Moedeloos en geen vertrouwen meer hebben.. - Zwanger worden forum

Nancy - schreef op 13-04 om 08:27
Mamske, Voorzichting gefeliciteerd! De test ziet er mooi uit. Hopelijk lopen ze mooi op.

Leetje, Op de echo was gelukkig nog 1 eitje te zien. Ze kreeg het alleen niet helemaal goed (niet goed rond en randjes leken niet compact), op de foto krijgen de eerste keer dat ze keek. Dat baarde haar een beetje zorgen.
Gelukkig zag ons eitje er de 2e keer beter uit.
Voor de zekerheid heeft ze wel mijn bloed laten prikken op hormonen. Vandaag de uitslag.
Aan de hand van de uitslag,gaan we nog een echo inplannen en ook de IUI (als alles goed is)
102 antwoorden en 29184730x bekeken
Mamske - schreef op 13-04 om 13:30
Bedankt meiden,
echt genieten kan ik nog niet na de vorige keer. Ik test zaterdag opnieuw en als het dan duidelijker is bel ik maandag met de gyn. Hoop dat ik snel op controle mag dan.
Leetje - schreef op 01-05 om 22:47
@Meid22 
Sorry voor mijn late antw! Maar wel fijn dat je nu een datum hebt waar je naar kan uitkijken. En dat je vooruitzicht hebt. Hopelijk komt het goed met de ingreep. Ik zou het idd ook niet verplaatsen anders heb je hem nog later dat is ook niet fijn. Vooral met jullie bruiloft in aantocht. Jaa het is helaas wel lastig maar het leven is zo. Ik was vandaag naar de HA geweest had afgelopen weekend blaasontsteking dus dacht ga even voor de zekerheid, maar ik merk afgelopen week dat mijn onderbuik. Dus boven mijn schaambot waar mijn baarmoeder zit. Als ik sta hard is. De HA wist ook niet wat het was. Dus moet een echo laten maken. Als ik lig ofzo voel je niks alleen als ik sta. Weet niet of normaal is dat iedereen dat voelt. 
Leetje - schreef op 01-05 om 22:48
@ Nancy hoe gaat het met je? En met je behandeling? Sorry voor mijn late antwoord

@mamske hoe s het met je zwangerschap? Zie dat je nu 6 weken zwanger bent? 
Nancy - schreef op 02-05 om 08:00
Leetje, Wij zijn op voor ronde 3 van IUI. Ronde 2 is helaas weer mislukt. Afgelopen zondag weer begonnen met spuiten en aanstaande vrijdag alweer de 1e echo om te kijken de eitjes groeien.

Hoe gaat het nu met jou?
Mamske - schreef op 02-05 om 17:04
@ Leetje, bedankt om ernaar te vragen. Ik ben maandag op controle geweest en het hartje klopte, het duurde wel even voordat het doorgedrongen was bij mij.  Vandaag dus 6w3d, 17mei mag ik terug op controle. Normaal zou ik moeten wachten tot 12w, maar de gyn vond dat zelf ook wel lang dus op 17mei, ben dan net geen 9w, mag ik terug gaan. Als alles dan goed is gaan we het onze kindjes vertellen.
Ik heb wel al last van mijn bekkeninstabiliteit. Had al bijna en week last van mijn onderrug, niet echt pijn maar toch een zeer vervelend en onaangenaam gevoel. De gyn liet weten dat ik dus de pech heb en dat het al van mijn bekken verder komt.
meid22 - schreef op 02-05 om 19:52
@Leentje is niet erg hoor, ben zelf de laatste tijd ook niet zo veel meer op het forum kan immers toch niks anders doen dat tot 9 juli wachten ;-) 
Vandaag is het nog precies 100 dagen tot onze bruiloft :-) heb er echt zin in en vooral ook in de 22 daagse huwelijksreis
Hoe gaat het met jou?
@Mamske wat fijn dat alles goed gaat en je snel weer op de volgende echo mag komen wat leuk om het dan aan de rest te kunnen vertellen, ben blij voor je
Zou zelf al super blij en gezegend zijn met 1 kindje het liefst willen we er twee maar zeker in onze situatie zou ik met eentje al heel erg blij en gelukkig zijn  het is gewoon zo welkom we zijn er echt klaar voor  kan ook niet wachten om het kamertje helemaal klaar te gaan maken maar ik wacht er wel bewust mee omdat het voor ons te pijnlijk zou zijn om nog vaker geconfronteerd te worden met onze (voorlopig) onvervulde wens 
Veel liefs 
Leetje - schreef op 02-05 om 21:01
@ Nancy wat jammer dat 2de ronde ook niet gelukt was maar hopelijk is deze ronde jullie ronde!! Met mij gaat het wel heb vanaf vorige week last van een harde onderbuik zou niet weten wat hèt is. Ik moet vrijdag echo maken. Mijn HA wist het ook niet. Dus voor de zekerheid vooral als ik sta voel ik een strakke harde onderbuik net boven mijn schaambot waar mijn baarmoeder zit. Het is zo een beetje bol achting. Zou dus niet weten wat het is. Heb zondag mijn NOD. 
Leetje - schreef op 02-05 om 21:06
@Mamske wat spannend zeg hopelijk komt alles goed en erg fijn dat je met 9 weken weer mag. Hier in ned doen ze zoiezo een echo met 8 weken bij mijn VK was dat wel het geval. Hopelijk blijft het goed groeien! Oh wel vervelend dat je zo vroeg in je zwangerschap al last hebt van bekkenstabiliteit. Hoop voor je dat het gaat verminderen. 
Leetje - schreef op 02-05 om 21:11
@meid22 je hebt wel leuke vooruitzichten, voordat je het weet zijn die 100 dagen zo voorbij de dagen vliegen letterlijk voorbij. Ja soms kom ik er niet echt op door de drukte van werk. 
Ja met mij gaat het wel goed alleen wat ik eerder aangaf dat mijn onderbuik zo hard is weet niet wat het is heb vrijdag afspraak voor een echo ben benieuwd wat het is... zondag is mijn Nod. 

Ja ik zou ook niet kamer gaan maken enz hoor je gaat jezelf alleen maar gek maken voor niks. 
meid22 - schreef op 02-05 om 21:47
@Leentje dat probleem heb ik ook werk zo N 50 uur in de week, daarnaast heb ik sinds begin vorige maand een moestuin van 125m2 een dorp verderop wat super leuk is maar ook de nodige tijd kost, en minimaal 2x per week naar de sportschool en dan nog de huishouding en sociale contacten druk druk druk Haha  
Ja ik las het inderdaad vervelend dat je er last van hebt, maar hopelijk is het een positief teken dan heb je in elk geval niet voor niks last  
Leetje - schreef op 02-05 om 23:08
@meid22 ohh jij hebt ook super druk! Ik heb het wel iets rustiger dan jou haha! Maar wel leuk je bent altijd bezig en tijd gaat daardoor ook sneller.  Jaa ben echt benieuwd maar ga niet meteen van het   Positieve uit. Ik hoop het wel maar anders ga ik mijzelf alleen maar teleurstellen we zien vrijdag wel. Het is wel allemaal echt apart.
meid22 - schreef op 03-05 om 00:19
@Leentje Haha ja super druk soms houdt ik t allemaal niet meer bij dan vraag ik aan me verloofde of ik op een bepaalde dag beschikbaar ben als iemand me vraagt wat af te spreken Haha  
Wel super spannend, heel veel succes en houdt ons op de hoogte
Nancy - schreef op 03-05 om 07:48
Leetje,wat vervelend dat je zo'n raar gevoel in je buik hebt meid. Hopelijk krijg je wat duidelijkheid met de echo.
Leetje - schreef op 04-05 om 16:01
Hey dames, 
Ik heb vandaag mijn echo gehad en alles zag er goed uit. De arts zag niks geks. Ik krijg maandag mijn officiële uitslag om zo maar te zeggen bij mijn huisarts. Ik vind wel apart. Ik kan mij echt niet herinneren dat mijn onderbuik zo hard is als ik sta. Vind echt frappant maar ben natuurlijk wel erg blij dat ik geen vleesboom of andere dingen heb.
Nancy - schreef op 04-05 om 17:09
Leetje,gelukkig was er niks geks te zien meid 
Leetje - schreef op 04-05 om 17:37
Ja gelukkig Nancy dat er niks geks was. 
meid22 - schreef op 05-05 om 09:25
Fijn dat alles er gewoon goed uit zag Leentje
Leetje - schreef op 06-05 om 15:29
Jaa klopt gelukkig maar! Maar helaas weer ongesteld geworden. Ik ga morgen afspraak bij de dokter maken en dan erover hebben.
Leetje - schreef op 09-05 om 23:06
Hey dames vraagje ik heb voor deze week afspraak staan bij de huisarts wil mijn kinderwens bespreken. Wat kan ik verwachten en wat moet ik voornamelijk echt aangeven en niet vergeten. Hebben jullie voor mij tips? Alvast bedankt !!
meid22 - schreef op 10-05 om 09:42
@Leentje spannend  Wij hebben dit in november gedaan, het is het beste om samen te gaan dat hebben wij toen ook gedaan en dat raadde onze huisarts toen ook aan.
Je geeft aan de huisarts aan wat jullie wens is en hoe lang jullie bezig zijn, het is ook goed om te melden welke hulpmiddelen jullie hebben gebruikt bijv ovulatietesten of temperatuurmethode.
De huisarts zal dan waarschijnlijk gaan vragen aan jullie beide of jullie eerdere relaties hebben gehad en of uit een van die relaties al kinderen zijn.
Vervolgens zul je een soa test moeten doen (waarschijnlijk pas bij een vervolgafspraak) als er geen aanwijzingen (klachten) zijn waarvan de dokter vermoed dat er sprake kan zijn van een soa test dan mag je vaak een zelf test gebruiken (dat hadden wij) die krijg je wel gewoon bij de huisarts en die stuur je dan per post naar het ziekenhuis (je moet beide die test doen).
Twee weken later krijg je de uitslag van de test en als de uitslagen goed zijn dan wordt je vaak doorverwezen naar het ziekenhuis in elk geval voor een spermaonderzoek.
Mocht het spermaonderzoek goed zijn dan zal er waarschijnlijk ook nog een onderzoek bij jou plaatsvinden waar ze naar de eierstokken zullen kijken en een inwendige echo om de baarmoeder en de aanwezige eitjes te kijken.
Mocht er hier ook niks afwijkende te zien zijn dan wordt je weer naar huis gestuurd voor 6 maanden om het zelf nog te proberen.
Het is dus een hele lange weg, vooraf had ik ook verwacht dat als we de stap naar de huisarts zouden zetten het allemaal best vlot zou gaan, maar in werkelijkheid gaan we van wachtlijst naar wachtlijst.
Eind nov stap huisarts (verwijsbrief ziekenhuis gevraagd)
Eerste week januari soa test 
Derde week januari uitslag soa test (alles goed)
Laatste week januari ziekhuis afspraak inwendig onderzoek en spermaonderzoek 
Normaal 14 feb uitslag maar omdat alle voorgaande afspraken waren uitgelopen kregen wij al meteen uitslag van spermatest deze was niet goed dus afspraak maken uroloog.
Eind april konden we terrecht bij de uroloog (ruim 8 weken wachtlijst)
Het wordt een pese ingreep op 9 juli, hiervoor moet hij 3 maanden zich aan strikte leefregels houden zoals voedingssupplementen slikken, niet meer in bad, max 1 glaasje drank en geen telefoon meer in zijn broekzak.
9 juli is dus de ingreep, we hopen dat ze hier zaad zullen winnen zodat we weer verder kunnen met het traject.
Verwachting is dat we rond oktober/november echt met het spuiten en het oogsten van de eitjes kunnen beginnen (voor icsi) en dat dus dan de eerste terugplaatsing zal gaan plaatsvinden.
Dus een jaar nadat wij de stap naar de huisarts hebben gezet ;-)
Heel veel succes, hopelijk heb je iets aan mijn ervaringen 
Leetje - schreef op 12-05 om 00:37
Wauw wat een uitleg zeg super bedankt voor het uitgebreid uitleggen. En wat een procedure zeg. Ik was vanmiddag geweest. De huisarts had niet veel gevraagd ze weet over onze miskraam. Ze heeft ons doorgestuurd voor controle naar het ziekenhuis. Ik ging het ziekenhuis bellen en die had plek pas in augustus... dus ik ga maandag vragen voor een andere door verwijzing naar andere ziekenhuis die niet zo lange wachtlijst heeft. Heb geen zin om zo lang te wachten gelukkig genoeg ziekenhuizen hier in de buurt. Mijn huisarts had niet over eigen testen ofzo. Omdat wij beide ook geen andere partners ooit gehad hebben. Denk dat het daardoor komt. Ben erg benieuwd.. ik hoop zo erg dat wij en iedereen die een zwangerschapswens heeft dat ie in vervulling gaat.
meid22 - schreef op 12-05 om 10:10
@Leentje fijn dat de afspraak goed is gegaan  Weet niet welke regio je komt, maar wij wonen in een dorpje bij Uden/Oss en zitten bij het UMC Radboud ziekenhuis in Nijmegen  
Heb zelf ook met mijn zorgverzekeraar gebeld omdat ik 8 weken wachten op een echo belachelijk lang vond, mijn zorgverzekeraar heeft mij toen gezegd dat er ziekenhuizen waren waar we veel sneller voor een echo terrecht konden echter zijn er maar weinig ziekenhuizen die aan voortplantingsgeneeskunde doen (meen vier of vijf in NL) en als we de overstap zouden maken moeten we meteen het hele traject verplaatsen naar het andere ziekenhuis.
In ons geval hadden we dan naar UMC Utrecht gemoeten dat is een uur rijden enkel vanaf ons huis en voor onderzoeken is dat niet erg maar als je voor enkele een echo moet komen is dat niet fijn zeker niet met werk dus daarom toch maar voor het wachten gekozen hoe lastig dat ook was.
Wij moesten na de doorverwijzing van de huisarts een vragenlijst van het ziekenhuis invullen van 6 bladzijdes hier stonden vragen op over je familie of er bijvoorbeeld meer mensen ongewenst kinderloos zijn in je familie en of er aandoeningen voorkomen etc. 
Daarna nog een digitale vragenlijst onafhankelijk van de partner over hoe je metale gezondheid is en hoe je over de kinderwens denkt hoe belangrijk de wens is.
Deze vragenlijsten waren allemaal voordat we onze eerste afspraak hadden, het schijnt ook zo te zijn dat ze aan de hand van die vragenlijsten bepalen of je überhaupt wel een afspraak krijgt ;-) 
Bij ons was er ook geen reden om te vermoeden dat een van ons een soa had, we zijn immers al bijna 4 jaar samen en nooit last van klachten, eerst moest ik de zelftest doen die was helemaal goed, tot mijn verbazing moest mijn verloofde daarna ook terwijl hij nooit onveilige seks heeft gehad voor mij en ik geen soa heb dus vond dat eerlijk gezegd gewoon onzin, bij hem was de test ook helemaal goed  
Wij zijn nu dus tot de ingreep van 9 juli aan het wachten en hopen dat ze dan zaadjes kunnen vinden die ze dan gaan invriezen  
Daarna kom ik aan de beurt voor het icsi traject, hiervoor moet ik eerst weer een maand aan de pil en daarna kan ik gaan spuiten om extra eitjes te produceren die dan later weer worden geoogst en bevrucht met de eerder (hopelijk) geoogste zaadjes.
Wij gaan 10-8-18 trouwen dus verwacht dat wij pas in september met spuiten kunnen beginnen of misschien wel pas in oktober afhankelijk hoe snel het ziekenhuis plek heeft natuurlijk  dus hoop dat we dit jaar nog zwanger mogen worden  
Zijn sinds oktober 2016 bezig dus zou heel mooi zijn als het dit jaar dan mag lukken en onze grootste wens in vervulling mag gaan
Hoop voor jullie dat er ook snel duidelijkheid komt, hopelijk heb je wat aan mijn verhaal
En hoop uiteraard ook dat iedereen in deze groep dit jaar zwanger mag worden
Nancy - schreef op 22-05 om 14:55
Hai meiden, Helaas...bij mij is afgelopen zondag de ms door gekomen . Poging 3 van IUI is mislukt.
Vanavond weer beginnen met spuiten en op naar ronde 4. Ondertussen hebben we 4 juni ons eerste gesprek voor IVF. Dit wordt alvast in werking gezet aangezien er een wachttijd op zit en ze niet willen dat we stil staan.
Leetje - schreef op 23-05 om 23:51
@meid22 wat een lange weg heb je toch afgelegd. Ik woon zelf ik midden Holland in de randstad. Daar heb je de ziekenhuizen wel iets allemaal dichterbij. Ik heb alsnog een afspraak gemaakt bij een andere ziekenhuis ook niet zover bij mij vandaan. Wel iets kleiner ziekenhuis maar hun hebben ook gynaecologen en doen die onderzoeken en behandelingen ook. Belangrijkste vind ik voor mij nu de inwendige echo en sperma test of alles wel goed zit. Ik mag gelukkig al over een maandje terecht vind dat wel erg fijn en ik krijg inderdaad ook een vragenlijst naar huis gestuurd zei ze. Die moet ik dan invullen ben benieuwd maar de afspraak staat bij ons wel gewoon nu vast. Ja gelukkig gaat de tijd voor jou ook snel dus hopelijk kan je snel aan de slag. Eerst de operatie van je vriend ! Hopelijk komt alles goed. Een tip van mij hij moet ook echt zijn vitamines enz controleren als ie dat nog niet gedaan heeft. Wij mensen vergeten dat maar dat is de basis van alles. En dan richting jou wedding
Leetje - schreef op 23-05 om 23:54
@ Nancy wat jammer zeg!! Pff ik voel je echt helemaal heb je ook een HSG gehad of niet? Of doen ze dat standaard? Hoeveel pogingen heb je voor je iui? Wie weet mss is IVF beter maar ik hoop zo erg voor je dat je met iui zwanger zal raken!! 
meid22 - schreef op 24-05 om 07:41
@Leentje ja het is inderdaad een hele slopende weg ;-) maar ben wel blij dat 9 juli nu dichterbij komt  
Wij leven sowieso wel gezond dus daar zit het probleem niet moeten van het ziekenhuis ook voedingssupplementen slikken daar zitten ook vitamines in en foliumzuur, het is verboden om daarnaast nog andere vitamine pillen te nemen omdat deze al alle vitamines bevatten die nodig zijn  er moet dus eerst drie maanden aan de leefregels worden gehouden voor de ingreep dit om een zo goed mogelijk resultaat te zullen hebben  gelukkig is het nu bijna zo ver dat de ingreep gaat plaatsvinden dan heb ik eindelijk het gevoel dat er iets gaat gebeuren
Begrijp je gevoel volledig ik had hetzelfde eind vorig jaar dat ik wilde weten of ik aan het hopen was op iets wat wel kon gebeuren, wilde dus ook weten of alles goed was.
Bij mij was overigens wel alles goed ook inwendige echo gehad en daar heel veel celblaasjes gezien wel speciaal Haha.
Fijn dat je nu sneller terrecht kunt  ivf of icsi doen ze wel in meerdere ziekenhuizen idd maar PESA zijn er maar 5 van in NL die dat kunnen/mogen, ben wel blij dat we meteen in het goede ziekhuis zijn gekomen zijn al wachtrijen genoeg waar we in hebben gezeten Hihi.
Heel veel succes volgende maand laat maar weten als je meer weet  en als je vragen hebt mag je me altijd berichtje sturen 
Nancy - schreef op 24-05 om 08:00
Leetje,Dank je wel lieve meid.
Ik heb inderdaad, voordat we begonnen met de behandelingen, een HSG gehad. Dat was gelukkig helemaal goed. In principe zouden we 6x iui kunnen krijgen,maar ivm mijn leeftijd wilden ze beginnen met 3 en dan over op IVF. Nu krijgen we toch een 4e x iui en ondertussen gaan we ivf opstarten. Hier zit een wachttijd op en ze willen ons niet onnodig laten wachten,vandaar dat we gewoon nog doorgaan met iui.

Welk ziekenhuis loop jij eigenlijk?
Nancy - schreef op 01-06 om 09:42
Hai meiden,
Morgen onze 4e iui...toch wel weer spannend!!
Duimen jullie hard voor me?
meid22 - schreef op 01-06 om 16:35
Wij lopen bij het umc Radboud in Nijmegen  zal zeker voor je duimen veel succes

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Moedeloos en geen vertrouwen meer hebben..' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan