Wachtweken iui - Zwanger worden forum

Nora123 - schreef op 27-08 om 21:36
Hoi Nancy 
Jaa spannend he!  Goed zo postief in gaan want precies! ik ben een goed voorbeeld!  donderdag heb ik mijn 2e echo zooo benieuwd!
213 antwoorden en 29309653x bekeken
Maryam (Gast) - schreef op 28-08 om 10:09
@Nora123, op de een of andere manier heb ik veel pech gehad bij de voorgaande iui’s, waardoor het voor mijn gevoel niet als een echte poging meetelt. Bij het opstarten begon ik met Gonal f 75 Mg. Veel te veel! Ik had zes eiblaasjes, dus geen iui en moest de menstruatie afwachten. Toen bij de startecho was er toch een eiblaasje blijven hangen! Shit, een maand aan de pil. Uiteindelijk was alles weer schoon en heb ik zelf voorgesteld om 37,5 te spuiten.  Bij iui#1 hebben ze de ovulatie gemist, iui#2 was prima, iui#3 maar één eicel dat mee deed. Ik ben inmiddels alweer begonnen aan iui#4 en heb 13 sept evaluatiegesprek. Ik wil voorstellen om minimaal nog één iui te doen (misschien wel twee), vooral als ik jouw verhaal lees.  
Ik ben echt heel erg bang voor de punctie bij IVF. Soms is het maken van een inwendige echo zelfs pijnlijk  ik zie ivf als een laatste redmiddel..ben bang dat als ik er te snel instap misschien wel teleurgesteld word
Nora123 - schreef op 28-08 om 14:47
Hoi Maryam
Jeetje wat een pech he.. 
Ja aan de ene kant denk ik als je nog maar 1 of 2 iui hoeft te doen zou ik die niet overslaan.. Want misschien krijg je daar weer spijt van en misschien is het bij die wel in 1 x raak je weet het nooit! En dan kan je je voorbereiden op de ivf.. Punctie vond ik niet leuk maar het gaat heeel snel! Als je het gedaan hebt ben je trots op jezelf want je doet t wel allemaal ff! Ik vond t allemaal zo snel gaan.. En het is voor een goed doel!
Nora123 - schreef op 28-08 om 14:53
Hoi Nes! 
Dank je wel! 
Wow spannend in Turkije! 
En precies iui is ook zwaar! Ik heb dat ook zo ervaren.. 
Hopelijk blijft jouw menstruatie uit! En anders wil ik je heel veel succes wensen in Turkije! Ga voor je duimen!  
En geloof me die echo gaat er echt wel ooit komen dat voel ik! 
Anoniem (Gast) - schreef op 28-08 om 18:51
@Nora, Dat is waar. Daarom gaan we hoogstwaarschijnlijk door tot iui#6. Voor mijn gevoel is dat dan ook echt afgerond. Hopelijk met een zwangerschap natuurlijk.
@Nes, ik heb jouw verhaal ook doorgelezen. Wel spannend lijkt het mij om richting Turkije te gaan. Hopelijk kom je zwanger terug  Ik ben wel benieuwd of ze daar meer onderzoeken verrichten om de oorzaak van het uitblijven van de zwangerschap te achterhalen. Ik heb het gevoel dat het in Nederland wat minder op de oorzaak gericht is. Ze doen hier standaard wat onderzoeken: sperma onderzoek, bloedprikken voor de hormonen, een HSG en dan houdt het wel zo’n beetje op. Hoe komen ze bijvoorbeeld erachter dat een innesteling mislukt? Ben benieuwd naar je ervaringen daar. Houd ons op de hoogte hier!
Maryam (Gast) - schreef op 28-08 om 19:02
Het berichtje hiervoor was van mij: Maryam. Vergeten mijn naam erbij te zetten
Verwijderd ! - schreef op 03-09 om 15:20
Hi dames , vandaag voor mijn 4e iui opgeweest nu 2 weken weer wachten . 
De henkies waren echt zo veel minder als anders .. dus dacht al je gaat niet huilen !! En die arts die zegt tegen mij kom we hopen op het beste we gaan naar de behandelkamer ... en daar ging ik ik brak .. 
heb me uitgekleed en ging zitten , en ze vroeg aan me hoe gaat het ? Dus ben helemaal los gegaan en gezegd dit is zo veel minder dan heeft dit helemaal geen zin . Zegt ze je hebt er maar 1 nodig ! Ik zo tjaaa we zijn al zo veel iuis verder en wachtperiodes etc etc . 
En dan later zei ze misschien wil je praten met iemand ? Wat heeft het voor een zin ? Of een pauze ? Ooo nee we gaan door !! Niks de pauze ! 
Wil het liefst gelijk door naar ivf inplaats van al die slopende iuis maar goed dat doen ze niet .... zijn beide gezond dus ja wat houd ons tegen ?! Nou geen idee .... heb echt zoiets ach ga nog wel 2 keer liggen hoor en kijken hoe mooi m’n slijm en eitjes groeien !! En dan weer lekker op de gok af gaan werken ....... 
Nou we hopen maar op het beste dit keer pffffff vreselijke tekst ! Maar goed het is zo en daar moet je je maar bij neerleggen . 


Sorry ladys maar moest even m’n hart luchten ... 
Bloempje - schreef op 04-09 om 21:17
Hoi poppie878,
Ik wil je even bemoedigd berichtje sturen. Ik snap hoe je voel. Maar geef de hoop niet op.
Wij hebben veel iui gehad. En de laatste mochten we nog doen maar zaten ook al in ivf traject. Met voorlichting etc. Maar om niet een maand te laten schieten nog een iui. Bij ons was het zaad van mijn man het probleem. De laatste keer iui was het slechtste resultaat qua zaad het was zelfs zo laag dat ivf al niet meer mocht. Maar 2 weken later ( ik had de hoop op gegeven en was me aan het voorbereiden op ivf/icsi)toch een positieve zwangerschap test..En ben nu al bijna 21 weken zwanger
Ik weet wat je nu denk dat geluk heb Ik niet dat gebeurt alleen bij andere. Dat dacht ik ook en heb het als zwaar traject ervaren en wil alleen zeggen houd moed!!!
Liefss bloempje 
Verwijderd ! - schreef op 04-09 om 21:24
Hi bloempje , Dankje voor je reactie . 
Ooo dat meen je ! Gefeliciteerd  . Gaat alles goed ? 
Ja echt he dat is dan zo kak ! Wij hebben hierna nog 2 pogingen en daarna zouden we op gaan voor ivf . Maar vind die iuis zo zwaar dacht echt Oo dat lukt allemaal wel ... makkie nou heb me er sterk in vergist . 
1 voordeel sowieso op de clomid reageerde mijn eitjes heel goed alleen m’n slijm was super dun of 3 mm en de laatste keer 2, zoveel .. en nu was die door de prikken op donderdag al 7, zoveel dus dan zou die gister nog wel dikker zijn geweest . 
Hoop zo dat ik ook het geluk heb wat jou ook is overkomen 

Xxx
Maryam (Gast) - schreef op 07-09 om 08:46
Hoi Poppie,
Ik zit ongeveer in dezelfde situatie. Vandaag de inseminatie van iui4. Volgende week evaluatiegesprek en dan waarschijnlijk het ivf in, maar ik wil nog graag één of twee iui behandelingen. Ook voor mijn eigen gevoel dat iui echt is afgerond en wel/niet werkt voor ons. Wellicht blijft de ellende mij bespaard en lukt het met iui. Ik word alleen niet goed van de hormonen. 
Ik heb altijd een heel regelmatige cyclus, ook met hormonen. Mijn lichaam reageert nu ook anders op de hormonen. Voorheen met GONAL F 37,5 één eiblaasje van 18,5 mm en één van 15 mm. Deze keer met 37,5 en twee keer 50 Mg was er maar één eiblaasje van 17,3 mm. Normaal de ovulatie op cyclusdag 13 of 14. Nu ben ik doodmisselijk van de Ovitrelle, maar totaal geen Ovulatiepijn en zit ik inmiddels op cyclusdag 15. Ik geloof niet dat het goed is voor ons lijf, maar ja..het is allemaal voor een goed doel. 
Verwijderd ! - schreef op 10-09 om 11:04
OHi Maryam , 

Meen je heb je zelf aangegeven dat je nu graag naar de ivf wil ? 
Bij ons denken ze daar nog helemaal niet over ... heb 6x staan voor de iui dus daar houden ze zich ook aan vast . Nou ben er zo klaar mee ! En de henkies worden iedere maand minder wat heeft die iui dan voor een zin. 
Jaa die hormonen zijn zo verrot he . Ik zat nu zelf op 75 Mg maar had maar 1 eitje .. en een vochtblaasje van vorige maand ... 
dus nu wachten ze af , en dan volgende maand moet dat vochtblaasje weg zijn. Anders moeten we een maand over slaan . Maar goed als dat wel het geval is word ken de eenheden waarschijnlijk 100 Mg . 

Ja precies wat je zegt je doet het voor een goed en mooi doel ! 

Wanneer weet jij meer of deze keer het gelukt is ? 
Maryam (Gast) - schreef op 12-09 om 09:27
Hoi Poppie,
Hopelijk is het eiblaasje straks weg en kun je weer verder. Een maand overslaan zit je ook niet op te wachten. En de bijbehorende medicatie Provera al helemaal niet. Daar werd ik bijna depressief van. Hoe kan het dat de zaadcellen steeds minder worden bij jullie? Iets veranderd qua leefstijl of misschien meer stress? 
Bij ons in het ziekenhuis doen ze vier iui behandelingen en in overleg eventueel meer. Wij willen nog twee iui behandelingen, omdat we dan ook echt weten dat iui het hem niet gaat worden. Ik zit nu in de wachtweken. Nog 10 dagen wachten...
Verwijderd ! - schreef op 12-09 om 10:54
Hi Hi , krijg je dan weer andere medicatie ? Als je moet wachten ? 
Ik heb geen idee , heb net een nieuwe baan waar ik het onwijs naar m’n zin heb . En verder is er niks veranderd ofzo . Dus schiet mij maar lek . 

Ben het vandaag ook geworden ...  nu straks bellen voor een uitgangsecho . En dan weten we weer meer . 

O echt heb je niet zoiets liever ivf meer kans etc ? 

Hopelijk is het voor jullie nu al raak deze maand .
Xx
Marie - schreef op 12-09 om 13:17
Poppie wat klote zeg! Maar hoe lang is het nu geleden dat je de IUI had? 
Ik zit net op het wachtbankje van m’n 5e IUI die maandag was. Ik hoop zo dat het is gelukt...! Heb enorme last van migraine & overgegeven gisteren.. vandaag ziek thuis.. zou het van de Ovitrelle kunnen komen? Had 2/3 weken terug ook al verschillende migraine aanvallen, maar toen geen Ovitrelle gebruikt. 24 September is m’n NOD. Ik trst pas op de 26e als er geen bloed komt voor die tijd. Spannend weer!
Verwijderd ! - schreef op 12-09 om 19:44
Hi Marie , 

Ja super kut ! 
Het was nu vandaag 9 dagen na de iui . En dag 24 van mijn cyclus . Dus ze mag wel even achter haar oren krabben ! Ben zo gebroken nu ... 

Hoop het voor je , want had precies het zelfde migraine krampjes etc . Nu ik geloof er niet meer in .. 

Ga voor je duimen 
Maryam (Gast) - schreef op 12-09 om 21:21
Hoi Poppie,
Balen zeg! Dat is wel erg snel 9 dagen na iui
Toen ik voor een echo ging, had ik teveel eitjes door overstimulatie. Ik moest toen 10 dagen Provera slikken. Wat een kut medicijn is dat. Vervolgens weer voor een uitgangsecho geweest, was er alsnog eentje blijven hangen en toen moeste ik aan de pil pff.. 
Ik heb wel zoiets dat ivf meer kans is, maar ik vind het doodeng. En ik wil 100% zeker zijn dat het met iui niet lukt. Ook voor de toekomst bij een tweede kind.
Ik hoop het ook! Xx
Marie - schreef op 13-09 om 13:17
Poppie, ik zou aan de gyn vragen of er onderzocht kan worden waarom de luteale fase zo kort is. Het kan namelijk zijn dat je eitje korter blijft bestaan dan 24 uur en dat daarom de timing van de IUI nog preciezer komt OF het kan zijn dat een bevrucht eitje niet eens de kans krijgt om in te nestelen. Hoe lang de luteale fase moet zijn weet ik niet precies, maar zover mij bekend is dit doorgaans 13-14 dagen. 
Google maar eens op 'te korte luteale fase' , misschien word je daar wat wijzer van  
** meer info: 
Te korte luteale fase
De periode tussen de eisprong en de volgende menstruatie wordt luteale fase genoemd. In de luteale fase sluit de opengebarsten follikel in de eierstok zich en vormt het ‘gele lichaam’ (corpus luteum). Het gele lichaam maakt progesteron aan. Dit moet het baarmoederslijmvlies voorbereiden op een innesteling van een embryo. Als de eicel niet bevrucht is verdwijnt het gele lichaam en komt de menstruatie op gang. Als dit proces niet goed verloopt kan zwanger worden een probleem zijn. Hoe dat precies werkt is nog onduidelijk. Vaak zal de oorzaak liggen bij een gestoorde follikelgroei of als gevolg van medicijnen voor een vruchtbaarheidsbehandeling. Door extra progesteron kan een te korte luteale fase verlengd worden. Uit onderzoek is nog nooit een toegevoegde waarde op de zwangerschapskans gebleken van luteale fase ondersteuning in de natuurlijke cyclus*.
Marie - schreef op 13-09 om 13:21
Maryam, dat heb ik ook een keer gehad. Had overstimulatie met 5 eitjes bij IUI, ook bij mij was er een cyste blijven zitten van maarliefst 5 cm! Ik moest gewoon rustig aan doen, niet sporten of springen oid - ivm risico op kanteling van de eierstok.  Maar ze hebben wel mijn lichaam zelf de cyste laten oplossen! 

De volgende echo op dag 11 van mijn cyclus was ie al nagenoeg weg. 

IVF is inderdaad meer kans, maar jeetje weet waar je aan begint.. ik heb vorige week het proces gelezen en ik werd er misselijk van toen ik het las.. Helaas nog 1 IUI hiervan verwijderd, ALS deze ronde teminste niet is gelukt.. laten we duimen dat het niet nodig is  
Maryam (Gast) - schreef op 13-09 om 21:59
Poppie Thanks,ik hoop het zo erg voor ons allemaal. Ja, we moesten dus uiteindelijk twee maanden overslaan. Dat was erg frustrerend, want ik had nog niet één echte poging gehad. Toen bij de eerste iui, hebben ze de ovulatie volledig gemist. Inmiddels zit ik op poging vier officieel, maar voor onszelf drie vanwege de gemiste ovulatie. Ik heb vandaag bij de arts gezeten en om nog twee iui behandeling gevraagd. Zij stond ook hierachter.
Marie, heftig zo’n cyste van 5 cm!! Gelukkig heeft je lichaam het zelf opgelost. Ik herken precies wat je zegt over ivf. Ik las de info een paar weken terug en ik werd er ook misselijk en angstig van. Ben ook video’s gaan kijken op YouTube van een punctie..toen moest ik huilen  Ik hoop dat niemand het van ons hoeft te ondergaan. We duimen voor elkaar!! 
Marie - schreef op 14-09 om 12:46
Ik duim heel hard dat je de 22ste geen bloed hebt & een mooie test krijgt Maryam! samen op het wachtbankje  
Ik hoop de 24ste geen bloed te zien. 

Slecht dat ze de ovulatie hebben gemist.. ik doe meestal een ovulatie test de dag voor ik m'n ovitrelle zet, zo weet ik of ik niet voorloop zodat ik nog kan bellen. Tot nu toe gelukkig gewoon allemaal goed getimed. 
Video's van een punctie heb ik niet bekeken.. zover wil ik niet gaan. Maar dat het heftig is, dat geloof ik! 
Verwijderd ! - schreef op 14-09 om 18:02
Hi Marie ! Dat is een goeie ! Helpt het een beetje ? Of zie je dan niks ? 

Ik ben vandaag terug gemoeten voor de uitgangsecho en mijn lichaam had alles opgeruimd . Echt fijn nu weer beginnen met prikken en volgende week vrijdag weer een check . Ben benieuwd .
En hoe is het met jullie ?? Ga voor jullie duimen !! 

En weetje die filmpje etc moet je helemaal niet kijken . De meesten zeiden ook dat een hsg ook erg was .. en ze kapot gingen van de pijn ... nou dat viel me reuze mee ... 
en je / we moeten maar zo denken . We doen het voor het goede en een mooi doel 
Maryam (Gast) - schreef op 15-09 om 08:49
Ik duim ook voor jou Marie! Ja, sinds het missen van de ovulatie moet ik nu bloedprikken voordat de inseminatie wordt gepland. Dat is wel vervelend, maar het helpt wel qua timing. Mij werd verteld dat ovulatietesten geen zin hebben vanwege  de Gonal F..

Ik ga ook geen filmpjes meer bekijken. Het maakt je alleen maar ongeruster. 

Poppie, fijn dat je weer kon starten  is toch altijd een opluchting. Inderdaad, de HSG werd ook als een horrorfilm neergezet en dat viel mee. 
Ik zit nu op ongeveer 7/8 dagen voor Nod, heb sinds gisteren een licht zeurende pijn in de onderbuik en onderrug (meestal geen goed teken). Ik zag wat witte afscheiding en kreeg hoop, maar dat werd later toch waterig en doorzichtig (ook dat is tot nu toe geen goed teken). We wachten het af.

Hoe is het met jullie?
Verwijderd ! - schreef op 15-09 om 09:10
Goedemorgen Maryam , 

Daarom en misschien valt het allemaal wel mee. ( zo moeten we maar met alles blijven denken ... ) 
Meen je , nou ik weet helemaal niks meer van mijn lichaam voel niet eens mijn menstruatie aankomen .. altijd een verrassing na dat ik bij het toilet geweest ben.
Maar wie weet is het allemaal positief !
Ga nog steeds voor je duimen .

Ik ben gister weer begonnen met prikken , nou die prik voelde ik wel even pfff.. en een buikpijn daarna . 

Xx
Maryam (Gast) - schreef op 16-09 om 20:41
Poppie, oh echt? Lijkt mij ergens ook wel prettig zo’n verrassing. Ik heb steeds dezelfde symptomen vanaf dag 21/22..dan weet ik het eigenlijk al wel een beetje. Echt weten doe je natuurlijk pas wanneer je bloed ziet. Vervelend he die eerste prik weer ik blijf er ook elke keer tegenop zien..  sterk blijven!! 
Verwijderd ! - schreef op 16-09 om 21:57
Haha ja opzich is het wel fijn. Als ik wel is van andere hoor Oo heb zo veel pijn blablablabla en dan denk ik Jaa .. 
nou hoop het voor je dat het nu raak is . En dat je lekker van je zwangerschap kan gaan genieten . Wanneer mag je testen ?

Jup alles voor een goed doel he , ben heel benieuwd vrijdag hoe mijn lichaam nu op de hormonen heeft gereageerd . Heb nu meer Mg . ( heb overal jeuk , en m’n borsten doen zo veel zeer he word met de dag erger , heb je dat zelf ook gehad ? ) 

Xx
Maryam (Gast) - schreef op 18-09 om 18:22
Poppie, nee ik herken de klachten niet. Irritant die jeuk! Maar heb natuurlijk ook een lage dosering gehad 37,5. Als het deze ronde niet raak is, dan moet ik om en om 50 spuiten. 
Ik heb elke ochtend bijna zeurende buikpijn bij het opstaan. af en toe wat samentrekkingen. Dus ik verwacht er niet veel van. Vrijdag of zaterdag weet ik meer..
Zijn de klachten wat minder nu?
Verwijderd ! - schreef op 19-09 om 10:10
O echt zo weinig ja ? Toen ik begon begon ik met clomid 100 Mg , en daarna gonal F 75 Mg en nu 100 Mg . 

Ja klachten zijn wel minder , alleen nu is het veel misselijk en hoofdpijn ... 
dus heb infeiten alles wat je wel zou kunnen krijgen ... 

Spannend wie weet is het wel een goed telen je weet het niet he . Hopen op het beste ! 
Marie - schreef op 19-09 om 11:37
Spannend Poppie en Maryam. Toen ik zwanger was eerder dit jaar, merkte ik helemaal niks en had ik zelfs nog alcohol gedronken op mijn NOD... soms kan je lichaam je verrassen  
Verwijderd ! - schreef op 19-09 om 19:33
Dat is zeer zeker waar Marie , je lichaam kan je goed voor de gek houden .. helaas 
Maryam (Gast) - schreef op 19-09 om 22:59
Poppie, ja ik begon ook eerst met 75mg maar door overstimulatie is dat gehalveerd toen. De misselijkheid herken ik wel. Ik ben ook HEEL vaak misselijk vanaf het prikken tot aan de menstruatie. Heel vervelend!! Niks helpt dan ook bij mij. 
Marie, het blijft altijd spannend natuurlijk. Maar zoals Poppie al zegt.. je lichaam houdt je soms zo voor de gek!? 
Inmiddels heeft mijn afscheiding een licht kleurtje  gekregen. Dat is bij mij het teken van het op gang komen van de menstruatie..We balen enorm. Iui nummer vier ook mislukt. Soms denk ik wel, doen we er wel goed aan om nog twee iui’s te doen? Aan de andere kant weet je het nooit en kan ivf worden voorkomen. Ik merk dat manlief steeds minder goed  kan omgaan met de teleurstelling ook.. Zucht. 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wachtweken iui' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan