Wanneer zwanger worden wat langer duurt - Zwanger worden forum

Louisag - schreef op 12-01 om 09:14
Hoi dames,
Mijn vriend en ik proberen vanaf september 2016 om zwanger te worden. Inmiddels zijn we 1 jaar en 4 maanden verder en helaas nog zonder positief resultaat. Ook nog nooit een positieve zwangerschapstest in handen gehad.
Inmiddels zijn we aangemeld bij de gynaecoloog.
Graag wil ik in contact komen met meiden die in hetzelfde schuitje als ons zitten. Dus als je zin hebt om hier mee te kletsen... Graag!
32 antwoorden en 29948134x bekeken
Trees87 - schreef op 12-01 om 09:27
Hey meid ... know the feeling ... je kan ook altijd aansluiten bij het mmm groepje... zitten meerdere dames in het medische traject of de overstap naar het medische traject. 
anoniem - schreef op 13-01 om 01:26
Dag Louisag,
Wij precies rond dezelfde periode begonnen.. ik voel met je mee
Liefs 
Wereva - schreef op 20-01 om 21:59
Hoi Louisag,
Hier zitten wij helaas in het zelfde schuitje. September 2014 gestopt met de pil, oktober 2016 doorverwezen naar de gynaecoloog. Ondertussen 8 iui verder nog steeds met lege handen. Moed erin houden is erg lastig. Hoop dat het bij jou sneller gaat!

Liefs
Louisag - schreef op 23-01 om 06:42
Hoi wereva,
Dan hebben jullie al een heel traject afgelegd. En wat knap dat je hoop blijft houden. Natuurlijk is dit ook het enigste wat je kan doen, maar het zal zeker niet makkelijk zijn.
Hele dikke kus voor jou
Ama - schreef op 29-01 om 19:14
Wij zijn in augustus 2017 begonnen. Wat zullen jullie je ellendig voelen
Dromertje - schreef op 30-01 om 11:32
Hier hetzelfde.. wij proberen sinds september 2015.. helaas nog nooit een positieve test in handen gehad. 
Alle testen al doorlopen en alles perfect in orde wat het nog frustrerender maakt. Een week geleden de derde IUI gehad. Binnen een weekje weten we het resultaat. 

Hopelijk krijgt ieder van ons snel goed nieuws! 
Lieltjuh - schreef op 30-01 om 12:54
Hoi meiden... Jeetje wat heftig zo' tijd al.. Ben nu jaar bezig zonder resultaat. In dec inwendige echo gehad.. linker eierstok is elke x niet te zien. Ene x lijkt wel pcos, andere keer normaal. Maar omdat ik zo onregelmatig menstrueer mag ik bijna starten  met clomid. Eerst nu provera om menstruatie op te wekken en dan clomid en echo om te kijken. Heel spannend maar heel fijn dat ik best snel ben doorgestuurd ook.. 
yfke - schreef op 31-01 om 20:24
Hoi meiden,
'fijn' om te lezen dat ik niet de enige ben. Sinds januari 2017 aan het proberen om zwanger te raken. 
Vorige week onze eerste afspraak in het ziekenhuis gehad. Ze gaan nu mijn cyclus in kaart brengen en ook mijn mans 'bijdrage' onderzoeken. 
Geef de hoop niet op! Voor ons zal er vast ook een kindje gegund zijn! 
Dromertje - schreef op 01-02 om 12:57
Ik duim mee voor iedereen!! Hopelijk snel goed nieuws! 
Heeft iemand een idee wat de kans is als alles perfect normaal is dat er na alle mogelijke behandeling nog steeds geen zwangerschap zal zijn? Als ik dat hoor lijkt het me dat de meesten wel zwanger worden na x aantal behandelingen. Of is dit niet zo? 

Veel succes allemaal! ????
Louisag - schreef op 01-02 om 19:28
Hoi meiden,
Ik ken toevallig twee situaties waarbij het een onverklaarbare reden was waardoor ze 2,5jr en zelfs 3,5jr bezig zijn geweest met hun zwangerschapswens maar uiteindelijk allebei zwanger geworden. Het kan dus echt dat het wat langer duurt. Geef de hoop niet op!
Wij weten inmiddels dat het aan de zwemmers van mijn vriend ligt. Een hele klap, maar we wachten even af of er nog mogelijkheden zijn. Op een natuurlijke manier zal het in ieder geval nooit gaan lukken.
Patricia - schreef op 02-02 om 18:04
Dag dames,
Hopelijk gaat het jullie allemaal lukken en ik wens jullie allemaal succes.
Ik ben al bijna 40 en probeer ook al zolang zwanger te worden. Sinds 2016 bezig met allerlei onderzoeken en eindelijk in juni 2017 begonnen. Erg slopend en onzeker. De eerste keer gelukt alleen helaas een miskraam gehad en daarna steeds negatief nieuws gehad. Ik heb nog 4 rondes te gaan en daarna word het IVF. Ze hebben nu ook de dosering omhoog gedaan van 75 naar 112.50 Menopur in de hoop dat er meer eitjes groeien dan maar 1 steeds.
Hopelijk gaat het lukken voor ik moet overstappen naar IVF, vind het allemaal best moeilijk en het positief blijven word er ook niet makkelijker op helaas.
Groetjes,

Patricia
Louisag - schreef op 02-02 om 18:56
Hoi Patricia,
Wat is het een heftig proces waar we in zitten hé? Het doet zowel lichamelijk als psychisch zo veel met je.
Bij jou speelt de leeftijd natuurlijk ook nog eens mee wat het ook weer meer druk geeft. Ik hoop voor jou dat je heel snel weer een positieve test in handen mag houden en dat vervolgens alles voorspoedig verloopt. Op veel dingen in het leven hebben we zelf invloed, helaas valt een zwangerschap hier niet onder.
Patricia - schreef op 02-02 om 20:27
Hoi Louisag,
Ja dat klopt zeker! Ik voel zeker extra druk door mijn leeftijd. Heb zo'n beetje het gevoel van nu of nooit. Door de miskraam kwam ik toch echt in een hele negatieve sfeer. Gelukkig kan ik veel steun vinden van mijn partner en sinds kort loop ik bij de psycholoog. Zit allemaal in het pakket op weg naar het zwanger worden. Vind ik echt heel fijn en nu ook met je verhaal delen op dit soort forums met vrouwen die hetzelfde meemaken. Geeft me veel steun wat ik niet had gedacht. Leef met een ieder mee en hoop echt dat iedereen het voor elkaar krijgt. Was het maar waar dat we hier invloed op hadden.
Ik ken iemand waarbij haar vriend ook het probleem was. Zijn zaad bewoog helemaal niet. Maar eerste behandeling IVF...gelijk raak en een gezond meisje op de wereld gezet :-)
Dus blijf positief ( hoe moeilijk dat ook is ) Tegenwoordig kunnen ze echt heel veel! Gelukkig maar!
anoniem - schreef op 09-02 om 16:23
Hi dames 
Hoe gaat het nu met jullie?? X
Trees87 - schreef op 09-02 om 20:32
Hier ondertussen aan orala hormonen en volgende week eicelmeting. En met jou? 
Dromertje - schreef op 11-02 om 11:15
Ik heb net gisteren laatste Clomid ingenomen voor de vierde en laatste IUI. Woensdag moet ik gaan voor follikelmeting. Heb nu wel wat schrik dat er teveel eitjes zullen zijn en dus een gemiste kans omdat ik de dosis heb moeten verdubbelen van 50mg naar 100mg.  Maar de bijwerkingen vallen niet mee. Vorige maand ook zoveel last. Oogpijn, hoofdpijn, misselijk, duizelig, soms flitsen voor de ogen. En gewoon me belabberd voelen. Heb ook wel een verkoudheid en die had ik vorige maand ook net wanneer ik Clomid slikte. Toeval of niet, geen idee. Hopelijk voel ik me snel terug fit en is het vierde keer goeie keer. Want al die dingen innemen en inspuiten, echt gezond voelt het toch niet aan.. 

Ik hoop voor iedereen mee dat we allen snel goed nieuws krijgen! 
Trees87 - schreef op 11-02 om 14:13
oooh dromertje ... dat is niet leuk!!
Ik heb 5 dagen clomid gepakt  en dan progynova nu aant nemen.
Geen negatieve gevolgen tot op heden! 
Ik denk bij dubbele dosis dat dit wel kan zijn ... heel vervelend! 
good luck! 
Patricia - schreef op 13-02 om 21:28
2e ronde.....nu weer in afwachting of het is gelukt. Op goed geluk maar :-)
anoniem - schreef op 15-02 om 20:44
Inmiddels alweer 15 maanden bezig.. hoop begint op te raken, raak wel steeds meer gefrustreerd.. waarom lukt het ons niet, waarom is het ons niet gegund. Rollercoaster aan emoties boos, verdrietig, bang.. help, hoe leid ik mezelf af? 
Trees87 - schreef op 15-02 om 23:01
Anobiem ... neem de stap mss naar de huisarts. 
Wij na 12 mnd ook gedaan ... wat bleek ... niets abnormaals... nu even wat pilletjes nemen met hopelijk een gecontroleerd e eisprong. 
Geeft me enorm veel rust dat ik zo opgevolgd word. 
anoniem - schreef op 16-02 om 10:21
Bedankt voor je reactie.. stap naar h.a al gezet. Manlief zijn ... gecontroleerd, was goed. Zelf al echo gehad en bloed geprikt, was goed. Weer naar huis gestuurd met het advies, afwachten. 
Trees87 - schreef op 16-02 om 22:07
Oooh dat is al goed . Bij ons ook geen grote afwijkingen, dus mogen nu met wat hormonen proberen. 
In belgie mag je zelf de stap naar gynaecoloog zetten. Dus weet niet zo goed  in welke positie jij zit  
Maar doe vooral waar je je goed bij voelt! 
anoniem - schreef op 16-02 om 22:21
Bedankt dames, hoe ben jij er uiteindelijk achter gekomen dat je wat extra hulp nodig hebt dromertje? Ik wacht het denk ik nog een maandje af en ga dan terug naar de h.a en pushen dat ik door verwijzing wil. 
Dromertje - schreef op 17-02 om 07:59
Ik was na twee jaar terug langs geweest bij de gynaecoloog. Omdat het nog steeds niet gelukt was. Het is zij die me heeft gezegd dat dit niet normaal was en me doorgestuurd naar een fertiliteitscentrum. Mijn bloed enzo had zij wel gecontroleerd maar voor verdere onderzoeken moest ik dus naar iemand anders. Dus zo gezegd zo gedaan, en bij mijn eerste afspraak in dat centrum zeiden ze dat twee jaar heel lang is en dat ze verbaasd waren dat ik er niet eerder stond.. maar ook bij ons hebben ze niets gevonden, buiten dat ik een klein beetje een onregelmatige cyclus heb, maar dat hebben zoveel vrouwen.. 
yfke - schreef op 18-02 om 14:58
Hoi dames,
wij zijn nu 14 maanden bezig. Omdat ik een langere cyclus heb (40 dagen) ben ik in januari doorverwezen naar de fertiliteitsarts. Ze zijn nu bezig met het in kaart brengen van mijn cyclus. 
Ik hoop dat we hierdoor meer inzicht gaan krijgen in waarom het nog niet is gelukt. 
Lieltjuh - schreef op 19-02 om 16:58
Spannend allemaal... Ik heb redcent kuurtje Provera gehad.. precies dag 10 menstruatie gekregen en afgelopen dagen Clomid geslikt.. moet nu aankomende do voor follikelmeting.. hopelijk werkt de 50mg voldoende en mag ik zelf verder.. spannenddddd 
C81 - schreef op 20-02 om 13:28
Hoi dames! Succes allemaal! Ik zit net als trees in de mmm groep. Het afleiding zoeken is het moeilijkst . Vooral als je verder in het traject komt. Hier kinderwens met nieuwe partner sinds augustus 2015. Uit eerder huwelijk wel 2 kinderen. Ik heb net icsi 2 achter de rug.  Zonder resultaat. Ik draai dus al een poos mee in de mmm. Mochten jullie vragen hebben wat betreft ivf/ icsi dan beantwoord ik ze graag .
Dromertje - schreef op 20-02 om 14:24
Hoi C81,

Ik heb gisteren mijn vierde en laatste IUI achter de rug. Vandaag moet ik op gesprek om de IVF op te starten als de IUI niet gelukt is.. heb toch wel wat stress. Is IVF echt zoveel zwaarder dan IUI? Ik hoor vaak dat de bijwerkingen van die hormonen minder erg zijn dan van Clomid. Ik mag Clomid ook niet meer nemen van de dokter door de ooglast. 

Gaat het bij jou ook om onverklaarde onvruchtbaarheid? Bij ons wel, en ook sinds september 2015 aan het proberen zwanger raken zonder resultaat  zo frustrerend.. 
C81 - schreef op 20-02 om 15:49
Hoi dromertje ik heb zelf nooit clomid gebruikt. Ze dachten dat de oorzaak voornamelijk bij mijn partner lag. Hij scoorde iedere keer te laag bij iui. Ik heb dus 3x iui gedaan. 1x natuurlijk en 2x met hormonen. De 1e keer met hormonen waren ze te laat en ging de iui niet door. We hadden zelf geklust en ik had daar wel een positieve test van maar de dag erna toch ongesteld. Bij ivf ga je een grotere hoeveelheid hormonen spuiten. Met daarnaast ook iets om je cyclus plat te leggen bijvoorbeeld decapeptyl.  Hier kun je wel veel bijwerkingen van krijgen.  Hoofdpijn , flink vermoeid, opvliegers en daarnaast ook flinke stemmingswisselingen. Het zwaarste stuk bij ivf vind ik de wachtweken. Je gaat in principe zwanger naar buiten als je een terugplaatsing hebt gehad. Je weet dat je een embryo in je buik hebt! Maar blijft het ook? Je wordt gek van het opmerken van eventuele symptomen.  Daarnaast moet je dan ook progesteron bolletjes gebruiken waar je ook weer bijwerkingen van kunt krijgen. Als het na heel dit traject van spuiten echo's eicelpunctie en wachten niet gelukt is, is de klap heel groot. 
Bij mij is er bij de eerste punctie ook endometriose vastgesteld en ik slik inmiddels een tablet voor te trage schildklier werking.  Nu wil ik graag een kijkoperatie om te zien of er niets in mijn baarmoeder zit waardoor het niet kan innestelen. Scratching heb ik ook gehad maar die was zeer moeilijk en pijnlijk bij mij dus vandaar. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wanneer zwanger worden wat langer duurt' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan