Meteen al vruchtbaar of ontpillen - Zwanger worden forum

Wendy32 - schreef op 01-05 om 22:33
Hey ik weet mijn nod niet das dus het probleem. Ik heb mijn laatste pil geslikt op 28 maart. En erna niet meer ongesteld geweest. 
113 antwoorden en 33354743x bekeken
Wendy32 - schreef op 01-05 om 22:35
Wel heb ik op 4 april een beetje bloed verloren wat toen denk ik ontrekkingsbloeding was. 
Raisa - schreef op 01-05 om 22:44
Dan is het idd lastig Wendy en zou ik eventueel over een dag of 3 weer eens testen. 
Wendy32 - schreef op 01-05 om 23:45
Hoi Raisa bedankt weer voor je reactie. Ik zal vrijdag ochtend weer een test doen voor de zekerheid. 

Hoe gaat het verder met jou? Ik las dat helaas je menstruatie weer was begonnen pfff balen zeg. 
Charmed (Gast) - schreef op 02-05 om 09:25
Wij hebben ook niemand verteld dat ik gestopt ben met de pil.
Had het wel bijna verteld aan een goede vriendin maar wou het toch voor ons tweeën houden.
Heel iets anders, wij hebben vrienden die probeerde zwanger te raken maar dit bleek erg lastig voor ze.
Na een jaar proberen zijn ze diverse onderzoeken ondergaan en hebben ze besloten te een IVF behandeling te doen.
Gelukkig met succes en hebben ze nu een mannetje van anderhalf.
Wel vertelde ze dat in het jaar proberen dat vrijen steeds meer een "moetje" werd.
Ze hield natuurlijk haar vruchtbare dagen goed in de gaten dus op een gegeven moment was het meer een moetje dan oprechte en enthousiaste zin zeg maar.
Niet dat ik mij hier nu al zorgen over maak hoor, maar wat zijn jullie ervaringen/meningen hierover?
Kan mij toch wel voorstellen dat als je al een tijdje gericht bezig bent dat je weer denkt we moeten weer.


Raisa - schreef op 02-05 om 12:47
Hi charmed,
Ik heb mijn ovulatietesten en temp maar mijn man laat ik erbuiten. We hebben vaak genoeg seks om succesvol te kunnen zijn, meestal om de dag al en soms zit er een dag extra tussen. 
Ik kleed me sexy als ik zeker weten seks wil omdat mijn eisprong eraan komt. 
Maar ik geniet dan ook heel erg van de seks en doe dit absoluut niet als moetje... dus ik zie dit niet nadelig. 
Charmed (Gast) - schreef op 02-05 om 13:58
Ja dat is ook heel belangrijk.
Genieten komt ook op nummer 1 het moet inderdaad geen moetje worden.
Mijn man heeft fysiek zwaar werk dus hij komt elke dag afgepeigerd thuis van werk.
Die is dan zo moe, totaal geen energie meer. Hij zou bewijze van spreken al om 20:00 naar bed kunnen.
Dus dat het bij ons doordeweeks gebeurt is meer uitzondering dan regel.
Wij maken dat in het weekend vaak ruim goed maar straks vallen de vruchtbare dagen natuurlijk niet altijd op zaterdag en zondag.
Dat wordt dus nog een kleine uitdaging... haha
Raisa - schreef op 02-05 om 14:58
Herkenbaar! En dan komen bij mij de sexy lingerie en toeters en bellen uit de kast
Dan is mijn man opeens toch niet zo moe als hij zegt
Wendy32 - schreef op 02-05 om 15:17
Hoi ik heb niks tegen familie gezegt of tegen vrienden. Wel is er 1 vriendin van mij die tegen mij zij moet jij mij niet iets vertellen? Dus ik dacht hoe zo? Toen zij ze je tekent in je gezicht. Hint hint. Dus ik zij erop nee joh hoe kom je erbij. Misschien teken ik in mijn gezicht omdat ik gestopt ben met de pil? Ik dacht nee je mag niks weten hiervan. Al was het heeeeel moeilijk want wil zo graag dit ook delen met mijn beste vriendinnen. Maar blijft tussen mij en mijn vriend. Os ons geheim dat we ermee bezig zijn. 

Over sex en moeten. Geen last van. Voor we voor een kindje gingen hadden we ook al vaak sex samen. En nu in mijn vruchtbare dagen een keer extra. Vriend lief vind dat alles behalve erg haha. 

Even tussen door weer. Ik heb nog steeds geen afscheiding meer. Denk ook niet meer dat die komt. Heb geen buik pijn niks. 
Wendy32 - schreef op 03-05 om 06:11
Goedemorgen meiden ben ik weer pfff ben er maar druk mee. Hihi. 

Ik was vanochtend heel ligt misselijk weer. Ook steeds van diw steekjes in mijn linker lies wat ik soms ook aan de rechterkant voel. Maar links is het ergst. 

Ben benieuwd naar de test die ik vrijdag ga doen. Als die dan weer negatief is dan wacht ik mijn volgende ovulatie weer af. 

Raisa - schreef op 03-05 om 08:49
Spannend Wendy!
Charmed (Gast) - schreef op 03-05 om 09:09
Spannend Wendy, hoop op goed nieuws voor je!
Wat kan vrijdag dan nog zo ver weg lijken.

Doen jullie dames de test samen met je man/vriend of alleen en vertel je hem het later?
SS21 - schreef op 03-05 om 09:10
Charmed  mijn vriend wist dat ik ging testen en was aan het werk heb hem foto geappt van de test 
Charmed (Gast) - schreef op 03-05 om 15:30
Oke, wij zijn wel van plan om de testen altijd samen te doen. Lijkt mij ook iets bijzonders.
Wij werken beiden 40 uur dus veel alleentijd hebben wij ook niet haha.

Wel zag ik dat ik mij had vergist in de vruchtbare dagen.
Ik had het verkeerd begrepen. "Eerste dag van laatste menstruatie", ik ha het zo gelezen dat je moest gaan tellen de eerste dag na je menstruatie periode, dus de laatste dag van je menstruatie.
Klinkt heel stom maar vond het nogal verwarrend haha.

Blijkt dat ik volgens berekeningen gisteren mij ovulatie had en de dagen daarvoor en vandaag dus nog vruchtbaar ben.
Die dagen daarvoor hebben wij niet geklust. Gisteren wel...
Nu heb ik een beetje het gevoel naast de pot gepiest te hebben... 
Raisa - schreef op 03-05 om 17:42
@charmed hetgeen op een app staat is een schatting. Weinig hebben exact het moment de eisprong volgens de apps volgens mij
Ysabel - schreef op 03-05 om 18:05
Charmed, je moet je niet vast pinnen op die app, het is een indicatie wanneer je misschien je eisprong zal hebben. Ik zou in februari bijvoorbeeld mijn eisprong op de 17e hebben terwijl mijn ovu test pas op de 23ste positief was. En die maand bleek ik zwanger! Als je zeker wilt zijn wanneer je je eisprong hebt kan je het beste temperaturen of ovulatie testen doen.
Raisa - schreef op 03-05 om 18:47
Hier ook tempen en ovu testen en zit meestal naast de app qua dagen
NL93 - schreef op 03-05 om 19:13
Hoi allemaal,

Ik zou ook graag mee kletsen met jullie. Veel van jullie verhalen herken ik zo ontzettend. Ik ben sinds 2 december gestopt met de pil. Heb de eerste paar maanden echt heel veel klachten van het ontpillen gehad. Toen had ik helaas dit forum nog niet gevonden. Had me misschien wel wat onzekerheid gescheelt. Nu zit ik in de volgende periode van onzekerheid  Bij mij kan ik er echt geen peil op trekken. Mijn cyclus lijkt alleen maar langer te duren. 37-36-47 dagen tot op heden. Nu vanaf dag 19 in de cyclus aan het testen met ovulatie testen. Helaas nog geen enkele piek kunnen herkennen. Nu dag 34. Sinds 2 a 3 dagen wel wat steken in mijn borsten en kramp in mijn buik. Alsof ik ongesteld moet worden. Gisteren ook maar een zwangerschapstestje (vroege test) gedaan maar helaas negatief. Helaas wordt ik hier erg onzeker van. De dagen voordat ik begon met testen hebben we het wel regelmatig gedaan. Dus ergens hoop ik dat we misschien geluk hebben maar ik echt de kans wel heel klein. 
Wat betreft het verplicht klussen hebben wij hier er soms ook wat moeite mee. Mijn man is ook veel moe uit het werk en voelt ook enige prestatie drang. Soms lukte het ons daarom ook gewoon niet om tot het gewenste resultaat te komen. Na de eerste 2 maanden hebben wij besloten om het niet meer verplicht elke 2 a 3 dagen re doen gedurende de hele cyclus maar ons meer te focussen op mijn vruchtbare dagen volgens de app. Dus ons vorige maand hier keurig aan gehouden bleek mijn cyclus ineens 10 dagen langer. -.- sinds deze maand dus bezig met de ovulatie testen maar overweeg ook om te gaan starten met temperaturen. En wat kan je toch onwijs bezig zijn met alles wat je lijf doet. 
Lore89 - schreef op 03-05 om 20:27
Hi NL93, is inderdaad gek hoe je je begint te focussen op alles wat je voelt in je lichaam he! Ik kan me voorstellen dat het er na een aantal maanden ook niet gemakkelijker op wordt. Deze bende hier maakt het wel een stuk leuker, kan je je bezorgdheden even kwijt en zie je dat je niet de enige bent die op dit moment zo aan het tellen en afwachten is
Wij hebben het ook nog niet verteld aan vrienden of familie, wat het extra leuk maakt om het er hier toch te kunnen over hebben, want ik heb het soms toch erg lastig om te zwijgen. Deze afgelopen maand hebben we er wel op gelet om het vaker te doen rond mijn vermoedelijke ovulatiedag. Niet altijd zo'n succes, ik denk als het volgende maand weer 'van moeten' is dat ik het niet in die woorden aan mijn man ga zeggen maar dat ik ook gewoon de lingerie en de toeters en bellen uit de kast haal 
Ik ben nog niet begonnen met ovulatietesten en tempen, maar als het binnen een maand of 2/3 niet gelukt is zonder ga ik er ook wel mee beginnen denk ik. Ik vertrouw nog even op mijn momenteel nog erg stipte cyclus van 28 dagen.
Nog 8 dagen tot mijn volgende NOD. Als de duivels uitblijven donderdag en vrijdag zou ik vrijdagavond wel eens testen. Nog een weekje afzien op het wachtbankje. Vandaag weer krampen in de onderbuik en stemmingswisselingen, ik hoop zo dat het volgende week een positieve test oplevert en geen ms...
NL93 - schreef op 03-05 om 20:34
Ik heb het wel met mijn beste vriendin gedeeld. Ze had het sowieso wel verwacht maar ik zat ook met het punt dat wij gingen trouwen en er een vrijgezellenfeest aan kwam. Voorheen nam ik best wel eens een borreltje maar ben hier sinds we bezig zijn bewuster mee bezig. En normaliter kan ik dit voor mijn omgeving wel wat verbloemen maar met mijn eigen vrijgezellenfeest werd dat dus lastig. Ik had daarom besloten om het met haar te delen. Ook volgens de berekeningen zou mijn NOD van die maand ook net rond de gekozen datum zijn waardoor ik voor de zekerheid kon testen. Als ik wel zwanger was had mijn vriendinnetje achter de schermen gekozen voor alcohol vrije dranken zonder dat het de rest had bereikt  soms zit  je nou eenmaal in lastige situaties met de omgeving. Verder hebben we wel alles stil gehouden voor de rest van de vrienden en familie 
Lore89 - schreef op 03-05 om 20:42
Dat is inderdaad wel lastig, ik heb de komende dagen ook wat etentjes en feestjes en ben ook al aan het denken hoe ik het wat kan verbergen dat ik niet meer drink. Mijn vrienden zijn ook wel gewoon dat ik graag een glaasje drink, maar ik wil er wel mee opletten voor het geval het deze maand al raak is. Mijn man gaat alles dubbel moeten drinken als ik subtiel mijn glas wissel met dat van hem 
Charmed (Gast) - schreef op 04-05 om 12:07
Wij zijn ook nog helemaal niet bezig met ovulatie testen.
Ik ben ook pas eind april gestopt en we zijn nu beiden nog op zo'n punt van we doen eerst rustig aan en zelf kijken wat we kunnen doen. (ovulatie zelf berekenen)
Ik ben natuurlijk ook nog niet opnieuw ongesteld geworden, mijn laatste was dus paar dagen nadat ik gestopt was met de pil.
We hebben wel gevreeën op mijn (hopelijk) ovulatiedatum.
Van te voren zeg je wel van we zien wel maar dit herkennen vele van jullie vast ook, je bent er wel mee bezig haha.
Ik merk dat ik nu wat bewuster ga voelen wat mijn lichaam doen, m.b.t. het voelen van de eisprong.
Ik voel namelijk niks en heb ook nooit wat gevoeld haha.


Dus ik heb nog helemaal geen idee wat mijn cyclus is, ik hoop en ga er stiekem van uit dat het redelijk op orde moet zijn.
Ik slikte een lichte pil en ik stopte ook wel echt elke maand.
Natuurlijk weet je het ook nooit.. afwachten is het enige wat we kunnen doen..
Wat betreft drinken, wij drinken al ruim een jaar niet meer (te) veel. 
Bij het uit eten gaan of een feestje is een biertje of wijntje nog wel lekker maar dan houdt het wel op.
Ik heb sinds 1.5 jaar last van regelmatige migraine en ik heb periodes gehad dat ik blij was dat ik in het weekend wakker werd zonder hoofdpijn.
Het laatste waar ik zin in had is een mogelijke kater,dus liet alcohol vaak links liggen.
Laatste tijd gaat het erg goed met mijn hoofdpijn.
Ik heb er overigens geen problemen mee als mijn man nog gewoon een biertje neemt/blijft nemen.
Zelf bij het uit eten gaan lust ik ook wel een Radler of een wijntje.
Zodra ik er achter kom dat ik zwanger ben dan is dat natuurlijk gelijk klaar.
Maar het scheelt dat ik doordeweeks überhaupt niet drink.
Reacties van familie of vrienden ben ik niet bang voor. Ze weten dat ik bijna niets meer drink i.v.m. migraine.

Wendy32 - schreef op 05-05 om 10:10
Hey meiden
Nou vanochtend weer een zwangerschap test gedaan en was weer negatief. Helemaal niks op te zien. Dus ga er dan maar van uit dat die twee dagen bruine afscheiding maar mijn menstruatie geweest moet zijn? Wel was ik meteen nieuwschierig wat mijn ovuliatie test zou zeggen vandaag. Ik deed de CB test met dubbele gezichten en kreeg meteen een knipperend gezichtje? Hu hoe kan dat nou komt mijn volgende eisprong dan al weer bijna? 
NL93 - schreef op 05-05 om 10:30
Hoi Wendy,

Ik denk dat ik maar uit zou gaan van de ovulatie test. En voor een nieuwe ronde zal starten
Wendy32 - schreef op 05-05 om 11:10
Hoi NL93 ja doe ik ook.  

Heel herkenbaar ook die verhalen over alcohol gebruik. Ik lust ze namelijk ook erg graag en nu ineens drink ik helemaal niet meer. Denk dat mijn moeder het lichtelijk al doorgeeft dat ik en mijn vriend ermee bezig zijn. Ik drink namelijk helemaal niks meer al sinds ik begonnen ben met slikken van de Foliumzuur. Had gelezen dat drank en die pillen slikken de werking ervan mindert. Mijn vriend is er blij mee want nu ben ik steeds de bob als we ergens naar toe gaan waar hij dan een biertje kan nemen.  
Charmed (Gast) - schreef op 05-05 om 18:13
Jammer Wendy..  Wel gek inderdaad van die 2 dagen bruine afscheiding.
Ik heb sinds een paar uur pijnlijke/gevoelige tepels. Echt puur alleen mijn tepels.                        Heeft iemand dit vaker gehad?   Wat betekend dit? Wat is je lichaam aan het doen?
Zou dus mijn ovulatie +/- afgelopen dinsdag hebben gehad.
NL93 - schreef op 05-05 om 18:16
Ja ik heb er 1 dagje last gehad aan het begin. Toen was het nog duidelijk het ontpillen. Maar je leest ook dat het bij de zwangerschaps symptomen kan horen
Charmed (Gast) - schreef op 05-05 om 19:22
Dat het een zwangerschap kan zijn reken ik totaal niet op.
Of het te maken hebt met ontpillen weet ik niet. Ook tijdens het slikken van de pil had ik 1x in de zoveel tijd wel eens pijnlijke tepels.
Zal er waarschijnlijk niet achterkomen wat het is maar het is wel apart.
Lore89 - schreef op 05-05 om 19:34
Ik had vorige maand (bij het ontpillen) erg last van pijnlijke borsten/tepels, maar nu bij ronde 1 nog geen last van gehad. Ik had in het begin van de week wel last van krampen in de onderbuik en beetje misselijk ook en erg vermoeid maar nu al een dag of 2 echt van niks nog last gehad (enkel wat vermoeid maar had een zware week) dus mijn hoop dat het bij ons al meteen raak is deze maand is niet groot meer 
Nuja nod op 11 mei dus we zullen het volgende week weten..
mandy22491 - schreef op 05-05 om 20:41
Fijn om te lezen dat niemand hier echt kan herleiden waar de klachten vandaan komen.. of het nou ontpillen is of menstruatie... of eventuele zwangerschap ... lastig hihi, hopen tuurlijk op dat laatste voor iedereen. Ik heb echt geen idee van hoe mijn cyclus is op moment ik wacht nog op me menstruatie nadat ik gestopt ben met de pil. Zijn jullie naar de dokter geweest toen jullie stopte met de pil... of google jullie gewoon over al jullie vragen?   

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Meteen al vruchtbaar of ontpillen' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan