uitgerekend rond kerst-oud&nieuw! - Zwangerschapsforum

marie - schreef op 26-06 om 23:13
Yes! Vandaag voor de termijnecho en combinatietest geweest! En een stickje meegekregen met hele mooie foto's alles zag er goed uit. Nu 12 weken en 4 dagen! Nu lekker slapen! Met een gerust gevoel. (en een alweer knorrende buik???)
887 antwoorden en 45083785x bekeken
kaatje - schreef op 27-06 om 10:00
@ Anouk, fijn dat je aan de betere hand bent. Hopelijk dat we allemaal kunnen genieten van het tweede trimester. Al vind ik het allemaal wel erg spannend voor mijn lichaam. Elk ding wat anders is, dan wil ik even weten wat het is. Niet dat ik mijn zorgen maak, vaak denk ik; "O, dit hoort er dus ook bij".

@ Marie-Louise, altijd weer goed om te horen dat alles goed is. We maken ons nu allemaal al zorgen over ons kindje, dat hoort er ook bij. Wat moet dat toch worden als het dadelijk geboren is. Hopelijk niet elke dag bezorgt en al helemaal niet overbezorgd... Mijn moeder zegt dat dat nooit meer over gaat, ook al wonen wij allemaal op ons eigen, nog altijd zorgen...

@ AM, gelukkig heb ik nog geen last van mijn heupen. Ik wil er ook nog even niet aan denken. Ik heb gelezen op de website van een heupdysplasie-stichting dat sommige erg veel last hadden en dat andere helemaal geen last hadden. Maar ik ben wel benieuwd. Het kindje zal ook met 3 maanden getest worden op heupdysplasie. 
Ik moet wel in het ziekenhuis bevallen maar niet omdat ik heupdysplasie heb. Maar omdat ik overgewicht heb. Wat natuurlijk ook niet gezond is voor mijn heupen. Twee maal heel veel kilo's afgevallen de afgelopen paar jaar, maar helaas blijft het niet eraf. (Die dikke billen zitten ook in de familie.) Maar weer een nieuwe poging lijn doen na de bevalling!
kaatje - schreef op 28-06 om 16:35
Ik denk mijn baby ook te voelen, maar weet het ook niet zeker. Dit is ook mijn eerste zwangerschap. Als ik op bed lig, vaak midden in de nacht dan voel ik zo'n 10 minuten of soms wat meer of minder tijd mijn baarmoeder. Net alsof er een zenuw op hol is geslagen. Net als een zenuwtrek bij je oog alleen dan lijkt je baarmoeder te trillen. Al denk ik ook wel dat een baby niet zo snel kan schoppen. Maar ik denk dat op dat moment de baby wel wakker is. Maar een echte schop heb ik nog niet gevoeld.
Zou het kindje zo snel kunnen trappelen?
marie - schreef op 28-06 om 19:30
Ik heb nog niks gevoeld in mijn buik van een babytje. Jammer, lijkt me heel fijn!!! 
Je ziet wel al een hele buik! Al zijn dat natuurlijk alleen nog maar de darmen die omhoog geduwd worden. (raar idee, want iedereen wrijft daarover en laatst gaf zelfs een aangeschoten vriendin er ook een kusje op. Terwijl daar helemaal iets anders zit haha) Denk dat ik mijn broeken nog maar even aan kan hebben. Ik was in de eerste 6 weken al 4 kilo aangekomen. (Ik ben normaal altijd aan het lijnen en nu natuurlijk niet) En dat is toch tot nu toe hetzelfde gebleven dus gewicht is laatste 7 weken niet veranderd, maar toch buik! Ik dacht ook even dat er andere bh's moesten komen, maar het is nu weer even gestopt met groeien. Nu gaat het nog net. Jullie?
Ster - schreef op 28-06 om 22:08
ik voel ook de baby nog niet ik heb ook nog best wel een laag spek om mijn buik zitten dus voor dat hij/zij sterk genoeg is om daar door heen te schoppen zijn we ook wel weer een paar weekjes verder denk ik. ik was 16 weken doen ik mijn oudste voelde en bij mijn tweede raakte ik met 18 weken in paniek omdat ik hem nog niet gevoeld had. hij was zoiezo veel rustiger dan zijn broer en er lag een plazenta voor dus ja dan voel je ook niet zo veel. ik ben erg benieuwt bij hoe veel weken ik dit kleintje kan voelen.
Ster - schreef op 29-06 om 12:30
hallo dames,

ik heb net bij biba bebie een pakketje besteld om een gips afdruk van mijn buik te kunnen maken. ja misschien een beetje vroeg maar ja ik wilde het ook al heel lang en het bederft niet. ik ga denk ik ook nog een buikschildering laten maken dat lijkt me zo leuk mijn zusje kan heel goed schilderen dus ik hoop dat zij hem wil maken. hebben jullie al wensen die je aan je mooie buik kunnen herinneren of vinden jullie dat zonde van het geld? een pret echo lijkt me ook zo leuk maar is erg duur dan koop ik daar liever wat extra mooie positie kleding voor. 

zo als jullie al merken voel ik me al een stuk beter hihihi
Evelien - schreef op 29-06 om 15:33
Ik voel ons kindje sinds 2 dagen!
Ik dacht het al eerder te voelen, maar toen was het elke keer rondom mijn darmen dus twijfelde ik, maar nu weet ik het zeker!!!! Heeeeeeeerlijk gevoel!!
kaatje - schreef op 30-06 om 12:08
@ Ster Nienke, misschien wil ik een buikschildering laten doen. Maar ik heb nog even tijd om hierover na te denken, ik heb nog geen ronde buik . En een kennis hoef ik maar te bellen en ze maakt hele mooie buikschilderingen, dus dat is zo geregeld.

@ Evelien, Lijkt me zeker een heel mooi en heerlijk gevoel.

Gisterenavond heb ik bloed bij het plassen gehad. Dit deed ook erg zeer! Daarna niet meer dezelfde klachten gehad. Als het vandaag niet weer voorkomt dan morgen, na het weekend maar even naar de huisarts of het niet een beginnende blaasontsteking is.
Morgen ook naar de verloskundige, ik kijk er al naar uit. Mijn vriend gaat dan ook mee, samen naar het hartje luisteren. Stiekem hoop ik ook op een echo, maar dat zullen ze waarschijnlijk niet doen.
Evelien - schreef op 30-06 om 13:38
Oei Kaatje dat is vervelend.
Je kunt wel zelf beetje aandringen op een echo.. Als reden misschien je bloedverlies aangeven? BIj mij zijn ze heel makkelijk met een echo, dus hopelijk bij jou ook.
Succes en veel plezier~!
kaatje - schreef op 02-07 om 09:33
@ Evelien, de verloskundige dacht ook dat het bloedverlies van een beginnende blaasontsteking of van een gesprongen vaatje kwam. Gelukkig heeft een blaasontsteking zich niet doorgezet, maar mocht ik er nog last van krijgen moest ik mijn urine op kweek laten zetten van de verloskundige. Omdat als je zwanger bent niet de zelfde symptomen hebt dan als je niet zwanger bent en een blaasontsteking hebt.
We hebben dus gisteren samen het hartje gehoord, ook weer heel bijzonder! Geen echo maar alles gaat prima. Mijn baarmoeder zat ook al mooi hoog, zei ze, al weet ik natuurlijk niet wat normaal is.
Gisteren ook meteen de afspraak gemaakt voor de 20-weken echo. Eerst nog een gewone controle bij de verloskundige op 29 juli en 5 augustus naar een echocentrum voor de 
20-weken echo.
Hoe gaat het met alle andere zwangere dames?
Evelien - schreef op 03-07 om 07:52
Hoi Kaatje,

Fijn dat het niets ernstigs was, maar klachten en zorgen blijven natuurlijk vervelend.
Het hartje gehoord!!!!! Bijzonder hoor!!
Geniet lekker van je goede controle!

Ik heb 26 juli de 20 weken echo.
Verder gaat alles goed..
Vind het lastig om in balans te blijven qua energie met werk en prive.
Herkennen jullie dat?
AM - schreef op 03-07 om 18:10
Hoi dames,

@Evelien..heerlijk gevoel je kindje voelen!Ik moet vrijdag weer heen ik ben benieuwd hoe het ligtc..
@Kaatje gelukkig was t niks ernstigs super t hartje gehoord!Dan smelt jE HELEMAAL HÈ(SORRY MN TOETSENBORD WIL NIET VAN CAPSLOCK AF)
HELEMAAL SUPER DIE BUIKSCHILDERING/GIPSAFDRUK VAN JE BUIK, NYNKE..DAT IS JUIST EEN BIJZONDER MOMENT OM TE KOESTEREN..T IS OOK GEWOON BELANGRIJK OM DINGEN TE DOEN DIE JE ZELF LEUK/MOOI VINDT..DAT MAAKT T OOK BIJZONDER!
HIER ALLES OK..LAATSTE WEEKJE VAKANTIE EN SOMS VOCHT IN MN ENKELS..WOW..VRESELIJK NAHJA VERDER NERGENS KLACHTEN DUS DAN BETEKENT T NIET VEEL HEB IK AL GELEZEN..ALLEEN IN COMBI MET HOOFDPIJN EN HOGE BLOEDDRUK ZAG IK..
IK HEB VANMIDDAG EEN VOEDINGSKUSSEN GEHAALD HEERLIJK OOK AL.VOOR NU HEB IK ONTDEKT..SUPER KUSSEN EN ALS IK.STRAKS VERDER BEN IS HET OOK HANDIG ALS JE NIET ZO GOED MEER KUNT LIGGEN EN STRAKS ALS DE KLEINE ER IS ALS ECHT VOEDINGSKUSSEN
FIJNE AVOND!
kaatje - schreef op 04-07 om 13:04
@AM, ik slaap ook al met een voedingskussen, echt heerlijk! Ik ben eigenlijk een buikslaper dus ik kon mijn draai niet meer vinden. Heerlijk tussen je knieën, enkels en ik kan zo een beetje half op mijn buik en half op mijn zij slapen. Echt een aanrader!
Mijn vriend is jaloers op mijn knuffelkussen .

Dames; de voedingskussens waren pas in de aanbieding bij de kruitvat (bambino) en ik heb ook al twee hoezen gekocht bij de hema (deze passen prima).
AM - schreef op 04-07 om 15:44
ja...en de hema heeft nu 20% kortingsbonnen
marie - schreef op 05-07 om 23:11
Haha, wat hebben we voortaan weinig te vertellen he! Op een hele pagina berichten van 10 dagen. Maar geen nieuws is goed nieuws meestal toch? Wij hebben al een babykamertje via marktplaats gekocht. Ben er heel blij mee. We hebben het sinds deze week thuis. Heerlijk om naar te kijken en te fantaseren! Verder nog niks gekocht.
AM - schreef op 07-07 om 19:30
@Marie Louise..het is nu ook zo leuk dat je het gewoon met iedereen erover kan hebben
Wat leuk al een kinderkamer, watvoor?
vrijdag naar vk geweest..snelle echo gehad want ze konden t hartje met de doppler niet vinden..hih ik zag ze al stressie kijken maar ik voel het kindje regelmatig dus wist dat t wel goed zit en ze zaten op de verkeerde plek  maar goed toen een goed kloppend hartje..verder ook alles prima..
laatste dagje vakantie heerlijk met dit weer!
fijne avond!
marie - schreef op 09-07 om 22:16
een wit houten kamertje, in landelijke stijl. Ben er zo blij mee! Kan niet wachten tot het staat. Maar dat is wel heel erg snel! Maandag weer naar de verloskundige, hopelijk kan vriendlief dan ook mee want die is dan al vrij. Zo leuk om het hartje weer te horen!!! Over een paar weken kunnen we al weer zeggen dat we op de helft zijn! Toch gaat het best snel. Heb ook echt al een buik hoor! Zou het nu niet geheim hebben kunnen houden. Zijn jullie al veel in gewicht aangekomen? Ik al 5 kilo!!! En  meestal komen er nog vakantiekilos bij!
Lili - schreef op 10-07 om 08:58
Hey iedereen!

Zalig weertje deze dagen 
En dat buikje kan ik inderdaad ook niet meer verstoppen. Wel leuk, want nu zie je tenminste ook dat we zwanger zijn he  
Gisteren hebben wij het hartje ook nog eens horen kloppen, alles normaal, dus weer een fijne geruststelling om de zomer verder in te zetten 
@Marie-Louise: ik ben toch ook al een goede 4 kg bijgekomen. Ik zal maar een beetje opletten tijdens de vakantie  
Fijne dag iedereen!
Ster - schreef op 13-07 om 12:27
he dames,

wat is het lekker rustig hier  iedereen is lekker aan het genieten van het mooie weer of niet ? ik wel in ieder geval. ik ben de laatste tijd behoorlijk opgeknapt en heb echt van alles weer zelf gedaan lekker voor mijn mannetjes gezorgd. naar een zwemmeer geweest met ze dat vonden ze echt geweldig. eergisteren naar het zwembad gegaan met ze vonden ze ook fantastische en toen was ik gister ziek . dat was dan weer een beetje jammer waarschijnlijk was het griep want ik was niet de enige die boven een bakje hing hahaha. ik ben nu nog een beetje moe en de jongens zijn weer even bij Omi. die krijg ik van middag wel weer terug  denk ik. 

verder voel ik af en toe een klein vlindertje in mijn buik dan word ik helemaal blij. onze kleine "meid" doet het prima. ooh ja, ik heb ook al positie kleding gekocht ik kon echt met goed fatsoen mijn broeken niet meer aan. nou geniet van het weekend het zal vast wel weer mooi worden.

liefs
Mikkie - schreef op 14-07 om 10:29
Hè meiden ,

Hier alles goed, heerlijke zomerkamp week achter de rug. En ik voel me weer helemaal de oude .

Min puntje was in de tent slapen ( bah wat vervelend als je per nacht twee keer naar het toilet moet

Mijn buikje is wel te zien . Maar vraag me af of hij groot genoeg is voor een positie broek ? Al mijn broeken pas ik al twee maanden niet meer en was overgegaan op leen broeken van vriendinnen en zusjes . Maar dit begint ook al minder goed te zitten .
Xx fijne vakantie
Ster - schreef op 21-07 om 09:36
hallo allemaal,

het is zo heerlijk weer de laatste tijd, ik geniet er vol op van. volgende week hebben we zomerfeest en we zijn volop in de voorbereidingen. eergisteren heb ik het gras onder de afrasteringen (hekken van het land) gemaaid. dat ziet er nu weer netjes uit. en gister heb ik de vuurplaats en BBQ op gebouwd. en nu heb ik overal spierpijn haha vooral in mijn rug. ook ik voel steeds vaker de baby we hebben 14 augustus de 20 weken echo dan ben ik ook precies  20 weken. we zijn ook heeel erg benieuwd naar wat het is. wij kunnen het alleen niet zo goed geheim houden dus we vertellen gewoon wat het is. 

ik wens iedereen nog een fijne zondag
kaatje - schreef op 21-07 om 12:45
@AM; gisteren zijn we getrouwd, wat was het een mooie dag. We hebben er samen heel erg van genoten. Precies zoals we het wilde...
Gelukkig hebben veel mensen ons heel goed geholpen. Ik ben anders zo'n regeltante die niets uit handen kan geven. Maar gisteren heb ik weinig gedaan, vond ik zelf. Maar wat had ik toch een bandenpijn toen ik in bed lag. Alle vermoeidheid en spanningen kwamen er lichamelijk uit. Van de pijn, honger en een actieve baby kon ik slecht slapen vannacht. Dus we doen vanmiddag nog maar een dutje om bij te komen.
Ik kijk ook erg uit naar de echo, ik wil de kleine wel weer eens zien!
anne - schreef op 21-07 om 18:22
Van harte gefeliciteerd kaatje met jullie huwelijk!!!! Nu lekker bijkomen x
AM - schreef op 21-07 om 20:28
Van harte Gefeliciteerd met jullie huwelijk en veel geluk mrt zn 2 (3) tjes!Super fijn dat het een perfecte dag was!!Lekker nagenieten!!Gaan jullie nog op huwelijksreis??
Fijne avond!!
Evelien - schreef op 22-07 om 07:56
Van harte Kaatje!!

En AM fijn dat alles goed gaat..
Hou je hier het geslacht van je kindje ook geheim..?
Ik ben nu wel nieuwsgierig hahaha
Ster - schreef op 22-07 om 21:56
Kaatje, Van Harte Gefeliciteerd met jullie Huwelijk! ik wens jullie heel veel liefde en geluk. geniet van ieder moment. 

AM, ik ben ook wel heel nieuwsgierig 
AM - schreef op 23-07 om 09:59
Hihi...ja dat is iedereen...wordt me wel moeilijk gemaakt..maar ik heb beloofd het aan niemand te vertellen dus dan blijft het een geheimpje van mn man&mij Mochten we ons mond niet meer kunnen houden dan laat ik het hier ook weten
zijn er al meer die het geslacht weten inmiddels?
Ster - schreef op 24-07 om 08:59
ik moet nog 3 weken wachten, ik vind het zooooo spannend!!! ik ben erg benieuwd of we straks drie zonen hebben of een dochter er bij krijgen. 

ik heb besloten dat dit ons laatste kindje word. ik wil me laten helpen met klemmen. dan is de deur voor een vierde kindje wel dicht maar als we dan over een jaar of 8 toch nog heel graag er een bij willen hebben kan ik het wel laten herstellen. wat vinden jullie daar van?
AM - schreef op 24-07 om 21:07
@Ster Nynke ja..dat is inderdaad wel ff spannend!ik heb er verder nog niet echt over nagedacht wat we straks doe na ons laatste kindje..dit us onze eerste dus zit nu nog meer in het stuk dat ik hoop dat ik gezonde kinderen mag krijgen etc en dat alles goed mag gaan  maar wel een goede als je in de toekomst wellicht anders wil. 
@Kaatje..dus heerlijk nagenoten! ik ben ook een buikslaper..in het begin voelde het niet prettig op mn buik slapen maar ondanks de groeiende buik val ik nu steeds weer op mn buik in slaap met 1been opgetrokken..dan slaap ik ook dieper..op mn zij wil niet en op mn rug mag niet..hih..het kan gelukkig geen kwaad op de buik slapen..
Ster - schreef op 24-07 om 22:53
mijn man heeft het ook al een keer gezegd dat hij zich wilde laten helpen. maar het lijkt mij gewoon praktischer om het bij me zelf te doen omdat ik toch een keizersnee krijg dat scheelt weer een operatie. en ik ben natuurlijk bij iedere zwangerschap heel ziek en ik denk niet dat ik en mijn kids dat nog een keer aan kunnen. van daar dat ik voor me zelf heb gekozen om me te laten helpen. ik moet het nog met de gyn. overleggen die ik straks krijg. soms vind ik het idee dat dit mijn laatste kindje is nog wel een beetje moeilijk maar ik wil niet meer zo ziek zijn.  en drie kindjes is toch ook een mooi gezinnetje denk ik dan weer zo. ik heb er altijd 4 of 5 gewild maar op de manier waarop ik ze moet krijgen is dat niet echt een pretje.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'uitgerekend rond kerst-oud&nieuw!' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan