Vroege test - Zwanger worden forum

Lisa - schreef op 11-06 om 22:55
Hoi allemaal, in een ander forum vertelde ik het verhaal dat ik tijdens een one night stand het condoom niet vertrouwde. Ik heb sterk het gevoel dat het mis gegaan is. Een paar dagen daarna had ik mijn eisprong. Ik heb een test gedaan, overigens veel te vroeg want 17 juni hoor ik ongesteld te worden. Maar er verscheen een heel erg licht streepje binnen de afleestijd can 5 minuten. Nu twijfel ik enorm aangezien het zo licht is. Ik heb wel een aantal klachten, maar bij mijn vorige zwangerschap (uiteindelijk miskraam) kreeg ik pas klachten vanaf 6 weken en merkte ik niets, behalve een positieve test 3 dagen voordat ik ongesteld moest worden. Ik zal er een foto bij doen. Het is heel moeilijk te zien. De foto is binnen de afleestijd gemaakt. 
53 antwoorden en 4312788x bekeken
stéfanie - schreef op 12-06 om 07:59
Ikzelf zie op die foto geen streepje op de test, zelfs niet met contrast het hoogste. Misschien moet je eens een foto uploaden met je eigen contrast op het hoogste? Misschien zie ik het dan. 
Anoniem (Gast) - schreef op 12-06 om 08:54
Ik zie em wel heel licht. 
Lisa - schreef op 12-06 om 11:27
Ik voeg een contrast foto toe aan m'n profiel. Ik weet nog niet hoe je het direct in dit forum zet. 
Lisa - schreef op 12-06 om 11:32
Hij staat op mijn profiel. Ik vraag me dus af wat ik nu zie. Deze test hoort te reageren vanaf 10hcg. Waarom zou hij dan zo licht zijn? Het lijkt mij toch dat het niet bij 5 of 6 hcg gaat kleuren? Het was trouwens geen ochtendurine. Ik ga de test uiteraard herhalen, maar ik ben zo nerveus dat ik het zo snel mogelijk wil weten. Ongepland zwanger raken van een one night stand is niet helemaal de bedoeling. 
Joy (Gast) - schreef op 12-06 om 14:12
Ik zie een licht streepje... Al hoop ik voor jou dat het toch niet dat is. Hopelijk heb je nog een nummer van je one night stand...als het effectief zou is,hij moet dit ook weten 
Lisa - schreef op 12-06 om 14:25
Ik heb zojuist weer een test gedaan, die gaf hetzelfde resultaat.. al zou vandaag officieel de innesteling zijn, als er al een bevruchting is geweest. Ik heb nog wel contact met hem. Hij is er nog steeds zeker van dat het prima ging met het condoom.. Ik heb nog nooit streepjes gezien als ik niet zwanger was, de bekende indrogers ken ik wel, die verschenen een enkele keer als de test helemaal droog was. Nog maar even afwachten. Maandag is de dag dat ik ongesteld moet worden en ben redelijk regelmatig ongesteld. 
stéfanie - schreef op 12-06 om 14:59
Nu zie ik ook iets meer maar ben toch niet 100% zeker dat ik een streepje zie. Ik zou over 2 dagen met ochtenduren testen. Volgende x als je nog eend een one night stand hebt en je twijfelt en wilt niet zwanger geraken misschien toch maar een morning afterpil nemen.. succes ermee. 
El1a - schreef op 12-06 om 19:27
Ik begrijp niet waarom je de MAP niet wilde nemen en wat je miskraam ermee te maken heeft? Het is een pil die je ovulatie uitstelt (en die werkt dus ook niet als je je ovulatie al gehad hebt, dan kan je nog steeds zwanger raken), het is geen abortuspil... Volgende keer dus niet twijfelen en meteen de MAP nemen, dan zat je nu niet in deze situatie. 
Ik zie ook iets heel vaag. Inderdaad even afwachten en overmorgen nog eens testen...
Lisa - schreef op 12-06 om 20:00
Dat snap ik. Ik realiseerde me later pas dat mijn eisprong later die week kwam. Ik ging er niet vanuit dat sperma 5 dagen kan overleven. Natuurlijk kon ik die map wel nemen maar daar dacht ik pas later aan. En hoe had ik die moeten halen ?  Het was hemelvaart dus huisarts was donderdag en vrijdag dicht, dan had ik de doktersdienst moeten bellen? En die zeggen dan toch dat de kans heel klein is en dat ik maandag mijn eigen huisarts maar moet bellen. De doktersdienst hier in Groningen maakt zich niet zo snel druk. 
El1a - schreef op 12-06 om 20:06
Heb je in NL dan een recept nodig voor de MAP? Wat vreemd. In België is die vrij verkrijgbaar en zijn er steeds apothekers met wachtdienst, ook 's nachts en in het weekend/op feestdagen. 
Anne - schreef op 12-06 om 20:23
Je kan de MAP ook kopen bij Etos/ Kruidvat etc. Was inderdaad een optie geweest maar heeft ze nu niks aan. Moet ook wel zeggen dat de map wel echt een hormonen troep is en je niet eens weet of het nog effect had gehad. Heb hem ooit een keer genomen en was echt een hele slechte dag voor me. Zie het streepje wel heel licht, ben benieuwd of die oploopt.
Lisa - schreef op 12-06 om 20:30
Ohh ja dat kan tegenwoordig ook. Ik heb vroeger de map 1 keer gehad maar dat ging nog via de huisarts. De winkels waren gesloten en zoals ik al zei realiseerde ik me na een paar dagen pas toen ik alle feiten bij elkaar optelde dat de kans er was dat ik misschien zwanger kon raken. 
Puck - schreef op 12-06 om 20:31
35 weken
Hoe weet je dat nu allemaal van die huisarts? Ik begrijp dat je helemaal niet gebeld hebt? Je kunt je eigen laksheid niet afschuiven op de huisartsenpost. Ze hadden je niet met sirenes opgehaald, maar je kun natuurlijk wel terecht voor iets dat geen dagen kan wachten..... En volgens mij had je best in de gaten dat er een risico was dat je zwanger werd, gezien de timing van je vorige bericht. 

Ik weet niet zo goed of ik nu voor je moet hopen dat je niet zwanger bent of dat je liever hebt dat je wel zwanger bent. Ik krijg het idee van het laatste. Ik zou het wel zuur vinden als je zwanger zou zijn. Hier alles voor elkaar en een miskraam en jij niks van een stabiele basis en dan zwanger door geklungel en laksheid....   

Maar wat je test betreft: ik zie wel iets van een streepje denk ik en 5 dagen voor nod verwacht je ook geen hele duidelijke streep. Je kunt niet meer doen dan kijken of het oploopt, dus over een paar dagen weer testen. De klachten komen denk ik vooral door jouw focus op het hele gebeuren en de mogelijkheid dat je zwanger bent. 
Joy (Gast) - schreef op 12-06 om 20:39
Ik vind dat je gelijk hebt puck.. Ik kreeg ook een mk.. Das pijnlijk... Een andere denkt even niet goed na en denkt een dikke week later pas aan de eventuele gevolgen. Sorry meid maar hier heb jij en die one night stand dikke schuld aan. En niemand anders. Hopelijk ben je niet zwanger en heb je uw lesje geleerd 
Lisa - schreef op 12-06 om 20:40
Wat fijn dat mensen mij toch zo goed kennen! Hoe durf je te zeggen dat ik laks ben? Je kent mij helemaal niet. Ik probeer in een paar zinnen een hele gebeurtenis uit te leggen en jij hebt het over wie het wel of niet verdiend om zwanger te zijn? Wat maakt het uit of je de boel goed voor elkaar hebt? Ik heb zelf ook een miskraam gehad. En JA ik was aan de pil en NEE ik heb de pil nooit vergeten. Zulke dingen gebeuren soms. Het gaat er nu niet om wie het het beste voor elkaar heeft om een kind op te voeden. Ik heb een vaste baan, een dak boven mijn hoofd en lieve ouders en vrienden, dus als er een kind komt, komt die niks tekort. En uiteindelijk trekt diegene waar het kind van is ook wel bij, hij is immers al vader en weet wat het inhoudt. Mijn enige vraag in dit topic was of ik het goed zie of dat ik het me inbeeld. Dankjewel.
Joy (Gast) - schreef op 12-06 om 21:03
Feit dat je zwanger geraak op deze manier.. Tja bewijst je laksheid. Nu zwanger geraken terwijl je wel iets eraan deed om te voorkomen kan gebeuren en das idd niet uw schuld. Of je het allemaal voor elkaar hebt of niet... Weet ik niet  maar fijn voor je. Maakt de zaken toch iets gemakkelijker. Maar hij is ook vader... Hopelijk dan ook reeds gescheiden. En hopelijk geef je dan ook jezelf de kans om een gezin te vormen. Als het kan. 
Anneke - schreef op 12-06 om 21:29
Ik begrijp Puck en Joy volledig.
Je mag het niet persoonlijk nemen Lisa.
Het is gewoon niet fijn voor diegene die het proberen en waarbij het niet lukt op 1,2,3.
Lisa - schreef op 12-06 om 22:54
Je hoeft niet verplicht een gezin te vormen, er zijn ook genoeg vrouwen die bewust kiezen ook alleenstaande moeder te worden via de donorbank. Ik vind het belachelijke reacties dat het voor een ander niet fijn is dat sommigen zo snel zwanger raken. Ik heb me de vorige keer opgegeven voor moeders voor moeders, dus ik denk zeker aan degene die niet makkelijk zwanger raken. We hebben een condoom gebruikt. Als ik zeker wist dat hij stuk was, dan had het er nu anders voor gestaan. Ik heb alleen maar twijfels of het wel voldoende beschermd heeft. Plus dat de eisprong nog 5 dagen op zich liet wachten. Dan kan ik iedere keer na de seks wel een map nemen! Mijn eerste zwangerschap werd een missed abortion, het was een hel. Dus ik weet hoe het is om een kindje in wording te verliezen. Reageren jullie ook zo als iemand zwanger wordt na verkrachting of als een tiener zwanger raakt? Waarom zij wel en ik niet? Zo kun je niet denken vind ik. Het heeft ook geen zin meer om hier nog verder op in te gaan. Het is ook stom van mij ook zo'n topic te starten. Dit was te verwachten.  
Anne - schreef op 13-06 om 03:53
Ondanks dat ik jullie gevoel echt wel snap joy en puck, ik herken het van mezelf voor deze zwangerschap, is het denk ik wel goed om op brabbels de ruimte te laten voor dit soort vragen. Het gaat over een tuurstreepje, die zo te lezen gewenst is mocht het zo zijn. Voor veel mensen valt het niet mee zwanger te raken en/of te blijven maar gelukkig is dat niet voor iedereen zo. Dat is misschien niet leuk te lezen, maar dat betekend niet dat het gevoel van deze dame er niet mag zijn, en zo lijkt het nu wel een beetje.
Puck - schreef op 13-06 om 07:04
35 weken
Ik vind dat je nu echt te ver gaat in je v3gelijking. Ik zie niet wat verkrachting hiermee te maken heeft. En als een tiener zwanger wordt, doordat ze onvoorzichtig is geweest, vind ik daar ook wat van ja. 
Ik vind het gewoon oneerlijk verdeeld. Er zijn mensen die jaren bezig zijn (daar hoor ik gelukkig niet bij, maar je leest hier ellende genoeg) en dan zou je van onvoorzichtigheid en een zaadcel die langs een condoom is geslipt zwanger worden. Dat is toch zuur...? Maar ik krijg meer en meer het idee dat je gewoon graag zwanger zou zijn en dat het misschien niet helemaal een ongelukje of laksheid is, maar een bewuste keuze om te hopen dat dit tot een zwangerschap heeft geleid. Nou in dat geval hoop ik voor je dat het gelukt is hoor. Je schrijft nu ook veel positiever over de situatie. In je andere topic had je het nog over een boze vader en een niet ideale situatie. Klonk minder positief, toch?

En ik probeer zeker ruimte te laten voor dit soort vragen. Daarom heb ik ook iets gezegd over de test En de klachten. Maar je kunt niet de schuld afschuiven op anderen (man klungelt met condoom, huisarts doet niks) en zelf de vermoorde onschuld uithangen. 
Lisa veel succes. Ik hoop dat het goed uitpakt voor je. 
Moedertjuh - schreef op 13-06 om 08:29
Nou, ik had bij mijn 2 oudste ook alles goed voor elkaar, en werd alsnog alleenstaande moeder. Dus samen zijn of niet, het zegt niks. Ook een baan kan wegvallen of je financiën veranderen. Waar het uiteindelijk om draait is of je zelf klaar bent voor het moederschap. Als je dat bent dan kan je alle problemen aan want dan doe je alles voor je kind. 
Ik testte bij mn jongste op 9 dpo al positief. De reden dat ik zo vroeg testte....ik lag op 6 dpo in de bank tv te kijken s' avonds en voelde 1 felle steek links in mn baarmoeder. Dat had ik de ronde daarvoor ook en was toen ook zwanger. Helaas werd dat een vmk. Maar nu had ik dit weer, gevolgd door wat bloedverlies de volgende ochtend. Mijn placenta bleek ook links te zitten bij mn zwangerschap. 
Ik maakte vrij vlot Hcg aan, testen liepen iedere dag op. 
Het enige wat je kan doen is afwachten en doortesten. En als je zwanger bent de juiste keus kan maken. Succes !
Anoniem (Gast) - schreef op 13-06 om 09:20
Ik ben voor kritisch en mening uiten op een forum. 

Maar om nou je eigen miskraam te gebruiken vind ik te vergaan. Ja het is oneerlijk. Maar to heeft het niet over laks zijn, over abortus. Ze heeft het over niet ideaal. Ze heeft een condoom gebruikt. 

Ze vertelt niet wanneer ze twijfelde of het wel goed was gegaan. Ze laat wel doorschemeren dat het welkom is en ze er met alle liefde voor zou zorgen. 

Ik snap jullie pijn, en ik denk dat jullie nog spreken vanuit die pijn. Wij hebben 3 miskramen gehad in 10 maand. Dat was na 14 maand proberen. Ik had jullie gedachten en gevoelens ook. Inmiddels jaren en 2 kinderen verder. Verdriet verwerkt en die gevoelens ebte weg bij het verwerken van het verlies. Ik ben van mening dat je die gevoelens mag hebben, maar dat je ze niet overal kan en mag uiten. Je moet ze wel uiten. Niet in dit soort topics. 

Anneke - schreef op 13-06 om 09:23
Mooi gesproken in het laatste stukje anoniem. En 3 miskramen in 10 maanden is super heftig !
Anoniem (Gast) - schreef op 13-06 om 09:43
Heel persoonlijk vind ik het wel van laksheid. Ik heb in uw oorspronkelijke post gelezen dat u al sterkte twijfels had vlak na de gemeenschap. Als u dan een map had genomen zat u nu niet met deze situatie. Dit is voor mij dus laksheid. Dat sommige vrouwen hier in hun gat gebeten zijn... Tja versta ik ook wel. Niet iedereen groeit op in het ideale gezin. Maar als de basis bij de start al verstoord is moet je toch al sterk in je schoenen staan. Bovendien is er een hemels groot verschil tussen een anonieme doner en een vader die wel gekend is en mee de opvoeding bepaalt. Sterkte met je beslissing. 
FiFi - schreef op 13-06 om 10:44
Wat een overdreven reacties allemaal! Precies of het is haar fout dat anderen het zo moeilijk hebben om zwanger te worden of een MK krijgen... 

Ja Puck ik weet ondertussen dat je een MK gehad hebt, dat is in verschillende topics te lezen. Maar alsjeblieft stop met dat uit te werken op mensen die je niet kent! 

Deze dame is hier ook alleen om raad te vragen, niet om zo afgekraakt te worden. Jezus! 
Anoniem (Gast) - schreef op 13-06 om 11:25
Ik ben dezelfde anomiem als boven fifi. Nu ik vind niet dat het haar schuld is dat andere personen niet zwanger geraken of moeilijk of een miskraam of wat dan ook.
Maar ze doet het uitschijnen dat dit totaal niet haar schuld is. Terwijl andere topics duidelijk weergeven dat ze de risico's wist en sterker nog... Vermoede. Dan moet je uw handen niet wassen in onschuld en eerlijk zijn. Je wist het en ja het is nu bijna een zekerheid. Maar we wijken totaal uit. De topicstarter wou enkel weten of wij het ook zagen. En ja ik zie het. Test nogmaals zou ik zeggen. 
Puck - schreef op 13-06 om 11:32
35 weken
Poeh, als je hier op dit forum al niet eerlijk mag zijn over wat bepaalde zaken met je doen, waar dan wel?! En zoals je zelf (behoorlijk lomp!!) zei: dat lees je het toch lekker niet Fifi! 

Ja, ik heb het moeilijk met mensen die dit zo aanpakken. En ik zeg er graag bij waarom, zodat mensen het kunnen begrijpen. Sorry dat andere mensen last hebben van mijn leed. En bijzonder dat de enige mensen waar je begrip van kunt krijgen, mensen lijken te zijn die nog wat meer voor hun kiezen hebben gekregen. 

Ik heb mijn reactie uitgelegd en genuanceerd hierboven. Ik heb geen zin in een schop na en al helemaal niet van  iemand die zo weinig begrip voor anderen op kan brengen. Je zou denken dat jouw bloedverlies fifi en de reactie van jouw gynaecoloog je iets meer inlevingsvermogen had bijgebracht, maar helaas.... 
FiFi - schreef op 13-06 om 13:35
Mijn post over bloedverlies is dan ook niet iets dat in dit topic moet besproken worden, want dit heeft er totaal niets mee te maken. 
Zoals jouw post over 'als je nu zwanger zou zijn vind ik dit niet eerlijk want ik wil het zo graag en jij bent gewoon onvoorzichtig geweest'. 

Ik vind het voor iedereen die een MK krijgt zeer jammer, en ik hoop uit de grond van mijn hart dat ik er gespaard van zal blijven. Maar dit topic is geopend met de vraag of we mee willen kijken naar haar test. Niet om commentaar te krijgen op haar one night stand of het feit dat dit oneerlijk is. 

Ik heb alle begrip voor jouw MK, maar soms moet je dit los kunnen zetten van wat andere mensen meemaken. 

En misschien zorgen de zwangerschapshormonen ervoor dat ik niet altijd alles even tactisch verwoord
proud_mommy - schreef op 13-06 om 15:32
Ik ben het met fifi eens. En het is allemaal goed verwoord. Het is niet de eerste topic waar rot gereageerd word en dat mensen het niet verdienen zwanger te zijn. Dat mensen niet moeten zeuren over hun klachten. Deze forum begint echt vervelend te worden. 
Verschrikkelijk voor de mensen die een mk hebben gehad, en ieder leeft met ze mee. Maar dat wil nog niet zeggen dat er de blame op een ander gezet moet worden. Niemand kan er wat aan doen. Het is gewoon de natuur. Je hebt mensen die 2, 3 soms wel 4, of 5 jaar bezig zijn en niet eens zo reageren op mensen. Laat ieder in zn waarde, want het stoort echt. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Vroege test' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan