5 weken zwanger en buikpijn... - Zwangerschapsforum

Lynn - schreef op 06-10 om 09:15
Hallo meiden...

Ben bijna 5 weken zwanger en heb veel buikpijn...
Het is niet dat ik krom lig van de pijn, maar wel een heel irritant en zeurend gevoel! Wordt er in de ochtend ook wakker van en kan dan niet meer in slaap komen! Sta dan maar op en ga even aan de wandel in huis...
Dit is soms al om 5 uur... Pff ben dan wel moe hoor! Gelukkig heb ik in de middag even de mogelijkheid om te liggen! Hebben jullie hier ook last van gehad of zijn er meiden die dit hebben?
Vindt het ook wel spannend en een beetje eng allemaal...
Duurt nog 3 weken tot onze eerste echo en voor die tijd weet je toch niet of alles oke is!
Hoop dat jullie mij een beetje gerust kunnen stellen....

Liefs lynn
133 antwoorden en 45786301x bekeken
* - schreef op 06-10 om 15:39
@ Lynn,
Misschien is het een teken dat je je niet zo druk moet maken.
Dingen misschien iets meer overlaten aan hoe het loopt.....
Je bent zwanger dat staat als een paal boven water.
Ga nu is lekker achterover zitten en genieten van alles wat gaat komen.

Hou je taai en als er wat is kan je altijd vragen en desnoods een pbtje sturen,
je weet je krijgt antwoord...

Liefs Ju
Lynn - schreef op 06-10 om 16:26
Ju... denk dat je helemaal gelijk hebt! Pff... en je PBtje is een heel PB geworden ha ha..
Liefs... Plof nu neer

Eva, dank je voor je reactie! Denk ook wel dat je gelijk hebt! Blijft gewoon spannend allemaal vooral je nu nog niks voelt en gezien hebt! 29 oktober mijn eerste echo en als die oke is, lucht het voor mij miscchien al een beetje op!
Ben jij ook zwanger? En hoelang...? Kan ik niet zien omdat je als gast staat.
Liefs lynn
Laila (Gast) - schreef op 20-11 om 10:34
Hoi lynn
Daar heb ik ook zo last van maar maak je niet druk
Dit is mijn eerst zwangerschap en voor mij is alles zo nieuw
Maar die pijn hoort er bij xx
Nancy (Gast) - schreef op 12-09 om 18:44
Ik heb dat ook ben 5 weken zwanger en veel last van buikkrampen en heb de verloskundige gebeld die zei dit is een goed teken als je geen bloedverlies hebt je baarmoeder groeit en dat voel je en soms zijn je darmen ook overstuur en rommelig wat buikpijn geeft niks om je druk over te maken dus
Eva (Gast) - schreef op 06-10 om 09:52
Hai Lynn,
Buikpij, of in ieder geval een gevoelige buik (baarmoeder) is heel normaal. Er gebeurt een hoop daar de eerste paar weken.

Ik snap ook dat je ongerust bent maar buikpijn op zich is geen teken dat er iets mis is. 

En dat gevoel van ongerustheid heb ik ook nooit kwijt kunnen raken. Als ik vandaag een echo heb waar alles goed is ga ik morgen al weer twijfelen. Het hoort er denk ik bij

Eva
Hoi lynn,
Hier precies hetzelfde... 6 weken zwanger en heel vaak scherpe steken links onder in mijn buik, vooral bij matige inspanning.
Jij schreef een aantal weken geleden, hoe gaat het nu?
Groetjes wendy
Lynn - schreef op 01-11 om 09:34
hoi Wendy,
GEFELICITEERD!
het gaat nu eigenlijk wel goed! Niet echt meer last van buikpijn, maar heb me daar echt zorgen om gemaakt en door de extreme pijn in de 6de week op de huisartsenpost beland! Bleken mijn darmen te zijn die helemaal uit zijn doen waren! Moest lichtverteerbaar en vloeibaar voedsel eten de dagen erna. en veel water en slappe thee drinken omdat het medicijn wat daar voor is ik natuurlijk niet mocht hebben! Heeft heel goed gewerkt! Alles is rustig en met de baby tot nu toe alles goed! Ben toch blij als ik de 12 weken voorbij ben en minder kans op een miskraam is! Ben echt een drukte maker soms en dat maakt me onzeker! Geniet nu langzaam wat meer, maar vindt het nog steeds super spannend! Hoe voel jij je verder?

Liefs Lynn
Karen (Gast) - schreef op 16-01 om 19:26
Hou Lynn,

Jij bent inmiddels al heel wat verder in je zwangerschap, maar jouw verhaal is zo vergelijkbaar met dat van mij nu. Zit nu in mijn 6e week en weet sinds 5 dagen dat ik zwanger ben. Ik heb af en toe zo'n ontzettende buikpijn, vooral rechtsonder. Dat ik snel in een heet bad moet gaan liggen omdat ik anders van mijn stokje ga. Gister bij de huisarts geweest en na inwendig onderzoekje zei ze dat ik me nergens zorgen over hoef te maken. Pff das makkelijk gezegd. Ik durf amper in te spannen omdat het lijkt alsof het dan op komt zetten. Het houdt steeds zo'n 10 minuten aan. Tussendoor heb ik weinig last op wat lichte menstruatiepijn na. Hoe gaat het nu met jou?
Lynn - schreef op 17-01 om 00:41
Hallo meid,

Gefeliciteerd met je zwangerschap! Kan me goed voorstellen hoe je je voelt! Heb me toen ook erg onzeker gevoeld en dacht steeds dit kan toch niet goed zijn! Gelukkig ook wel weer gerustgesteld door de arts... Ik heb nog altijd wel buikpijn! De ene dag wat meer als de ander... Denk gewoon dat sommige vrouwen daar gevoeliger voor zijn! Heb nog regelmatig nachten dat ik er niet van slapen kan en het overdag een vervelend gevoel is! Ik slaap vaak met een warme zak tegen mijn buik en een hete douche wil idd ook helpen! Is gewoon iets wat erbij hoort en wat je idd erg onzeker kan maken! Ik heb ook een angelsound gekocht zodat ik zelf het hartje van de baby kan horen en dat stelt mij dan gerust!
Hoop dat je buikpijn snel voorbij is! Probeer te genieten en je niet te veel zorgen te maken! Ik ben inmiddels 20 weken en verwachten een meisje!
Hoe voel je je verder?

Liefs lynn
Ooo wat fijn om te horen dat het nu goed gaat, en leuk dat je reageert op mijn berichtje..wanneer zijn de twaalf weken bij jou voorbij? Nog vier weekjes? Want kan een lichaam gek gaan doen he, door een zwangerschap.
Ik maak me ook zo snel druk hoor, door de zwangerschap krijg je toch een hoop toekomstdromen en die zouden door een miskraam plots weer worden afgenomen.. Dat is gewoon heel erg verdrietig.., maar ik heb begrepen dat vanaf 8 weken de kans ook al weer minder word.
Ik voel me verder eigenlijk wel heel goed, niet heel fit, maar heb op die buikpijn na niet te klagen. Morgenmiddag hebben we de eerste afspraak bij de gynacoloog, SPANNEND!! Heb er best wel zin in..
Groetjes wendy
Lynn - schreef op 02-11 om 08:00
Hoi Wendy,

Ik ben vandaag precies 9 weken, dus nog 3 te gaan! Wel fijn als ik die 12 gepasseerd ben!
Fijn dat jij je goed voelt, lekker genieten dan! Spannend he die eerste echo! Wij zaten ook vol spanning te kijken! Die echo die bij mijn profiel staat is precies met 6 weken gemaakt! Zoals je kan zien is het niet zoveel dan ha ha.... kleine rijstkorrel! Is dit je eerste Wendy?
Succes meid, en laat maar even weten hoe het gegaan is!
liefs Lynn
We hebben een echo gehad vandaag, ben er erg van geschokken, er was alleen een vruchtzak tezien maar nog geen vuchtje.. De gynacoloog kon ook niet zeker zeggen of het in mijn baarmoeder zit, maar hij dacht van wel.
We hopen maar dat ik een latere eisprong en een latere innesteling heb gehad en dus korter zwanger ben dan in eerste instantie gedacht, want het lege vruchtzakje zou kenmerkend zijn voor een zwangerschapsduur van 4-5weken, over twee weken mogen we nog en echo maken. Pfff dit worden twee lange weken.
Wij hebben een zoontje hij is 2.3 jaar.. En jij?
Liefs wendy
Sandra - schreef op 20-11 om 12:25
Hoi Wendy,

Hoe gaat het nu met je? Ik hoop dat alles goed gaat.
Lynn - schreef op 03-11 om 22:17
hoi Wendy! Kan me voorstellen dat dat idd schrikken is en zeker niet is waar je op gehoopt en verwacht had! Positief blijven denken meid, en het kan idd heel goed wat jij zegt! lees hier wel meer verhalen waarvan ze dachten dat het niet goed bleek te zijn en achteraf was alles goed omdat ze idd minder lang zwanger zijn! Kan me voorstellen dat het lange dagen worden en je toch zit te piekeren! hoe voel jeje verder??
Ik heb een zoontje van 4, wordt in maart alweer 5! Echt een kerel al!
Doe rustig aan meid, en hou me op de hoogte!
Succes liefs lynn
Afgelopen vrijdag heb ik een tweede echo gehad, en gelukkig zat er nu wel een vruchtje met een mooie hartslag!
Volgens de berekening ben ik nu acht en halve week zwanger, maar volgens de echo zeven en een halve week, nou ja dat maakt niet zo veel uit natuurlijk, we horen het wl over vier weken..
Ik ben me toch misselijk, heel de dag door, heb nu al een paar dagen zoveel moeten overgeven dat ik totaal geen energie meer heb, ik heb me ziekgemeld op mijn werk vandaag, daar baal ik toch wel van hoor..
Hoe gaat dat bij jullie? Ik lees altijd wel veel over erge misselijkheid maar ik ken niemand die er ook zoveel last van heeft of heeft gehad.

Groetjes wendy
Sandra - schreef op 20-11 om 14:11
Wat fijn dat alles goed gaat !!
Ik bleek bij de eerste echo ook 2 dagen minder ver als mijn eigen berekening, geeft niets, zwanger is zwanger, dan maar een weekje korter vind je niet

Ik ben behoorlijk misselijk geweest de eerste weken, maar niet zo erg dat ik moest overgeven gelukkig. Bij mijn eerste toen ook niet gelukkig. Ik was net voor mijn 10e week ineens van de misselijkheid af, zomaar van de ene op andere dag?!
Mijn vriendin heeft bij haar 2e bijna de hele zwangerschap last gehad van misselijkheid en braken  Waardeloos is dat want je voelt je echt een wrak weet ik van haar.
Ik hoop dat je het geluk hebt wat ik ook had, dan ben je er binnenkort van af.

Liefs Sandra
Lynn - schreef op 20-11 om 14:41
hoi Wendy!

Wat super dat alles goed is en dat het  klopt!! Helemaal super meid! en een weekje minder is niet erg, als het kleintje het maar goed doet! Spannend hoor!

ben ook echt misselijk geweest tot overgeven toe! Vanaf 10 weken was het helemaal verdwenen! Geniet ervan...

liefs lynn
Rosamber - schreef op 25-02 om 13:33
Hoi

Sorry... had niet goed gelezen en een reactie geplaats, maar zie dat dit niet meer relevant is. Weet iemand of je reacties ook kunt verwijderen ipv alleen maar wijzigen?

Groetjes
linda (Gast) - schreef op 28-04 om 22:01
hoi
Yanah - schreef op 29-04 om 09:16
Hoi,

Ik ben nu 6 weken zwanger en heb al een week last van bloedverlies (helder rood).
Hiervoor was het licht roze, dus dacht ik aan innestelingsbloed.
Vorige week donderdag toch naar de gynae geweest en alles was toen in orde, het hartje konden we nog net niet horen.
Is er iemand die dit ook heeft voorgehad?
Ben zo ongerust!

Groetjes
patricia (Gast) - schreef op 05-05 om 10:24
hay allemaal 

ik ben waarschijnlijk nu 4 wk en 3 dag zwanger aangezien de laatste ongesteldheid.

ook mijn 1st keer ,ja 10 jaar geleden van mn ex eindigde in een miskraam en heb het weg laten halen toen .

en nu heb ook ik nadat de test vertelde dat ik zwanger was gelijk lichte  buikpijn gekregen 

ook dat weeige gevoel in mn onderbuik niet echt pijnlijk maar zeurend en heeel licht in de onder rug,

laten we gewoon hopen dat de baarmoeder aan het groeien is en dat dat het gevoel geeft,

ik ga vd week naar de vk om te kijken en miss binnenwaardse echo om te kijken hoever ik werkelijk ben..

go
Dani (Gast) - schreef op 21-11 om 13:23
Hoi

Ik ben nu 5 weken zwanger en me buik rommelt en een soort kramp gevoel
Ik moet pas 9 dec naar de verloskundige en ik ben nog wel erg misselijk
Maar maak me toch wel ongerust
Weet iemand hoe en wat?
Ben in staat om elke dag een zwangerschap test te doen
Xxx
Lynn - schreef op 21-11 om 14:09
Hoi dani..

Ik ben inmiddels al bevallen en heb een dochter van 5 maand. Ik ben het onderwerp gestart omdat ik me ook heel ongerust maakte.!! Had zo buikpijn dat ik zelf naar de ha ben geweest. Het bleken mijn darmen die uiterst gevoelig waren! Door de zwangerschap. Het warm houden en licht verteerbare voeding eten heeft mij geholpen. Het is toen weg gegeaan! Heb wel een echo gehad met 6, 7 en 8 weken om me van de ongerustheid af helpen. Succes en gefeliciteerd met je zwangerschap!
Liefs Lynn
San (Gast) - schreef op 07-12 om 20:07
Wat fijn dat dit soort forums bestaan. Ben er net een kleine week achter dat ik zwanger ben, zou nu in week 5 zitten. Ik heb de hele dag door last van een zeurende buikpijn, soms is het die typische ongesteldheidspijn, andere momenten een soort 'bandenpijn'. Het maakt me onzeker, maar na het lezen van jullie berichten stelt het mij enigsinds gerust dat dit redelijk normaal is. Bedankt voor jullie openheid!
Violet (Gast) - schreef op 09-01 om 23:30
Hallo allemaal

Ik ben nu voor de 2 de keer Zwanger.
Inmiddels 6 weken, en lig nu ook met buikkrampen in bed, het wel een paar uurtjes geleden een klein beetje bruine afscheiding gehad.

Bij mijn eerste zwangerschap heb ik geen last van buikkrampen gehad, maar dat is inmiddels 9 jaar geleden.
Dubbel mamy - schreef op 10-01 om 03:50
Hallo iedereen,


Ik zit nu in mijn vijfde week zwangerschap en heb nog altijd last van (boven) buikpijn.
Dit is mijn tweede zwangerschap (de eerste is na één maand moeten stopgezet worden, door een buiten baarmoederlijke zwangerschap) en ik ben bang dat het deze keer weer verkeerd loop. Na al die jaren zoeken en procedures.

Ik heb al twee bloed afnamen laten doen en alles is ook en mijn eerste echo zal op 21 januari zijn.

Wat moet ik doen, ik ben een alleenstaande moeder en lig daar wakker van?!...

Violet (Gast) - schreef op 10-01 om 08:57
Hey

Van ???? gefeliciteerd met je zwangerschap.
Ik zou zeggen we kunnen het beste positief blijven.

Ik blijf ook maar denken en dat vooral het s avonds.

Krijg ook mijn eerste echo 23 jan.

Alles komt goed. en als niet heeft dat ook zn rede
Anoniem (Gast) - schreef op 10-01 om 08:58
" Hey

Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap.
Ik zou zeggen we kunnen het beste positief blijven.

Ik blijf ook maar denken en dat vooral het s avonds.

Krijg ook mijn eerste echo 23 jan.

Alles komt goed. en als niet heeft dat ook zn rede "
Violet
Anoniem (Gast) - schreef op 10-01 om 19:29
Hallo Violet,


Bedankt voor uw reactie.

Ik zal voor ons duimen en laat je de 21 weten hoe het geweest is.

Hou jullie goed!?...

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp '5 weken zwanger en buikpijn...' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan