Wachten op starten ivf/icsi traject - Zwanger worden forum

Louisag - schreef op 20-05 om 19:33
Fijn om te horen! Dan is de behandeling nu echt gestart. Ik vond het toen allemaal zo spannend. Misschien nog een tip: stel dat de injecties pijn gaan doen, of je hebt echt last van de injectie plaats of het inspuiten van de vloeistof. Doe de injectie plaats dan 5minuten vooraf koelen met een koelelement of ijsblokjes. Dan voel je er niets meer van. Mij heeft het toen der tijd goed geholpen. 
Succes met het traject! Houd je me op de hoogte? 
138 antwoorden en 25454774x bekeken
Snbtje - schreef op 21-05 om 00:09
Bedankt voor de tip! Denk dat ik dat van de week even ga proberen.  baat het niet, schaad het niet
Ja vinden het heel spannend worden nu. Hebben nu voor donderdag een echo gepland staan, mits ik ongesteld ben geworden en dan zullen we denk ik te horen krijgen wanneer ik de gonal f erbij kan gaan spuiten. Erg benieuwd hoe ik daar op zal reageren..  ik zal jullie op de hoogte houden
Louisag - schreef op 21-05 om 06:03
Ik zelf vond de deca vervelender dan de gonal-f. Natuurlijk wel wat bijwerkingen van de medicijnen maar kon ze goed hebben. Hoofdpijn en buikpijn voornamelijk maar er is natuurlijk ook vanalles in je lichaam aan de gang. 
Succes meis! 
Sissy (Gast) - schreef op 22-05 om 15:50
Hi

Ik start morgen! Ik gebruik elonva . 
Iemand ervaring daarmee?
Snbtje - schreef op 24-05 om 22:18
Vandaag de echo gehad zag er allemaal rustig uit (2 cysten in een eierstok zaten er wel nog steeds,  die zitten er al vanaf dat ik eerste echo kreeg in november, maar dit was geen probleem zeiden ze) dus mocht vandaag beginnen met de Gonal f. Totaal geen last van de prik of vloeistof! Deca is vervelender inderdaad! Nu volgende week terug voor een echo. 
@Sissy elonva ken ik niet.. veel succes!! Hou je ons op de hoogte?
Louisag - schreef op 25-05 om 06:29
@sissy elonva ken ik ook niet. 

@snbtje fijn dat de 1e echo goed was en je inmiddels ook met gonal-f bent gestart. Nu op naar een mooie opbrengst. Hoeveel gonal-f moet je spuiten? Ik weet nog wel dat ik de opbrengst zo tegen vond vallen 4/5 eiblaasjes. Uiteindelijk hebben ze toen de gonal-f opgehaald en bij de punctie had ik 7 eiblaasjes van goed formaat en een hele hoop Ieniemienie's. Uiteindelijk 6 eicellen. Waarvan er uiteindelijk 1 verst is teruggeplaatst en nog 2 cryo's in de vriezer. 
Toitoitoi ik denk aan je. 

P.s. cystes had ik ook maar bij mij zijn deze operatief verwijderd. 
Snbtje - schreef op 25-05 om 06:45
Ik moet starten met 150 IE, was standaard dosering zei gyn. 
Ze zag op de echo aan mn goede kant een stuk of 7 mini blaasjes en aan kant van de cysten een stuk of 3 (Maar is dan ook lastig om te zien dat vanwege de cysten)  maar ben erg benieuwd hoeveel er zich zullen gaan ontwikkelen. 
Heb 2 heldere cysten zitten in 1 eierstok van ong 4 cm, gyn zei dat dit niet echt een probleem was,  krijg wel antibiotica die ik met de punctie moet nemen voor het geval dat,  omdat er wel een iets grotere kans is op infectie na de punctie,  ze kunnen ze ook per ongeluk mee prikken met de punctie namelijk.  Mjha dan ben k er ook vanaf denk ik dan maar
Louisag - schreef op 25-05 om 07:57
Ja inderdaad. En wellicht zijn je na je menstruatie ook vanzelf weg. 
Ik had dermoid cysten. Die moesten wel weg. 
Snbtje - schreef op 25-05 om 16:53
Nah, ze zijn niet na mn menstruatie weg ze zitten er als sinds de eerste onderzoeken in november. Wat zijn dermoid cysten?
Louisag - schreef op 25-05 om 22:46
Cysten met talg, haren enz. Heel vies. 
Snbtje - schreef op 26-05 om 09:10
Oei, dat klinkt niet lekker nee.  
Sissy (Gast) - schreef op 26-05 om 20:31
Hi

Elonva is een soort paardenmiddel voor de lastig stimulerende onder ons Haha
Voordeel is maar 1 keer prikken , lekker rustig en relax is dat zeg!
Donderdag eerste echo, ben benieuwd!

Hoe gaat t met jullie? Hoeveel eicellen totaal hebben jullie gehad? 
Meid23 - schreef op 26-05 om 20:45
@Snbtje heel veel succes  zal voor je duimen  had zelf 125 eenheden per keer gespoten  
@Sissy Ik had zelf 21 eicellen, hierdoor mocht ik ook geen verse terugplaatsing (risico op overstimulatie) uiteindelijk had ik 4 embryo s van dag 5 ingevroren.
De eerste twee cyro s zijn helaas vroeg misgelopen en ben nu zwanger van nr 3  
Sissy (Gast) - schreef op 26-05 om 22:14
WoW 21! Met welk middel? En waren ze 3 of 5 daags? 
Meid23 - schreef op 26-05 om 22:49
@Sissy ik spoot Gonal F 125 eenheden per dag en daar kwam later  orgalutran bij  
21 eicellen was “de oogst” van de punctie.
Daar kwamen 12 bevruchtingen uit waarvan uiteindelijk 4 embryo s van dag 5 kwaliteit zijn overgebleven (waarvan nu dus 3 gebruikt en 1 nog in de vriezer).
Maar mijn lichaam reageerde heel heftig op de gonal F ben er ook echt heel ziek van geweest, had liever een iets lagere opbrengst (al heb je daar helaas zelf totaal geen invloed op) omdat we door dit aantal verplicht 2 cyclussen rust moesten houden en dus geen verse terugplaatsing mochten dus dat was wel een behoorlijke tegenslag.
Maar natuurlijk heel blij dat uiteindelijk de 3de cyro terugplaatsing scheepsrecht mocht zijn voor ons
Heel veel succes in elk geval duim voor jullie
Snbtje - schreef op 27-05 om 01:47
@sissy wij vrijdag echo, dus we lopen aardig gelijk op! Maar jij hoeft niet iedere dag dus te spuiten? Dat klinkt wel erg fijn!

@meid23 dankje! Jeetje wat klinkt 4 dan weinig als je 21 eitjes  had  gelukkig nu allemaal goed gegaan! 
Meid23 - schreef op 27-05 om 07:06
@Snbtje Ja moet eerlijk zeggen dat ik ergens ook wel telleurgesteld was toen hoor ;-) maar dat had er misschien ook mee te maken dat ik al een enorme telleurstelling had in de zin van geen verse terugplaatsing terwijl je maanden daar naar toe leeft ;-)
Vaak wordt ongeveer de helft van de eicellen bevrucht en valt ook weer de helft af tussen dag 3 en dag 5 ;-) verder vriezen ze alleen de beste embryo s (die goede kans maken om ook weer te ontdooien in)
Maar als je idd eerst 21 eicellen hebt dan is 4 embryo’s wel relatief weinig maar aan de andere kant mag ik natuurlijk ook heel blij zijn dat ik 4 cyro s van dag 5 had uit een behandeling             Ben tot nu toe ook van elke cyro zwanger geweest echter gingen de eerste twee vroeg mis, nu 20 weken zwanger van nummer 3                      
Snbtje - schreef op 27-05 om 09:11
Ja snap ik, als je al zo lang aan t wachten bent  wil je niet langer wachten.. Mjha je moet maar  zo denken, is beter zo, als je er zelf hartstikke ziek van word ( of erger) is ook niet  wat.. ze hebben het beste met je voor in het ziekenhuis. 
Ik ben erg benieuwd wat bij ons de opbrengst zal zijn. Hadden afgelopen vrijdag de uitgangsecho, had toen alleen nog decapeptyl gespoten. 
Toen zag ze aan ene kant stuk of 7 follikels en aan de  andere kant stuk of 4, maar  daar  zitten ook 2 cysten van 40+mm dus ze zei kan ook maar  zo zijn dat er achter meer verstopt zitten. Maar ik dacht later, als dat alles is is  dat niet  heel erg veel... mjha maar niet al te veel over nadenken
Meid23 - schreef op 27-05 om 09:18
@Snbtje Klopt, maar het was wel letterlijk 1 eicel te veel dus was toch heel zuur vooral omdat ze me zelfs na de punctie nog voorhielden dat ik die zondag een terugplaatsing zou krijgen en als je dan ineens nog ruim 2 maanden langer moet wachten is dat wel balen en vooral omdat ik mezelf echt goed voelde (beter als met de cyro terugplaatsingen).       Ze hebben de dag van de punctie ook gezegd dat ik nog jong was en alle tijd had nou toen was ik echt zo boos toen zei ik tegen me man we gaan nu weg.. zulk soort dingen hoor je niet tegen iemand te zeggen en zeker niet op zo n afdeling ;-)                 Maar goed ben blij dat het uiteindelijk allemaal is goedgekomen
Snbtje - schreef op 27-05 om 11:01
Ja jeetje! Dat is echt zo'n onnozele opmerking!! Je zou denken dat ze op zo'n afdeling wel weten, wat voor tijd je doorheen gaat,  maar niet dus... 
Sissy (Gast) - schreef op 27-05 om 20:41
@meid23, morgen start ik met Orgalutran en daar kopmt nog gonal f, dus dat beloofd veel goeds! kom maar op met die eitjes. Leuk dat we nu nog gelijk oplopen Snbtje, Ik heb wel een kort schema, volg maandag of dinsdag de punctie
ik voel mn eierstokken al wat dus dat gaat lekker.
Heb jij een lang schema?
Snbtje - schreef op 27-05 om 22:12
@sissy
Ik heb geen flauw idee of t kort of lang schema is haha ben 3 mei begonnen met de pil, 17 mei begonnen met decapeptyl en 24 mei begonnen met gonal f. 
Gynaecoloog  verwacht dat k 6/7 juni ongeveer punctie zal hebben, maar  eerst maar even de FM afwachten vrijdag. 
Ik begin nu sinds gisteren ook wel steeds meer te voelen aan mn eierstokken,  dus ben erg benieuwd naar vrijdag!
Snbtje - schreef op 04-06 om 10:36
@sissy heb jij nu gisteren of vandaag de punctie gehad? 
Wij mogen  vanavond de pregnyl spuiten en donderdag de punctie! Ben zoo benieuwd! Ze denken  dat ze 8 eitjes zullen oogsten
stff48 - schreef op 04-06 om 10:46
Lieve Dames mag ik me hier ook melden ?
De meeste onder ons zullen me ondertussen wel kennen  we staan momenteel volop in de onderzoeken maar wij zijn dus ook aangewezen op ivf/icsi door geen spermacellen .
Morgen moet Mn man weer naar het ziekenhuis voor bloed & spermastaal . Ook voor een echo ... ik hoop zo hard op een klein beetje goed nieuws morgen  
Snbtje - schreef op 05-06 om 14:05
@stff48 natuurlijk mag je je ook hier melden! Wat was de uitslag? 
Sissy (Gast) - schreef op 05-06 om 16:13
@snbtje, ik heb langer moeten stimuleren. Vandaag echo en eindelijk groeien ze echt. Heb er ook 8. Hoe groot zijn jou follikels toen ze dachten nu gaan we de punctie plannen?

Succes trouwens morgen !
stff48 - schreef op 05-06 om 19:30
De echo was Goed . Niets abnormaal gevonden .. dus weet niet of dit nu goed nieuws of slecht nieuws is? 
Man zei dat spermastaal weeral te weinig was volgens hem want hij kwam weer niet aan die 2 ml ....
Snbtje - schreef op 06-06 om 13:32
@sissy bij mij zaten maandag de meeste rond de 14mm, dinsdag de meeste rond de  16 mm,toen mocht ik savonds de pregnyl spuiten. Heb vanmorgen de punctie gehad en deze is mij 100% meegevallen, ze hadden 11 eitjes geoogst, nu afwachten tot zaterdag, dan horen we  hoeveel ze er hebben kunnen bevruchten

@stff48 hmm.. de hoeveelheid in zn totaliteit is dus niet  voldoende?.. daar hebben wij geen ervaring mee.. bij mn vriend was het puur te weinig zaadcellen. hoop voor jullie dat het goed nieuws is dat ze niks hebben gezien op de  echo.. maar wel frustrerend dat je dan nog niks weet wat de oorzaak is..
Meid23 - schreef op 06-06 om 13:59
@Snbtje Wat fijn dat het zo goed is gegaan  ga duimen voor een mooie uitslag zaterdag             
Mijn man had wel voldoende sperma maar 0 zaadcellen toen, overigens hoefde hij maar 1 staal in te leveren want ze zeiden dat bij 0 het ook altijd 0 zal blijven.
Dat je geen oorzaak weet is idd heel frustrerend en ook dat je deze nooit zult weten.                             Stel dat het bijv door een erfelijke factor komt zou me schoonbroertje bijv hetzelfde probleem kunnen hebben.
stff48 - schreef op 06-06 om 23:58
Ik weet het allemaal niet meer .. wordt gel van mezelf Haha  
Echt erfelijk denk ik niet dat het is bij Mn man want mijn schoonbroer heeft wel twee kinderen dusja  
Xxx

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wachten op starten ivf/icsi traject' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan