Eerste zwangerschap vraagjes. - Zwangerschapsforum

maris29 - schreef op 18-12 om 22:23
Dan bij deze, amuseer jullie je maar om iemand onvolwassen te noemen of slechte moeder. Ik vind het diep triest dat ik met zo'n volwassenen heb gecommuniceerd. Ik ga noet meer verder erop in. Ik houd de eer aan mijzelf. Ik wens SandraHGV een fijne zwangerschap toe. 

Ik laat het hierbij en ga vooral dit gedeelte nu vermijden. Ik blijf erbij wat ik nu zeg.

RESPECT VOOR IEDEREEN OM ONS HEEN, OF ZE NOU AARDIG ZIJN OF NIET. RESPECT BEGINT ALTIJD BIJ JEZELF. DIT IS TOCH OOK WAT WIJ ONZE KINDEREN MEEGEVEN TOCH.
66 antwoorden en 43765966x bekeken
trotsemama - schreef op 19-12 om 09:30
Ben het helemaal met je eens maris!!!!!!
Dreamer - schreef op 19-12 om 10:40
Zo wat een discussie hier.
Ik denk dat het vooral gaat om de manier waarop de zaken hier verwoord zijn.
sowieso zie je hier duidelijk dat de niet roker kaarsrecht t.o.v. de roker staat.
Ik vind het heel belangrijk iedereen te respecteren maar wel om eerlijk de waarheid te kunnen zeggen. En sommige waarheden kun je niet mooier maken of verbloemen.
Sandra heeft hier zelf om reacties gevraagd en heeft iedereen (positieve/negatieve reacties) bedankt.
Als het je als lezer boos maakt dat een rokende moeder onverantwoordelijk wordt genoemd of een slechte moeder dan zegt dat wat over jezelf denk ik, kennelijk voel je je aangesproken en ik denk dan waarom? voel je dan ook dat je niet goed bezig bent?

Ik vind dat je als je bewust rookt/drinkt/gebruikt tijdens de zwangerschap dat je onverantwoordelijk bezig bent. Je moet je kind en de gezondheid van je kind boven jezelf en je eigen verslavingen zetten.
Anders moet je er niet aan beginnen!

En ja onverantwoordelijk gedrag kun je ook omschrijven als onvolwassen of als een slechte moeder zijn. Zelf vind ik de term slechte moeder aardig heftig, maar als je je kind niet de goede zorg biedt die het nodig heeft ben je ook geen goede moeder. Elke kind heeft recht op een gezonde omgeving! Jou baby kan niet zeggen stop met roken/drinken / gebruiken en de gevolgen van jou verslaving of zwakheid kunnen in het hele leven van je kind naar boven komen.

Dus ik vind ook dat je iedereen moet respecteren, maar waarheid is waarheid, ook al klinkt het niet leuk voor sommigen en voelen ze zich erdoor asngesproken!

sabrina (Gast) - schreef op 19-12 om 13:20
hoi dames ,

ik ben 4.5 weken zwanger maar buiten moe en heel emotioneel zijn 
en grote borsten.
heb ik niks van kwaaltjes .
ik zou zo graag misselijk zijn het is meschien raar he ,
dan zou ik mij meschien echt zwanger voelen .

van wanneer begonnen bij jullie de kwaaltjes ?
trotsemama - schreef op 19-12 om 13:56
Dreamer,

Slechte moeder of onverantwoordelijk bezig ben ik het dus absoluut niet mee eens. Iedereen is zich bewust wat ie tijdens de zwangerschap doet. Iedereen heeft dan al het beste met zijn kindje voor. Als het kindje geboren is dan is het precies hetzelfde verhaal.
Als ouder zijnde ga je door het vuur voor je kind en zal je je eigen leven geven zolang het maar goed gaat met je kind.
Het is een liefde die niet te beschrijven is naar je kindje toe.
Iedereen maakt keuzes. En 1 ding is zeker een moeder die heeft gerookt tijdens haar zwangerschap betekend nog niet dat dat haar een slecht moeder maakt. Het kan zijn dat zij meer voor haar kind doet dan een moeder die alles volgens het boekje heeft gedaan tijdens de zwangerschap.

Hoop dat nu hiermee eindelijk de discussie over het roken is gestopt!
trotsemama - schreef op 19-12 om 13:58
Hai Sandra,

Is helemaal niet raar dat je dat wilt. Je zoekt de bevestiging. Je hebt al wat kwaaltjes zo te lezen. En dat begint inderdaad rond deze periode. Het kan zijn dat je helemaal niet misselijk word. 
Wanneer heb je je eerste echo? Dan zal het echte besef voor je komen en zal je je echt zwanger gaan voelen.
SandraHGV - schreef op 19-12 om 14:16
10 januari doen wij een pretecho(voor de aankondigingen) en 21 januari de echo en gesprek bij de praktijk.

Reactie op alle andere berichten...

Niet verwacht dat ik zulke reacties zou krijgen, ik weet dat het niet goed is om tijdens je zwangerschap te roken(dat was in de eerste paar reacties al duidelijk). Maar Misschien dat het ook wel een idee is in plaats van mij als slechte aanstaande moeder te noemen of eigenwijs/arrogant, mij te helpen met advies, tips en/of een andere oplossing.

?

Ik snap sommige reacties wel, maar sommige meningen zijn ook op een andere manier te verwoorden. 

Ik vraag hier om hulp bij vragen, niet om in de grond gedrukt te worden..
Anoniem (Gast) - schreef op 19-12 om 19:38
trotsemama 

ik mag op 7 jan naar de gyn,
dus nog even wachten
heb vandaag nog eens en test gedaan 
gewoon om nog eens te bevestigen
sabrina (Gast) - schreef op 19-12 om 19:39
" trotsemama 

ik mag op 7 jan naar de gyn,
dus nog even wachten
heb vandaag nog eens en test gedaan 
gewoon om nog eens te bevestigen "
undefined
krista (Gast) - schreef op 19-12 om 19:38
ik wil ook graag even reageren ik ben arts en ik heb van dichtbij gezien hoe een kind in de buik lijd onder het roken hebben jullie enig idee hoe dat eruit ziet en ik denk persoonlijk dat jullie die roken expres een knop uit zetten in jullie hoofd dat jullie expres niet te veel over de gevolgen na denken van het roken en wat het betekent voor jullie kindje jullie stoppen dat gevoel ver weg om te kunnen blijven roken want deden jullie dit wel dan zou je nooit zo door kunnen roken en sorry maar ik vind een moeder die rookt met een baby in haar buik het moederschap niet waard ik vind het niet hard en ziellig voor jullie om zo eerlijk te zeggen waar het op staat ik vind het juist zooo zielig voor jullie baby die inderdaad geen keuze heeft ik ben het zo eens met dreamer en linda jullie zijn hier niet zielig maar jullie baby ik kan jullie beelden laten zien van hoe het er uit ziet een baby in de buik van een rokende moeder wedden dat jullie hart omdraait
sonja (Gast) - schreef op 19-12 om 19:51
ik geloof mijn ogen niet vind jij het erg om slechte moeder genoemd te worden als je rookt het kindje stikt en heeft steeds minder ruimte in jou baarmoeder en het krimpt in elkaar de baby protesteert krimpt in elkaar om te ontsnappen aan de rook wat dus niet lukt want het zit in jou baarmoeder kan op een gegeven moment geen kant uit en dus stikt het beetje bij beetje stel je maar eens een kamer voor een klein kamertje met weinig ruimte en wel 60 of meer rokende mensen staan daar dan stik je ook maar wat doe je dan ? dat piep kleine kamertje uit en krijg je beetje bij beetje weer wat lucht . maar zo baby kan niet weg en blijft dus stikken ik ben geen arts maar ik heb beelden gezien op YouTube en ik was zelf een roker ik rookte 1 pakje per dag maar toen ik die beelden zag kon ik niets anders meer dan stoppen
SandraHGV - schreef op 19-12 om 20:03
" ik geloof mijn ogen niet vind jij het erg om slechte moeder genoemd te worden als je rookt het kindje stikt en heeft steeds minder ruimte in jou baarmoeder en het krimpt in elkaar de baby protesteert krimpt in elkaar om te ontsnappen aan de rook wat dus niet lukt want het zit in jou baarmoeder kan op een gegeven moment geen kant uit en dus stikt het beetje bij beetje stel je maar eens een kamer voor een klein kamertje met weinig ruimte en wel 60 of meer rokende mensen staan daar dan stik je ook maar wat doe je dan ? dat piep kleine kamertje uit en krijg je beetje bij beetje weer wat lucht . maar zo baby kan niet weg en blijft dus stikken ik ben geen arts maar ik heb beelden gezien op YouTube en ik was zelf een roker ik rookte 1 pakje per dag maar toen ik die beelden zag kon ik niets anders meer dan stoppen "
sonja


dat is het hele punt niet.. dat ik het erg vind om zo genoemd te worden. maar het gaat nu alleen nog maar om hoe erg roken wel niet is tijdens zwangerschap. Ik ben er mee bezig.

Ik weet inmiddels dat het slecht is etc maar om zo 123 te stoppen is erg zwaar en ben hier hulp bij nodig.

dus iemand tips of advies? ipv te vertellen hoe slecht het is(dit is duidelijk)
sonja (Gast) - schreef op 19-12 om 20:01
en wat was ik blij toen mijn baby geboren was dat ik haar niet blootgesteld hat aan kankerverwekkende stoffen zo blij ik kijk nu nog naar haar ze is nu 2 en dan kijk ik naar haar lieve gezichtje en denk god zij dank dat ik gestopt was met het roken en dat zij in een schone baarmoeder verbleef en niet vies vruchtwater dronk met vieze nicotine en andere giftige stoffen van de sigaret ik vind het trouwens een goed voorbeeld van iemand hier die schreef je wilt toch dat je kindje in een schone baarmoeder verblijft het is toch geen warm welkom om je baarmoeder zo te vervuilen waar je kindje verblijft! wil jij in een vieze kamer verblijven en vies water drinken met giftige stoffen er in ? nee toch ? je baby vast ook niet . en schaam je ijgen als je het erg vind om slechte moeder genoemd te worden ik heb hier werkelijk geen goed woord voor over groetjes sonja
sonja (Gast) - schreef op 19-12 om 20:10
ik ben nu trouwens zwanger van mijn 2 kindje en rook nog steeds niet als ik weer behoefte krijg in een sigaret hoef ik alleen maar aan de gevolgen te denken en de beelden van hoe zo kindje stikt te bekijken en dan verdwijnt mijn trek spontaan ik zoek het ook niet op plaatsen waar mensen roken vermijd ik om niet in de verleiding te komen ik wil dit mij kindje niet aandoen kom op dames kan je je nou niet even 9 maanden inhouden voor de gezondheid van je baby wat zijn nou 9 maanden stoppen voor je kindje als je denkt aan hoe je je baby vergiftigt met jou sigaret ik rookte altijd 1 pakje per dag dus ik weet wat het is om te roken maar ik vind wel mijn kinderen veeel belangrijker dan een sigaret ik kan tenminste terug kijken op mijn zwangerschapen zonder schuld gevoel en ik kan met een opgelucht hart zeggen mijn kinderen kregen tenminste zuurstof toen ze in mijn buik zaten groetjes sonja
SandraHGV - schreef op 19-12 om 20:14
nogmaals, ik weet hoe slecht het is. Ik ben ook bezig om er mee te stoppen.


volgende vraag.........


Zijn er ook dingen die ik absoluut niet mag eten en/of drinken?
sonja (Gast) - schreef op 19-12 om 20:18
ja ik heb tips voor je kijk op Internet naar wat dit met jou baby doet en hopelijk motiveert jou dat zo dat je kan stoppen ik ben erg blij voor jou baby om te horen dat je beseft hoe slecht het is en dat je bereid bent te stoppen heel goed meid je kindje is jou later en nu dankbaar een andere tip ga langs je huisarts en laat die samen met jou een oplossing vinden om te kunnen stoppen nog de belangrijkste tip wat mij erg hielp denk aan hoe jij je kindje blij maakt door niet te roken en denk aan hoe je kindje stikt als je zou roken zie dat telkens voor je dat hielp mij erg veel geluk in je verdere zwangerschap en met jullie kindje en sterkte heel veel sterkte met stoppen kom op je kunt het in iedere moeder zit de motivatie om te stoppen voor je kindje je kunt het geloof in je zelf en onthoud waar je het allemaal voor doet groetjes sonja
linda (Gast) - schreef op 19-12 om 20:25
wat ontzettend fijn om te horen dat je gaat stoppen jou kindje kan daalijk trots op jou zijn en verder vraag je wat nog meer beter niet kan in de zwangerschap tja voorzichtig met cola en als het kan regelmatig water drinken verder veel fruit eten is goed voor de weerstand van je baby dat versterkt zijn of haar weerstand en kijk uit met file americen en wel genieten he van deze bijzondere tijd groetjes linda
linda (Gast) - schreef op 19-12 om 20:28
matige met koffie als je dat drinkt want daar kan de baby onrustig van worden en thee is wel goed dat is namelijk water en water is goed mocht je niet van water houden dan kan je ook thee drinken groetjes linda
Dreamer - schreef op 19-12 om 20:32
Sandra ik vind het echt super van je dat je wil stoppen! Dat laat zien dat je je verantwoordelijkheid wel wil nemen!
Ik heb nooit gerookt en dus ook geen ervaring met stoppen.
Ik denk dat je op het doosje of zakje waar je sigaret in zet een tekst kunt zetten ' denk aan je baby ' of iets anders wat jou motiveert niet te roken. Als je dan toch zo verlangt naar een sigaret, iets eten? Naar de huisarts gaan voor hulp? Je weet waar je het voor doet!
Nogmaals vind ik het super dat je bezig bent met stoppen!

De andere producten: Geen rauwe of niet doorbakken producten. (dus zelfs je eitje hard gekookt) geen rauwmelkse kaas (komt niet veel voor in nederland, wordt ook vaak om schreven als 'au lait cru') geen alcohol. Probeer groente/fruit goed schoon te maken i.v.m toxoplasmose (zit in uitwerpselen van katten, daarom mag je niet kattenbak schoonmaken/tuinieren)

Hoop dat dit je een beetje helpt!
Wil je graag aanmoedigen en succes wensen! Probeer zo snel mogelijk te stoppen (minderen us een manier waarop je je verslaving onbewust in stand houdt en maakt de kans op terugval groter)
Probeer een manier te zoeken om roken walgelijk te gaan vinden!
Veel succes!
SandraHGV - schreef op 19-12 om 21:43
Kijk hier heb ik meer aan, wat extra steun. bedankt :-) 

Ik ga mijn best doen. Mijn vriend doet en helpt met me mee.
krista (Gast) - schreef op 20-12 om 16:32
oo wat fantastisch meid dat je wilt stoppen en je best gaat doen super om te horen ik kwam mechien wat hard over maar ik deed dat echt alleen in het belang van jullie kindje. ik zou inderdaad langs je huisarts gaan die kan je helpen bij het stoppen en probeer voor ogen te houden waar je het voor doet mechien helpt kougom kouwen dan ben je bezig het gaat je lukken meid de wil is er heel goed dat je aan je kindje denkt veel succes met alles groetjes krista
linda (Gast) - schreef op 20-12 om 18:43
nog 1tip mechien helpt het als je de sigaret als een vijand gaat zien dus een vijand die je kindje in gevaar brengt en ziek maakt als je zo tegen de sigaret aan gaat kijken helpt dat mechien wel om te stoppen en verder snoep eten geniet van snoep als je er van houd of een lolly of shocolade ik weet niet of je daar van houdt maar ik denk dat het al een heel stuk helpt als je jezelf verwent vooral nu je bezig bent met stoppen met het roken mag je jezelf best een flink verwennen inplaats van roken eet je shocola of ander lekker zoet snoep het mag je bent zwanger en onthoud niets maar dan ook niets is zo slecht of slechter dan roken dus snoep maar lekker daar beschadig je jou baby tenminste niet mee verwen jezelf je hebt het verdient nu je speciaal voor jullie kindje wilt stoppen wees lief voor jezelf dat helpt bij het proces om te stoppen en wat hier al zo vaak genoemd is ga langs bij de huisarts en laat de arts jouw helpen met het stoppen voor je kindje . koop een boek over stoppen met roken wil ook wel helpen nou meid veel succes en heel veel sterkte gewenst groetjes linda
Marion - schreef op 08-01 om 16:16
Sandra dan ben je ook uitgerekend in augustus ?
je kan gezellig bij ons in de groep mee kletsen als je het leuk lijkt natuurlijk ! 
we hebben ook een facebook account
SandraHGV - schreef op 10-01 om 09:57
Gister de eerste echo gehad bij de VK.

Helaas moesten hun ons vertellen dat het hartje niet klopte.
trotsemama - schreef op 10-01 om 10:03
Oh bah Sandra. Wens jullie heel veel sterkte toe!
Dreamer - schreef op 10-01 om 11:26
Oh wat een verschrikkelijk nieuws! Veel sterkte!

maris29 - schreef op 10-01 om 13:29
Ohh, dat vind ik zo rot omdat te horen. Ik wens jou en je vriend heel veel sterkte in deze tijd.
kim - schreef op 10-01 om 16:08
Ik ben altijd van t niet te wat eventueel schadelijk is voor je kind.

Ook al weet je dat t.vaak niet aanjezelf.ligt als je een mk krijgt je gaat t wel bij je zelf zoeken
zo is mijn eerste zwangerschap helaas mis gegaan. Ik heb in die periode geverft hadden net een nieuw huis. Heb me hier heeel lang schuldig over gevoeld.
ik rook zelf niet maar ben wel van mening dat je alles.moet doen voor een gezond kindje
kim - schreef op 10-01 om 16:11
Owh sorrie zie nu pas je laatste bericht sterkte met.t verwerken van dit grote verdriet.
Marion - schreef op 10-01 om 23:02
Jeetje sandra .. verschrikkelijk heel veel sterkte de komende tijd.. laat je niet gek maken alles komt goed echt waar ! Dikke knuffel voor jullie

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Eerste zwangerschap vraagjes.' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan