Wachtweken iui - Zwanger worden forum

Bloempje - schreef op 07-03 om 07:47
Hoi,
Met de pil beginnen voelt waarschijnlijk zo verkeerd voor je! Snap ik ook, maar het hoort bij het proces.
Wel heftig allemaal he?
Snap het ivf is veel heftiger als iui. Maar je hoort vaak wel meer slagingskans. 
Maar zolang je zelf niet zwanger ben geloof je weinig van slagingskans.
Zet hem op!
213 antwoorden en 29480545x bekeken
Dromertje - schreef op 07-03 om 21:15
Ja inderdaad, de dokter zei ook dat de slagingskans een stuk hoger. Maar waarom is het al die jaren niet gelukt terwijl alles toch zo in orde is.. zo frustrerend.. begin wel bang te hebben voor wat zal komen. Niet zozeer voor het fysieke proces, maar vooral mentaal. Als het niet lukt.. als is die kans dat het nooit zal lukken erg klein volgens de dokter. Maar ja.. eerst zien dan geloven 

Vraag me elke dag meer en meer af hoe het zou zijn om zo een kleintje in uw buik te hebben en hoe het er zou uitzien 
Bloempje - schreef op 09-03 om 07:41
Slagingskans met ivf is al groter als iui.
Maar ivf is wel een stap en vraagt veel van je. Heftig. Probeer je er door heen te slaan. Schrijf gerust hier van je af. Dat geeft je waarschijnlijk wel rust.
Ik heb deze maand nog weinig kans gehad om na te denken of deze iui slaagt of niet.
Druk met werken.. en vader heeft hartinfarct gehad. Waardoor veel in het zkh. En daardoor denk je weinig aan jezelf. We zullen volgende week wel zien en anders waarschijnlijk ook traject ivf.
Dromertje - schreef op 09-03 om 10:07
Oh wat een slecht nieuws bloempje! Veel sterkte daar en hopelijk komt alles goed!!!
Bloempje - schreef op 16-03 om 14:51
Helaas vandaag ongesteld geworden. Maandag weer na het zkh bellen, hopelijk horen we dan gelijk waar we aan toe zijn.

Hoe is het met jou dromertje?
Bloempje - schreef op 21-03 om 18:23
Afgelopen maandag na het zkh gebeld, wij moeten 6 april op gesprek komen, dan willen ze bespreken wat onze mogelijkheden nog zijn. Spannend. Tegelijkertijd ook jammer want nu missen we zo ie zo een maand.
Hoest bij jou dromertje?
Dromertje - schreef op 25-03 om 16:04
Hoi Bloempje,

Inderdaad niet leuk als je zo een maandje moet missen. Lijkt allemaal zo tijdverlies... Maar ondertussen is 6 april niet meer veraf :-) 
Hoe is het met je vader? Alles in orde gekomen hoop ik? 

ik ben een tweetal weken aan de pil moeten gaan en daarmee ben ik vorige zaterdag moeten stoppen. 
Dinsdag begonnen met neusspray om eigen cyclus stil te leggen en donderdag begonnen met inspuitingen elke dag. 
Je wordt wel wat geleefd omdat je zoveel medicatie op bepaalde tijdstippen moet nemen, maar dat gaat op zich goed en ik heb hier weinig bijwerkingen van, al voel ik me vandaag wel duizelig. 

Maar dat is misschien van me druk te maken, want sinds ik een aantal dagen met die pil bezig was had ik constant een beetje bruinverlies. Ik heb dit dan gemeld bij de verpleegster en ze vertelden me dat dit heel normaal is. Na het stoppen van die pil is het ook normaal dat je een aantal dagen nadien je maandstonden krijgt blijkbaar. 
Maar vier dagen na die pilstop had ik dus echt redelijk wat bloedverlies, de dag erna weer heel weinig, vrijdag en zaterdag opnieuw weer redelijk wat. Vandaag dacht ik er zo goed als vanaf te zijn maar nu opeens toch weer meer bloed. Begin me er wel wat druk in te maken nu. is ondertussen al drie weken ofzo bezig.. Morgen moet ik gaan voor bloedname en woensdag heb ik de eerste keer echo. Dus ik weet nu niet goed wat me te wachten staat met dat bloedverlies 
Ik heb zo bang dat er iets mis is en er ook maar iets de punctie of terugplaatsing in de weg zal staan en dat ik dit allemaal voor niets aan het doen ben 
Bloempje - schreef op 03-04 om 06:42
Hoi dromertje,
Het vraagt veel van je qua medicatie. Hoe gaat het nu met je?Hoe was de echo? En nog lang last gehad van bloedverlies. Wat spannend zeg allemaal, weet je al of de punctie plaats kan vinden?
6 april is al vrijdag! Maar toch voelt of we een maand overgeslagen hebben, geen kans gehad. We moeten afwachten wat de arts zegt vrijdag.
Met me vader gaat het, heeft nog  wel een lange weg te gaan qua revalidatie, maar hij gaat ervoor.
Dromertje - schreef op 03-04 om 09:58
Hoi bloempje,

Super dat het de goede kant op gaat met je vader!! 

Daarnet laatste echo gehad. Heb veel follikeltjes die niet doorgegroeid zijn waardoor ik zo bang heb voor die overstimulatie.. er zitten 7 follikels bij die zijn doorgegroeid. Vrijdag 6 april heb ik de punctie. Op dezelfde dag als jou gesprek dus 

Maar ben fysiek en mentaal wel toe aan rust. Voel me zo opgeblazen niet te doen. En kan niet meer stoppen met piekeren. En nu heb ik ook wel bang voor de punctie. Omdat ik niet goed weet hoeveel last ik ervan zal hebben. Maandag is dan de terugplaatsing. Ik hoop zo dat alles meevalt en het niet voor niks is geweest..

Amai vrijdag word een spannende dag! Hopelijk krijgen jullie een goede uitleg van de dokter en kunnen jullie snel verder met de behandelingen! Ik duim mee! 
Bloempje - schreef op 04-04 om 18:54
Hoi dromertje,
Het word voor ons beide vrijdag een spannende dag.
Zie je op tegen de punctie? Ik hoop zo voor je dat allemaal mee valt en dat na de 1e keer gelijk raak is.
Ik snap dat je toe ben aan rust, het is niet niks ivf. Vraagt veel van je.
Heb je veel last van de hormonen gehad?  
Zet hem op vrijdag! Zal aan je denken!
Dromertje - schreef op 05-04 om 11:16
Ik had er geen bang voor tot ik weer op internet begon te kijken.. en daar staan natuurlijk veel horrorverhalen op 
Het is zaterdag ook een verjaardagsfeestje voor me en hoop dus echt dat dat zal lukken 
Ik dacht dat de punctie pijnloos was maar op internet te zien lijkt me dit toch niet echt het geval. Het zal ook onder sedatie gebeuren en weet niet goed wat ik me daarmee moet voorstellen en heb bang toch nog pijn te voelen.. en de overstimulatie zit ook in mijn hoofd.. 
dinsdag zeiden ze dat er 7 eitjes zijn, en nu heb ik ook nog eens bang dat hier geen goede zullen tussen zitten of er geen enkel bevrucht zal raken 
Allemaal veel in mijn hoofd dus en daarmee nog eens een mega opgeblazen en misselijk gevoel.. 
van de hormonen heb ik eigenlijk weinig last gehad.. hoop zo hard dat dit de laatste stappen zijn en het zal lukken.. 

Ik zal morgen zeker aan jou denken!! Word echt een spannende dag! 
Dromertje - schreef op 07-04 om 09:23
Hoi Bloempje,

En hoe is het gisteren geweest??

Bij mij is de punctie op zich beter meegevallen dan verwacht. Maar nadien iets minder. Gisteren toch wel veel pijn maar vandaag al een stuk beter. Ik kan terug rondwandelen  hopelijk dus toch iets van mijn feestje vanavond. Ik was donderdag jarig  een nieuwe voordeur.. ben 30 geworden.. 

Wat de punctie betreft hadden ze gisteren toch 9 eitjes gevonden. Daarnet hebben ze dan gebeld. Ze hadden er 5 met ivf gedaan en 4 met icsi. De 5 met ivf zijn allemaal bevrucht en van de 4 andere zijn er 3 bevrucht. Een goed begin dus zeiden ze aan de telefoon 
Nu vraag ik me wel af wat dan al die jaren het probleem was en heb ik bang dat het probleem niet bij de bevruchting lag en het dus toch niet zal lukken. Maar probeer er niet bij stil te staan. Maandag om 10u mag ik gaan voor de terugplaatsing.. Dan gaan we denk ik ook meer weten over de embryo’s en hun kwaliteit. Zo spannend allemaal 

Hoop echt dat bij jou ook alles goed is gegaan!! 
Bloempje - schreef op 08-04 om 14:36
Hoi dromertje,
Nog gefeliciteerd! Gister nog leuke verjaardag gehad ondanks de punctie?
Wat super dat zoveel eitjes bevrucht zijn! Zal dan vast een slagingskans bij zitten .
Snap wel dat je denk dat toch niet lukt. Herken dat gevoel heel erg. Gisteren waren we samen dagje na de zee, t leek wel of iedereen met kinderwagen er liep. Soms kan ik dat heel makkelijk van me afzetten maar zoals gisteren niet .
Bij ons word ivf opgestart, moeten eerst na groeps bijeenkomsten. Daardoor mogen we nog een keer iui doen. Omdat die bijeenkomst pas eind van de maand is en dan ook de iui zou zijn. Hebben we er wel voor gekozen om nog keer iui te proberen. We goeie voor ons gevoel nu al een maand weg omdat we op gesprek moesten komen.
Vind ivf wel spannend, vooral nu ik van de week vertrouwde sites op internet aan het nakijken ben geweest, dan lees je veel verschillende verhalen
Maar we gaan vol goede moed er weer tegen aan. Al moet ik zeggen soms ben ik wel bang dat het nooit zou lukken 
Bloempje - schreef op 10-04 om 08:36
Hoi Dromertje,
Hoe gaat het met Je? Hoe is het gisteren gegaan?
Dromertje - schreef op 16-04 om 10:18
Hoi Bloempje,

Sorry voor het late antwoord. Maar ben een beetje in een nachtmerrie beland. Heb vorige week een aantal dagen in het ziekenhuis doorgebracht. Kon niet meer zitten of rechtstaan. Zo helse pijnen. Ik hoop echt dat ik het nooit meer hoef mee te maken. Had een infectie in mijn bloed en overstimulatie. Echt een ware nachtmerrie.. 

Vandaag terug op controle geweest en alles is beter. Heb nu wel nog een immense angst als ik zwanger zou zijn dat al de pijn opnieuw zal beginnen. Ik denk echt niet dat ik dat nog eens aankan.. ik zit ook al sinds twee dagen na de punctie met een constante temperatuurverhoging. Mijn temp is zo goed als constant 37,7 graden en niemand kan me zeggen hoe dat komt. Ik ben hierdoor helemaal over mijn toeren want heb bang dat er iets ergs aan de hand is. Het rare is dat die zo constant blijft. Dafalgan ofzo doet hier ook niks aan. Wat ik ook doe temp blijft hetzelfde. Nu heb ik wel gelezen dat de utrogestan voor een temp verhoging kan zorgen maar is dit dan niet te hoog? Ik ben mentaal echt op momenteel. Hoop zo dat alles bijna voorbij is.. 
Bloempje - schreef op 20-04 om 08:22
Hoi Dromertje,

Wat heftig allemaal zeg! Hoe gaat het nu met je ? Nog steeds temperatuur verhoging?
Wat een pittig proces voor je! Hoop toch voor je dat het niet voor niks is geweest!
Ik snap dat je mentaal op ben... het is al proces geweest en medisch circuit in doet al veel met je... hoe verder je er in zit hoe moeilijker het word en hoe meer energie allea gaat kosten he! 
Zet hem op! Ik duim voor je!
Verwijderd ! - schreef op 24-04 om 01:48
Hi meiden , 

Mijn man en ik gaan ook starten met de iui . Aankomende woensdag hebben we uitleg over het prikken etc . En dan in mei als ik ongesteld word gaan we beginnen .
Ben echt zo benieuwd , en zie er aan de ene kant best tegen op . 

Hoeveel pogingen hebben jullie al gekregen bij de iui ? Soms lees je dat het echt heel lang duurt en bij sommige is het zo raak ... 

Bloempje - schreef op 28-04 om 12:29
Hoi,
Dromertje hoe gaat het met je? 
Poppie878, wij hebben vandaag 5de poging gehad. Tevens ook de laatste poging. 
Zaad was helaas weer erg gezakken, het is nu 2 weken afwachten en dan horen we meer wanneer we mogen beginnen aan ivf/icsi. 
Vind het allemaal spannend, ivf zie.ik wel.erg tegen op. Maar goed alles voor goede doel.
Hoop dromertje, dat bij jou alles goed gaat en dat deze poging raak is. Na alle heftigheid wat je mee gemaakt heb
Roosje (Gast) - schreef op 24-05 om 21:58
Hoi meiden ik zit helaas ook in het zelfde schuitje. Ben ook aan iui traject begonnen vorig jaar december en heb afgelopen 7 mei pregnyl gespoten en 9 mei in het ziekenhuis geweest voor de plaatsing. Nu is het zo dat ik 2 dagen nis ben en een beetje bruin bloed verlies heb en licht gepaard met krampen in me onderbuik/ eierstokken. Heeft iemand hier ervaring mee. Heb gister negatief getest maar ben bang dat ik weer ongi word. 
Dit is de 3e iui en word beetje gek van de hormonen en het wachten.
Verwijderd ! - schreef op 24-05 om 22:41
Hi meiden , het is allemaal heel frustrerend als het keer Op keer op niks uitloopt . En iedereen om je heen Pffff ...

Dromertje , dat kan je ! Ook dan ben je juist sterk . En jou tijd komt echt wel dat je zelf ook een kleine uk in je armen hebt . 

Wij hebben vandaag een echo gehad . Had 3 eitjes aan de ene kant en 1 aan de andere , zaterdag insmenatie . Ben zooo benieuwd en zo zenuwachtig . 
Bloempje - schreef op 24-05 om 23:33
Hoi Dromertjr,
Wat heftig allemaal! Het is zo'n frusterende strijd die je moet doorgaan. En daarbij het word steeds zwaarder! 
Snap dat elke maand teveel is die je moet wachten. Maar voor jezelf is het wel goed even samen genieten van vakantie en geen zkh.
En als je vriendin bevallen is dat kun je door staan hoe pittig het zal zijn voor je. En voor jou komt ook de tijd dat je een kleine uk in je armen heb.
Met mij gaat het ondertussen goed... durf bijna niet te zeggen maar na de laatste iui poging toch zwanger geraakt. Had dit zelf niet verwacht en waren ivf al aan het opstarten. Als ik achterom kijk is het een zwaar emotioneel traject geweest, en dat is waar jij nog in zit, maar geef niet op!
Lastig om dat er neer te zetten hier. Ik weet zelf hoe het voelt en dan lees je dat en denk je van zou je t bij mij ook ooit. Ik vertrouwde daar ook nooit op, maar je ziet maar dat het toch echt kan.
Ik gun het jou ook zo! Hoop wel dat je me op de hoogte houd! 
Bloempje - schreef op 24-05 om 23:42
Hoi Roosje,

Buikkrampen en ongi gevoel het kan ook zwanger zijn. Dat waren bij mij enige kenmerken en dacht echt dat menstruatie Zou doorkomen. 
Bruin verlies heb ik niet gehad... maar iedereen is weer anders
Nora123 - schreef op 26-05 om 10:10
Hoi Bloempje, 
Ik herken het zeker! 
Wij hebben ook onze laatste iui poging gehad dit is de 4e iui poging! Wij hebben al een ivf intake ingepland (hopen dat het niet nodig is!) 
moet ook wachten nu.. 5 dagen, maar zelfs dat is al teveel!  spannend allemaal he? 
Liefs Nora 
Verwijderd ! - schreef op 26-05 om 15:46
Hi nora , nu nog 5 dagen wachten tot je kan testen ? Wij hebben vandaag de eerste iui gehad .. nu 2 weken wachten 
Bloempje - schreef op 27-05 om 10:06
Hoi Nora,
Oeh spannend die wachtweken lijken wel eeuwigheid te duren he! Wij waren al met intake van ivf bezig hadden alle voorbereiding al gehad, tijdens laatste iui poging. Ik had me er ook geheel op ingesteld. Het zaad was het laagst van alle iui pogingen. Het was zelfs de vraag of we wel ivf mochten doen en dat het geen icsi zou worden.
Blijft moed houden en probeer te ontspannen. T is makkelijker gezegd als gedaan, ik weet er alles van! Ik duim voor jullie allemaal!????
Verwijderd ! - schreef op 01-06 om 20:57
Hi dames , ik moet nog een week wachten om te kunnen testen . Na onze eerste iui. Super spannend . 

Merken jullie ook van alles zo na een week al ? Of is dat maar idee fix ? 
Nancy - schreef op 05-06 om 11:16
Hai meiden,
Ook hier in de wachtweken van onze 4e iui,afgelopen zaterdag de inseminatie gehad.
We hebben afgelopen maandag het intake gesprek voor ivf gehad,waar we na onze zomervakantie mee gaan beginnen mits we niet zwanger zijn.
Hopelijk gaat het niet nodig zijn,dat we het ivf traject ingaan.

Voor alle meiden op het wachtbankje, succes!!
Voor de zwangere meiden,Gefeliciteerd
Nancy - schreef op 07-06 om 15:20
Poppie, hoe voel je je ondertussen?
Verwijderd ! - schreef op 07-06 om 18:54
Hi Nancy , ben met vlagen super misselijk . En had eergisteren en gisterochtend onwijze buikpijn en ook echt krampen . Dus dacht nu zet het door .. maar nog niets . Hopelijk blijft dat ook zo . Zit nu op dag 13 na de inseminatie . 
Maar eerlijk zie er zo tegen op om straks te moeten testen . Zo veel negatieve testen al gehad ... en dan nu zo bang dat het weer negatief is . 

En hoe is het verder met jou ? Hoop zo dat het deze ronde gelukt is voor jullie ! En dat je niet op hoeft voor ivf 
Nancy - schreef op 08-06 om 08:10
Hi Poppie,
Oh wauw...dat klinkt wel goed meid!! Ik snap dat je angstig bent om te testen. Wanneer wil je gaan testen?
Ik duim zo hard voor je!

Met mij gaat het goed hoor. Ik voel me goed en kom de wachtweken aardig goed door. Gelukkig veel afleiding.
Nog een week en 1 dag wachten tot ik kan testen,dus nog even doorduimen.
Dank je meid,ik hoop ook dat we niet naar ivf hoeven te stappen,maar als het zo is..dan gaan we er gewoon voor!

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wachtweken iui' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan