Geen vertrouwen in verloskundige - Zwanger worden forum

Saartje - schreef op 13-01 om 13:32
Hee

Wij zijn de trotse ouders van een jongetje van inmiddels bijna 1,5 jaar. Hopen dat we snel zwanger mogen raken van een tweede.
Maar ik zit al weer lekker voorbarig vooruit te denken. Ons zoontje is geboren met een gewicht van 2580 gram bij 38 weken. Nog net dysmatuur. Als ik nu foto's zie vind ik ook echt dat hij er heel slecht uitzag. Hij was wel lang (51 cm) maar zooooo mager, echt een ingevallen buikje en ingevallen gezichtje en stokjes als armpjes en beentjes. Hij groeide gelukkig gelijk heel goed, haalde zijn achterstand zo in, hij heeft ook niet in de couveuse gelegen oid. (dus ik weet ook dat we niet mogen klagen, er zijn kindjes van forummers die een moeilijkere start hebben gehad!). We hebben een hele fijne kraamtijd gehad en ik vond de verloskundige erg aardig. 
Maar nu we een poosje verder zijn en ik hoop op een volgende zwangerschap, heb ik steeds meer mijn twijfels bij de verloskundige. Vanaf week 28 voelde ik m'n zoontje niet veel meer bewegen, maar wel steeds 1 a 2 x per 24 uur. Het was mijn eerste, ik vond het wel rustig vergeleken met de weken ervoor, maar kreeg als reactie: 'ja de baby heeft minder bewegingsruimte, minder beweging de laatste tijd is normaal. Als je het nog maar wel iedere 24 uur voelt.' Verder kwam ik niets aan in gewicht vanaf ongeveer week 25 (daarvoor ook maar 5 kilo oid). Mijn buik groeide ook nauwelijks, paar x met meten bij de verloskundige was buik gewoon op de centimeter hetzelfde. Maar ja, het groeide misschien meer in de breedte of ik had een lang bovenlijf oid. Conclusie, ik hoefde me nérgens zorgen over te maken. En de laatste groeiecho was ook allemaal prima, heel gemiddeld kindje. Ze schatte 7  tot 7,5 pond. Heb het op de terugweg naar huis nog met m'n man over gehad: ze sleepte dat lijntje wel een beetje boven en onder het kindje, vond je niet? Zal het niet kleiner zijn? 
Toen werd de kleine dus geboren, grote verbazing dat het 'ineens' zo klein was. Ik weet dat het erger kan, maar naar mijn idee was de kleine echt niet in verhouding (lang en dun) en was het dus soort zijn bedoeling om wel zwaar te zijn maar heeft hij daar te weinig voeding voor gekregen. Wij hebben ook allemaal best grote kindjes in de familie, allemaal wel minimaal 7 pond. We zijn zelf wel gemiddeld qua lengte en gewicht, maar niet tenger. Gewoon hollandse bouw allemaal zegmaar  

Dus nu is mijn vraag: zouden jullie nog naar deze verloskundige gaan? Ze zit hier vlakbij op het dorp, is aardig, kent ons nu natuurlijk. We zouden bij een volgende sowieso al meer echo's krijgen volgens mij, mogelijk in het ziekenhuis. Kan ik haar kwalijk nemen dat ze dit niet gezien heeft? 
 En zijn er mensen met ook dysmature kindjes, die bij een tweede wel een kindje kregen met een beter gewicht? 
Bedankt
2 antwoorden en 20936502x bekeken
Anoniem (Gast) - schreef op 13-01 om 18:47
De titel is geen vertrouwen in verloskundige. Als dat zo is, zou ik op zoek gaan naar iemand anders. Vertrouwen is toch wel erg belangrijk.

Een verloskundige kan natuurlijk een verkeerde inschatting maken. 
Orchidea - schreef op 14-01 om 11:00
Inderdaad, bij twijfel direct een andere verloskundige zoeken. Een verloskundige moet 9 maanden met je mee denken, het is dus erg belangrijk dat het goed, vertrouwd etc voelt.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Geen vertrouwen in verloskundige' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan