Lage AMH en hoge FSH - Zwanger worden forum

Madee (Gast) - schreef op 08-09 om 08:26
Hallo dames, ik heb binnenkort een intake in België. Puur om te kijken of wij überhaupt nog in aanmerking komen voor een behandeling. Ik heb een laag AMH en een hoog FSH. Ben zo bang dat ik te horen krijg dat eiceldonatie de enige optie is nog. En daar heb ik voor mezelf al een keuze in gemaakt. Eiceldonatie of adoptie wil ik beslist niet. 
Zijn er hier nog meer vrouwen die een lage AMH hebben in combi met hoge FSH? Zijn er dan nog mogelijkheden? Of moet ik maar gaan inzien dat het niet voor ons is weggelegd
Wil men je dan nog helpen en is het realistisch? Zijn er succes verhalen of ervaringen?
3 antwoorden en 22211463x bekeken
Daisy - schreef op 14-02 om 12:12
Ik lees je bericht nu pas. Ik wil je een hart onder de riem steken. Ook ik heb een zeer laag AMH (0,05 en dit 3 jaar geleden gemeten). Ik heb er een heel traject opzitten met 2 operaties voor endometriose en mislukte ivf-pogingen (geen follikelgroei bij de zwaarste hormonendosissen). Ik zit bij UZ Leuven in België. Laat je heel goed begeleiden en informeer je goed. Ga bij voorkeur naar een universitair ziekenhuis. Het is een lange en zware weg met teleurstellingen en sprankeltjes hoop. 

Ik ben uiteindelijk spontaan zwanger geraakt (nu 16 weken ver) maar de weg is nog lang. Volgende week onderga ik een vruchtwaterpunctie omdat er een verhoogd risico op afwijkingen vastgesteld is bij de 12 weken-echo. Hoe lager de AMH-waarde, hoe lager je eicelvoorraad, hoe meer kans op een slechte kwaliteit van de resterende eicellen maar we leven op hoop. We geloven in een mirakel ????
Angel (Gast) - schreef op 02-03 om 20:17
Hoi daisy,
Ik heb een vraag ik ben 38 en net te horen gekregen dat ik een fsh waarde van 16.3 heb en amh van 0,07 dit is in okt 2022 gemeten! Nu zijn we in Groningen geweest en daar kunnen ze niets doen en naar een privé kliniek in Nederland en daar willen ze overleggen voor eventueel ivf maar ze denkt dat ze haar collega’s niet zo ver gaat krijgen! In dec waren en 3 eitjes aan beide eierstokken zelfs 2 aan de ene kan ten 1 aan de andere kant en nu de laatste keer was er maar 1 eitje die al geknapt was! Wat zou ik nog kunnen doen? Hoe is het bij jou gelukt! 
Groetjes 
Anoniem (Gast) - schreef op 24-05 om 19:05
Hoi,
Ik herken me enorm in al jullie verhalen en in vind het enorm dapper dat jullie hier je verhalen delen. Heel kwetsbaar, maar ook heel erg moedig!!!
Ik ben net 38 jaar geworden en helaas is mijn AMH worden aan de lage kant. Ik er inmiddels zelf ook een enorm traject opzetten, we zijn bijna 10 jaar onderweg en uit alle behandelingen is geen zwangerschap uit voortgekomen. Ik ben nu bezig met mijn laatste IVF poging en heb enorme tegenstrijdige emoties. Aan de ene kant denk ik; kan ik er niet beter mee stoppen, om mezelf een hoop teleurstelling en verdriet te besparen. Ik vind het belangrijk om mijn grenzen niet steeds te gaan verleggen.  Maar aan de andere kant denk ik: ik moet alles eruit halen wat erin zit, anders ben ik bang dat ik er later toch spijt van ga krijgen. 
Als je een lage eicelvoorraad hebt, dan wordt het helaas lastig om in aanmerking te komen voor IVF, maar niet onmogelijk. Voor een punctie hebben ze eicellen nodig, die ze kunnen aanprikken, om later te kunnen terugplaatsen. Maar ook al heb je 1 bevruchte eicel, dan heb je een terugplaatsing en kans op een eventuele zwangerschap. 
Ergens is er nog een klein beetje hoop op een natuurlijke zwangerschap.... Ik zit er zelf aan te denken om mijn levensstijl nog meer aan te passen, nog gezonder gaan leven en aanvullen voedingssupplementen? Daar heb ik ook hele goede reacties over gelezen. ...

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Lage AMH en hoge FSH' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan