NOD Oktober - Zwanger worden forum

Mira2014 - schreef op 05-10 om 22:50
@Linda: Days Past Ovulation... ofwel dagen na je ei...

Ik zit nu in mijn 3e cyclus na pilstop ja, maar 2e ronde voor een kleine.. hebben eerst mijn eerste echte eigen menstruatie afgewacht.

Wanneer is jouw volgende NOD? Die van mij is verplaatst naar 11 okt
740 antwoorden en 44382072x bekeken
Linda33 - schreef op 05-10 om 22:55
Mijn nod is 31 oktober en mijn dpo heb ik nog niet gehad hahahaha...oh spannend, 11 oktober.. Dat is volgende week al!!
Dame - schreef op 06-10 om 05:09
Poesh waar ben jij op vakantie geweest en hoelang?
Ik zit nu lekker in het zonnige Bali voor 2 weekjes. Dinsdag weer naar huis.
strikje86 - schreef op 06-10 om 08:55
@Willemijn: ik denk eerste week november... als ik een cyclus van 30 dagen heb zit ik op 3 november! en jij?
Poesh - schreef op 06-10 om 09:23
@Dame, naar Zuid Frankrijk voor een weekje . Daar was het ook nog lekker zonnig, gewoon aangenaam weer eigenlijk. En prachtige uitzichten.. Ik zou zo terug gaan... 
Nog een fijne vakantie voor jou!

@Linda, focus je niet te veel op die datum van je ei.. Het is beter dat je denk rond 11 oktober bv en dan een hele week rond die datum om de 2 dagen te klussen, dan dat je zo die datum uitprikt van dan moet ik klussen.. Ik heb al gelezen als het echt 'geforceerd" klussen is, echt van die dag moet het gewoon, dat je minder vruchtbaar zou zijn door de stress.. Dus gewoon rustig aan naar je nod toeleven en regelmatig klussen zou ik zeggen
kruimel - schreef op 06-10 om 11:03
Eeens met Poesh. Zeker zo in het begin, focus er nog niet te veel op. Ga ook nog niet meteen met ovu testen en tempen aan de haal.. dat maakt het zo gedwongen. Doet meeer kwaad dan goed..!

xKruimel
Linda33 - schreef op 06-10 om 11:11
Tja, maar gedwongen en geforceerd wordt en is het toch.. Je weet nu elke keer dat je het doet, het wel eens in een zwangerschap zou kunne eindigen en dat is eigenlijk wat je ook graag wil, dus niet aan denken of niet mee bezig zijn is onmogelijk.. Daarbij komt dat ik steeds meer verhalen hoor van mensen die maanden aan het klussen waren en toen ze eenmaal de ovu testen aan het gebruiken waren, ze zo zwanger waren.. Ookal hebben we gezegd dat een jaar normaal is, wil je toch gewoon het liefst binnen 3 maanden zwanger zijn... 

Misschien was ik er nog wat rustiger onder als ik nog jonger was, maar met mijn leeftijd is er ook nog de angst dat het daardoor niet lukt.. Maar ik maak mij nog geen zorgen, ik zit pas in ronde 3.. 

Het lucht wel op om erover te praten.. Thuis weet nog niemand het, alleen mijn collega's die wel hahahaha dan kan ik in ieder geval 5 dagen in de week mijn hart luchten over alles wat er door mij hee gaat.. En ka ik het ook makkelijker delen als het niet lukt..
kruimel - schreef op 06-10 om 15:40
Nee het hoeft niet gedwongen en geforceerd te zyn.. en wat je zegt over leeftijd; dat heeft er eigenlyk niks mee te maken. Ik ben 21 jaar en het lukt niet. Als een jaar niet.. Las laatst een verhaal van iemand van 42 die in ronde 1 zwanger raakte. Ik snap dat je in 3 maanden zwanger wil zyn, wie niet, maar het is niet bepaald realistisch.. volgens my denkt iedereen zo als ze beginnen " dit gaan wy wel ff doen"..
Ik bedoel dit niet verkeerd maar veel meiden die 'net begonnen' zyn (ik ook in het begin) onderschatten het gewoon.. want het is leuk en spannend en byzonder. Ja dat is het als je zwanger bént maar niet wanneer je nog bezig bent en zeker niet als het niet lukt.
lisaaaa&milan - schreef op 06-10 om 16:06
daar ben ik het mee eens met kruimel!
ik ben inmiddels al 2,5jaar bezig.. en mij wilt het ook nog niet lukken.
ik ben 24 jaar en mij partner 26.
Tamtam (Tamara) - schreef op 06-10 om 16:21
Eens!
Het lijkt me pas echt leuk als je zwanger bent, en met name als de spannende weken voorbij zijn. Het zwanger worden vind ik niet zo leuk!  Contstant die spanning, rekenen, afwachten....... neej, vind ik echt minder
lisaaaa&milan - schreef op 06-10 om 16:40
@ kruimel,

ja gaat wel goed hoor! 
we hebben al allerlei onderzoeken gehad in het ziekenhuis en alles zag er positief uit. 
als er nog steeds geen veranderingen zijn in januari, dan mogen we terug komen, en dan gaan ze ons helpen!
kruimel - schreef op 06-10 om 16:44
Ooke januari dus. Spannend meid, hopelijk is het niet nodig

x

lisaaaa&milan - schreef op 06-10 om 17:39
ja klopt, laten we hopen dat het niet nodig is!
Poesh - schreef op 06-10 om 18:11
Ik wil nog even reageren op dat geforceerd, dat hoeft het echt niet te zijn! Wij doen het gewoon als we zin hebben, en ja ergens denk je wel van elke keer kan uitdraaien op een zwangerschap.. Maar ik bedoel gewoon niet te veel met die datums bezig zijn.; En natuurlijk denk je er vaak aan en ben je er vaak mee bezig, dat zijn we allemaal. Maar focus je niet op die eisprong, zeker niet in het begin idd.
kruimel - schreef op 06-10 om 18:30
Ladieeees
Ik wil nog ff één ding zeggen;
Ik wil niet dat iemand zich hier ongemakkelijk voelt door dingen die ik zeg ofzo :$! Het komt misschien soms over alsof ik er alles vanaf weet enzo maar wil alleen maar duidelijk maken dat het soms zo anders kan lopen als je denkt of wil.. ik heb niet meer recht om zwanger te worden dan een ander ofzo, meiden zo bedoel ik het echt niet!! Je bespaart je zelf alleen zo veel verdriet als je er wat 'chiller' in staat!

xxxxKruimel
GJK - schreef op 06-10 om 18:38
Ik denk dat iedereen wel snap dat je het niet verkeerd bedoeld! Bij jou komen er nou eenmaal nog meer emoties en frustraties los dan bij de meeste van ons. Tenmiste, dat zou ik me kunnen voorstellen.
En dan heb je nog de emoties als je eenmaal zwanger bent. Ook niet te onderschatten. De angst gemixt met blijdschap. Nee, die eerste periode zal nooit meer zo onbevangen zijn. Poeh.. Lekker optimistisch hier ;-) we moeten er 'iets' voor over hebben!
kruimel - schreef op 06-10 om 18:59
Haha tja die emoties ook.. er is altijd wel iets in het hele 'kinderen-krijgen-proces' om je druk over te maken! Zelfs als ze er al zijn, myn mamsie klaagt er nog steeds over
T is ook wel een erg gemixt clubje hier; meiden met miskramen, medische molen, net begonnen..! Allemaal in een andere fase.

En ik wil niemand kwetsen, vandaar dat ik het ff zei

xxKruimel
Suzan - schreef op 06-10 om 19:07
Inderdaad, je moet zeker uitgaan van een jaar. Nu is het wel zo dat je boven de 30 al minder vruchtbaar begint te worden en moet je volgens mij zelfs uitgaan van een gemiddelde van 2 jaar. Zeker als je boven de 30 bent moet je niet te lang wachten voordat je naar een huisarts gaat, omdat het niet wil lukken. Volgens mij wordt je na een jaar dan al geholpen. De gynaecoloog gaf bij mij aan dat als je onregelmatig bent en boven de 30 om na een half jaar al contact te zoeken. Wij zijn inmiddels nu 7 maanden bezig.

Tot nu toe geen bloedverlies... dus we wachten nog even rustig af.
Manon - schreef op 06-10 om 19:31
Idd heb me ook bij neergelegd dat het een jaar gaat duren, zelf wilde ik graag dat ik sneller zwanger was maar dat is helaas niet gelukt.
Ik heb er nu de tijd voor.

Ik had vorige week mijn ovulatie maar kreeg al na een paar dagen (sorry dat ik het zo uitleg) afscheiding wat zou dit nou zijn... vokgende week is mijn nod. Ik weet het niet hoor.
Kreeg gister al last van aantal symptomen. Vannacht had ik voor het eerst een droom dat ik net een test had gedaan en deze was positief op een zwangerschap. Het leek zo echt hahaha.
Nou afwachten maar. Ik ben vanaf vorig jaar november bezig om zwanger te worden.
Poesh - schreef op 06-10 om 19:37
@iedereen maar reactie op kruimel, idd, het is hier heel gemixt.. En daardoor kunnen sommige dingen anders/verkeerd overkomen.. Omdat mensen zoals ik (miskraam) en mensen zoals jij (medische molen) er heel anders in staan dan diegene die net begonnen zijn. Anderzijds, ik was ook wel zo in het begin.. Uiteindelijk 'leer' je het wel om het minder geforceerd te doen maken en om er rustiger in te staan. Maar het kan heel veel leed bespaart worden als je dit vanaf het begin kan doen.
kruimel - schreef op 06-10 om 19:50
" @iedereen maar reactie op kruimel, idd, het is hier heel gemixt.. En daardoor kunnen sommige dingen anders/verkeerd overkomen.. Omdat mensen zoals ik (miskraam) en mensen zoals jij (medische molen) er heel anders in staan dan diegene die net begonnen zijn. Anderzijds, ik was ook wel zo in het begin.. Uiteindelijk 'leer' je het wel om het minder geforceerd te doen maken en om er rustiger in te staan. Maar het kan heel veel leed bespaart worden als je dit vanaf het begin kan doen. "
Poesh


Klopt Poesh, ik deed in het begin hetzelfde hoor! Dat zei ik in een eerder berichtje ook Maar precies wat je zegt; op een gegeven moment 'leer' je je er meer by neer te leggen..!
Poesh - schreef op 06-10 om 19:38
Nog 1 ding vergeten vermelden, ik ga morgen naar ha om mijn bloed te laten trekken. Wil nu echt wel eens weten waar mijn lichaam mee bezig is.
Mira2014 - schreef op 06-10 om 19:39
Kruimel... niet verontschuldigen!!!

Iedereen weet van je situatie..
En daarbij denk ik dat het juist goed is om te horen dat het niet altijd soepel gaat.

Zo weten wij nieuwelingen ook dat dit kan gebeuren en dat we dan niet echt de enige zijn..

T is wat mij betreft juist goed om een gemengd groepje te hebben.

@ Poesh: succes!
kruimel - schreef op 06-10 om 20:00
Is ook goed Mira een gemengde groep, zo kun je leren van elkaar!
kruimel - schreef op 06-10 om 19:53
Succes trouwens voor morgen, poesh
Zou het nog te maken hebben met je miskraam of is dit weer zo'n lange cyclus van je?
xKruimel
IR81 - schreef op 06-10 om 20:24
Ja ik herken dat wel. Proberen om er niet teveel mee bezigbte zijn maar ondertussen..... Je wilt het zo graag, duurt al wat langer, zit het allemaal wel goed daarbinnen...waar je allemaal wel niet mee bezig kan zijn. Ik merk ook wel dat ik er eigenlijk teveel mee bezig ben. Komt ook door die ovulatietesten hoor! Maar ik snap gewoon af en toe niets meer van mijn lichaam....
Poesh - schreef op 06-10 om 21:34
@kruimel, na een miskraam kan het tot 10 weken duren.. Heb al van iemand anders gehoord die 3 maand moest wachten.. Dus, ja het kan van mijn miskraam zijn, maar het kan evengoed een lange cyclus van me zijn.. Hoewel ik dan eerder hoop op het eerste.. Dat hierna alles gewoon terug normaal word. Morgenavond bloed laten nemen, hopelijk dinsdagavond resultaat...
GJK - schreef op 06-10 om 21:42
Succes Poesh! Ik hoop dat je menstruatie er bijna is.
linda33 (Gast) - schreef op 06-10 om 21:53
Ik vind het ook fijn dat t een gemengde groep is.. Dat helpt mij wel om mijn gevoelens op een rij. Te krijgen om advies te krijgen van mensen die in dezelfde situatie zitten of weten wat er nog komen gaat... Als je begint zoals wij nu zijn er zoveel vragen, zoveel onzekerheden zoveel hoop, het is fijn als je ook een beetje met beide benen op de grond wordt gehouden.. Maar ik vind t moeilijk, daar ben ik eerlijk in.. Vooral omdat ik zo sterk het gevoel heb dat t goed komt (wat ik natuurlijk helemaal niet kan bepalen)... Maar bedankt dat jullie reageren en ons nieuwelingen steunen ondanks dat jullie t zelf moeilijk hebben! Poesch en kruimel veel succes! En uiteraard de rest ook!!
Dame - schreef op 07-10 om 04:47
Lekker poesh zuid Frankrijk! Inderdaad heerlijk weer daar en een onwijs mooi uitzicht.
Ik heb ook even lekker kunnen ontspannen op me vakantie en me eisprong viel in de vakantie dus hoop dat het ten goede komt dat ik zo ontspannen ben deze periode.

Verder probeer ik er ook niet teveel mee bezig te zijn. Enigste moment dat ik er even mee bezig ben is naar me ms toe en rond me eisprong. En verder "probeer" ik het zo ontspannen mogelijk te houden. Als is het wel fijn om hier op het forum je gedachtes soms eens te delen en die van andere te lezen zodat ik weet er dat ik niet de enige ben.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'NOD Oktober' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan