Klaar voor of niet? - Zwanger worden forum

Anno10 - schreef op 23-10 om 10:48
Hallo allemaal,
Hoe weet je of je er klaar voor bent om moeder te worden? Deze vraag spookt al een aantal dagen door mijn hoofd. Ik wil graag moeder worden, maar weet gewoon niet of dit het juiste moment is. Ik ben een fanatieke turnster en vind het erg jammer om hiermee te moeten stoppen. Ik heb wel in mijn hoofd om zo snel mogelijk daarna weer te beginnen met turnen, maar weet niet of dit haalbaar is. 
Ik ben nu 24 jaar oud en heb een vast contract voor 3 dagen in de week. Ik heb altijd al jong moeder willen worden en wil eigenlijk niet te lang meer wachten. We hebben nu 2 keer bijna zonder voorbehoedsmiddelen gevreeen, maar op het laatste moment durfde ik niet meer en heeft mijn man toch een condoom omgedaan. Ik weet eigenlijk niet zo goed wat mij tegenhoudt.. Ik kan niet zo goed tegen verandering en dat gaat zeker komen als je een kind krijgt ;-) Ik weet alleen niet hoe het allemaal gaat veranderen en dat vind ik eng. Ik wil graag alles weten. Hoe gaat ons leven eruit zien? Kan ik daarna weer beginnen met turnen?
Zijn er meer mensen die last hebben gehad van deze twijfel en het op het laatste moment toch wel erg spannend vonden? Hebben jullie tips of kunnen jullie een vergelijkbaar verhaal delen van hoe het uiteindelijk is gelopen?
Graag hoor ik van jullie.
3 antwoorden en 17508368x bekeken
BestJ - schreef op 26-10 om 15:37
Lastig Anno10,
Je zal er nooit helemaal klaar voor zijn dan denk ik, blijven altijd dingen die je moet laten maar je er wel iets moois voor terug krijgt. Ook weet je niet of het allemaal lukt. Voor hetzelfde geldt duurt het nog 2 jaar , je weet het niet. Wat voor mij heel erg heeft geholpen is dat we gewoon een datum af hebben gesproken..half jaar later ongeveer van dan gaan we ervoor (nu was onze wens heel erg groot al hoor zo kan je echt ergens naar toe leven. Nu druk bezig . Je moet er wel allebei 1000% achter staan. Succes met deze beslissing  
Mamavan2meiden - schreef op 27-10 om 23:15
Ik denk dat bij veel vrouwen die gedachtes wel door hun hoofd gaan.
Ik kan je wel vertellen, zodra je baby er is, weet je precies wat je doet. Het gaat uiteindelijk automatisch.
En als je na de zwangerschap weer wilt verder turnen, moet dat kunnen lijkt mij. Goede afspraken maken met jou partner hierover.
Anno10 - schreef op 30-10 om 11:10
Bedankt voor jullie reactie. We hebben nu inderdaad een datum afgesproken dat we het gewoon gaan doen. Inderdaad, misschien lukt het wel niet in een keer en heb ik er later spijt van dat ik niet eerder ben begonnen.
Van mijn man mag ik zeker doorgaan met turnen, ik vrees alleen dat het lichamelijk na de zwangerschap en bevalling lastig wordt. Ik heb helaas nog niemand gevonden die hiermee ervaring heeft.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Klaar voor of niet?' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan