NOD JANUARI - Zwanger worden forum

Sarah - schreef op 22-12 om 20:08
En mijn nod is denk 3-1of 4-1 had namelijk eergisteren eerste positieve ovu test. Weet namelijk niet precies hoe lang mijn lf is maar ga hiervan uit....
772 antwoorden en 43775447x bekeken
Lexje - schreef op 25-12 om 21:14
Hoi meiden,

hoe gaat het met jullie... was vandaag bij mn schoonouders en fam voor de kerst en mn schoonzusje is zwanger van haar 3e vertelde ze als groot nieuws, en wat leuk, ook de 3e keer is het de 1e ronde raak.... zo oneerlijk... zelfs manlief is jaloers... met het gevoel dat hadden wij moeten zijn... maar ja... nu maar eens klussen.
Heb nu 2 dagen een licht positieve ovu test. Iemand ervaring hoe lang het duurt voor hij vol positief is, bedoel 2 streepjes even donker... is de eerste keer dat ik het gebruik heb nog niet echt een goed beeld van hoe je het precies moet gebruiken, tips iemand?
Marianne - schreef op 26-12 om 12:14
Lexje, bij mij was het 2 dagen met streep. Volgens Sophia heb je dan op de 2e dag na de 2edag streep je ei. Sophia heeft de ovu test naast de echo meting van de gyn gehouden namenlijk.
Linda33 - schreef op 25-12 om 22:18
Hey lexje, Ik kan mij voorstellen dat het niet leuk is voor jullie, maar vergeet niet dat je jet niet kunt 'controleren' wie zegt dat ze echt pas net bezig waren? Daarbij, en misschien klinkt dit niet erg aardig, maar je hebt al een kindje.. dus probeer er wat rustiger onder te blijven, je weet dat t kan... En ookal is het nu ronde 4, als je nu zwanger wordt is het nog snel... Hou vast aan het idee dat bij jullie alles goed zit! Probeer rust te bewaren... Ik denk dat de vreugde bij je schoonzusje ook heel groot is, net zoals die bij jou zou zijn als je die positieve test hebt...
Sarah - schreef op 26-12 om 01:05
Hoi Lexje, ken het gevoel wel een beetje. Heb dan geen directe familie lid die zwanger is maar vandaag wel te horen gekregen dat een collega voor de tweede x zwanger is en het oneerlijke is dat ze ook nog eens ongepland zwanger is waar ze alsnog wel heel blij om is maar liever wat later zwanger was geworden omdat haar eerste kindje nog heel jong is. Ik gun het haar wel, maar is ook pijnlijk omdat ik zelf ook al een tijdje heel graag een klein wondertje zou willen! Ach ja moet maar positief blijven en denken mijn tijd komt nog wel..
Wat betreft je ovu testen heb weinig ervaring met van die streepjes, dus zou niet weten hoe lang nog kan duren op twee donkere streepjes. iig succes met klussen!

Daisje jij inmiddels ook op het wachtbankje? Al meerdere hier op het wachtbankje? Ik nog een dikke week te gaan, denk te vroeg om evt. al wat te kunnen voelen/merken. Natuurlijk, ik denk en hoop van alles te voelen maar ga me deze maand hier niet teveel op focussen, maar eerst genieten van de feestdagen. eerste kerstdag was al gezellig, fijn en leuk!
Marianne - schreef op 26-12 om 15:02
Daisje, je schreef 'Nog even uitzoeken wanneer het het beste is om te klussen, zonder dat ik ovutestendoe'

Ik las ergens anders op het forum dat als je tussen je ms perioden elke 2 dagen klust, dat je dan eigenlijk niks kan missen. Kans per dag om zwanger te worden is wel 'maar' 8%, dus het is niet zo dat het gegarandeers lukt.
Marianne - schreef op 26-12 om 14:58
Lexje, ook als je ovu test wel positief is kan volgens mij de ei ook uitblijven. Dat het hormoon/stofje in je lijf zit is geen 100% garantie dat je ei ook er is.
Sarah - schreef op 26-12 om 12:15
Dankje Lexje, idd spannend weer
Heb deze ronde ovu testen van ClearBlue gebruikt omdat ik met strepen ook moeite had met aflezen. Mss een idee voor jou? Je kunt ze ook als bevestig voor op je ovu streepjestest gebruiken. Ik vind die van ClearBlue heel fijn, weet nu ook zeker dat ik een eisprong heb.
Linda33 - schreef op 26-12 om 17:21
Marianne, je hebt inderdaad gelijk, mijn ha heeft dit bevestigd en de gyn ook.. Een positieve ovu test zegt alleen iets over dat het hormoon aanwezig is wat nodig is voor een eisprong, maaar niet of er oook daadwerkelijk een ei gaat springen..

Daisje als je zaterdag je ei hebt gahd ben je met zaterdagmiddag eigenlijk al te laat.. Het beste is om voor je ei te vrijen, erna is de kans op zwangerschap erg klein... Die maandag, daar heb je eigenlijk niets aan als je het niet 'bijhoud' om de 2 dagen, zaad kan niet 6 dagen overleven... 

Het beste is om vanaf dag 10 tot dag 22 om de dag te vrijen (bij een cyclus van 30 dagen gerekend) dan heb je hem niet kunnen missen.. Of je zwAnger wordt is daarna nog maar de vraag, de bevruchting moet eerst plaatsvinden, dan de celdeling die goed moet gaan en het moet zich nog innestelen... En dan natuurlijk ook zitten blijven.. 

Ik heb de afgelopen 2 cyclussen 33 dagen gehad, ervoor altijd 30 of 31, de kans is groot dat ik 2 niet ingenestelde maar wel bevruchte eicellen heb gehad.. Daardoor kan je ms heftiger zijn en verlaat... Of je een eisprong hebt kun je alleen vaststellen met echo's of met bloedtesten.. En... Dan is het nog maar de vraag of er geen verstoppingen of verklevingen in de eileider zijn, zodat het ei ook bij de zaadcellen kan komen en andersom en moet de zuurtegraad van je vagina kloppen zodat de jongens kunnen zwemmen en overleven... 

Helaas zoals je leest, het is meer dan zoals het vroeger werd verteld, eicel +spermacel = baby...nniet dus... Helaas.... Hopelijk is het zo iets duidelijker...
Daisje - schreef op 26-12 om 18:39
Marianne,

Ja zoiets inderdaad, maar bedoel meer te zeggen dat het wachten lang duurt Nu is dat over gezien wij blijkbaar niet op het juiste moment bezig zijn geweest(maar gewoon zoals normaal)

Linda, bedankt voor je uitleg. Zoals ik al eerder aangaf waren we er deze eerste ronde nog niet echt voor de volle 100 procent mee bezig. Vanaf januari gaan we echt flink aan de klus! Het is ook allemaal nieuw voor me haha. Maar daarom ben ik blij met jullie op het forum.

Aan de andere kant...Hoevaak lees je niet dat dames ongepland, door 1 x de pil te vergeten of 1 x condoom gescheurd op een willekeurig moment zwanger zijn geworden. Toch wil ik inderdaad volgende maand zeker zijn dat ik niets mis dus gaan we flink ertegen aan.

Om eerlijk te zijn vrijen wij normaal niet echt vaak. Meestal 1 soms 2 x in de week. Daar hebben wij allebei vrede mee(hij wat meer dan ik eigenlijk haha). Nu wil ik eigenlijk niet dat de liefde bedrijven nu alleen maar draait om zwanger te worden, maar als je ineens van eens per week naar om de dag gaat, is dat toch echt wel zo haha.

Hopelijk hebben jullie fijne kerstdagen gehad! Xx
Sarah - schreef op 26-12 om 19:31
Meende dat ovu testen tg wel erg betrouwbaar waren maar blijkt van niet dus, weer een reden tot twijfelen. Ook wist ik wel dat er meer komt kijken dan alleen klussen op juiste momenten maar wil daar niet teveel aan denken, aangezien ik al snel van het ergste uit ga en overal om twijfel. Dus de twijfel/angst dat er bij mij of mijn vriend dan iets niet goed zit wordt alleen maar groter, dat neemt niet weg dat het hier niet uitgelegd mag worden hoor. Snap dat andere meiden dit wel fijn vinden en voor sommige mss ook ff een goede 'eye opener' dat het tg allemaal net wat ingewikkelder in elkaar zit.

Daisje, Haha Ook wij klussen normaal gesproken niet heel vaak en daar hebben wij ook vrede mee. Alleen handig voor onze wens is het niet, deze maand gericht geklust d.m. van ovu testen maar dat vraagt dan wel opeens wat van je. Niet dat het dan niet fijn is maar voelt tg wel meer als een verplichting. En zou nog niet meteen de hoop opgeven, oké de kans is klein en het hangt van meer af maar zoals je zegt er zijn sommige ook door een ongelukje zwanger geworden. Je denkt zelf dat jij je eisprong op zaterdag hebt gehad maar dat kan ook mss zondag nog geweest zijn of zaterdag avond dus er is tg nog hele kleine, kleine hoop/kans. Mss voor jezelf wel beter om in te stellen van niet zodat de teleurstelling niet nog groter is door de hoop.

Pff ik vind zoOoo lastig om niet op mijn lichaam te letten, gelukkig wel minder gefocust als vorige ronde. Toen had ik echt het gevoel, ja deze maand is het gelukt en alles wat ik voelde koppelde ik aan evt zwangerschap. Nu niet, wanneer ik nu iets voel denk ik zou het dan tg? Nee vast niet, kans is zo klein. Neemt niet weg dat ik er wel heel erg op hoop, maar dat doet natuurlijk iedereen Haha.

Marianne - schreef op 26-12 om 20:14
Sarah, als je twijfelt over of je wel of niet een eisprong hebt kan je het beste bij een gyn echo of bloedtest laten doen. Dat de ovi test positief wordt komt door het hormoon, maar of je dan een ei hebt, vaak wel, maar kan ook uitblijven ook al is de test wel positief.

Ik begrijp dat je/jullie er twijfel van krijgt. Het is niet zo makkelijk en/of snel om een kind te krijgen als iets willekeurig anders wat je wilt hebben. En misschien makt dat het juist extra speciaal! En volgens info op internet is er 90% kans om zwanger te zijn binnen een jaar (http://www.24baby.nl/zwanger-worden/hoe-zwanger-worden/kans-zwanger-worden/)
Sarah - schreef op 26-12 om 20:29
Marianne, dat is denk idd het probleem. De wens is zo groot maar je hebt er geen controle op, integenstelling tot andere wensen. Twijfelen is denk daarom ook wel normaal tijdens zo'n proces. Ik weet ook dat het gewoon een tijdje kan duren dus een portie geduld moet ik gewoon hebben Wist gewoon niet dat er met positieve ovu testen ook een kans was op geen eisprong. Om nu alles te laten controleren/testen hoeft nog niet, we zijn wel al tijdje bezig maar nu pas twee rondes ook echt gericht en kans gehad. Daarvoor onregelmatige cyclussen en achteraf niet geklust op de juiste momenten. Dus wacht nog paar rondes om naar de huisarts te stappen.
Linda33 - schreef op 26-12 om 20:12
Ik wil niet zeggen dat ovu testen niet betrouwbaar zijn, ze geven zeer zeker de lh piek aan, maar  een piek wil niet zeggen dat je een eisprong hebt dat bedoelde ik... 

Ik hoop dat iedereen hier deelt wat ze wijzer worden bij ha of gyn, zo leren we alleen maar van elkaar en dat vergroot onze kansen en houdt alles realistisch.. Ik zeg dingen niet om te kwetsen of mensen onzeker te maken, maar om info door te geven die ik zelf als erg informatief heb ervaren... Dus mocht ik iemand voor het hoofd stoten, sorry!
Marianne - schreef op 26-12 om 20:15
Precies Linda! Dat is waar we elkaar mee kunnen helpen!
Sarah - schreef op 26-12 om 20:19
Oh maar zo bedoel ik het ook niet hoor Linda, je stoot mij sowieso niet voor het. Je bent gewoon realistisch en dat is juist fijn. Houd mij wel met beide benen op de grond. Ik ben zelf gewoon iemand die aan alles kan twijfelen maar daar in tegen ook weer teveel kan hopen en op feiten vooruit kan lopen, klinkt beetje tegenstrijdig hè?

Neem aan dat we met z'n alle het beste voor elkaar wensen en idd verhalen delen is alleen maar goed en fijn. Dus blijf vooral ermee doorgaan ; )
Marianne - schreef op 26-12 om 20:33
http://www.vpro.nl/speel.program.32041875.html

Deze aflevering van tegenlicht is erg mooi. Eigenlijk zijn de zwemmers van ml indringers. Onze lijven moeten leren dat ze de zwemmers van onze mannen niet moeten gaan bestrijden als indringers.

Natuurlijk gebeuren er ongelukjes met gescheurde condooms en zwanger worden tijdens de pil, maar die kans is heel klein! Wij hebben er gemiddeld gezien allemaal meer kans op als we om de dag rond de ovu klussen. En in 90% van de gevallen lukt het binnen een jaar. Het gaat ons heus lukken (met of zonder hulp van gyn).
Sarah - schreef op 26-12 om 20:41
Idd Marianne, daar moeten we maar vanuit gaan, dat het ons gaat lukken ik ga morgen de aflevering kijken, lijkt me erg interessant!
jip26 - schreef op 26-12 om 23:47
Hallo dames, ook ik meld me hier alvast, deze maand helaas niet zwanger maar we zitten nu weer in de klus dagen dus we gaan er weer voor, hihi

vorige maand ineens een cyclus van 23 dagen, voorheen altijd keurig 28 dus mijn nod weet ik niet zo goed maar ga maar uit van 10 januari ergens, en het klussen pakken we ook maar een extra ruime periode voor!

Ik ben jip, ik ben 26 jaar, we gaan voor ons eerste kindje en dit word onze 6de ronde, nod ongeveer 10 januari

liefs jip
Lexje - schreef op 27-12 om 07:22
Hey meiden, toch alleen fijn om alles met elkaar te delen, en wat iemand er van oppikt moet hij zelf weten  Ik doe de ovu test in combi met temperatuurmethode, dat geeft een beter beeld dan een alleen... in mijn temp zag ik duidelijk dat ik vorige periode geen ei gehad heb, ging van hot naar haar, had dan ook heel veel stress... nu heb ik zo'n mooi lijntje, al twee weken keurig recht 36.3 met af en toe net een tiende er onder of boven. Dus heb wel hoop dat ik deze keer wel een ei krijg en ik ga uitvinden wanneer  Maar het blijft idd geen garantie, maarja, dat heb je nooit in het leven  Gewoon ons best doen en meer kunnen, en willen we niet doen.
Succes allemaal!
Linda33 - schreef op 27-12 om 12:53
3-1     Sarah, 23jaar, ronde 6, 1e kindje
3-1     Daisje, 27, 1e ronde, 1e kindje  
5-1     Jenny, 33jr, 3e ronde na mk, 5e kindje.
7-1     linda, 33, ronde 5, 1e kindje
10-1 Mar83, 30, ronde 9, 1e kindje
10-1 jip, 26, 6e ronde, 1e kindje
11-1   jake, 29, ronde 3 na mk, 1e kindje
13-1   lexje, 27 ronde 4, 2e kindje
ikke1987 - schreef op 28-12 om 20:29
hey allemaal ik deed al mee op het dec form maar zou graag hier weer mee doen omdat het niet is gelukt
dus voeg mij aan het lijstje toe als het mag?!?!

3-1     Sarah, 23jaar, ronde 6, 1e kindje
3-1     Daisje, 27, 1e ronde, 1e kindje  
5-1     Jenny, 33jr, 3e ronde na mk, 5e kindje.
7-1     linda, 33, ronde 5, 1e kindje
10-1 Mar83, 30, ronde 9, 1e kindje
10-1 jip, 26, 6e ronde, 1e kindje
11-1   jake, 29, ronde 3 na mk, 1e kindje
13-1   lexje, 27 ronde 4, 2e kindje
16-1   ikke1987 ronde 3 1 mk 2e kindje  
groetjes
Marianne - schreef op 28-12 om 21:05
Je hebt het gevonden ikke! 
Michellie - schreef op 29-12 om 18:59
3-1     Sarah, 23jaar, ronde 6, 1e kindje 
3-1     Daisje, 27, 1e ronde, 1e kindje  
5-1     Jenny, 33jr, 3e ronde na mk, 5e kindje. 
7-1     linda, 33, ronde 5, 1e kindje
10-1 Mar83, 30, ronde 9, 1e kindje
10-1 jip, 26, 6e ronde, 1e kindje 
11-1   jake, 29, ronde 3 na mk, 1e kindje
13-1   lexje, 27 ronde 4, 2e kindje
24-1, marianne, 29jaar, ronde 3, 1e kindje  

???, Michellie, 23 jaar, ronde 5 (1e ronde na miskraam), 1e kindje

Hee dames, 
Ik heb mezelf er even bijgezet.
Afgelopen maandag positieve test gehad, ontzettend blij... Maar afgelopen vrijdag met 5 weken een miskraam gehad...
Dus ik doe weer mee met de ronde voor januari 2014! Ik weet alleen mijn NOD nog niet, aangezien ik nog aan het bloeden ben van de miskraam.. We zullen zien.
Ik lees en schrijf dus weer mee!
Lexje - schreef op 29-12 om 19:16
Hey meis, dat is balen... denk je eindelijk aan de beurt te zijn gaat het mis, hopelijk komt het snel weer allemaal terug op de rit en kun je er weer voor gaan. Succes!
Jenny33 - schreef op 29-12 om 19:47
Veel sterkte Michellie. Neem de tijd en niet opgeven.
Daisje - schreef op 29-12 om 19:48
Sterkte en succes Michellie
ikke1987 - schreef op 29-12 om 19:54
Manon ook van mij heel veel sterkte
xxx
ikke1987 - schreef op 29-12 om 20:09
hey marianne ja ja word ooit nog handig hier in hihihi
Marianne - schreef op 29-12 om 21:02
 Hihi

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'NOD JANUARI ' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan