Wachten op starten ivf/icsi traject - Zwanger worden forum

Snbtje - schreef op 06-01 om 16:01
O oke nou dan weet ik dat ook weer.. ben benieuwd 
138 antwoorden en 25445254x bekeken
anoniempje - schreef op 08-01 om 10:45
@Fvlinder, ik lees even jouw berichtje terug. Maar voedings supplementen? Welke gebruikt hij dan? Daar is onze arts niet over begon en. Rookt hij, drinkt hij? Of sport hij nauwelijks? Mijn vriend sport 3x in de week, drinkt en rookt niet en eet verder gezond. 
Misschien kan ik hem alvast wat geven? Dan zijn we dat weer voor! 
anoniempje - schreef op 08-01 om 10:46
En jullie zitten allemaal niet in een groep of app? En dan een app of groep waarbij zaadkwaliteit van man minder is en daardoor ivf of icsi nodig is
Louisag - schreef op 08-01 om 11:20
@anoniempje ieder ziekenhuis heeft andere regels. Ik ben het icsi traject in Eindhoven gestart en uiteindelijk overgestapt naar Tilburg (Elisabeth ziekenhuis). Ik kan iedereen dit ziekenhuis aanbevelen. Wat een top personeel daar! Wanneer je eenmaal de 1e afspraak daar gehad hebt gaat het allemaal redelijk snel. Ze willen natuurlijk wel meerdere malen sea uitsluiten. 
Ik ben in mei 2018 in Tilburg terecht gekomen. Uiteindelijk nog bepaalde onderzoeken gehad. Zo ook 2x een bloedonderzoek alvorens ze icsi gaan starten. Eind augustus 2018 gestart met de pil (ongeveer 1cyclus) en vervolgens begonnen met injecteren decapeptyl en gonal f. We konden overigens ook eerder beginnen maar wilden samen nog zonder alle injecties en bijwerkingen van onze rondreis in Amerika genieten. In oktober de punctie en tp gehad. Van de 6eicellen zijn er 3 bevrucht waarvan 1 teruggeplaatst. 2 waren goed genoeg om in te vriezen. En... Inmiddels ruim 14weken zwanger. Wij zijn ons heel erg bewust van het feit dat we "geluk" gehad hebben dat de 1e tp meteen goed is gegaan. Inmiddels hoor ik van meerdere meiden die in Tilburg het traject doorlopen hebben dat het ook de 1e keer meteen goed is gegaan. Toeval? Geen idee, maar ik kan het iedereen aanraden. 
De lijntjes daar zijn kort, het lab zit op de afdeling zelf tegen de behandelkamers aan waardoor je met alles dicht bij de bron bent en er ook snel gehandeld kan worden. 

Ik hoop dat jullie over enkele maanden dezelfde ervaringen als mij zullen hebben. Het traject is zwaar, heel zwaar. Maar als je eenmaal een goede echo hebt gehad ga je hier heel anders tegenaan kijken. Dan is het alle stress en bijwerkingen dubbel en dwars waard geweest. 
Meid23 - schreef op 08-01 om 12:06
In Nijmegen worden de beste resultaten geboekt van NL mede omdat zij gespecialiseerd zijn in mannelijke onvruchtbaarheid (PESE en TESA ingrepen) maar hierdoor zijn de wachtlijsten ook langer ;-) 
https://www.blikopnieuws.nl/gezondheid/269556/radboudumc-levert-de-meeste-babys-op-na-vruchtbaarheidsbehandeling.html
anoniempje - schreef op 08-01 om 12:55
Tilburg is voor ons helaas erg ver weg, dik 2,5 A 3 uur rijden! Een maand aan de pil, en vanaf welke dag moet je je injecteren? 
Hoeveel miljoen zaadcellen waren er bij jou partner goed? 
Louisag - schreef op 08-01 om 13:41
De arts maakt voor jou situatie een behandelschema. 
Ik moest geloof ik de laatste 4dagen van de pil al beginnen met deca spuiten. Na starten van je ms start je op CD 4 geloof ik met gonal f. Maar de exacte dagen weet ik niet meer. Vooral de deca injectie was erg vervelend bij spuiten, de gonal f vond ik persoonlijk goed te doen. Wel deed ik voorafgaand aan injecteren de huid verdoven met ijsklontjes. 

Uhm mijn vriend heeft meerdere semmenonderzoeken gehad. Zaadcellen variërend van 0 tot 32 geloof ik. Maar het ging hier altijd om tientallen. Op de dag van de punctie heeft mijn vriend ook 2x moeten produceren. 1e keer 0 zaadcellen, 2e keer gelukkig net 6 (maar hier hebben ze 1,5u naar moeten zoeken). Dit was echt heel heftig en mochten we ooit verder gaan dan wil ik dit mijn vriend echt niet meer aan doen. De arts heeft al ingestemd om voorafgaand aan de punctie dan een Tese oid uit te voeren. Maar voorlopig is dit gelukkig niet aan de orde. 
anoniempje - schreef op 08-01 om 15:22
Mijn vriend had 2 miljoen zaadcellen. Ook niet heel veel, de arts schrok er toen wel van! Dus ben erg benieuwd of we ivf of icsi krijgen.. 
Louisag - schreef op 08-01 om 16:00
Twee miljoen klinkt in mijn ogen als heel veel en in vergelijking met 32 zaadcelletjes is dat het ook. Maar volgens de norm is het nog te weinig. 
anoniempje - schreef op 08-01 om 17:02
Ja volgens de norm is het inderdaad weinig! Ik kan ook het dossier in zien en wat de arta allemaal schrijft, maar voor de helft snap ik het niet. Maar dat hij 2 miljoen zaadcellen heeft snap ik dan wel.. 
Ben benieuwd wat er 24 januari uit gaat komen, dan moet hij het nogmaals inleveren! 
Louisag - schreef op 08-01 om 17:08
Spannend! Het kan ineens een stuk meer zijn. De grootste spanning (want hij weet nu dat het weinig is) is bij de meeste mannen weg of iig wat minder waardoor de kwaliteit vaak een stuk beter is. 
Probeer elkaar te steunen in deze tijd en erover te praten. Dat zal jullie uiteindelijk een stuk sterker maken. 
anoniempje - schreef op 08-01 om 17:47
Ja en ik hoorde namelijk dat als je het daar doet, de kans ook groter is dat de kwaliteit beter is, omdat je minder temperatuur verschillen hebt, weten jullie dat of dat waar is?
Binnen 15 A 20 min heeft het lab het potje in hun handen. 
Ik hoop zo dat het beter is!
anoniempje - schreef op 08-01 om 20:23
Die van mij heeft ook een gezonde levensstijl, rookt en drinkt niet, sport 3x in de week. Nouja we wachten 12 febr wel af, dan krijgen we de uitslag en behandelplan!
Snbtje - schreef op 04-02 om 22:20
@anoniempje krijgen jullie nu morgen of  de  12e  de uitslag? 
anoniempje - schreef op 08-02 om 18:54
Wij krijgen de 12de de uitslag
Snbtje - schreef op 08-02 om 18:55
Oke spannend,  ik duim voor jullie!
anoniempje - schreef op 09-02 om 13:47
Dankjewel! Ik hoop zo dat we dan gelijk te horen krijgen welk traject we in gaan en eventueel een recept voor de medicijnen!
Snbtje - schreef op 13-02 om 12:18
Wat was  de uitslag  anoniempje?
anoniempje - schreef op 13-02 om 17:00
We hebben super goed nieuws! Zaad kwaliteit hoort 18 miljoen te zijn, mijn vriend heeft 15 miljoen. Gyneacoloog gaf aan dat geen enkele man 18 miljoen goede zaadcellen heeft. 
Dit kan per moment veranderen door bijv stress of verkoudheid. 
Mijn cyclus is nu 2 keer goed. Dus we moeten het zonder ziekenhuis proberen. ik moet 25 febr bloed prikken, dan gaan ze kijken of ik een eisprong heb gehad. En als ik geen eisprong heb gehad, dan moeten we weer terug komen. 
En als ik wel een eisprong heb gehad, en als het dan na een half jaar niet gelukt is, moeten we ook weer terug komen!
Snbtje - schreef op 14-02 om 10:55
Oo  dat is  zeker goed nieuws!  Hopen dat jullie nu heel snel zwanger  zijn
letel24 - schreef op 18-04 om 21:53
Hallo allemaal, 
Bij ons lukt het helaas ook niet op de natuurlijke manier. Wij gaan nu 30 april beginnen met icsi traject. Ik ben dan ook benieuwd of iemand al meer ervaring heeft hiermee. 
Louisag - schreef op 18-04 om 22:05
Letel24 ik heb ervaring met icsi.
Ik weet niet wat exact je vragen zijn, maar stel ze gerust
Snbtje - schreef op 18-04 om 22:06
Letel24 wat jammer om te horen dat het bij jullie ook niet wil lukken op de natuurlijke manier.  
Bij ons  is  er onderhand  weer  meer  duidelijk geworden en gaan ook het icsi traject in de aankomende cylus. 
Is  30 april je  1e  cyclusdag of de  dag dat je gaat beginnen met  de  decapeptyl?
Meid23 - schreef op 19-04 om 07:15
Letel24 & Snbtje heel veel succes met jullie ICSI traject  mochten jullie vragen hebben dan mogen jullie mij ook altijd een berichtje sturen  ben zelf augustus 2018 begonnen met de hormoonspuiten (gonal F), uiteindelijk bij terugplaatsing 3 zwanger gebleven (allen cyro s omdat ik geen verse terugplaatsing mocht ivm risico op overstimulatie) 
Snbtje - schreef op 19-04 om 09:45
Meid23 dankjewel hoe is het traject jullie bevallen? Ik zag in eerste instantie het meeste op tegen het spuiten,  maar na de prikinstructie waar we bij ons zelf ook moesten prikken,  viel dit mij gelukkig erg mee.  Ze zeggen al,  lichamelijk is de punctie het zwaarst.  Ben aan de ene kant stik zenuwachtig en aan de andere kant heb ik er toch wel een soort van zin in om te gaan beginnen. We zijn 2 jaar bezig,  tijd dat er stappen ondernomen worden denk ik dan. Ik verwacht rond 30 april mijn menstruatie en dan kan ik gaan bellen,  dat we willen gaan starten
Snbtje - schreef op 19-04 om 11:41
Meid23 jeetje  dat is  zeker  een heftige tijd voor  jullie geweest! Ik probeer  er  zo blanco mogelijk  in te gaan,  probeer met  alle  scenario's rekening  te houden,  maar zal vast als het daadwerkelijk gebeurt  een flinke klap zijn,  je hoopt  toch altijd stiekem dat alles in 1x  goed gaat heh. Maar  als ik dus goed gelezen heb,  ben jij nu zwanger, hoever  ben je?
Meid23 - schreef op 19-04 om 11:52
Ja klopt  natuurlijk is het allemaal uiteindelijk wel waard  maar zwaar is het zeker ;-).              Vandaag 15 weken en 1 dag  10 oktober wordt ons wondertje verwacht
Snbtje - schreef op 11-05 om 00:32
Hoi allemaal,  ondertussen is bij ons alles in gang gezet,  ik begin 17 mei aan de decapeptyl.  Wat een spanning ineens,  ben zo benieuwd hoe alles zal gaan.  Hebben jullie nog tips om deze periode zo zen mogelijk door te komen?
Louisag - schreef op 20-05 om 07:20
Hoi meiden, hoe gaat het met jullie? 
Snbtje - schreef op 20-05 om 19:29
Hoi! 
Ik heb zojuist  de 4e decapeptyl gezet. Het gaat op zich wel goed, alleen die spuit erin zetten blijft naar, zo onnatuurlijk! 
Na het  prikken beetje jeuk en roodheid rond de injectieplaats maar verder  weinig bijwerkingen eigenlijk.. beetje gespannen borsten en snachts een keer  een flinke zweetuitbraak gehad. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wachten op starten ivf/icsi traject' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan