Indrooglijn van een zwangerschapstest

 • Indrooglijn van een zwangerschapstest

Soms verschijnt er na verloop van tijd, ver na de maximale wachttijd van de zwangerschapstest, een hele vage lijn. Dit heet een indrooglijn en kan er voor zorgen dat je denkt dat je zwanger bent zonder dat je werkelijk zwanger bent

Wat is een indrooglijn

Op een zwangerschapstest zitten 2 strips. 1 controlestrip die reageert op urine en 1 strip die reageert op het zwangerschapshormoon hCG. Op het moment dat je langer wacht dan de tijdslimiet voor de zwangerschapstest kan de urine opdrogen. De opgedroogde urine kan er voor zorgen dat je een heel vaag streepje ziet op de plek waar je normaal gesproken af kunt lezen of je zwanger bent.

Hoe voorkom ik een indrooglijn

In de bijsluiter van iedere test staat te lezen na hoe lang je deze test niet meer mag gebruiken. Om te voorkomen dat je de resultaten toch af kunt lezen na deze maximale tijd kun je de test het beste weggooien na deze tijd. Als er dan nog geen streep komt te staan ben je niet zwanger, of is het nog te vroeg om te testen (lees hier alles over op Wanneer een zwangerschapstest uitvoeren)

Help, een indrooglijn binnen de tijdslimiet

Als je een indrooglijn ziet binnen de tijdslimiet dan is dat hoogst waarschijnlijk geen indrooglijn. Je bent gewoon zwanger ! Heel erg gefeliciteerd !
Je kunt een vage lijn gemakkelijk verwarren met een indrooglijn. Een vage lijn krijg je als je nog maar weinig zwangerschapshormonen in je urine hebt. Dit kan een aantal oorzaken hebben.

 • Je hebt vroeg getest
 • Je urine is verdunt omdat je niet met ochtendurine hebt getest
 • De innesteling duurde langer dan gemiddeld
 • Je hebt een onregelmatige cyclus

Heb jij op de test gekeken na de tijdslimiet


Ja en ik zag een indrooglijn
Ja, en ik zag niets
Nee, ik heb de test weggegooid
Ik was zwanger !

 

Reacties op 'Indrooglijn van een zwangerschapstest'

Reacties

Caroline
Bij mij stond er naast de volledige lijn een hele duidelijke halve lijn zichtbaar, teken dat het te vroeg was of komt het doordat ik geen ochtendurine gebruikt heb? Best nog eens proberen zeker?

Kimmie
Ik moest gisteren ongesteld worden maar ben 1 dag overtijd vandaag testje gedaan niet ochtend urine maar zie gwn wit en heel vaag streepje Heb wel hoofdpijn misselijk ochtend misselijk voel me onzeker hier bij

Jej
Jejejr

sylvana
Gefeliciteerd

carina
na een test gedaan te hebben leek hij wit te blijven, ik had geen tijd bijgehouden, het was geen ochtend urine en ipv 4 druppels een hele pipet er over gekwakt en het was in schemer lampen licht. nee het was niets... maar toch bleef ik me anders voelen, bij het legen van de prullen bak vielde test er uit met indroog streep in het zonnetje.... Gek want dat had ik echt nog nooit gehad, omo wit bleef altijd wit! Na 2 dagen nog eens getest vanmorgen en wat denk je een positive test die wel goed afgenomen was binnen de juiste tijd! Ik kan het nu nog even niet bevatten,.....

Jouw naam:

Foto's over 'Indrooglijn van een zwangerschapstest'

 • Wel of niet zwanger? Het lijkt een indroogstreep..
 • Indrooglijn Hi hier nog zo een mooi voorbeeld van een indrooglijn
 • Eerst een test met licht streepje
 • Dan dag nadien kwam dit
 • Wat denken jullie indroogstreep of toch bingo Onderste test vrijdag geen indroogstreep Nu deze ochtend eerst niets dus terug in bed gegaan even later zag ik toch iets ik dacht neen kijk dubbel maar heb nog nooit indroogstreep gehad ..
 • Indrooglijn of zwanger?
 • Eerst een test met licht streepje
 • Indrooglijn of niet Is dit een indrooglijn of niet word gek van de testen

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Indrooglijn van een zwangerschapstest

Soms verschijnt er na verloop van tijd, ver na de maximale wachttijd van de zwangerschapstest, een hele vage lijn. Dit heet een indrooglijn en kan er voor zorgen dat je denkt dat je zwanger bent zonder dat je werkelijk zwanger bent

Zwangerschapstest

Als je denkt dat je zwanger bent kun je dit testen met een zwangerschapstest. Er zijn veel verschillende zwangerschapstests te koop die allemaal eigenlijk min of meer hetzelfde doen. Ze meten een bepaald zwangerschapshormoon in je bloed. Welke test voor j

Een vaag streepje, ben ik nu zwanger?

Je doet een zwangerschapstest omdat je denkt dat je zwanger bent en uiteindelijk komt er een heel vaak streepje te staan. Ben je nu zwanger of juist niet ?

Wanneer een zwangerschapstest uitvoeren

Als je vermoed dat je zwanger bent dan wil je dat natuurlijk graag weten. Maar wanneer kun je een zwangerschapstest nu eigenlijk doen ?

Hoe werkt een zwangerschapstest ?

als je wilt weten oef je wanner bent kun je het beste een zwangerschapstest doen. Hoe werkt een zwangerschapstest en vanaf wanneer kun je het beste een zwangerschapstest doen.

 


 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan