Meteen al vruchtbaar of ontpillen - Zwanger worden forum

Ysabel - schreef op 05-05 om 21:07
Lore89 toen mijn spiraal eruit was en ik mijn eerste echte menstruatie had ( moest toen een maand wachten met zwanger proberen te worden door mijn medicatie) had ik na mijn eisprong gelijk ontzettend veel last van mijn borsten, ik kon er niet op liggen. De maand erna, na mijn eisprong had ik nergens last van en kreeg ik pas last van mijn borsten na de positieve zwangerschapstest. Dus misschien is het wel raak bij jou raak.
113 antwoorden en 33377985x bekeken
Charmed (Gast) - schreef op 05-05 om 21:42
Hoi Mandy,

Wanneer ben jij gestopt met de pil? Je ontrekkingsbloeding heb je al wel gehad?
Ik ben ook net gestopt, zou net mij ovulatie gehad hebben en wacht nu dan ongeveer 12 dagen op mijn ongesteldheid.
Ik heb dus ook nog helemaal geen idee wat mijn cyclus is.
Kans is ook erg klein dat het nu gelijk al raak is maar je weet het natuurlijk nooit!
Ik ben niet naar de dokter geweest, dat is helemaal niet nodig.
Denk dat je eerst je natuurlijke menstruatie moet afwachten en als dat langer uitblijft dan 3 maanden dan eens de dokter opbellen. 
mandy22491 - schreef op 05-05 om 22:25
Hey Charmed  Ik ben op 18 april gestopt met de pil en toen op 22 april last van lichte bloedingen voor een dag of 4... dus dat zal me ontrekkingsbloeding zijn geweest? Doe jij dan temperaturen of ovulatietesten? Of hoe weet jij wanneer je ovulatie is.. Ben benieuwd, hoop snel me normale cyclus terug te hebben. Ook gewoon om te weten dat je lichaam zelf weer aan het werk is zonder al die rotzooi in je lichaam . Ben jij aan het proberen voor je eerste kindje? 
Charmed (Gast) - schreef op 05-05 om 22:49
Hoi Mandy,
Oké dan lopen we aardig gelijk haha. 
Ja mijn ongesteldheid was normaal net zoals altijd als ik eens per maand mijn stopweek inlas.
Ik heb een period app waar ik altijd mijn ongesteldheid bijhoud. Met de pil was het niet natuurlijk maar toch handig. Ga er stiekem van uit dat mijn cyclus rond de 28 dagen is.  Via die app zie je dan ook wat je vruchtbare dagen zijn en wanner je eisprong is.
Inderdaad voor ons 1e kindje. Jij ook?  
Lore89 - schreef op 05-05 om 23:11
Hihi, Ysabel, dan is er toch nog hoop! 
Ik was een paar maanden geleden naar de gyn geweest op controle en had gezegd dat ik misschien binnenkort ging stoppen met de pil. Ze heeft me aangeraden om net voor ik zou stoppen toch even bij de dokter langs te gaan om bloed te laten testen op toxoplasmose en rode hond en zo, om te weten waar ik immuun aan zou zijn en of al de waarden goed zijn en zo, dus heb dat wel gedaan. Op zich als je dat niet nodig vindt hoeft dat natuurlijk niet, maar ik vond het wel leuk om te weten dat alles ok was
Ysabel - schreef op 05-05 om 23:43
Lore89, ik dacht ook "nou ik moet toch wel iets voelen, pijn, steken of last van mijn borsten gelijk na de eisprong" later toen ik zwanger bleek ben ik eens op internet gaat kijken en zoveel vrouwen hebben juist geen kwaaltjes als ze zwanger blijken te zijn. Dus eerlijk gezged vind ik het wel positief dat je nergens last van hebt.

Ooh joh, kan je dat laten controleren? Dat wist ik geen eens ga ik toch eens vragen vind ik namelijk ook wel interessant. Vooral de waterpokken die heb ik dus nooit gehad, mijn moeder zette me altijd expres bij kindjes die het hadden maar ik kreeg het nooit
Wendy32 - schreef op 06-05 om 00:07
Hoi charmed ik heb ook veel klachten gehad waardoor ik dacht dat ik misschien wel zwanger zou zijn.
Maar helaas blijk dus toch niet zwanger te zijn. 
Ik had ook pijnlijke tepels kon er zelfs haast niet op liggen, kreeg zelfs (zitten er nu nog) bultjes op mijn tepels, pijn in mijn lies vooral links, menstruatie pijn gevoel onderin buik, misselijk gevoel soms.

Door al die klachten dacht ik echt nou misschien toch raak meteen met de eerste ronde maar mooi niet dus. Maar goed dit was bij mij.  
Lore89 - schreef op 06-05 om 09:48
Ik vond de bloedtesten vooral interessant voor de toxoplasmose, je kan dat eens gehad hebben zonder het te weten, en als dat zo is ben je immuun en hoef je je zoveel niet aan te trekken van koude groenten en rauw vlees eten, katten en tuinieren en zo dus dat scheelt wel wat in die 9 maanden. 
Wist niet dat ze ook gingen testen op rode hond, maar dat blijkt ook goed zijn om te weten want als je nooit bent ingeënt of het nooit gehad hebt ben je niet immuun, en mocht je het oplopen tijdens de eerste helft van je zwangerschap kan dat wel gevolgen hebben voor de baby.
Het blijft toch spannend, de eerste nod afwachten  nog 5 dagen!
Wendy32 - schreef op 08-05 om 21:10
Hoi hoe is het hier met iedereen?
Ik heb vandaag last van heel veel witte slijmerige afscheiding.
Zit mij nu af te vragen heb je dat nou voor of na je eisprong?
Nou goed ik heb zondagochtend voor het laatst geklust. 
En net ook weer geklust. 
skullie - schreef op 08-05 om 21:14
Meestal ervoor en erna kan ook. Vruchtbaar slijm is wel doorzichtig rekbaar slijm.
Ysabel - schreef op 08-05 om 22:08
Ik had vruchtbaar slijm altijd ervoor en erna. In totaal 9 dagen ofzo dus ik kon dan ook niet vertrouwen op wanneer mijn eisprong dan was. ( ergens daar tussen in dus )Rekbaar slijm herken je uit duizenden als je het eenmaal een keer hebt gezien. Het is doorzichtbaar en echt heel rekbaar. Het lijkt heel erg op eiwit. En ik vond het ook heel raar aanvoelen
Wendy32 - schreef op 09-05 om 12:26
Hoi ik heb nog steeds dat witte slijm.
Is idd ook wat rekbaar. En wit van kleur. 

Maar nu deed ik net een ovuliatie test omdat deze niet met ochtend urine mag en deze geeft maar een heel licht streepje. Je zou denken dat ik dan een dikke vette streep zou moeten hebben maar nee. 
Raisa - schreef op 09-05 om 12:31
@wendy soms komt eerst slijm en dan eisprong. Soms eerst eisprong en dan slijm. Volgens mij wisselt dit per persoon 
Ysabel - schreef op 09-05 om 12:34
Wendy, ik had 7 dagen vruchtbaar slijm en daarna pas mijn eisprong.
Wendy32 - schreef op 11-05 om 08:03
Hey meiden mijn vruchtbaar slijm is zo goed als weg.
Heb wel twee dagen veel ervan gehad zeg maar. 8 en 9 mei. 
Maar vandaag net een positieve ovuliatie test in mijn handen.
We hebben op 8, 9 en 10 mei geklust. 
Dus vandaag nog maar een keer extra klussen

Wat ik mij wel af vraag is toen ik ongesteld was geworden en toen last had van dat bruinige afscheiding.
Zal dat dan wel goed geweest zijn? Zeg maar is mijn ei dan wel goed gegroeid en rijp? Bruin bloed is meestal oud bloed wat ik lees. Wat ik probeer te zeggen is dat ik mij wel een beetje zorgen maak over het ei of die wel goed is. Dit vanwege die bruinige afscheiding in plaats van normaal rode ongesteldheid. (Was wel mijn eerste normale ongesteldheid na het stoppen met de pil).
SS21 - schreef op 11-05 om 09:07
Wendy, 
ik had zelf vaak de 1e dag van mijn menstruatie bruin bloed. 
Na het stoppen van de pil ben ik 4 april nog ongesteld  geworden en nu niet meer! 5 weekjes zwanger nu. 
Zelf hield ik via.menstruatie app alles bij, volgens de app had ok 18 april mijn eisprong 20 april verloor ik 2 dagen alleen bij het afvegen ook bruin achtig slijm was wel.maar heel.minimaal ok dacht  toen gelijk aan een innesteling bloeding daarom 3 dagen voor nod  toen al getest  en positief. nu las ik dat het geen innesteling bloeding  geweest kan zijn zo snel. 
maar om op je vraag terug  te komen zou je geen zorgen maken over bruin verlies
JoyceM (Gast) - schreef op 11-05 om 21:53
Hoi meiden,

Ik schrijf graag mee het is toch weer super spannend. Wij gaan voor een 2e kindje en ik ben 30 jaar.
Maandag mijn laatste pil genomen en net me laatste ontrekkingsbloeding. Heb ook een ovu app maar ga ook testen gebruiken, mijn man is precies tijden mijn ei op vakantie een week maar volgend weekend volgens de app licht vruchtbaar dus hopelijk werkt me lijf mee en zeggen de testen dat straks ook. Anders is rond 1 geijk voorbij.

Iedereen succes met klussen en op de wachtbank maar weer!
Eline (Gast) - schreef op 29-04 om 00:03
Hoi allemaal, wat interessant om jullie verhalen te lezen. Wij zitten in een soort gelijke situatie. 12 april de laatste pil genomen en sinds afgelopen vrijdag was mijn onttrekkingsbloed klaar. Ben zo ontzettend benieuwd hoe het ons eraf zal gaan! Hoop zo dat het ook vrij snel zal lukken! Had gedacht dat ik er anders in zou staan. Meer van, ik stop gewoon en we zien het wel. Maar nu we bezig zijn wil je het nog wel liever gisteren dan vandaag????
Angela89 - schreef op 18-06 om 23:56
Hoi allemaal!
Ik ben nieuw hier op dit forum. En vind het super leuk om alle berichten te lezen en heel veel dingen zijn herkenbaar.
Mijn vriend en ik hebben ook besloten om voor een kindje te gaan.
Ik ben 31 jaar en sinds 1 juni 2020 gestopt met de pil slikken nadat ik de strip had opgemaakt, hierna op 5 juni mijn onttrekkingsbloeding gehad en zou op 9 juni weer begonnen zijn aan de pil na de stopweek.
Omdat ik erg enthousiast en ongeduldig ben geworden kon ik niet wachten tot mijn eerste ongesteldheid dus zijn mijn vriend en ik gelijk begonnen met proberen zwanger te worden.
Ik heb nog totaal geen veranderingen aan mijn lichaam gemerkt sinds ik gestopt ben.
Ik zit nu met veel ongeduld te wachten tot ik iets voel wat betekent dat ik OF ongesteld wordt (zodat ik zeker weet dat ik het "nog doe" hahaa. OF dat datgene wat ik voel zwangerschaps symptomen zijn.
Ik heb alvast een zwangerschapstest gekocht mocht het nodig zijn.
We ''oefenen" zo`n 2 a 3x per week en heb gister ook een ovulatietest gekocht van de kruidvat. Gistermiddag rond 16:00u getest en vandaag weer maar allebei negatief resultaat (geen 2e streepje) maar betekent dit alleen dat ik niet dichtbij mijn ovulatie zit of is er ook een kans dat ik al zwanger zou kunnen zijn? Want als je al zwanger bent is er ook geen eisprong toch? 
Weet wel dat ik erg onzeker wordt en wou dat ik iets minder er mee bezig was en meer geduld had haha.
Ben zoo benieuwd of ik lang moet wachten tot ik ontpilt ben of dat het heel snel gaat.
Mila (Gast) - schreef op 20-06 om 08:21
Angela, als je zwanger bent is je eisprong geweest, meestal twee weken voor je nod dus. Weet je wanneer je ei was? Een ovatietest zal vaak ook positief aangeven bij een zwangerschap, al zijn ze zo niet bedoeld.
Angela89 - schreef op 22-06 om 01:01
Hoi mila, de ovulatietest van gister gaf een licht streepje en die van vandaag een heel donker streepje maar sinds vanmorgen heb ik de hele dag al onderaan mijn buik "gedoe"  een redelijk vol/opgeblazen gevoel en af en toe wat lichte buikpijn en gerommel. Zou dit met de innesteling te maken kunnen hebben? Als mijn cyclus hetzelfde verloopt als toen ik de pil slikte zou ik pas 30 juni ongesteld moeten worden. Had ook ineens wat witte plakkerige afscheiding en de andere dagen eigenlijk nauwelijks
Becca - schreef op 06-07 om 17:56
Hoi allemaal,
Mijn vriend en ik gaan ook voor ons eerste kindje. Ik heb 15 juni mijn laatste pil geslikt en 18 juni tm 25 juni ongesteld geweest. 
Vanaf 28 juni ben ik begonnen met ovulatietestjes omdat ik best wel nieuwsgierig was of alles al weer meteen op gang zou komen na 8 jaar de pil geslikt te hebben.
Gisteravond heb ik dus mijn lh piek al gevonden! 
Ben heel benieuwd of het meteen zal lukken.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Meteen al vruchtbaar of ontpillen' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan