redelijk veel alcohol gedronken toen ik nog niet wist dat ik zwanger was, help! - Zwangerschapsforum

sanne - schreef op 10-07 om 18:01
hallo,ik had een vraag ben nu 30 dagen zwanger,wat ik niet wist,en toch heb ik wel veel alcohol gedronken,maak me zorgen of is dat niet nodig.
74 antwoorden en 45996309x bekeken
zwijgt - schreef op 10-07 om 18:07
Ik heb de eerste 5 weken  ook gedronken. Ongeveer 5 avonden. Remy martin vsop (cognac) , eristof (vodka) en johnny walker (wiskey) en daarnaast stevig doorgerookt, een groot pakje west per dag...  Sinds ik wist dat ik zwanger was ben ik gestopt met drinken en met roken.  't gekke is dat ik daarvoor zeker 6 jaar niet gedronken heb en ik ben bijna een jaar gestopt met de pil... en uitgerekend die maand zwanger ben geworden .
AngelRinoa87 - schreef op 16-07 om 21:20
Ik weet net vanaf afgelopen vrijdag zwanger ben en ik had de week ervoor op zaterdag een klein flesje rosé gedronken waaruit je twee glazen uit kan halen. Ik voelde mij ook schuldig en had het gisteren bij de huisarts gemeld, die reageerde er zo rustig op, dat ik zoiets had dat het dan geen groot probleem moest zijn. Nu let ik heel erg op mijn eetpatroon en drinkpatroon. Hihi alles voor mijn ongeboren kindje. Het is ook mijn eerste dus alles nieuw nog voor mij.
zwijgt - schreef op 17-07 om 00:48
Ik ben erachter dat ik een week minder lang zwanger ben. Blijkbaar in de 3e week van mijn cyclus zwanger geraakt. Waardoor ik dus alleen de eerste 4 weken gedronken heb. Hierdoor kan het gelukkig nog minder kwaad  aangezien het embryootje dan met name van het vruchtzakje leeft .
Bubbelt (Gast) - schreef op 17-07 om 21:28
Ik ben blij dit te lezen. Ben 4,5 weken zwanger en heb ook best veel gedronken in de eerste weken omdat ik dacht dat het toch wel niet gelukt zou zijn. (Na twee jaar en 1 miskraam). En voilà, raak. Nu ben ik weer bang voor Mk, ook door alcohol. De komende weken zullen nog wel onzeker zijn..,!
dammie - schreef op 21-09 om 08:20
In februari hadden wij een feestje en heb ik ook genoeg gehad... 1 maart bleek ik zwanger te zijn... maar wij waren er totaal niet mee bezig omdat ik er een kleine kans was dat het spontaan zou kunnen gebeuren... dus wij waren er helemaal niet mee bezig.. en dan ineens spontaan zwanger.. echt een wonder..
ik drink eigenlijk heel weinig.. eigenlijk ben ik altijd de bob maar omdat het ons eigen feestje was had ik wel gedronken en toen bleek ik dus al zwanger te zijn.. ik heb dat toen ook gemeld aan de verloskundige maar ze zei ook maak je niet druk... na dat feestje heb ik geen druppel meer gehad. En geniet heerlijk van mijn zwangerschap... volgens de boekjes nog 6 weken te gaan. Benieuwd wat onze ukke puk gaat doen.. hihihi.
Iris van engelen (Gast) - schreef op 16-12 om 11:34
Ik ben ook sinds kort zwanger van n derde en bij de eerste twee super mijn best gedaan alles gezond te doen al lag ik bij beide uitgedroogd in t ziekenhuis nu de derde was niet helemaal gepland en ook ik heb flink gedronken op mijn verjaardag en me tot heden flink slecht gevoeld hierover . Reacties die hier negatief overkomen vindt ik idd overtrokken iedereen wil op zijn manier t zo perfect mogelijk doen en t gevoel al gestraft te zijn dat t zo loopt vraagt niet om nog nuttelozen. Info van buitenstaanders die denken t echt beter te doen tip de perfecte moeder bestaat echt niet
Anoniem (Gast) - schreef op 07-05 om 17:52
hey ik zeg niet dat ik zwanger ben maar ik weet de goede oplossing alohollen je moet stoppen met alcohol te zijn geen bier geen wijn tot at je baby eruit komt dan doe verder met je leven
Rosie (Gast) - schreef op 23-06 om 22:30
Fijn om dit allemaal te lezen, ik was ook een beetje ongerust omdat ik gedronken had terwijl ik nog niet wist dat ik zwanger was.
Nu ik het weet, pas ik heel goed op wat ik eet en drink, maar je voelt je toch een beetje schuldig...
Nuhlinga (Gast) - schreef op 29-08 om 03:44
Hoi katie! Een super post van je veel mensen zouden deze vraag niet durven te stellen omdat ze bang zijn voor aanvallen van andere!! Zoals veel van de andere al zeggen is de kans klein dat er schade nu al aan je kindje is gedaan... Ik zelf kwam er op zondagavond achter dat ik zwanger was op 18 jarige leeftijd en had de zaterdagnacht me flink uit geleefd omdat de relatie met de vader van mijn zoon uit was gegaan... Meerdere glazen whisky en tequilla shotjes zijn er die avond naar binnen gekomen en met de geboorte was hij kerngezond en nu 6 jaar later nog steeds! Dus je hoeft geen schuldgevoel te hebben veel mensen maken zoiets mee maar durven door gemene reacties het niet op een forum te zetten! Geniet van je zwangerschap en straks van je prachtige zoon in je armen!!
ano (Gast) - schreef op 14-11 om 09:00
Ik heb een vraag... gisteren heb ik behoorlijk wat wijn op en toen in een gesprek erachter gekomen dat ik 6 weken geleden ongesteld ben geweest ipv 5.... onregelmatige cyclus... nu heb ik net een test gedaan en die blijkt positief.. zou dit nu erg schadelijk zijn? Het kindje is zeker welkom
Anoniem (Gast) - schreef op 08-12 om 19:51
Hallo lieve mensen, 

Kom ik even na 6 jaar met mijn zorgen in deze forum..

Vanochtend ben ik een test gaan doen omdat ik een week of miss iets langer over tijd was. En ja positief! Het was niet erg gepland maar super leuk vonden we het wel.. ik was namelijk van plan om over te gaan naar een andere voorbehoedsmiddel omdat ik erg veel aan kwam van de pil maar ik deed er erg makkelijk over tijdens gemeenschap.. "achh ben er 1 maand tussenuit zal niks gebeuren en als het gebeurd so what" ik wilde stiekem denk ik ook wel.. 

Maar goed ik was aan de anti depressivia, plus ik heb vorige week behandeling bij de tandarts voor een vulling gehad met een verdoving EN ik heb van het weekend met pakjesavond en de dag erna wat gedronken.. vrijdag paar wijntjes en shotjes, in totaal 5 of zo en zaterdag een shotje en 2 glazen wijn. Ik voel me zoooooo schuldig en plus die andere twee dingen.. Wie kan mij gerust stellen?? Ik heb alle reacties gelezen  maar toch toch toch voel ik me zooo dom en ben ik bang! 

Groetjes Hilos
Anoniem (Gast) - schreef op 18-02 om 10:16
Top dit forum! Bedankt voor jullie adviesen en info share mamas! Ik zit met precies dezelfde vraag. 5 dagen overtijd, net een test gedaan en ja hoor zwanger en ik heb me ook misdragen de laatste tijd 8/...dus dit stelt me wel gerust. En dan nu vitamintjes bunkeren en gezondheidstips surfen JEEEEEJ
Anoniem (Gast) - schreef op 06-07 om 00:35
Ik ben een moeder van 3 gezonde kindjes. Bij mijn 1e zwangerschap kwam ik pas na 13 weken achter dat ik zwanger was. Ik heb flink gerookt en gedronken. Ik maakte mij ook zorgen. Mijn kindje is inmiddels 6 jaar. Ze was met alles super snel lopen, tellen, het gaat goed op school. Zelfs veel sneller. Met allerlei dingen dan mijn andere 2 kinderen. Drinken tijdens zwangerschap is niet goed, maar misschien is dit voor sommige een geruststelling
Little me (Gast) - schreef op 11-07 om 01:59
Ik herken me heel veel in alle verhalen maar voel me heel kut.. Ik ben al meer dan negen maanden gestopt met de pil en had met mij vriend Zoveel pogingen gedaan om zwanger te zijn maar niks lukte..  Me vakantie kwam eraan en heb wel heel veel alchol gedronken..  Omdat ik toen goed daarvoor zo gezond leefde en alles deed om een kindje te krijgen,,  niks hielp helaas..  Na me vakantie of mischien tijdens voelde ik me raar beroerd,  wat blijkt...  Ik ben zwanger!!  Ik voel me zo schuldig en kut maar al die tijd was ik er bewust mee bezig at gezond alleen in het weekend drinke..  En nu ik juist veel heb gedronken ben ik ineens zwanger!!  Ik ben zo bang ben ofc gestopt meteen per direct maar mis was ik het al 2 weken...  Ga morgen naar het ziekenhuis..  Maar ben wel heel bang en voel me mega kut!!
AngelRinoa87 - schreef op 11-07 om 05:20
Begrijp dat je zorgen maakt. Alleen geloof mij ik was ook ongeveer zoveel weken zwanger met oud en nieuw en heb toen bijna twee flessen champagne in mijn eentje opgedronken. Dit kleintje groeit prima en bij elke controle zeggen ze dat hij gezond is. Bij mijn eerste zoontje had ik ook gedronken toen ik het nog niet wist. En kwam pas met 7 weken achter dat ik zwanger was. Misschien had ik toen niet zoveel gedronken maar toch. De kleine heeft de eerste 12 weken een soort dooierzakje waar hij/zij de voeding uit haalt pas na die 12 weken halen ze de voeding vanuit de placenta. Dus probeer rustig te blijven en je niet al teveel zorgen te maken. Veel vrouwen hebben gedronken tijdens de begin van zwangerschap omdat ze nog niet wisten zwanger te zijn.
Toen ik de eerste keer probeerde zwanger te worden Ben ik samen met mijn pil, ook gestopt met roken en drinken. Een jaar duurde het voor ik zwanger was, en heb een jaar en 9 maand dus flink nooit iets alcoholisch gedronken. Mijn 2de zwangerschap was ongepland, ik heb in het begin dus gedronken, Ben zelf heel mijn zwangerschap blijven roken.. achteraf voelde ik mij daar echt slecht bij.. nu voor de 3de keer zwanger, ik dronk enkel tijdens mijn maandstonden sinds ik stopte met mijn pil. Bleek achteraf dat mijn laatste maandstonden innestellingsbloed was!! Dus weer had ik gedronken de enige manier om zeker te zijn dat je niets drinkt in het begin, is om met alles te stoppen zodra je met u pil stopt.. maar ik voel mij nu niet schuldig omdat ik toch nog per ongeluk iets gedronken had
Marlies - schreef op 19-07 om 07:19
Mijn moeder wist de eerste drie maanden niet dat ze zwanger was van mij en heeft vrolijk doorgedronken en gerookt.
Wel abrupt gestopt toen ze het wist.

Ik ben helemaal gezond. Ben weinig ziek en mankeer niks raars.

Lekker genieten van je zwangerschap!

Zelf was ik gestopt met drinken omdat ik zwanger wilde geraken. Maar na zes maanden was ik het wachten kotsbeu en dan ook nog de onnodige kwelling op feestjes terwijl ik nu nog juist wel even uit mijn dak kon gaan. Dus ik heb daarna wel af en toe gedronken in het weekend.
Tijdens de vakantie dat onze kleine is verwekt heb ik ook een hoop gedronken en gefeest. Maar dus toch zwanger, en voorlopig zegt de echoscopiste dat alles er goed uit ziet. En zowel de dokter als de verloskundige zeiden dat die alcohol destijds geen kwaad moet hebben gekund.

No worries
Anoniem (Gast) - schreef op 29-07 om 11:03
Lala
Anoniem (Gast) - schreef op 31-10 om 04:31
Thanx Katie voor je topic
Ik moest dit weekend ongesteld worden, maar werd het niet.
Nu blijkt zwanger net 1 maand gestopt met anti conceptie.
Afgelopen dinsdag nog 3 wijntjes gedronken met mijn vriendin waardoor ik nu niet meer kan slapen omdat ik me zo zorgen maak.
Gelukkig lees ik hier veel reacties waar ik wat aan heb! ????
Xx
phoob (Gast) - schreef op 26-03 om 13:11
Hallo allemaal
Ik zit te googlen maar kan nergens echt duidelijkheid vinden ik denk dat ik er maar over moet praten wand het blyft maar door mijn hoofd dwalen. Ik wist totaal niet dat ik zwanger was tot de 5e week en heb heel veel gedronken zowel bier wijn en in het heel begin sterke drank nog 1 dag voor de test had ik 3 flessen wijn op dat was dus op 5 weken. Ik merkte wel dat ik me zwak voelde maar de dokter dacht dat ik een maaggriepje had dus totaal geen vermoeden vanmijzelf ookniet was gewoon ongesteld geworden iets te vroeg maar was het wel. Ik ben ook een erge roker. Ben geweest voor een echo en mevrouw zy dat het heel schadelijk kon zijn en dat ik foliumzuur moet slikken. Toch vond ik het vruchtje heel klein 4.7mm in totaal. Verder heb ik wel verschijnselen zoals misselijk en geen trek en omdat ik dacht dat ik buikgriep had dwong il mezelf al die tijd ook niet om te eten inmiddels 6/8 kilo afgevallen ik vraag me echt af of het kind nog gezond geboren zal worden aangezien ik zelf ook astma heb. Ik  heb ook gelezen over geen bloedband maar als iemand zoveel alcohol heeft gedronken is dat toch gewoon super slecht ook qua reserves waarvan die zou moeten groeien. Ik ben zk zenuwachtig over of het gezond word .. ben ook pas 20 en ben bang als het kind hegandicapt word of iets dergelijks ik moeilijker de verantwordelijkheid zal kunnen nemen. Heeft iemand advies aub ik slik al mama pillen sinds de echo roken lukt nog niet helemaal om te stoppen.. maar ben het wel vanplan word er niet goed van. 

elle (Gast) - schreef op 05-04 om 14:17
Als je zwanger wilt worden moet je niet drinken.
Anoniem (Gast) - schreef op 13-05 om 01:14
Olivia anna, je zegt dat je in dit forum tact op zijn plaats vindt en niet wil dat mensen zich schuldig gaan voelen, maar ondertussen zeg je wel dat abortus moord is.. ik ben het hier niet mee eens.. wanneer je in een heel vroeg stadium abortus pleegt is het kindje nog niet in leven ( nog geen kloppend hart enz.) dus vind ik het geen moord..ik vind het ook sneu tegenover mensen die zich al schuldig en heel slecht voelen over een abortus om die mensen nog schuldiger te laten voelen.. 
Anoniem. (Gast) - schreef op 15-01 om 15:49
Hoi ik ben nu 3-4 weken zwanger
En ik heb redelijk veel alcohol gedronken
Heb ik al voor schade gezorgt?
moeder van inmiddels 15jarige dochter (Gast) - schreef op 01-04 om 10:24
Hoi,
Ik lees dit allemaal en zit zelf met een enorm schuldgevoel. Onze 1e zwangerschap overrompelde ons totaal. Zwanger geraak, van mijn man overigens, op wintersport, waar de apresski hoogtij dagen vierde, 7 dagen feest, bier en sigaretten. Ongeveer 4 weken later komen we erachter dat ik zwanger ben, geen druppel drank meer aangeraakt en direkt gestopt met roken. Na een zwangerschap van 38 weken, een gezonde dochter. Normale ontwikkeling volgt en onze dochter zit inmiddels in HAVO3. Tot afgelopen september zo uit het niets epilepsie bij haar is geconstateerd. GGE, Gegeneraliseerde genetische epilepsie. Maar het zit niet in onze families, ik kan maar aan 1 oorzaak denken, het begin van deze zwangerschap!!!! Ik heb een enorm schuldgevoel.....
Zussiee' - schreef op 01-04 om 10:58
Hier ook 3 dagen voor mijn test flink los gegaan om het idee van shit  weer niets  maar wel duss
Voelde me enorm schuldig maat de verloskunde zij kan geen kwaad zolang je het nu maar niet doet !
Er zijn zoveel vrouwen die het niet weten 
Ik dronk ook veel cola maar kan het nu niet eens meer ruiken en ben nog maar 8 weken zwanger wel al 2 keer een kloppend hartje gezien ben 8 november uitgerekend  van ons eerste kindje naar een aantal miskramen en onderzoeken verder hij

Fijne paasdagen  meiden x
Zussiee' - schreef op 01-04 om 11:01
Olivia  ik kan me daar ook niet in vinden bij mijn miskramen moest ik het ook opwekken met abortus pillen nou Hoe kun je jezelf  en een kind zoiets aan doen ik vond  het al vreselijk terwijl het bij mij al niet goed was  en al niet meer leefde maar pff  ik zal mensen met abortus nooit begrijpen maar goed ieder zijn reden
Anoniem (Gast) - schreef op 22-04 om 12:07
Hoi Katie, 
Ik ben heel erg benieuwd hoe het nu gaat met je baby??
Ik maak me zelf enorm zorgen namelijk. Ineens bleek mn menstruatie uit te blijven, zojuist test gedaan en ja hoor zwanger! Terwijl we er helemaal niet mee bezig waren. Maar de grootste schik is dat ik mega veel feesten heb gehad afgelopen 2 weken en ook echt heel veel gedronken heb alles bij elkaar. Dit vindt ik vreselijk. Want dat had ik natuurlijk nooit gedaan als ik maar enige twijfel had van. Ik ben zo bang dat ik nu schade aan de kleine heb aangebracht. Wat zich kan uiten in gedragsproblemen of weet ik veel wat. Weet momenteel niet wat ik moet doen.
Hoor heel graag hoe het bij jullie is afgelopen!

Groetjes!
Anoniem (Gast) - schreef op 22-04 om 12:17
Ook andere dames die zich zorgen hebben gemaakt omdat ze achteraf terwijl ze het niet wisten tijdens het begin van de zwangerschap veel gedronken hebben. Hoor graag hoe het allemaal verder bij jullie verlopen is! Dank!
Mandy (Gast) - schreef op 22-04 om 22:44
Maak je geen zorgen.. Had ik ook gedaan en nu een gezonde tweeling van 1.5 jaar rondlopen! 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'redelijk veel alcohol gedronken toen ik nog niet wist dat ik zwanger was, help!' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan