Hongerige baby - Zwangerschapsforum

Tucky - schreef op 14-02 om 08:52
Ik heb deze topic ook onder andere pijlers gezet maar ik zie dat het daar vrijwel uitgestorven is dus zet ik hem hier ook nog maar eens neer.. 

Hoi allemaal, 
Mijn zoontje van 2 maanden is een ontzettend hongerige baby. Hij krijgt flesvoeding en ik gaf hem gewoon de standaard 1 van jumbo. Hij weegt al bijna 6 kilo en dus mag hij volgens de richtlijnen 180cc voeding. Aangezien hij steeds sneller kwam voor de volgende fles mocht hij in overleg met het consultatiebureau over op forte, babyvoeding speciaal voor hongerige baby's. Ze zouden hier wat langer verzadigd van moeten zijn. Mijn zoontje echter niet, die lijkt nu zelfs nog sneller te komen! Als hij honger heeft gilt hij de hele keet aan elkaar, het doet gewoon zeer aan je oren en ik krijg er serieus soms hoofdpijn van. Ik wil hem natuurlijk geen honger laten lijden en dus geef ik hem soms al eerder een fles.
Jammer genoeg is hij nog maar 2 maand dus een extra groente of fruit hapje tussendoor zit er nog niet in, en ik mag ook nog geen rijstebloem door zijn melk mengen.


Zijn er mama's met net zo'n hongerige baby? Hoe doen jullie dat? 
2 antwoorden en 2833080x bekeken
Betty - schreef op 14-02 om 09:55
Och jeetje dat is erg vervelend. Ik gaf onze zoon borstvoeding op verzoek, dus ik heb er helemaal geen ervaring mee.
Ik had dan ook echt een bolletje met 1 jaar en werd met 2 jaar naar de dietiste gestuurd. Maar het is helemaal goed gekomen met hem hoor. De afgelopen 1,5 jaar is hij niks aangekomen en alleen maar de lengte in gegaan.
Mijn enige idee zou zijn toch iets meer of vaker geven dan toegestaan en zodra je mag met fruit/ groente hapjes beginnen. 
Of op zoek naar een moeder die borstvoeding geeft en melk over heeft. Daar mag je nl meer van geven en als je lekkere volle moeder melk hebt, dan vult dat ook beter dan flesvoeding. 
Anoniem (Gast) - schreef op 14-02 om 11:01
Weet je zeker dat het honger is? Niet zuigbehoefte of juist pijn?

Ervan uitgaand dat hij hoger heeft zou ik hem gewoon voedden op verzoek. Misschien heeft hij overdag wel meer honger dan in de avond of nacht. Logisch want overdag verbruikt hij meer. Als je denkt dat forte juist zorgt voor honger terug naar normale voeding. 

Het is heel lastig. Sterkte. Volg je moeder gevoel en niet al die gemiddelden en regeltjes. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Hongerige baby' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan