Help ! Een vaag streepje, ben ik nu zwanger?

 • Een vaag streepje, ben ik nu zwanger?

Je doet een zwangerschapstest omdat je denkt dat je zwanger bent en uiteindelijk komt er een heel vaak streepje te staan. Ben je nu zwanger of juist niet ?

Ja, je bent zwanger

Een heel vaag streepje is toch een streepje. De zwangerschapsstrip op de zwangerschapstest reageer alleen op een bepaald zwangerschapshormoon. Als je veel van dat hormoon in je urine hebt krijg je een duidelijke streep maar als je nog maar weinig zwangerschapshormoon in je urine hebt kan de streep wat minder dik zijn.
Een dunne streep komt er alleen maar als de test toch zwangerschapshormonen meet. Dat kan alleen maar betekenen dat je zwanger bent !! Gefeliciteerd

Tenzij ...

Na het goede nieuws komen we met de 3 tenzij's. Er zijn 3 belangrijke uitzonderingen waardoor een vaag streepje toch net betekent dat je zwanger bent

Je hebt te lang gewacht

Op de bijsluiter van de zwangerschapstest staat hoe lang je maximaal mag wachten op een resultaat. Na deze tijd wordt de zwangerschapstest onbetrouwbaar en betekent een vage lijn niet meer dat je zwanger bent. Je kunt het beste de zwangerschapstest weggooien als er na de maximale wachttijd geen lijn komt te staan.

Het is een indrooglijn

Op een zwangerschapstest zitten 2 strips. 1 controlestrip die reageert op urine en 1 strip die reageert op het zwangerschapshormoon hCG. Op het moment dat je langer wacht dan de tijdslimiet voor de zwangerschapstest kan de urine opdrogen. De opgedroogde urine kan er voor zorgen dat je een heel vaag streepje ziet op de plek waar je normaal gesproken af kunt lezen of je zwanger bent. Lees hier alles over een indrooglijn van een zwangerschapstest

De test is over de datum

De belangrijkste reden om niet te testen is wel de datum van de test. Gebruik nooit een te oude zwangerschapstest. Je loopt dan de kans dat een zwangerschapstest niet meer uitslaat terwijl je wel zwanger bent of zelfs dat de test wel uitslaat wanneer je niet zwanger bent.

Heb jij wel eens moeite gehad met het aflezen van een zwangerschapstest ?


Ja en toen was ik zwanger
Ja en toen was ik niet zwanger
Nee, gelukkig niet

 

Reacties op 'Een vaag streepje, ben ik nu zwanger?'

Reacties

Anoniem
Hi, ik heb 1 rood streepje en mijn wederhelft is van Chinese afkomst. Is er kans op een twee Ling ?

Bettie
De zwangerschapstest geeft niks aan en ik voel me al weken niet lekker, mijn geliefde Albert, maak ik tegenwoordig vaker voor rotte vis uit omdat ik alsnog denk dat zijn paling de aanleiding is voor mijn beroerte. Moet ik nog een test overwegen? Hartelijk dank, Bettie Eijkel -van Hooiwagen

Sjakka Cona
Hi, Mijn vrouw toont de laatste tijd vreemd gedrag. Ze ligt alleen maar op bed overdag in de avond gaat ze naar de club. Nu blijkt het dat ze zwanger is. Alleen, ik weet niet of het van mij is omdat ze regelmatig in de club te vinden is. We zijn 2,5 jaar getrouwd maar ze gaat misschien vreemd denk ik. Dat kind laat ze allemaal maar niet weghalen en dadelijk zit ik hier met de gebakken peren!!!!!!!!!!!!!!!@!@#$%%^&#@@!!! Help me aub

Jurandine
HELP! Ik voel sgop in buik ook gister al heb ik kind!!! Man word gek!! Ik niet weet hoe ik vertel aan man!!!! Man word boos en gooit litteken op mijn rug HELP HELP ik ben arts arts aaah

Qlimaxina
Ik geloofde niet dat ik zwanger was. Ik dacht dat de uitslag op de meter niet klopte, toen heb ik die in woede door midden gebroken. Ik wou niet zwanger zijn, was me ammel veel te duur en ik wou shag roken.

Linde
Hallo. Mijn laatste test zei me dat ik zwanger was, ik geloofde de test niet en mijn man ook niet. Toen heb ik de test weggegooid, merk 't vaneigens wel, die jong ammel

Ineke
Inderdaad Louise michelle, ik ook! Mijn man was niet blij toen hij naast me wakker eerst, alles onder de braaksel, en mijn pamper was gevuld. Help me aub? Ben ik zwanger?

Louise-michelle
Ik heb een rood streepje op de meter en scheet vannacht in mn broek terwijl ik over m'n partner heenkotste. Vanochtend over m'n chiwahwah. Ben ik zwanger ?

Natasja
Hoi iedereen. Hier hetzelfde probleem erg onzeker,heb geen idee wat ik uit deze twee testen moet opmaken. Iemand een idee wel positief of niet . Heb een action test gedaan en een kruitvat test alle . Zien jullie misschien wat ik hierop uit moet maken? Heb twee foto,s toegevoegd hieronder. Wat denken jullie????

Amber
Hoi ik heb vandaag un zwangerschaptest gedaan er stond donker en un licht streepje ben ik nu zwanger of niet?

Jouw naam:

Foto's over 'Een vaag streepje, ben ik nu zwanger?'

 • Test Heb een test gedaan maar weet niet ceker of ik zwanger ben kan iemand mij dat vertellen
 • Zwanger? Ik krijg het niet goed op de foto , ik ben nu 4 dagen overtijd en ik krijg al twee dagen achterelkaar een lichte streep te zien binnem de controle tijd. Betekent dit dat ik zwanger bem? Of juist niet?
 • Ben ik zwanger of niet? Pfff ik ben zo in de war weet het gewoon niet meer Ik ben een week over tijd. Ik weet niet of dit streepje zegt of ik zwanger ben of niet? Kan iemand mij dat vertellen bedankt.
 • Ben ik zwanger of niet wie kan me aub helpen een donker streep en een lichte streep
 • mila Ja of niet ???
 • Ben ik nu zwanger?? Ik had de test gedaan en daarna ben ik even iets kleins gaan eten , ik ben daarna terug gegaan maar niet de tijd bijgehouden.. Zou ik nu zwanger zijn of is dit een indroogdtreepje?
 • Zwanger of niet ? Mijn tetst van vandaag, wat denken jullie?
 • Vaag streepje Wat denken jullie ? Wel of niet zwanger?
 • Is dit nou een positieve test of ben ik gek?
 • Zwanger! Paar dagen geleden getest met verschillende merken testjes en bij allemaal kwam een super licht streepje heb de dokter opgebeld en hij bevestigde dat ik de echt zwanger kan zijn ivm ook andere symptomen! Morgen belt hij met de uitslag van het bloed prikken!

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Hoe werkt een zwangerschapstest ?

als je wilt weten oef je wanner bent kun je het beste een zwangerschapstest doen. Hoe werkt een zwangerschapstest en vanaf wanneer kun je het beste een zwangerschapstest doen.

Een vaag streepje, ben ik nu zwanger?

Je doet een zwangerschapstest omdat je denkt dat je zwanger bent en uiteindelijk komt er een heel vaak streepje te staan. Ben je nu zwanger of juist niet ?

Indrooglijn van een zwangerschapstest

Soms verschijnt er na verloop van tijd, ver na de maximale wachttijd van de zwangerschapstest, een hele vage lijn. Dit heet een indrooglijn en kan er voor zorgen dat je denkt dat je zwanger bent zonder dat je werkelijk zwanger bent

 


 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan