redelijk veel alcohol gedronken toen ik nog niet wist dat ik zwanger was, help! - Zwangerschapsforum

KATIE (Gast) - schreef op 05-07 om 12:04
Dames, ik heb een vraagje.
Toen ik nog niet wist dat ik zwanger was hadden we in die week een event van het werk en heb ik op twee avonden behoorlijk wat wijntjes gedronken. twee dagen later, toen ik thuis was, heb ik een test gedaan omdat ik dat weekend mijn periode zou moeten krijgen en ja hoor zwanger! (wat een goed bericht was!!) De weken daarvoor heb ik ook nog wel een paar avondjes wat wijntjes gedronken, best veel. Uiteraard, na de test, helemaal niets meer (dus vanaf 6 weken zwanger niets meer gedronken) Toen ik de alcohol had gedronken was ik ongeveer 3 weken "echt" zwanger en als je zou tellen vanaf de eerste dag van je laatste menstruatie was ik 5 weken.
Ik weet dat ik het niet meer terug kan draaien maar toch voel ik me schuldig en maak ik me zorgen of er iets fout kan zijn gegaan met de ontwikkelig van mijn (inmiddels 20 weken zwanger)    kindje. Heeft iemand ervaring hiermee?
Katie
55 antwoorden en 15255599x bekeken
Tammy - schreef op 19-09 om 14:08
Beste Katie,
Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap.
Ik heb ook nog gedronken toen ik nog niet wist dat ik zwanger was.
En ik heb IUI gedaan kun je na gaan. Maar iedereen zei tegen mij je moet niet bezig zijn met zwanger worden dus ik heb gewoon geleefd zoals ik normaal ook zou doen. 

Groetjes
Jenny - schreef op 05-07 om 12:08
Hoi Katie,

Gelukkig voor jou gebruikt je baby de eerste weken nog vooral de eigen reserves dus kan alcohol wat minder kwaad. Vooral herhaald alcoholgebruik tijdens jouw zwangerschap kan echt kwaad, incidenteel is ook nooit goed maar zal niet direct voor een achterstand zorgen.
Olivia-Anna - schreef op 05-07 om 12:59
Heb even snel opgezocht (ongelofelijk hoe snel een mens vergeet)
"Er is rechtstreeks contact met de bloedbaan vanaf de 4e week.Daarvoor leeft de foetus van de dooierzak onderdeel vanhet eitje. Heb je voor die tijd schadelijke stoffen gebruyikt dan hoef je je niet ongerust te maken.Vanaf het uitblijven van de menstruatie is het absoluut noodzakelijk om te stoppen met.."
Dus denk dat de kans toch echt klein is dat je kindje er iets aan over heeft gehuoden hoor.
Vind het juist fijn om te horen dat er nog mensen zijn die (net als ik)
bewust moeite doen om alles te laten wat schadelijk is.
Maak jezelf niet al te ongerust!!
Anoniem (Gast) - schreef op 05-07 om 13:04
Hoi dames, dank je voor deze geruststelling.

Olivia, vraagje, is de 4 week waar ze over praten vanaf de bevruchting of vanaf het moment van je eerste dag van je laatste menstruatie? Begrijp je wat ik bedoel. Ik heb dus alcohol (Best veel en regelmatig ) gedronken tot 3 weken na de bevruchting maar dat is 5 weken zwanger officieel. .....alvast bedankt.

Katie
Olivia-Anna - schreef op 05-07 om 13:18
Hey Katie
Tja ze spreken van 4 weken na de bevruchting -dus 2weken overtijd-
Dus in feite heb je een weekje gedronken terwijl het eigenlijk niet mocht..
Een van mijn zussen werd gewoon hysterish toen ze zwanger bleek, ze had 2 dagen ervoor gewoonweg een kroegentocht gedaan!!
Maar haar knulletje heeft er helemaal niks aan overgehouden hoor.
Vraagje dronk je alleen wijn??
Dan is het echt het minste hoor!! Er zijn er zoveel die wijn blijven drinken (Ik vind het onverantwoord en het risico niet waard!!)
Maar het is een groot verschil met sterke dranken!!
KATIE (Gast) - schreef op 05-07 om 14:05
Hoi Olivia,
Ok nou dan zal het wel ok zijn. Ja alleen wijn, ik drink nooit sterke drank. Maar was op woensdagavond goed dronken en op vrijdag kwam ik erachter dat ik zwanger was. Sommige vrouwen drinken af en toe een wijntje en dat mogen ze helemaal zelf uitmaken maar ik vind het zo zielig voor dat kleintje die kan het helemaal niet afbreken!
Maar als ze over 4 weken na de bevruchten praten dan heb ik juist helemaal niets te vrezen want ik heb tot 3 weken na de bevruchting nog (behoorlijk) gedronken....
Dankje!!
Katie
lotte - schreef op 05-07 om 15:30
Hoi Katie,

Laat ik beginnen met het goede nieuws, waarschijnlijk is er niets aan de hand. Pas als de neurale wegen aangelegd gaan worden is het belangrijk dat je niet drinkt. Bovendien heeft recentelijk onderzoek laten zien dat juist wijn niet zo heel schadelijk is.

Aan de andere kant is het bekend dat alcohol schadelijk kan zijn voor je kindje en loop je de kans dat het toch schade heeft aangericht. Gelukkig is er nog zoiets als plasticiteit. Dat wil zeggen dat je kindje prima in staat is om eventueel geleden schade te compenseren. Als er schade is ontstaan (wat ik niet denk overigens) zal zich dat waarschijnlijk uiten in gedragsproblemen of concentratieproblemen op jongere leeftijd. Je kindje kan daar overheen groeien. 

Wat ik nooit zo goed snap is dat je toch drink terwijl je weet dat je zwanger kunt zijn. Je was er hopelijk bij toen je hebt gevreeën. Je weet dat het kan gebeuren. Ik hoop dat dit wel een leermomentje voor je is want je moet echt beter op jezelf en je kindje gaan letten de komende 19-25 jaar
Brabbels - schreef op 06-07 om 20:43
Lotte, bedankt voor je antwoord maar de laatste alinea is echt niet nodig hier. Als je de behoefte hebt om ruzie te zoeken mag je dat ergens anders gaan doen.
kim (Gast) - schreef op 26-10 om 13:33
Lotte, dat laatste stukje tekst vind ik ook zeer ongepast!!

Wat ik nooit zo goed snap is dat je toch drink terwijl je weet dat je zwanger kunt zijn. Je was er hopelijk bij toen je hebt gevreeën. Je weet dat het kan gebeuren. Ik hoop dat dit wel een leermomentje voor je is want je moet echt beter op jezelf en je kindje gaan letten de komende 19-25 jaar

Tijdens mijn zwangerschap heb ik ook geen druppel genuttigd om elk risico te vermijden... Het is idd niet goed om alcohol te drinken of te roken tijdens de zwangerschap of borstvoeding.
Maar om helemaal geen alcohol te nuttige tijdens de periode ervoor, vind ik zot!!! omdat men toch niet weet of het raak is EN ocharme de mensen die JAREN moete proberen... Die mogen dat nooit iets drinken???

Ik heb nu ook kans om terug zwanger te zijn, maar deze avond en geregeld drink ik een glaasje wijn... niet veel maar toch iets... In de eerste weken is er geen connectie tussen moeder en kind en is er dus geen echte reden om zich zorgen te maken... Je mag dan wel iets drinken en/of roken.... (roken ben ik wel direct gestopt samen met mijn pil) Dan is het gewoon voor uw eigen lichaam ongezond...
Katie (Gast) - schreef op 05-07 om 16:17
Dag Lotte
Bedankt voor je mail. Erg helpvol. Voor mij persoonlijk had de laatste regel er niet in gehoeven maar als jezelf daar behoefte aan had vind ik dat prima. Ik let al 30 jaar goed op mezelf en weet ook dat ik NU AL goed op mijn kindje let hoor dus "verbetering" op dat gebied is helemaal niet nodig ook niet voor de toekomst. En iemand die mij persoonlijk niet kent hoeft daar ook niet echt een oordeel over te hebben. Maar als jij jezelf daar lekker bijvoelt, prima. Je zult zelf een ontzettende topmoeder zijn, een moeder waar alle kindjes van dromen! Een moeder die nooit fouten maakt, of naast de "richtlijnen" leeft, petje af voor jou.
Maar nogmaals, bedankt voor de nadere uitleg, het is duidelijk!
Groetjes
Katie
Nicole (Gast) - schreef op 05-07 om 18:22
Hoi Katie, 

Er zijn echt heel veel vrouwen die in het begin nog niet weten dat ze zwanger zijn. En alcohol drinken en nog lekker feesten (hier spreekt iemand uit ervaring). Toen ik wist dat ik zwanger was, had ik net als jij last van schuldgevoel. Wat zei de verloskundige tegen mij: Meid niet druk maken, je weet nu dat je een kindje bij je draagt dus ga genieten en eet en drink gezond. 

Nou en volgens mij ben jij nu al een super mama. Want je zo deze topic niet gemaakt hebben als het je niks deed. 

Dus ik zeg geniet heerlijk van je zwangerschap!

Groetjes Nicole

PS: Lotte ik vind je verhaal wel erg hard, onnadenkend en naïef eerlijk gezegd. Daarnaast erg veroordelend, terwijl je uit de vraagstelling duidelijk ongerustheid leest en juist een heel mooi verantwoordelijkheidsgevoel. Bij de eerste totaal niet bezig met zwanger worden, slikte de pil etc. En toen bleek ik zwanger te zijn door de voorbehoedsmiddelen door...ennu al heel lang dezelfde partner. Dus van harte welkom, maar ook wijn gedronken. Dus ik begrijp de ongerustheid van Katie. 

Meiden succes met de zwangerschappen!
Olivia-Anna - schreef op 06-07 om 01:08
Ja ik ben het met Nicole eens!!
 Ik heb ook niet meer gedronken toen we "begonnen"
maar door jou reactie zorg je ervoor dat iemand die zich er schuldig door voelt, zich nog meer schuldig gaat voelen.
In dit hele forum vind ik tact op z'n plaats, vooral voor degenen die raad vragen
en  het echt GOED willen doen zoals Katie!!
Voor dit soort uitspraken zijn er genoeg forums met ***moeders die het fantastish vinden om te pronken met het feit dat ze lekker hun zin (Roken,drinken,drugs) willen doen.
Dit is het eerste forum waar ik me niet dood erger aan de bezoekers ervan.
Er zijn er genoeg van, geloof me
daarom vond ik dit een fantastisch forum met mensen zoals Katie!!
Anoniem (Gast) - schreef op 06-07 om 10:56
Hoi Nicole en Olivia-Anna,
Dank je voor jullie reacties, voel me stukken beter, kreeg inderdaad nog een groter schuldgevoel en dat verdien ik niet vind ik. Ik was bang dat ik Lotte's reactie verkeerd had gelezen maar als ik het nog zo lees denk ik; zo zou ik nooit iemand "aanvallen".
Dus bedankt voor jullie lieve woorden!
Groetjes
Katie
Ik heb nog nooit gezien dat Brabbels zelf reageert op het forum. IK vind dit heel positief!!
moederlief - schreef op 09-07 om 16:30
Hallo

Ik ben zelf heel erg nieuw op het forum
Wat ik tegen je zeggen wil is.... 
Ik heb ook gedronken voordat ik wist dat ik zwanger was dat weekend ervoor pfff
feestje gehad en ja was dronken en geen wijn maar barcardi cola en niet 1 maar wel meerdere tewijl wij er mee bezig waren om zwanger te worden alleen het duurde al een tijdje en we hadden niet verwacht dat het zo zou zijn zo zie je maar weer!
Ik teste 1 dag voor mijn nod en jaa positief ik was dan wel net 4 weken zwanger maar voelde me ook schuldig en nu nog wel maar we kunnen het niet terug draaien ik ben meteen gestoipt met roken daar was ik ook een ketter in pakje op een dag was niks! maar nu eet ik gezond drink ik gezond en rook niet meer we doen ons best allemaal! geef je zelf niet de schuld als je het had geweten had je het nooit gedaan zo simpel ligt het wel!
Tineke - schreef op 31-07 om 14:08
Ik zeg altijd maar zo: Er zijn zoveel moeders die er pas achter kwamen dat ze zwanger waren na de test... En die weken ervoor er ook op los geleefd hebben... En er zijn zoveeeeeel gezonde kindertjes geboren! Ik zou me inderdaad niet zo druk maken! Moeders die enorm gezond leven hebben ook kans op ongezonde kindertjes... Gewoon lekker genieten van het leventje in je! Komt vast allemaal goed!
Lotus❤️ - schreef op 02-08 om 11:12
@Katie,
Je hebt je toch niet bewust beschonken je wist nog niet dat je zwanger was..Btw vind ik het super dat Brabbels het KAF van het KOREN scheidt..
Laat je niet gek praten en als het goed is hebt je je 20 weken echo ook gehad, hoe was de 20 weken echo?? Allemaal positief...


Gr Ju
Katie (Gast) - schreef op 02-08 om 17:31
Hoi Ju,
Ja ik heb inmiddels mijn 20 weken echo gehad en alles was prima in order!!We hebben ook te horen gekregen dat het een jongetje is!! Zo lief die echo, hij lag met zijn vingertjes in de mond en sliep als een blok! Ik kan niet wachten tot November, het is nu al zo een schatje!! Wat krijg jij? weet je dat al? gr Katie
Lotus❤️ - schreef op 02-08 om 19:19
@Katie,
Nou mooi zo meis dat alles in orde is.
Wij krijgen ook een baby boy en we zijn er heel blij mee in november ook net als jij.

Liefs Ju
Olivia-Anna - schreef op 02-08 om 20:20
Wat leuk om te horen dat het allemaal goed is!!
En jij dus ook November?? Leuk!!
Cin. (Gast) - schreef op 08-08 om 12:53
Ik ben zwanger nu 8 weekjes van nr 3..
Was complete verassing dus ook ik heb nog gedronken en dingen gegeten wat niet mag eigenlijk..
Ik heb een vriendin die 3 kids heeft alle 3 ongepland zo gezegd
en toen die tijd was het bij haar drank,drugs en houseparty s
Bij 4 maanden kwam ze er pas achter...
Zijn 3 kerngezonde kids :-)
Olivia-Anna - schreef op 08-08 om 18:13
Had laatst hele discussie met 2 dames van rond de 50.
Beide geen kinderen en beide stevige drinkers!!

De 1 zei: Ik heb moeite om een dag niet te drinken, maar als ik ooit zwanger was geweest was ik direct zonder twijfel gestopt!!

De andere: Dacht het niet, zal even lekker worden dat ik om een kind niet zou doen wat ik leuk vind! Kijk maar om je heen die worden ook gezond geboren.. Jij ook je moet gewoon doen waar je zin in hebt je bent toch jong?

Heb geantwoord dat ik metteen snapte waarom zij geen kinderen had, ze hadden het nooit overleefd! Als je het nog geen 9 maanden kunt volhouden moet je geen kinderen beginnen!! Dat risico neem je gewoonweg niet!
(Heb het absoluut niet over ongelukjes zoals hierboven!!!)

We zijn maar weg gegaan, wat een onzin!! Ze viel me letterlijk aan om mein absurde beslissing om helemaal niks meer te drinken..

Hoi Cin.
Gelukkig maar!!
Hopelijk heeft je vriendin nu meer controle over haar leven..
Hoe kun je nu na 4 maanden pas weten dat je zwanger bent??
Deed ze er dan gewoon mee verder terwijl ze al kinderen had of pas bij de eerste?
Cin - schreef op 08-08 om 18:56
Ik kon haar toen nog niet;-) Inmiddels doet ze dat al jaren niet meer...de oudste is 12...en de jongste 3..
Ik weet dat het bij oudste wel zo was... Bij de andere volgens mij niet..Maar daar had ze nattuurlijk ook wel wat gedronken en gegeten net als wij wat eigenlijk niet mag zo gezegd
Ze slikte gewoon de pil...en tot 3 x toe is ze er zwanger doorheen geraakt..en bleef wel ongesteld,wel in wat mindere maten...Bizar he 3 x...wist toen ook niet wat ik hoorde hoor;-)
Nou die dame nr 2 vind ik ook wel erg aso hoor...en begrijp dat ook totaal niet...idd maar goed datz e geen kinderen heeft (mag je eigenlijk niet zo zeggen) maar hoe zij het ziet vind ik ook niet normaal.
je hebt een goede keuze gemaakt lekker weg te gaan hier heb je niks aan aan dit soort discussies..
Olivia-Anna - schreef op 08-08 om 21:36
Nee ze deed echt gemeen tegen ons!!
Zou zoiets uit mezelf ook nooit zo zeggen hoor.. (En ze koos er ook voor geen kinderen te nemen)
We waren letterlijk achterlijk en geloofden alles wat ons werd wijsgemaakt..
Verpeste een beetje de avond..
Je verwacht geprezen te worden zoals nr 1 (haha) deed
maar van nr 2 weden we bijna aangevallen.. Stom he..

Gek dat zoveel vrouwen een kind willen en er alles aan doen, maar niet lukt en de andere juist hun best doen om het te voorkomen en zwanger raken..
Gelukkig heeft ze desondanks voor gekozen ze te houden!.. vind abortus het allerergste wat een vrouw kan doen..
Cin - schreef op 10-08 om 21:53
Nou idd wat een raar mens zeg..
Zo zie je maar..gelukkig is niet iedereen hetzelfde;-)
Ja dat is heel raar he als je daar over na gaat denken..de 1 wil dit en de ander weer helemaal het andere uiterste..
 voor abortus ben ik ook echt niet hoor..
Dan heb ik altijd zoiets van als je het dan echt niet wilt...maak er na de bevalling een ander (pleeg)gezinnetje blij mee..zo gezegd..
Maar goed dit is misschien ook wel weer makkelijk gezegd ligt natuurlijk helemaal aan de situatie waar diegene in verkeerd..Maar ik ben zeker niet voor..
Olivia-Anna - schreef op 11-08 om 02:17
Wat abortus betreft, kun je mij op geen enkele manier een reden geven om het te doen..
Ik kan het gewoon niet begrijpen!
Zoals je zegt: laat dat kind niet boeten,laat het gelukkig zijn bij een ander gezin.
Wat als je dan later wel kinderen neemt: "Tuurlijk houden we van je, maar we hebben je broertje of zusje..tja..wreedgezegd vermoord eigenlijk!!

Mijn man kan het alleen begrijpen als het een product van bijv. verkrachting is.
Maar ik heb ooit een reportage gezien over een vrouw die, toen haar dochter 18 was haar vertelde hoe ze zwanger was geraakt:
Vreselijk naar,verkrachting en dat meisje kon niet begrijpen waarom haar moeder haar gehouden had.
"Schat" zei ze "die man heeft mij op dat moment geestelijk gedood! Als ik hetzelfde met jou had gedaan dan was ik toch niet beter geweest als hij!!
Je bent mijn kind en dat had niemand; ook hij niet, van me kunnen afnemen!"
Ik zat natuurlijk te huilen!!!
Maar had zo'n bewondering voor dat mens!!

Dus wat je vriendin in het verleden heeft gedaan was misschien verkeerd, maar ze heeft wel leven gegeven aan 3 kinderen toch?
Cin - schreef op 12-08 om 10:21
Ja zeker weten die heeft er ook geen moment aan gedacht ze weg te laten halen hoor toen ze erachter kwam dat ze zwanger was..:-)
Oh ik kan sinds bevalling 1 ook echt overal om janken hoor...En heel mooi gezegd van die mevrouw..kan me er helemaal in vinden..geloof dat ook met zo n situatie ik het ook niet weg zou kunnen laten halen hoor..zeker weten van niet..
Wat een mooie echo trouwens zie je profiel foto neem aan dat dat jou kindje is? gaaf he dat 3 en 4 D  ...
Olivia-Anna - schreef op 12-08 om 18:14
Goed om te horen!!

Wat die vrouw zei zal mij m'n hele leven bijblijven!!
Het geeft mij zelf nog een betere kijk gegeven van de waarde van een ongeboren kind!
Fijn dat je er ook zo over denkt!

Ja dat janken he..
pas op ik ben wel blij dat (ook in gezelschap) mijn man me wel duidelijk maakt dat hij verder nog niks heeft gemerkt van hormonen en chagrijn.
Van zijn kant weer wel Haha!! Vind het eigenlijk wel lief..

Met dit weer toch vaak zin in een biertje hoor!!
Had zo iets van: "Negen maanden tanden bijten, heb het ervoor over!!"
Maar was wel de borstvoeding vergeten..Barst! Haha!
Maar ok die gaat ook voor. .....voor mijn pintje..

Hey ik mag miss een leuke echo foto hebben (waar we overigens heel trots op zijn!!)
Maar die 2 van jou zijn er ook "voor in de blaadjes he" zou mijn moeder zeggen!!
Wat een mooie koppies!!
Lotus❤️ - schreef op 12-08 om 18:34
Helemaal mee eens met olivia-anna lekkere koppies

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'redelijk veel alcohol gedronken toen ik nog niet wist dat ik zwanger was, help!' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan