyclus, alleen dat afgelopen weekend eisprong is geweest want sinds maandag vreselijke rugpijn heb ik altijd daarna.. Verwacht volgende week dan ergens menstruatie, liever niet natuurlijk maar goed 
klein hartje - schreef op 23-02 om 14:39
Kirstnn, toen je geen eisprong had? Hoe kang duurde je cyclus toen? 
kirstnn - schreef op 23-02 om 16:56
Vanaf dag van curretage precies 4weken erna ongesteld dat wel. Moet zeggen dat mijn cyclus altijd ongeveer zolang duurde. Dus die was niet van slag oid..

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer 1e keer ongesteld na miskraam?' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan