Zitten die zwangerschapskwaaltjes tussen je oren?? - Zwanger worden forum

Tamtam (Tamara) - schreef op 05-10 om 14:11
Ik gooi er nog even een vraag in..... ze zeggen altijd dat je ongeveer 6 dagen voor ei bevrucht kan worden. Ik neem aan dat dat per stel  verschilt toch? Dat er ook stellen zijn bij wie dat bijv maar 2 dagen zijn?
77 antwoorden en 44173516x bekeken
Linda33 - schreef op 05-10 om 14:50
Voor je ei kn je niet bevrucht worden, dat kan pas na je ei... Je kunt wel al voor je ei zaad in je hebben wat alsnog je ei bevrucht ondanks dat je geen sex hebt gehad rondom je eisprong, maar 6 dagen is wel erg lang.. Zaad leeft meestal maar 24 tot 48 uur..
katootjekip - schreef op 05-10 om 15:15
Hi Tamtam,

Ja nu een jaar bezig, het is een heel tijd en baal de dag dat ik ongi word heeeeel erg en dan ga ik gewoon weer door alsof het mijn eerste keer is, ik zal positief blijven! Klussen met mijn vriend is erg fijn( al waren wij net konijnen, het voelt anders als je bezig bent zwanger te worden) en zwanger worden is mijn grootste droom en om je droom uit te laten komen moet je nooit je koppie laten hangen! Gemiddeld duurt het een jaar, dus ik zeg laat maar komen, ben der klaar voor.

Je vraag over voor je ei bevrucht raken, is inderdaad waar wat Linda zegt. Je kan niet bevrucht raken, maar zaad kan tot 5 dagen overleven, dus in het zaad van 5 dagen voor je ei kan de winnende zwemmer zitten. Het is sowieso het beste om ook voor je ei actief te zijn met wippen, dat is beter voor de kwaliteit van het zaad, na je ei kan je een rustpauze nemen

Hoe lang zijn jullie al bezig?

Succes met alle kwaaltjes en het wachten en eigenlijk alles wat komt kijken bij zwanger worden!
Tamtam (Tamara) - schreef op 05-10 om 17:31
Haha ja oké, ik bedoelde het dan iets anders dan dat ik het er neer zette denk ik. Ik bedoelde dat men zegt dat zaad 5 dagen kan overleven, maar dat zal niet bij iedereen zo zijn...... waardoor de ene meer (dagen) kans heeft om zwanger te raken dan de ander.

Denk dat dat idd de juiste instelling is katootjekip! Positief blijven is altijd goed, maar lijkt me soms wel ff lastig... Hoop voor je dat het snel een x raak is!

Het duurt bij de een gewoon langer dan bij de ander, maar soms om je heen hoor je zo vaak dat het snel raak is! Maar goed, ik ken ook wel wat mensen die wel wat langer bezig zijn geweest. We gaan dapper door!
Dit wordt mijn 7e maand, en ben 29.
katootjekip - schreef op 05-10 om 20:38
uhm ja, ik denk inderdaad dat het niet bij iedereen het zelfde is, niet elk zaad is van de zelfde kwaliteit helaas. Ik weet ook niet precies hoe het werkt en het is lastig om te controleren welke zaadlozing de juiste zwemmers had

7 maanden is ook al een beste tijd, dan denk ik wel dat je weet hoe een teleurstelling het is als het weer niet zo is. iig ik had er zelfs de eerste maanden meer last van dan nu, Op de een of andere manier geloofde ik er in dat het niet heel lang zou duren, juist omdat het beslissen van wanneer we zouden beginnen een jaren plan is geweest. Een beetje boel naief was ik dus wel Kan jij er goed mee omgaan, dat het nog niet gelukt is?

Om mij heen lijkt het wel alsof iedereen de eerste wip meteen zwanger is, daarom ging ik ook eigenlijk een beetje zoeken op internet om me dingetje te kunnen delen en dat doet me erg goed. Al klinkt dit heel gemeen, dat ik me beter voel daardoor, zo bedoel ik het niet.

In welke periode van de maand zit jij nu?
Jake - schreef op 06-10 om 14:37
Dag dames,

Vanmorgen test gedaan en eigenlijk zoals verwacht negatief.
Enkele uren erna bruine en slijmerige afscheiding...ik denk dus dat de MS eraan komen.

In elk geval bedankt voor jullie luisterend oor en nog veel succes
Tamtam (Tamara) - schreef op 06-10 om 16:15
Hoi dames
@Katootjekip: Ik kan me wel voorstellen dat je ervan uit gaat dat het snel raak is. En dan is het ff een tegenvaller als dat niet zo is.
Ik kan er wel goed mee omgaan. Ik had ook niet echt een verwachting ..... maar toch stiekem merk je wel dat ik toch wel verwacht had dat je bij die 70% zit die binnen een half jaar zwanger is. Helaaaas..... ikke niet dus! Tuurlijk baal ik als ik weer ongi wordt, maar ik zet me der ook wel weer snel overheen. 
In mijn hele directe omgeving zijn er nog niet zoveel zwangerschappen, dat scheelt wel. Maar dat zeg ik, ik hoor soms bij stellen dat het heel snel raak is, maar ik hoor ook wel verhalen van 9 maand of zelfs iets meer dan een jaar.
haha ik snap heel goed wat je bedoelt... het klinkt gemeen, maar is heel menselijk, het is gewoon fijn om te horen dat je niet de enige bent

Ik zit nu op dag 8, dus nog begin vd cyclus. Ik verwacht ei rond 15 oktober, en ga op dag 13 weer beginnen met ovu testen. 

@ Jake: balen! Op naar de volgende ronde dan!
Tamtam (Tamara) - schreef op 06-10 om 17:19
Ja precies, ik vind de ovu testen ook fijn. Nee, ik heb pas 1 maand ovu testen gedaan, daarvoor niet. Wilde er niet te snel aan gaan.

Haha... mooi zo! Suc6 komende dagen!

Mijn cyclus is eigenlijk altijd 29 dagen. Ik begon met 3x 29, toen 1x 28, toen opeens 34! Dat was de 1 na laatste keer. Toen dacht ik echt dat ik zwanger was, werd maar niet ongi, heel bizar. Maar de laatste keer weer keurig 29..... ook dat schijnt erbij te kunnen horen.
Roosje - schreef op 07-10 om 08:58
Nou dames ook ik ben vandaag ongesteld geworden. Ene kant jammer aan de andere kant kan ik nu wel met zekerheid de volgende periode tegemoet gaan. Was ook pas de eerste echte ronde.

Nu even een vraag aan jullie. Is het verstandig om na mn ongesteldheid om de dag seks te hebben of hoe doen jullie dat? Ik wil iig nog niey met ovu testen beginnen want dat vind ik zo'n gedoe...
kruimel - schreef op 07-10 om 09:16
Ja roos, zo om de dag seks hebben is het beste (vermoeiend en niet altijd leuk, maar wel het beste is meeste gevallen) dan zit je altijd goed, zeker wanneer je niet helemaal zeker weet wanneer je ei is!

xKruimel
katootjekip - schreef op 07-10 om 13:17
Wel jammer roosje...

Maar het is inderdaad het beste, je kans is dan groter en het zaad is dan in top conditie, het om de dag moet je dan wel lang volhouden iig tot je ei en die is ongeveer 14 dagen voor je nod, maar kan ook later zijn.

Mag ik vragen waarom ovutesten je een gedoe lijkt?
Tamtam (Tamara) - schreef op 07-10 om 18:57
@ Katootjekip, misschien weet jij dat wel..... wanneer noemt men een cyclus onregelmatig? 

@ Roosje: in de eerste maanden kun je prima proberen met 'om de dag', of om de 3 dagen en rond ei iets vaker. Mocht het na een tijdje niet gelukt zijn, kunnen ovu testen helpen. Wel makkelijk hoor, en is een kleine moeite, vind ik
katootjekip - schreef op 07-10 om 22:58
Hi Tamtam,

Volgens mij spreek je pas echt van onregelmatig als je geen enkel maand de zelfde cyclus hebt en dan ook nog met een minimaal verschil van 7 dagen. Dus zeg maar: 21 29 40 27
Dus een keer een uitschieter is eigenlijk normaal en oke, alleen is je eisprong wat lastig in te schatten. En denken we op dat moment jhaaaa het is gelukt, maar helaas...
 
Er zijn heel veel redenen waarom je soms een uitschieter kan hebben, een van de reden kan zijn zwanger willen worden, ai zijn wij dat nou eens net aan het willen

Weet jij of je precies je ei hebt 14 dagen voor je nod? dat is gemiddeld, maar bij mij is het 9 a 11 dagen.
Tamtam (Tamara) - schreef op 08-10 om 22:13
haha inderdaad! Hmmmmmm dus dan ben ik eigenlijk heel regelmatig, met 1  uitschieter naar 34. Nou, dat is goed om te weten

Nee korter. De laatste keer was de 1x keer met ovu testen, dus toen wist ik ook pas waar mijn ei ongeveer was. Ovu testen positief of zondag en maandag, dus wsl dinsdag ei? Zaterdavond werd ik ongi, dus ongeveer 11 dagen
katootjekip - schreef op 09-10 om 12:21
Hi Jake,

Daar is dit toch juist voor, dat je je vragen kan stellen,,, gewoon lekker doen!

IK heb zelf nooit de pil geslikt., maar lees wel van veel dames dat het even tijd nodig heeft om op gang te komen. Ik heb dus geen idee of je het een ms kan noemen, heb je wel nog een test gedaan?

Het stukje geen contole hebben over je lichaam en zwanger worden herken ik wel. Ik ben ook een controlfreak en dit is dus echt iets waar je totaal geen contole over kan hebben, ik merk wel hoe langer het duurt hoe meer ik het los kan laten, maar zonder ovutestjes kan ik niet meer, dat geeft me net wat meer controle.

Je bent nog erg kort bezig, dus ik zou het wel wat meer de tijd geven, maar ik zou wel voor de zekerheid met een paar dagen nog een test doen.

Hou je ons op de hoogte als er toch nog veranderingen zijn?
Jake - schreef op 09-10 om 13:06
@Katootjeskip Dank je wel voor je reactie én begrip. Ik weet dat ik nog niet lang bezig ben en gewoon geduld moet hebben, maar op dit moment vind ik mijn geduld niet :-) Ik ben dus enorm blij dat ik bij jullie even terecht kan met mijn vragen.
Ik heb sinds 6/10 geen test meer gedaan. Ik dacht door de bruine veegjes dat dit niet meer zinvol zou zijn, aangezien ik mijn MS verwachtte.
Ik denk ten vroegste 13/6 nog een test te doen...ik laat mijn lichaam even de tijd om echt mijn ms te laten doorbreken. Misschien duurt het zo lang omdat ik er wat gestrest door raak.


Ik hou je zeker op de hoogte.
kruimel - schreef op 09-10 om 14:12
Hai Jake!

Ook ik heb hier laast van gehad na het stoppen met de pil. Alleen duurde het by my 6maanden en ben toen maar naar de huisarts gegaan.
Blijkt dat je deze 'bloedinkjes' niet mag tellen als ongesteldheid.. ik heb geen eisprong en dat heeft by my er mee te maken gehad.. Tot op heden in een jaar tijd nog nooit een ei gehad.

Wacht het ff af, het kan lang duren na de pil voordat je 'regelmatig' word!


xxKruimel
Jake - schreef op 09-10 om 14:16
@Kruimel Wow heftig.  Niet leuk voor jou. Bedankt voor je reactie. Nu weet ik dat het niet echt positief is tenzij de ms er echt doorkomt.
katootjekip - schreef op 09-10 om 15:22
Hi jake,

Het is niet meer dan normaal dat je er mee bezig bent en je geduld niet kan vinden, het is nog al een spannende stap waar je geen grip op kan krijgen. Ik snap ook voor jou dat als je ms niet echt door komt dat dat geen fijne situatie is. Ik hoop voor je dat je snel duidelijkheid gaat krijgen.

En Tamtam, ik had even je berichtje over het hooft gezien, maar idd jij hebt ook een mooie regelmatige cyclus en je lichaam heeft je even lekker in de maling genomen en ja dat zijn de ergste dagen...

Dat is dus ongeveer het zelfde al bij mij, heb jij iets van je ei kunnen voelen?

Dames succes
kruimel - schreef op 09-10 om 16:33
@jake ga er maar niet van jou dat het by jou hetzelfde is al by my hoor. Veel meiden hebben dit in het begin! Hou het in de gaten en duurt het echt lang, ga naar de huisarts!

xKruimel
Linda33 - schreef op 09-10 om 17:00
hey Tamtam! Zie net dat jou ei rond dezelfde tijd zit als de mijne als het goed is.. de mijne is rond de 16e.. Ben eens benieuwd, eens kijken of die ovutesten echt goed hun werk doen.. en dan hoop ik dat ik volgende maand een andere test met 2 streepjes in mijn handen hou!! hahahahaah
Tamtam (Tamara) - schreef op 09-10 om 18:40
@ Katootjekip: neeeee, ik voel eigenlijk nooit wat van mijn ei. Daarom ben ik wel blij met de testen, dan heb je een hele goede indicatie, wel fijn

@ Linda: als ik kijk naar de vorige maand, verwacht ik ei rond 15 a 16 oktober, ben vandaag begonnen met testen, dag 12, maar verwacht de eerste dagen geen smiley. Maar wie weet, is het dit x totaal anders dan de vorige keer. Kan ook natuurlijk. 

Ik hoop het ook voor je, voor iedereen! Nogmaals succes dames!
katootjekip - schreef op 11-10 om 12:04
Hi dames hoe is het hier?

Tamtam, ik heb nu ook geen ei kunnen voelen, misschien dat ie er dan in de nacht is, zou zo maar kunnen. Twee maanden terug voelde ik heel duidelijk mijn ei, maar denk wel omdat ik de ovutest gebruik, daaardoor ben je dan toch meer met je lichaam bezig.

Ik heb sinds gisteravond enorme menstruatie pijn en vanmorgen licht rose urine, dus heb er niet echt een goed gevoel bij, maar goed het is nog maar een weekje wachten...

Fijne dag allemaal!
Tamtam (Tamara) - schreef op 11-10 om 19:57
Hoi!
Hier is alles oke!
Lekker genieten van het weekend.
Ook wacht ik op een positieve ovu test... maar kan nog aantal dagen duren (nu dag 14)

Pffffff spannend hoor. Kan me voorstellen dat je er niet zo'n goed gevoel bij hebt, afwachten maar weer dus. Hopelijk gaat het weekie snel voorbij

Wens iedereen een heel fijn weekend!
Linda33 - schreef op 12-10 om 19:27
pffff... gisteren begonnen met de ovu testen.. een heeeeeel vaag streepje.. vandaag een duidelijke streep, maar nog niet net zo donker of nog donkerder dan de controle streep, als ik morgen nog positiever test dan een CB test voor de zekerheid, want die streepjes, ik kijk er scheel van.. is ie nu net zo roze? of net niet? een smiley of geen smiley.. dat is in ieder geval duidelijk.. al zou het niet kunnen, ik verwacht m'n ei echt niet voor dinsdag.. anders klopt er niets van mijn cyclus.... 

sorry dat ik niet op iedereen reageer, maar ik heb een beetje moeite om alle gesprekken te volgen (moet bijna een boekje aanmaken om bij te houden wie wie is en wie hoelang bezig is en in welke situatie ze zitten..) om pijnlijke opmerkingen te voorkomen, reageer ik dus niet altijd...
Jake - schreef op 15-10 om 15:11
Dag Dames,

Ik heb me even stil gehouden omdat ik een zeer verwarrende periode achter de rug heb.
Na mijn NOD had ik enkel wat bruin slijmverlies, toen ik toevallig bij de dokter langsging heeft deze voor de zekerheid bloed geprikt. De dag erop belde ze om te zeggen dat ik al zwanger was, terwijl ik een uur ervoor licht begon te bloeden. Het werd dus afwachten. Dit weekend verschrikkelijke buikpijn gekregen, zodat ik maandag terug naar de dokter ben gegaan. Opnieuw bloed geprikt en ik kreeg te horen dat de HCG-waarden gedaald zijn...Miskraam.
Aangezien mijn lichaam al bezig is en het nog vroeg was, heeft de gynaecoloog beslist alles natuurlijk te laten gebeuren. Ik moet dus enkele weken afwachten tot het bloeden gestopt is vooraleer ik weer kan proberen.


In elk geval bedankt voor jullie reacties toen ik zo onzeker was!!
katootjekip - schreef op 16-10 om 10:48
Hi Jake,

Wat vervelend, ben je zo verschrikkelijk blij en dan gaat het mis, lijkt me echt moeilijk om het in zo een korte tijd te bevatten.

Ik hoop dat je je snel beter voelt en weer door kan, maar hoe is het nu emotioneel gezien met je? Sterkte!

Hele dikke knuffel
Katootjekip
Jake - schreef op 16-10 om 10:59
Hey Katootjeskip,

ja het is even te veel voor me. Ik voel me op dit moment enorm onzeker en loop een beetje verloren.
Het lastige is nu ook dat ik wel buikpijn heb, maar amper bloedverlies, ik moet dus echt gewoon afwachten. Volgende week moet ik wel opnieuw naar de huisarts om in de gaten te houden dat de HCG-waarde voldoende daalt en er geen complicaties optreden.

Hoe gaat het bij jou?

xxx
katootjekip - schreef op 16-10 om 15:06
Ik snap zo dat je je kut voelt en onzeker bent, het is ook niet niets en dan nu ook nog afwachten tot alles eruit is en je weer oke bent.

Met mij gaat het wel goed, vrijdag is mijn nod en dat is natuurlijk weer spannend, als ik niet ongi ga worden doe ik zondag een test. Ik heb zelf niet echt het idee dat het raak is, dat wat ik vorige week wel heel sterk had, maar we zullen het zien.

Het blijft spannend, heel veel sterkte, hoop echt voor je dat je lichaam snel in orde komt, je verdriet zal nog wel even aanhouden.

Knuf
katootjekip - schreef op 20-10 om 17:51
Hi,

Alles goed hier?

Ik wilde jullie heel even vertellen dat mijn voorgevoel dit keer niet tussen mijn oren zat.
Ruim een week had ik al een gevoel van ik ben zwanger en wat blijkt:

Ik ben zwanger en dus super gelukkig!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Zitten die zwangerschapskwaaltjes tussen je oren??' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan