Groepje nieuwkomers deel 2 - Zwanger worden forum

Susanna - schreef op 23-11 om 12:49
@feyre van mij mag je erbij hoor wat zijn je gegevens?officieel hoor ik hier ook niet omdat ik al in ronde 23 zit
@schuimpje ik pas het gelijk aan
553 antwoorden en 17342079x bekeken
kimmie - schreef op 23-11 om 13:41
Hoihoi! Ik zou me ook graag aan willen sluiten! Ben 28 jaar, sinds maart gestopt met de pil, in september besloten om voor een kindje te gaan en hier in oktober werk van gemaakt! Sinds deze ronde in november zijn we er echt actief mee bezig (1e ronde dus eigenlijk). Ook gelijk ovulatietesten gebruikt (controlfreak ????). Normaal is mijn cyclus rond de 31 dagen. Had nu op dag 20 een positieve ovulatie test in zowel ochtend als avond (in de avond iets donkerder). Op dag 21 was hij ietsjes lichter en was ik echt ontzettend misselijk, die avond hebben we het ook gezellig gemaakt. Zoo spannend! Ik gebruik de app Flo welke nu een NOD van 6-12 aangeeft.. normaal zou het 1/2 december moeten zijn, dus we wachten het af! 
Floor - schreef op 23-11 om 14:59
Oh jammer van de menstruatie Schuimpie! Maar zoals je zegt, nu kan je nieuwe ronde starten en is deze rare ronde voorbij!
Susanna - schreef op 23-11 om 15:52
@kimmie wil je dat ik 1 of 6 december opschrijf?
Susanna - schreef op 23-11 om 17:09
@feyre en @kimmie welkom ik zet jullie op de lijstsucces deze ronde
BestJ - schreef op 23-11 om 17:16
Welkom dames! 
Ik heb eigenlijk geen krampen meer behalve dus een mega zere rechter eierstok net alsof ik mijn eisprong krijg , maar die heb ik al gehad. Ook ovulatie test negatief. Toch maar even gedaan voor de zekerheid. Zit nu 7dpo.. kan niet eens plat op m'n rug liggen zo'n zeer..
Susanna - schreef op 23-11 om 18:04
@bestj dat klinkt wel echt heel veelbelovend
@sharon hoe gaat het bij jou?
Susanna - schreef op 23-11 om 18:43
@bestj nee nog steeds geen menstruatie te bekennen
Feyre - schreef op 23-11 om 19:50
Haha schuimpie en dan erna ff max 6 weken bloeden om dan nog paar maanden niet te menstrueren hopelijk 
Schuimpie - schreef op 23-11 om 20:05
Ja dat zou ideaal zijn Feyre! Na mijn vorige 4 weken gebloed, toen 3 weken rust en jawel hoor; menstruatie! Leuk dat mijn lichaam snel hersteld was, maar dat was dan ook weer niet perse nodig geweest... 
Susanna - schreef op 23-11 om 20:10
@feyre balen zeghet wordt nog druk op 23-12
Feyre - schreef op 23-11 om 20:10
Dat is zeker weer vlot Schuimpie. Ik weet het niet meer zeker haha ik volgens mij zon 5 weken? Was erna ook weer snel ongesteld helaas
Schuimpie - schreef op 23-11 om 20:28
Haha Anso, ik zal je de details besparen, een standaard maandverbandje deed 't de eerste week in elk geval niet!  En dan hebben we 't nog niet gehad over stuwing en plassen gaan de eerste dagen erna: auwa!
Anso - schreef op 23-11 om 20:30
Wat ik eigenlijk nooit begrepen heb, is dat je op die moment zo veel bezoek krijgt.. Zit je daar zo ongemakkelijk te bloeden, heb je pijn enzo en dan komt iedereen en moet je vrolijk doen. 
Susanna - schreef op 23-11 om 20:36
@anso dan zal ik je mijn verhaal besparen na een keizersnede kan je nog langer last houden van nabloedingen
Schuimpie - schreef op 23-11 om 20:38
Hier is dat ook echt tot een minimum beperkt hoor! De eerste week of 2 zijn alleen onze ouders en broers met schoonzussen langs geweest, kregen om de dag een uurtje waarop ze allemaal welkom waren. En ook daarna hebben we max 3x per week bezoek gehad, dat was voor mij meer dan genoeg. Gelukkig een geweldige kraamhulp (Nederland) gehad die mijn man hele duidelijke instructies gegeven had de eerste weken heel veel tijd te nemen voor onszelf. Ben die vrouw nog altijd dankbaar!
Susanna - schreef op 23-11 om 20:44
@anso gelukkig heb ik maar 1 vriendin en een kleine familie
Schuimpie - schreef op 23-11 om 21:16
Anso, nee dat bloeden komt vooral vanuit je baarmoeder. De nageboorte (moederkoek) heeft 9 maanden aan je baarmoeder vastgegroeid gezeten en daar blijft na de geboorte dus een soort van wonde achter, en daar komt het bloed vandaan.
Je zou bijna zeggen dat we gek zijn het nog eens te doen hé? Maar echt, als dat kleine meisje mij aankijkt of haar armpjes om mij heen slaat...???
Ik zou 't elke dag opnieuw doen voor haar! 
Anso - schreef op 23-11 om 21:28
Het is eigenlijk echt straf wat vrouwen kunnen.. Maar als ik daar dan over lees, denk ik: Ik kan dat niet aan
Susanna - schreef op 23-11 om 21:44
@anso je zou denken na een keizersnede is het juist minder omdat ze tijdens de bevalling alles hebben weggezogen maar niks is minder waar Ohw op internet staat maximaal 6 weken daar hebben ze me niks over verteld ook niet gezien dat hij buiten de curve lag en niet verteld de gevolgen van een grote baby / zwangerschaps diabetes en het interesse ze ook niet dat hij elke druppel uitspuugde dus met andere woorden ... ziekenhuis
Schuimpie - schreef op 23-11 om 21:56
Anso, daar hoef je je echt geen zorgen om te maken hoor! Ik heb dat ook gedacht vooraf, maar zodra je weeën starten ga je echt over op een soort overlevingsstand. Kan het lastig uitleggen maar die dagen zijn echt in een soort waas gegaan...
Bij mij begonnen savonds even na 23 uur op mijn uitgerekende dag voorzichtig de weeën. Manlief lag juist te slapen, en samen met de weeën begon bij mij de nesteldrang... Heb toen eerst de toilet gepoetst, ach dan doe je de badkamer ook nog even. Beneden de hond nog eruit gelaten, en direct de keuken nog poetst en vloer gedweild. Uurtje op de bank gezeten, en om 5.30 dan nog paarden naar buiten gezet en beide stallen gemest.
Toen manlief toch maar wakker gemaakt en verloskundige gebeld, die twee hebben me officieel voor gek verklaard toen ze hoorden van mijn nachtelijke avontuur!
Om 15.00 naar 't ziekenhuis vertrokken, om 19.00 was ik helemaal klaar met alles en kreeg ik epiduraal gezet: zaaaaalig! Daarna heb ik geen pijntje meer gevoeld en om 0.20 was na een knip ons meisje geboren.
Anso - schreef op 23-11 om 21:59
Ja mijn pijngrens ligt ook vrij laag . Maar ook het gedacht dat om de zoveel tijd half het ziekenhuis (oké lichtjes overdreven) naar uw edele delen ligt te staren.. Mijn vriendinnen benadrukken wel altijd dat je dat makkelijk kan afzetten en dat je daar op die moment niet mee bezig bent. Maar gezellig lijkt het mij in ieder geval niet
Anso - schreef op 23-11 om 22:23
Dat klinkt al veel beter dan de horrorverhalen van kennissen! Daar teken ik meteen voor
Feyre - schreef op 23-11 om 22:31
Hahaha dat er 10 man tussen je benen kijkt boeit je op dat moment echt niet xD thuis bevallen sowieso maar 2 of 3 als je partner mee spiekt. In ziekenhuis ligt het eraan poli is gewoon eigen vlk medisch is zkh en dan kan er evt wissel van wacht zijn
Mijn bevalling was ook heel goed te doen. 10.00 eerste krampjes. 12.00 regelmatig elke 2 a 3 min 1 min lang. half 3 had ik 3cm. Half 6 naar zkh toen nog maar 4 cm. Uur onder de douche gestaan. 5 kleine 6 cm. Vliezen gebroken. Toen kwam de weeen storm. Die was minder helaas iets voor 2100 morfine pomp HEERLIJK. Iets voor half 11 ofzo 10 cm. 14 min geperst en om 22.43 was me zoontje er. Erna ging het alleen de verkeerde kant op
Susanna - schreef op 23-11 om 22:32
@feyre wat is er daarna dan gebeurd?
Anso - schreef op 23-11 om 22:40
Oei dat klinkt niet goed hoe je dat omschrijft
Feyre - schreef op 23-11 om 22:55
Me zoontje kreunde na de geboorte. Was het eerste wat ik tegen hem zei (vergeet dat nooit meer xD) maar dit stopte(ze hadden toen ook extra O2 controle gedaan dit was goed toen). Na 2 uur mochten we naar huis half 3 kreunde hij weer en stopte niet. Temp was ook iets lager bij geboorte thuis weer iets omhoog. Half 4 vlk gebeld en half 5 zaten we weer in het zkh. Hij had een hele lage saturatie 77% waar die 90-92% hoort te zijn. Temp heel erg gezakt. Handjes dus zo koud dat infuus in hoofd geprikt moest worden. Hij kreeg een sonde en zuurstof en moest in couveuse. Hier heeft hij 3 dagen in gelegen, mochten hem amper aanraken omdat dat al teveel prikkel was en hij ging kreunen. Infectie waardes stegen dus door met ab. Uiteindelijk een week in het zkh gelegen. helaas hierdoor en dus raar advies van zkh moeten stoppen met bv want kreeg het ook mede door stress niet aan de gang.

Fyi kreunen is een teken dat er iets niet lekker zit of zelfs pijn. In zijn geval was dit dus infectie, lage temp, niet goed ontplooide longen en ga zo maar door. Had ik niet gebeld die nacht waren we miss wel te laat geweest omdat hij niet genoeg zuurstof kreeg.
Dit heeft wel echt een nasleep gehad op hem en soms nog steeds maar hij doet het super hoor! Slaapt door en na 7 maanden in zijn eigen bed xD eet als een bouwvakker en groeit goed. Hij is 9 nov 1 jaar geworden. Zit in maatje 86 (sommige 80) en weegt 11.3 kg xD
Shanna (Gast) - schreef op 24-11 om 00:59
Ik heb met interesseer bevallingsverhalen gelezen. Jemoet ook wat geluk hebben denk ik dan maar. Je zult er vast iets van voelen, anders zouden de mannen wel zwanger geraken!

Schuimpje, jammervan je ongesteldheid! Ik raad je aan vanaf cd11 om de 12 uur te testen. Meeste testen zijn niet zo heel goed (uitzondering CB) waardoor je net je piek zou kunnen missen. Kans is best groot dat je wel een ei had, maar net niet gezien op de 24 uur testjes.
Susanna - schreef op 24-11 om 08:12
@feyre wat een heftig verhaal hoe gaat het nu met hem?
Hier nog steeds geen menstruatie te bekennen
Fieleken - schreef op 24-11 om 09:43
Vandaag 8 dagen na eisprong... de vorige twee keer kreeg ik mijn maandstonden op 7 en 9 dagen ongeveer... hier dus ook spannende dagen... 
wist niet dat naar toilet gaan zo spannend kon zijn 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Groepje nieuwkomers deel 2' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan