Opnieuw zwanger na een miskraam - Zwangerschapsforum

Loloa - schreef op 27-02 om 10:27
Hoi Lois,

Nee hoor heel begrijpelijk allemaal. Zelf hebben ik ook een curettage achter de rug en ben ik nu weer zwanger. Ik kan er niets aan doen, maar ik maak me ook continu zorgen.

Toen mijn vriend en ik vorig jaar de knoop doorhakte dat ik zou stoppen met de pil brak er een spannende periode aan. Maar zowaar na 3 maanden was ik al zwanger. Alles leek heel goed te gaan, maar toen ik bij mijn eerste (10 weken) echo aankwam bleek het hartje niet meer te kloppen. Het bleek er met 8 weken en 4 dagen mee te zijn gestopt. Omdat het vruchtje dus niet vanzelf mijn lichaam wilde verlaten hebben ze bij mij uiteindelijk ook een curettage uitgevoerd.

Vervolgens vier maanden later bleek ik weer zwanger te zijn. Yay! Maar ik moet zeggen dat ik me dit keer heel erg onzeker en ongerust voel. Iedereen verteld me dat de vorige miskraam niets hoeft te betekenen en dat het nu hoogst waarschijnlijk wel gewoon goed gaat, maar ik blijf heel ongerust. Zeker omdat ik 4 weken geleden ineens weer een kleine bloeding had, maar deze hield gelukkig vrij snel weer op. Inmiddels heb ik vorige week weer mijn 10 weken echo gehad en zowaar een gezond kloppend hartje. De vk vertelde me dat de kansen dat het nu nog misgaat echt aanzienlijk zijn afgenomen en dat we nu met een gerust hart kunnen gaan genieten van de zwangerschap. En toch voel ik me er nog steeds niet gerust op. Over 2 weken heb ik nog een echo en een combinatietest en ik hoop dat ik, bij een goede uitkomst, nu ook echt eindelijk wat onbezorgder kan gaan genieten.

Dus Lois ik voel helemaal met je mee. Ik denk dat we toch heel erg bang zijn voor een nieuwe teleurstelling en er daarom niet helemaal van kunnen genieten. Voor wat betreft die waarden, dat zou ik niet weten. Je moet de confrontatie toch gewoon weer aangaan met de resultaten van de bloedtest. Ze kunnen tegenvallen, maar ze kunnen je ook weer deels gerust stellen. Succes in ieder geval!
22 antwoorden en 45285896x bekeken
RJ - schreef op 25-02 om 19:24
Hoi loishimpe! Gefeliciteerd met je zwangerschap! Ik snap helemaal hoe je je voelt, heb het vlak voor mijn zwangerschap ook mee gemaakt. Zo anderhalve maand voor deze zwangerschap een bbz gehad, die gelukkig wel spontaan in een miskraam isgeëindigd. Alle vertrouwen was ik kwijt in mijn lichaam. Ik heb dan ook echt niet genoten de eerste 9 weken, hierna kon ik het iets beter loslaten, maar nog bleef ik erg onzeker. Zo bang dat het niet goed zou gaan. nu nog heb ik momenten dat ik onzeker ben, ik kan er nu wel van genieten. Jouw waarde komt overeen met wat ik had, zat als ik het me goed herinner rond 285 met nog geen 5 weken. Het zullen spannende en onzekere weken voor je worden, maar echt je zal steeds meer vertrouwen krijgen. Bij mij werd ook vaak gezegd maak je nou geen zorgen, en dat ik me te druk maakte. nu denk ik soms, had ik maar naar ze geluisterd, maar dat werkt niet zo. je niks van aantrekken dus! Praat erover met de mensen die je wel begrijpen. Ik hoop dat jullie snel een mooie echo hebben en dat het je snel lukt om te genieten van jullie mooie wonder! Liefs
loishimpe - schreef op 27-02 om 11:03
Hey iedereen,

Gisteren verzamelde ik dan al mijn moed om opnieuw bloed te laten prikken.
Aangezien ik pas in de namiddag kon gaan mocht ik pas deze morgen bellen voor de resultaten. Ik heb er dus nogal een onrustige nacht opzitten. Om 8u30 dan maar met een heel klein hartje gebeld. Toen ik vroeg naar de resultaten was het eerste dat ze zei: "oei" ik voelde de grond onder me wegzakken maar wat bleek, ze bedoelde oei omdat het computerprogramma niet kon openen. De schrik van mijn leven gehad maar toen het haar eindelijk lukte om mijn resultaten te bekijken zei ze: hcg waarde is 2255 en progesteron is 27.
Dus alles ziet er prima uit! Ik was dus dolgelukkig maar de euforie begint nu toch weer wat plaats te maken voor onzekerheid want nu ben ik zo ongerust voor de echo volgende week donderdag. Ik had gedacht dat ik mij opgelucht zou voelen met deze resultaten maar zoals jullie zeggen die schrik zit er toch goed in hoor. Ik ben al blij dat jullie me een beetje moed konden geven en dat jullie mijn bezorgdheid kunnen begrijpen. Ne hele dikke merci daarvoor. Loloa ik zal ook met je meeduimen dat alles goed blijft gaan.
Bedankt voor de reacties!

Ik hou jullie in ieder geval op de hoogte.

Grtjs
jessica (Gast) - schreef op 11-05 om 23:24
Ik heb 27 januarie geopereerd voor een bbz.
Was een moeilijke tijd.
Nu onverwacht al 6 weken zwanger.
1-1-2014 uitgeteld.
RJ - schreef op 14-05 om 17:09
Hoi Jessica, gefeliciteerd met zwangerschap. Je lichaam heeft het allemaal weer vlot opgepakt. Al de bevestiging gehad dat het dit keer op de goede plek zit? Ze zullen vast je andere eileider ook hebben nagekeken tijdens de operatie de vorige keer. Spannend, maar geniet ervan!
Dromertje87 - schreef op 15-05 om 15:37
Hallo allemaal

Eind oktober kwamen we bij de termijn echo achter dat het hartje was gestopt met 8weken.
Een week later met 11weken nog geen krampje of bloed verlies en we hebben toen besloten om de miskraam op te wekken die nacht zijn we het vruchtje verloren van dit alles was ik zo kapot dat het zwanger raken op een laag pitje werd gezet.. In maart hebben we besloten om er weer voor de volle 100% voor te gaan met als resultaat begin april een positieve test..

Maar Ow wat waren we bang met 8weken eerste echo gehad en gelukkig een kloppend hartje en ook nog 5dagen kado gekregen..
Gisteren de tweede echo gehad en weer een super actief en bewegelijk baby'tje de angst voor misgaan is nu bijna zo goed als weg nu ik 10weken en 3dagen ben er z'n mooie echo heb gehad.
wens1985 - schreef op 22-06 om 16:41
Hai hai,

Same here, ik ben op 4 december gecurreteerd omdat mijn miskraam niet op gang kwam.
Ik ben weer zwanger, nu vier weken en een beetje. Dit wordt een test in positief denken!
loninlove - schreef op 22-06 om 16:56
Hallo, ik had ook een miskraam en op 6 december gecuretteerd. Ben nu ruim 7 weken zwanger, we hebben maandag de eerste echo: heel spannend!!
Loloa - schreef op 24-06 om 09:13
Hoi Wens1985 en Loninlove. Veel sterkte met de komende spannende periode. Wees inderdaad positief, want wat er gebeurt is zegt niets over deze zwangerschap en het is toch jammer als je er niet van kan genieten.
Ik ben zelf inmiddels zelf nu 28 weken zwanger en het gaat goed. Ik had pas na de 13 weken echo dat ik me een beetje gerust begon te voelen en na de 20 weken was de onrust wel helemaal weg.

Succes ermee!
Hallo iedereen ik weet ook wat jullie doorgemaakt hebben en voelen bij nieuwe zwangerschap
Eerste zwangerschap zonder problemen,2de zwangerschap verloren aan 10 weken,derde zwangerschap verloren aan 12 weken met curretage en vierde zwangerschap verloren aan 11 weken mettelkens geen kloppendhartje te zien op echo envoordien geen tekenen van bloedverlies enzo nu zwanger en uitgerekend voor 4 jan 2014 met heel veel angst!
Succes iedereen groetjes
Eveline (Gast) - schreef op 09-08 om 13:44
Ik heb het afgelopen jaar twee keer een dooierzakje zonder vulling gehad. In beide zwangerschappen verloor ik ook bruin bloed. De eerste keer heb ik na medicatie een miskraam gehad. De tweede keer werkte de medicatie niet goed genoeg en ben ik uiteindelijk met spoed gecuretteerd. Heb de uitkomsten van een chromosomenonderzoek afgewacht voordat we opnieuw gingen proberen zwanger te worden.
Nu ben ik 6 weekjes zwanger en ik mag over 1,5 week voor de eerste echo. Ik maak me enorm veel zorgen en het is moeilijk om me te concentreren op werk. Aan de ene kant vind ik dat ik vertrouwen moet hebben dat het goed komt. Aan de andere kant wil ik me bijna instellen op weer een teleurstelling.
Wie heeft er na twee miskramen toch gewoon een normale zwangerschap gehad?
Succes iedereen en groetjes
Hoi, alvast proficiat!
Ik snap perfect je angst,ben nu zwanger na 3 miskramen,nu al 19 weken ver en die 19weken zijn al hels geweest met heel veel angsten
Succes
fadila - schreef op 19-08 om 23:19
hey damens.
ik was in april naar de gynecoloog geweest,omdat ik dus normaal gezien 10weken zwanger zou zijn.maar op de ego konden ze zien dat het hart is gestopt met kloppen op 8weken.ik heb 1week gewacht voor ik de courettage heb gehad.ik hoopte dat het van zelf zou komen,maar het kwam maar niet.ik had het er heel moeilijk mee,omdat ik eigenlijk toen ook nog steeds misselijk was en alle zwangerschaps hormonen nog had!
we zijn nu paar maanden verder....ik ben nu terug zwanger 4weken en 3dagen.ik heb en test gedaan 3dagen voor ik nod werd.en het was licht positief.ik ben dan bloed gaan afnemen en de hcg waarde was 37.is dat goed? de dokter wilt deze vrijdag,dus 1week later,terug bloed afnemen om te zien of het stijgd of daalt...dit maakt mij zo zenuwachtig en gestress.is de waarde goed voor iemand die dan 3weken en 3dagen zwanger is????
Eveline (Gast) - schreef op 28-08 om 15:20
Ik heb na 5,5 week (ik dacht al 7 weken te zijn, maar was niet zo) een echo gehad. Ik dacht niks te zien, maar de echoscopiste zei meteen: ik zie wat. En zowaar: een heel klein mensje van 2 mm met hartactiviteit. Eén week later was hij/zij ook netjes gegroeid naar 7,5 mm. Ondanks continue bruinverlies en een flinke bloeding. Over 3 dagen weer een echo, dan ben ik rond de 7,5 week. Het blijft spannend, zeker na 2 miskramen en continue bloedverlies. Maar het kan dus (voorlopig) wel!!!
Hoi eveline
Ik kijk samen uit naar je volgende echo,hou ons op de hoogte he en ik duim superhard voor jullie!
Kimxxx (Gast) - schreef op 24-09 om 08:50
Hoi,

Heb hier wat zitten lezen en ik zie zoveel herkenbare verhalen! Ik heb een zoontje van 2,5 en was vorig jaar zwanger van een tweede kindje. Helaas heb ik eind mei te horen gekregen (op 12 weken zwangerschap) dat het hartje niet meer klopte. Heb toen een curretage gehad en daarna kwam mijn cyclus niet terug op gang. 5 augustus dan eindelijk toch menstruatie. En toen ik een maand later mijn menstruatie niet teug kreeg had ik een gevoel terug zwanger te zijn. Durfde niet testen. Na bijna 2 weken eindelijk getest en bleek zwanger te zijn. Heb nu vandaag eindelijk de durf gehad om een afspraak bij de ha te maken. Maar ik heb enorme schrik. Ik heb het gevoel dat ik een echo niet aan kan. En denk ook steeds: als het niet officieel bevestigd is door ha of echo kan er ook niets mis gaan. Klinkt ongelofelijk gek. Wat een naar gevoel. Die constante angst.
Meis (Gast) - schreef op 25-11 om 23:07
oh, wat herkenbaar allemaal. Ik heb vorig jaar met 11 weken een spontane miskraam gehad, terwijl ik flink last had van kwaaltjes. Daar zo kapot van dat we een jaar hebben gewacht voor we het weer gingen proberen. Wel na 2 x gelukt, maar... Helaas ging het weer mis, nu met 6 weken. 
Ik zat nog midden in mn verdriet toen ik ineens bedacht dat mn cyclus wel heel lang duurde. En ja hoor, het was gewoon meteen weer raak!! Nu 7,5 week zwanger, dolblij maar doodsbenauwd over alles  Helemaal niet leuk...
Girl1988 (Gast) - schreef op 21-07 om 10:49
Wat herkenbaar allemaal, ik ben zelf op dit moment 7 weken zwanger van de eerste, na twee vroege miskramen zit ook bij mij de schrik er goed in... heb vaak huilbuien omdat ik bang ben dat het weer niet goed zal gaan!! ik was op een gegevend moment zo bang dat ik de VK heb opgebeld ik mocht die dag om 13:00 uur komen voor een echo ik was toen 6 weken en 4 dagen zwanger en daar zat de kleine spruit met een mooi kloppend hartje :-), mijn angst was voor heel even weg! helaas voor korte duur, nu heb ik gelukkig 31 Juli weer een afspraak nu alleen nog die 10 dagen te zien overbruggen.
Jolande - schreef op 23-03 om 08:30
Hoi hoi, 
Wat een herkenbaar verhaal. Ik heb vorig jaar het zelfde meegemaakt en ben nu 5 weken zwanger.  
Bij mij is er nooit bloed geprikt om het HCG te testen. Ik wist niet eens dat dit kon. Zelfs nu ik super bang ben heeft de huisarts of de verloskundig hier niks over gezegd.  Ik heb nu met 7 weken een inwendige echo. En moet dus 3 weken uitzitten tot ik ook maar iets weet ... vorige keer was ik 8 weken bij mijn eerste echo.. ik en mijn vriend gingen naar de vk met lachende gezichten en verwachtte een hartje te horen. Helaas zat er een vruchtje van 1 week oud. Niks dus. Via het ziekenhuis heb ik pillen gekregen om zelf thuis een miskraam op te wekken ( ik moest mijn eigen kindje verwijderen op de wc!) Toen ik daardoor heen was moest ik op controle komen en bleek dat ik het allemaal nog een keer moest doen omdat het nog niet helemaal weg was! Dit alles is een emotionele achtbaan voor me geweest. En nu word ik dus weer niet gehoord ???? 
Ik hoop dat alles bij jou deze keer goed blijft gaan. Ik moet nog 2 weken afwachten. 
Groetjes 
Just me (Gast) - schreef op 05-04 om 17:55
Goeden avond!
Ben blij een topic erover te vinden! 
Was er vorig jaar begin mei achter gekomen dat ik 4 weken zwanger was, voelde me ook echt zwanger  eindelijk bij 8 a9 weken mocht ik voor me 1e echo vol goede moed er naar toe bleek er een leeg vruchtzak te zijn helemaal niks! Kon wel door de grond zakken van elende en verdriet! 

Die dag nog contact gehad met de verloskundige en kon vrijdag al terecht bij gynecoloog, kreeg ik medicijnen om het op te wekken. Niu met vader dag heb ik dus miskraam gehad echt heftig en verschikkelijk!  
Week later terug naar de gynecoloog bleek niet alles weg te zijn ! Kom over 5 weken maar terug tegen die tijd moet het wel eruit komen... niet dus helemaal niks, 5 weken later andere gynecoloog die kwam erachter dat me baarmoederer in een hart vorm loopt en niet in een peer vorm had er zelf nooit uit kunnen komen! Er zat nog rest weefsel en stolsols we zouden door middel van een echoscopy weg halen poliklinisch... finaal mis gegaan halverwege moesten ze het afbreken verloor bloed daarna ben ik lieters. Bloed verloren en met spoed in de ambulance naar ziekenhuis gebracht en daar alsnog onder algehele narcose gecurateerd! 

Dat is dan je 1e zwangerschap 
nu 5 maanden later ben ik weer zwanger morgen precies 5 weken 2x naar de gynecoloog gemoeten vandaag weer maar er was misschien wat hij nog niet met zekerheid kon zeggen een zwart stipje ook me hcg geprikt en die was 110 is dat goed ? 

Maak me veel zorgen en ben best wel erg bang dat het weer mis gaat! ????

Liefss 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Opnieuw zwanger na een miskraam' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan