Starten van medisch traject, lodgenoten - Zwanger worden forum

Peet - schreef op 13-10 om 15:00
Hallo Allemaal,

Mijn vriend en ik zijn vandaag doorgestuurd naar het ziekenhuis omdat we al 3,5 niks doen om een zwangerschap te voorkomen. Ik vind het erg spannend om eraan te beginnen. Je hoopt toch altijd dat als je er  allebei aan toe bent om ouders te worden dat je dan gewoon door leeft en dan een keer zwanger word. Zonder het geforceerde sex leven en al helemaal geen ziekenhuis bezoeken. 

Ik ken niemand in mijn omgeving die het medische traject is moest. Mijn moeders zwangerschappen waren ook niet makkelijk maar het zwanger worden lukte wel.  

Ik hoop hier af en toe mijn verhaal kwijt te kunnen en herkenning te vinden in andermans verhalen.
151 antwoorden en 6147083x bekeken
Zeentje - schreef op 13-10 om 15:22
Hallo Petra,
Wij zitten ook in het medische traject...
Mijn vriend en ik proberen al 4,5 jaar om zwanger te worden....
Als je wilt praten hoor ik het wel...
Alvast veel succes meid!!
Jolien2809 - schreef op 19-10 om 21:17
41 weken
Hey, 
Ben sinds vandaag ook gestart aan de chlomid 50, nu 5 dagen nemen en over 10 dagen kijken als ik een eiblaasje heb en dan rechtstreekse pregnyl inspuiting en dan beginnen de vruchtbare dagen.. heel spannend allemaal en hopen dat we misschien na de 1e ronde prijs hebben, maar daar gaan we helemaal niet van uit zou tenslotte wel heel veel geluk moeten zijn of sterke zwemmertjes  :-P , vind het best ook beetje eng omdat ik geen idee heb wat te verwachten maar is wel fijn om hier terecht te kunnen en samen met jullie contact te houden , fijn om personen te hebben die hetzelfde ondergaan. Veel succes meiden! Ik duim hartstikke voor jullie 
-xxx-
catenfred@hotmail.be (Gast) - schreef op 20-10 om 16:30
hallo allemaal
wij zijn van d emaand ook gestart met clomid en pregnyl
wij zijn een jaar en 1 maand aan het proberen
Na test bleek dat ik luie eierstokken heb waardoor ik moeilijk zwanger raak
groetjes
Peet - schreef op 05-11 om 21:18
Hallo Allemaal,
Jullie ook allemaal heel veel succes!! Wij zijn helaas nog niet zo ver. Wachttijden zijn nu 10 weken. We hebben gelukkig een fanatische huisarts die ons al wel wat testen laat doen vooraf. 
Een paar dagen geleden hebben we uitslag gekregen en helaas is die niet heel positief. Het zaad van mijn vriend is niet helemaal goed. Maar ze gaven ons hoop omdat ze aan gaven dat het vele oorzaken kan hebben zoals koorts (wat hij een paar weken daarvoor heeft gehad). 
Maar gister is ons ook die hoop weer afgenomen. Zijn moeder vertelde ons dat hij vroeger wat heeft gehad waardoor je vruchtbaarheid kan afnemen. 
maar goed het is een vermindering dus we kunnen nog steeds zwanger worden! we gaan het gewoon stap voor stap bekijken (ook al is dat af en toe heel moeilijk). 
Jullie ook allemaal heel veel succes en ik hoop dat er snel positief bericht komt voor jullie allemaal!!
Zeentje - schreef op 05-11 om 21:32
Oh Petra wat naar om te horen.
Hopelijk snel toch weer positief nieuws. Blijf zelf ook positief al is het zo moeilijk...
Ik duim voor jullie xx
poppie878 - schreef op 06-11 om 21:21
Wij zijn ook nu gestart met een traject . Nu deze maand moet ik mijn temp. Bij houden en dan volgende maand weer terug komen voor verdere onderzoeken. 
Zie er zo tegen op allemaal ... heb nu iedere keer zoiets van wat als . 
Peet - schreef op 10-11 om 12:57
Poppie878 ik snap dat je er tegenop ziet. Heb ik ook wel. Waarom zijn jullie gestart met het traject? uitblijven van zwangerschap of weet je ook al waarom het uitblijft?
Wij kunnen gelukkig veel eerder dan verwacht aan het traject beginnen, 30 november. Kregen gister de brief en vragenlijst binnen. Meteen ingevuld en weer terug gestuurd. Ik hoop dat ik dan ook iets meer duidelijkheid krijg. Verminderd zaad, ja waar moet ik dan aan denken? IUI, IFV? En dat wachten :S maar ja er gebeurd nu iets.
Marie - schreef op 10-11 om 13:15
16 weken
Hi Petra,
IUI wordt ook toegepast bij 'traag zaad'. Omdat ze bij deze procedure de beste zaadjes ophalen uit het kwakje en direct in je baarmoeder spuiten zou dat heel goed mogelijk zijn dat ze dit gaan doen, maar dan moet het zaad wel aan bepaalde eisen voldoen. 
Ik zou gewoon even het gesprek (OFO) afwachten, wij zijn ook deze molen ingegaan in september en ik zit te wachten tot ik mijn eerste IUI mag krijgen.
Succes!
Peet - schreef op 10-11 om 14:07
Hey marie,
Bedankt voor je reactie. Ik hoop inderdaad dat IUI een mogelijkheid is, maar ik moet gewoon afwachten (maar dat is zo moeilijk).
Marie - schreef op 10-11 om 16:17
16 weken
Jup... I know the feeling! 

Ik had de eerste poging IUI al kunnen hebben, ware het niet dat ik overstimulatie had en een maand niet zwanger mocht raken... ivm kans op 5-ling. Geloof me, dan duurt wachten heel lang als je weet dat je een ware eitjesfabriek hebt  Ik wacht nu op mijn menstruatie, daarna mag ik weer met hormonen beginnen en hopelijk heb ik dan max 2 eitjes en kan ik eindelijk de IUI poging gaan doen! Spannend allemaal!!!
Peet - schreef op 11-11 om 21:25
Ow wat lijkt me dat vervelend. Nu doet je lichaam het te goed :/ Raar hoe dat werkt. Ik zal voor je duimen!!
Marie - schreef op 12-11 om 08:20
16 weken
Dankjewel Petra, is inderdaad raar maar vooral ook vervelend deze vertraging .. zit je echt niet op te 'wachten' dit soort 'tegenslagen'.. 
poppie878 - schreef op 13-11 om 10:40
Hi Petra , wij starten omdat de zwangerschap uitblijft . Moet nu dan mijn temp bij gaan houden maar Omg wat schommelt deze zeg ... 
en dan straks op de 2e ,3e of 4e dag van mijn nieuwe cyclus bloed prikken . En dan 13 december weer terug komen voor de uitslag van de bloedtesten en verdere onderzoeken . En dan krijgen we ook te horen of we weer een half jaar naar huis worden gestuurd of in welk traject we komen . 
De zaadjes van mijn man waren prima , dus daar zal het niet aan liggen . 
Maar het wachten duurt echt zo lang .

Ja precies er gaat nu wel wat gebeuren , je zit nu in ieder geval in de molen zeg maar .nou ben super benieuwd wat ze tegen jullie gaan zeggen .  
Marie - schreef op 13-11 om 12:02
16 weken
Hi Poppie, ik heb gelukkig geen temperatuur bij hoeven houden.. heb van 3 jaar 'data' verzameld over mijn cyclus en dat was voldoende voor de gyn. Heb zo'n app (Womanlog) waarin ik alles heel goed kwijtkan. Temperaturen geeft wel een goed inzicht, maar vaak weet je achteraf pas wanneer je eisprong precies was. 
Als je een keer alcohol drinkt dat stijgt je temperatuur en dan is de curve al niet betrouwbaar... ik heb het 2 maanden gedaan (1 keer met alcohol en keer zonder) en toen zag ik duidelijk verschil in de schommelingen. Verder moet je de meting elke dag op hetzelfde tijdstip doen... aangezien ik in het weekend niet om 7 uur wakker wil worden ben ik er na 2 maanden mee gekapt. Verder moet je jezelf temperaturen nog voordat je iets hebt gedaan - omdat ik geen ochtendpersoon ben en niet helemaal wakker ben sochtends vergat ik het ook snel... als je al ff hebt bewogen (opgestaan en de gordijnen openen) dan heb je ook al een onbetrouwbare meting... echt heel lastig hier iets aan te verbinden vind ik zelf dus  
Fijn dat je man's zaadjes goed waren - dat scheelt al 30% van de redenen van onvruchtbaarheid  des te meer reden dat het een keer zou moeten lukken! 
Michl - schreef op 13-11 om 12:33
Hey, Spannend heh om het medische traject in te gaan. Aan de ene kant fijn omdat er eindelijk aangewerkt gaat worden, aan de andere kant jammer omdat het zo fijn was geweest als het vanzelf gelukt was allemaal. Gelukkig zijn er mogelijkheden zoals IUI of IVF..
Wij zijn vandaag voor het eerst bij de gyneacoloog geweest. Bij mij was duidelijk een beeld van pcos te zien. Moet nu over twee weken bloed af laten nemen en mijn vriend moet zijn zaad inleveren..en dan over vijf weken gaan we alles bespreken en zal ik starten met clomid. 
poppie878 - schreef op 14-11 om 19:37
Wauw al van 3 jaar verzameld . Netjes hoor ! 
O echt ? Nouja heb nu al 2 maand niks meer gedronken heb zoiets zelfs geen glaasje wijn wil ik aanraken . Temp. Wel netjes voor dat ik uit bed ga , maar echt het schommelt wel zo erg . Heel apart . 
Weet ook niet hoe mijn cyclus nu in elkaar steekt . In de zomer vakantie was die bijvb 36 dagen daarna 42 dagen toen 33 vorige maand 30 en nu ? Zou zo maar gewoon weer 27 dagen kunnen zijn. Zit nu op dag 22 .. 
en ben me toch misselijk met vlagen of ik ruik veel beter . Maar dan denk ik echt pffff niet te veel hopen want dan valt het straks niet zo tegen als ik weer ongesteld wordt. 
Michl. Wat is dan pcos ? Wat houdt dat precies in .? En nu zijn jullie al begonnen ? 
Tori - schreef op 14-11 om 20:39
Hoi allemaal ik lees graag met jullie mee. Wil graag wat meer info in me opnemen hierover. Wij gaan mogelijk ook beginnen aan een traject. Oké ik jullie in ieder geval allemaal succes wensen 
Peet - schreef op 15-11 om 09:12
Michl je hebt helemaal gelijk het is spannend maar ook fijn tegelijk. Maar wat vervelend dat je pcos hebt. Ik ben daar ook voor getest toen we een jaar aan het proberen waren (ruim 2 jaar geleden) ook omdat ik een hele onregelmatige cyclus hebt. Moest bij de vragenlijst ook invullen wat mijn gemiddelde cyclus was. Ik heb toen ook maar mijn kortste en langste cyclus erbij gezet. Kortste was 29 dagen en de langste 80. Dus ja probeer dan maar eens te weten wanneer je eiersprong is. 
Maar met pcos kan je nog wel heel goed kinderen krijgen toch? Wel met hormonen! Ik hoop voor je dat het alles goed gaat en op een goede uitslag van het sperma onderzoek!!!
En poppie ik hoop voor je dat ze jullie meteen gaan helpen! Weer een half jaar het zelf proberen lijkt me ook lastig. En tijdens de hulp kun je het toch ook altijd nog zelf proberen wie weet lukt dat! 
Baby 0.01 (Gast) - schreef op 15-11 om 12:36
Ik lees ook even mee..????
Zou iemand mij misschien een korte uitleg kunnen geven van hoe het traject ongeveer verloopt?
Ik moet vanmiddag weer naar de gynaecoloog omdat ik veel last heb van tussentijdse bloedingen ivm en ectropion. Ik wil ook graag zwanger worden.  We zijn nu ruim een jaar bezig, ook met ovulatietesten maar het wil nog niet lukken. 
Mijn vriend is naar de ha geweest en zijn sperma wordt nu ook onderzocht. 
Ik ben heel benieuwd wat nu eventueel de verdere stappen zijn.  Wat voor onderzoeken kunnen ze nog bij mij doen? Ik heb al een inwendige echo gehad en dat zag er goed uit.  Er was toen ook een eitje te zien. 
Ik hoop dat jullie mij iets meer kunnen vertellen over jullie ervaringen!
Zeentje - schreef op 15-11 om 13:34
Hallo Baby 0.01
De onderzoeken die ze doen verschillen natuurlijk van persoon tot persoon.
De onderzoeken die ze bij mij gedaan hebben zijn inwendige echo's, hysteroscopie, waterecho, hysteroscopie onder narcose en laparascopie onder narcose voor septum, schuimecho en natuurlijk de bloedtesten.
Mijn vriend is getest op kwaliteit en hoeveelheid van zaad.
jannie30 - schreef op 15-11 om 17:02
Hallo allemaal 
Wij zijn nu 1 jaar aan het proberen zwanger te worden helaas is dit nog niet gelukt. door de huisarts zijn wel door gestuurd naar de fertiliteitsarts waar we aankomende week het eerst gesprek hebben. Ik wil me graag een beetje voorbereiden wat ze dan vragen/ doen heeft iemand hier ervaring mee?
 
Michl - schreef op 15-11 om 18:08
Poppie878, Vervelend zeg dat je cyclus zo schommelt. Daar wordt je wel onzeker van ja. Wel fijn dat je dan nu gestart bent met het traject, want dan kunnen ze je wellicht helpen om de cyclus regelmatiger te maken.
Bij mij is de cyclus ook onregelmatig en dat komt door de PCOS. Hierbij zijn er in de eierstokken te veel vochtblaasjes en vind er geen of bijna geen eisprong plaats (omdat de eitjes niet rijp worden). Het is dan dus lastig om spontaan zwanger te worden omdat je niet weet of je een eisprong hebt en als je die wel hebt is het lastig om je vruchtbare dagen te bepalen. Wij zitten nog in de beginfase, moet ook op de tweede dag van mijn cylus bloed afnemen en dan 18 december uitslagen van de onderzoeken bespreken en dan waarschijnlijk starten met clomid.
Maar klopt Petra, met hormonen is er zeker een goede kans op zwangerschap! Hoop voor jullie dat je 30 november ook de opties goed kan bespreken. Zo jammer dat het wachten zo lang duurt...
Jannie30, het verschilt volgens mij per ziekenhuis een beetje wat er gevraagd wordt maar ze vragen in ieder geval veel over je menstruatiecyclus, gezondheid, werk en seksleven. Verder plannen ze onderzoeken of ze voeren al het een en ander uit.  

Baby 0.01 (Gast) - schreef op 15-11 om 20:21
Wat spannend allemaal.. toch wel fijn om te lezen dat ik niet de enige ben (al had ik door toppic liever helemaal niet gezien..).
Ze hebben vanmiddag bloed geprikt op progesteron (Ik zit nu 1 week na eisprong) om te kijken of ik een eisprong heb. 
Op 6 december moet ik terug voor ergotherapie en dan krijg ik ook gelijk de uitslag van het bloedonderzoek.  Ben zo benieuwd of er iets uitkomt. Ook wordt het zaad van mijn vriend onderzocht.  Fingers crossed???????? 
Ik hoop dat jullie snel een positieve test in handen hebben! 
Baby 0.01 (Gast) - schreef op 15-11 om 20:23
Ik zie dat mijn woordenboek er iets anders van gemaakt heeft...
Ergotherapie=cryotherapie ;-)
missmason - schreef op 19-11 om 08:09
Ik zit in een behandeling met hormoonspuiten (Gonal-F) en krijg daarmee echt een voorbeeldige cyclus. Dat is heel hoopvol. Ben nu in 2e ronde bezig. Ik gebruik de app fertility friend om het allemaal bij te houden. Sterkte allemaal. 
stff48 - schreef op 02-12 om 19:01
Hè dames , ik ben ook net gestart in het medische traject
Dinsdag krijgen we al onze uitslagen , spannend !! 
poppie878 - schreef op 03-12 om 12:18
Hi dames , mijn man en ik moeten dan volgende week weer naar de gyn. Voor een intake bij de arts zelf en krijg de uitslagen van mijn bloed terug . En ze gaan me verder onderzoeken , en dan krijgen we te horen van hoe of wat . Vind het allemaal zo spannend . 

Nu moet ik dan ook bij temp. Bij houden maar het schommeld echt zo erg . Is dat nou heel erg ?? 
Mijn cyclus is eindelijk wel weer normaal ( even afkloppen maar toch haha ) 
Kitty - schreef op 10-12 om 09:24
Hallo, is dit groepje nog actief? Inmiddels ronde 26 en vanaf volgende ronde starten met clomid 2x 50mg
Peet - schreef op 10-12 om 13:59
Ja hoor dit groepje is nog actief. 
Kitty ronde 26 van IUI? 
Ik heb een tijdje niks van me laten horen omdat het nieuws even moest zinken. Helaas hebben wij te horen gekregen dat we het IVF traject in moeten. Wij hadden eigenlijk gehoopd/gedacht dat het IUI zou zijn. Dus dit nieuws kwam wel even binnen. 
Ik moet bloed laten prikken tijdens mijn menstruatie. Al maanden was mijn menstruatie eindelijk een keer aardig regelmatig behalve nu natuurlijk. Ik zit al weer op dag 61 van mijn cyclus :S en nog niks te zien!
Iedereen heel veel succes met de uitslagen, onderzoeken ect. Ik zal duimen dat het zo goed mogelijk mag zijn!!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Starten van medisch traject, lodgenoten' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan