Ovulatie testen. Help! - Zwanger worden forum

patricia18! - schreef op 03-12 om 15:42
Ik en mijn man proberen al even zwanger te worden. 
Ivm de prikpil en onregelmatige bloedingen heb ik besloten regelmatig te testen met ovulatie testen. 
Ik ben erg bang dat het lang duurt want onze wens is zo groot. 
Elke dag lijken de streepjes gelijk te zijn op vandaag na lijkt hij opeens wat donkerder. Terwijl ik eigelijk op 2 december weer ongesteld moest worden En wat betekend dit? Kan iemand mij helpen ?
13 antwoorden en 25832621x bekeken
HereWeGoAgain - schreef op 03-12 om 15:50
Soms kan het zo zijn dat ovulatie testen positief uitslaan bij een zwangerschap. Aangezien je nog niet ongesteld bent kan het dus wel. 
Heb je een zwangerschapstestje liggen? Je zit al na je NOD dus ochtendurine is niet meer noodzakelijk! Succes en laat het resultaat even weten!
Anoniem (Gast) - schreef op 03-12 om 15:53
Hoe lang ben je nu gestopt met de prikpil?

Vanaf hoeveel dagen na je menstruatie ben je begonnen met testen? 

Als je onregelmatig bent weet je niet wanneer je ongesteld moet worden toch? Als je de ovulatie testen goed gebruikt hebt lijkt het erop dat je ovulatie er aan komt.
patricia18! - schreef op 03-12 om 16:02
ik ben nu drie  maanden gestopt met de gewone pil. En daarvoor heb ik ongeveer 1/2 jaar de prikpil gebruikt

Zwangerschapstest heb ik in huis , maar ben bang teleurgesteld te worden
HereWeGoAgain - schreef op 03-12 om 16:04
@Patricia: heel normaal dat je met die angst zit.. maar met deze onzekerheid zitten is ook niks. had je de 2 maanden hiervoor wel een normale cyclus waarmee je op je NOD ongesteld werd? En heb je 14 dagen terug een positieve ovu test gehad? 
patricia18! - schreef op 03-12 om 16:07
Helaas nog geen positieve ovulatie test meegemaakt.. .
In die twee maanden ook alleen maar een onregelmatige cyclus gehad. Vandaar dat ik dus niet goed weet. Hoeveel dagen mijn cyclus heeft etc en wanneer ik dus in mijn vruchtbare periode zit.
HereWeGoAgain - schreef op 03-12 om 16:24
Dat veranderd de zaak wel, ik dacht dat je bedoelde dat je je NOD wist aan de hand van een positieve ovu test. Dan zou ik nog even verder testen en kijken of ze aflopen. Als dat zo is dan heb je nu je eisprong gehad en zou je dus over 14 dagen je ms kunnen verwachten. 
Besje - schreef op 03-12 om 20:15
Hey Patricia, ja onregelmatige cyclussen maken het erg moeilijk om het goede moment te weten. Wat bij mij hielp was een dagboekje bijhouden en dagelijks je symptomen noteren. Vb uitscheiding (geen, veel, draderig), vb buikpijn of hoofdpijn,... En wanneer je je maandstonden hebt 14 dagen terug rekenen en dan weet je wanneer ovulatie was en mss zie je dan een patroon van symptomen terugkeren. In het begin lijkt dit niet zo duidelijk maar na een tijdje ken je je lichaam en weet je wanneer het moment aanbreekt. Ik had vb altijd 3 dagen voor ovulatie barstende koppijn en bleek geen toeval te zijn. Ook dag voor ovulatie altijd doodmoe en buikpijn. Klopte elke keer opnieuw. Hopelijk moet je niet te lang wachten. Maar misschien dat hey je helpt je lichaam te leren kennen. Heb op eerste ook lang moeten wachten en nu was ik direct zwanger mede door de "symptomen" die ik herkende en zonder ovulatietesten. 
patricia18! - schreef op 03-12 om 20:20
patricia18! - schreef op 03-12 om 20:22
Is deze negatief of positief 
Zie foto
Besje - schreef op 03-12 om 21:45
Deze is positief, maar zijn dit extra gevoelige testen? Dan testen die soms lang positief en telt het als je echt een knoert van een streep hebt. Best je testen sparen en datum op noteten en vergelijken of het donkerder of lichter wordt. 
patricia18! - schreef op 03-12 om 21:47
patricia18! - schreef op 03-12 om 21:47
Hij is de  hele week licht geweest pas vandaag voor het eerst donker
Besje - schreef op 03-12 om 22:45
Dan denk ik dat je LH piek er aan komt. Ik zou zeggen... Best om de dag proberen en dagelijks blijven testen tot het weer lichter wordt. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Ovulatie testen. Help!' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan