Wachtweken iui - Zwanger worden forum

Verwijderd ! - schreef op 20-09 om 23:26
Hi Maryam , 

Had je ook van die hoofdpijnen ? Ik kan er echt slecht tegen Pff .... ga echt kapot van de pijn . 
Ooo dat meen je , misschien zegt het niks ( hoop het echt voor je ! ) wanneer mag je testen ? 
Ja dat snap ik ken het gevoel , wij gaan nu op voor nr 5 . Morgen dan een echo zie er best tegen op ... hopelijk is alles goed . En straks de henkies van mijn man ook .. 

Ja voor onze mannen is het ook niet makkelijk . Er word ook altijd aan ons gevraagd hoe gaat het nu ? Maar nooit aan hun . Terwijl het voor hun ook zwaar is . 
213 antwoorden en 29484618x bekeken
Marie - schreef op 20-09 om 23:30
Pfff klote Maryam..  maar ik herken het dat ook voor de man het steeds moeilijker wordt.. hier is de teleurstelling ook telkens groot en rekenden we er in begin op dat DIT de oplossing was... maar verlies niet de hoop, de kans met elke ronde is evengroot. Succes in het verleden is geen garantie voor de toekomst, maar dat geldt evenmin voor falen.. er blijft toch altijd 10/15% kans op een zwangerschap bij elke IUI poging.. ik hoop dat bij ons poging 5 ‘m gaat worden  nog eventjes geduld opbrengen!
Maryam (Gast) - schreef op 21-09 om 10:14
Poppie, nee ik had niet echt hoofdpijn. Alleen als ik ongesteld begon te worden, maar dat staat los van de hormonen die we spuiten. Spannend weer de echo, hopen dat je twee mooie eiblaasjes hebt en een goed aantal zaadcellen. Ik verwacht vanavond/morgenochtend echt ongesteld te worden. De afscheiding is al wat roodbruin en ik heb een zeurend gevoel in de onderbuik en onderrug. Menstruatie is onderweg. Echt testen zou ik dus zondag pas moeten doen. Wanneer heb jij de inseminatie ongeveer?
Marie, wij ook! Voordat we het hele medische traject ingingen, dachten we dat iui ons echt zou helpen. Nu begin je soms de hoop in iui te verliezen. Maar zoals je al zegt, je weet het nooit.. er zijn zat vrouwen die bij poging 6 of 7 pas zwanger zijn geworden. Ik hoop gewoon zo voor ons allemaal dat het gaat lukken. Wanneer mag jij testen? 
Marie - schreef op 21-09 om 15:13
Hee Maryam, jaa daarom !! Ik heb mijn NOD op de 24e, maar test dan pas de 26e als ik geen menstruatie krijg.. ben die dag ook vrij dus das wel fijn! 
Verwijderd ! - schreef op 21-09 om 15:46
Hi Maryam ,

Oo dat meen je , hoop zo dat het niet betekend dat je het word . Maar gewoon kan testen en dan positief ! 
Ik had vandaag 3 goede eitjes en het slijm was ook mooi opgebouwd . Maandag hebben we inseminatie . 
Hebben het ook voor gelegd om nu nog 1 keer te proberen ( zou poging 5 worden ) en daarna ivf . We horen maandag meer of ze daar accort mee gaan . Hoop het wel . Heb totaal geen hoop in de iui . Net als wat je net zei van de kans is zo klein en wat nou hoop .. 
Marie ga ook voor je duimen ! 
Hoe mooi zou het zijn als we nu alle 3 een keer positief testen straks ! 

Xx
Maryam (Gast) - schreef op 21-09 om 19:31
Ik ben ongesteld geworden zoals verwacht..maandag weer voor de startecho iui#5 en dan doen we het hele ritje weer opnieuw.
Marie, spannend!! Hoop dat je dan een positieve test in handen hebt. 
Poppie, wauw wat mooi drie eitjes! Hopen dat er eentje raak is maandag. Ja, als je daar een goed gevoel bij hebt..dan moet je dat vragen aan de arts. En anders nog een maandje proberen met iui. 
Nes - schreef op 21-09 om 20:35
Hoi Nora & Maryam, 
Helaas was ik 1 september ongesteld . 2 september zaten we in de vliegtuig en maandag 3 september hadden we een afspraak met de arts. 
Ik kon direct beginnen met gonal f 225 en na paar dagen kreeg ik cetrotide erbij. Na 10 dagen kreeg ik punctie onder narcose. Er waren 6 eitjes, waarvan 4 bevrucht werden en helaas hebben er maar 2 dag 5 gehaald. 
En nu begint het afwachten weer, ik mag 27e testen.  Hoe is het met je Nora? Hoe verloopt zwangerschap. En hoe is het met jou Marjam? 
@ Maryam, ik kan niet zeggen dat ze in Turkije de oorzaak altijd kunnen achterhalen. Maar ik kan wel zeggen dat ze meer weten en meer doen of kunnen doen. Hier wordt je gauw beperkt door regels en/of vergoedingen. Bij ons konden ze daar ook geen oorzaak aangeven. 
Wij hadden meerdere redenen waarom wij voor Turkije kozen. 
- Wij wouden na 4 IUI niet meer verder, maar je moet 6 hebben gehad. In NL zijn je eigen wensen niet van belang en daar wel.
- In Turkije doen ze standaard ICSI en geen IVF, omdat de slagingskans hoger is. Indien nodig krijg je IMSI zonder extra kosten. Was gelukkig niet nodig bij ons. 
- Ze hebben embryoscope, deze maakt elke 20 min foto van ontwikkelende embryo. Zo hoeft de embryo’s niet elke keer uitgehaald te worden. En ze gebruiken betere vloeistof, heet Sperm Slow. 
- Ze doen terugplaatsing op dag 5 indien de embryo’s het kunnen halen. In NL is dit geloof ik nog steeds dag 3. 
- Bij de punctie krijg je narcose, gezien het pijnlijk kan zijn. 
- Ik weet niet hoe het zit met de medicaties die je in NL bij IVF krijgt. Ik moest van hun na de punctie over naar Duphostan, dit is goed voor de innesteling. Ik weet niet of het zal helpen maar geeft me goed gevoel. 
- Je hebt geen wachtrij.
- Je bent geen nummertje maar een persoon. De assistent van de arts vroeg bij elke afspraak of alles goed loopt en of we wensen hebben. 
- Ik wou niet gestrest zijn ivm combineren met werk en overige verplichtingen. Maar met vakantie combineren, het heeft bij mij gewerkt. Ik ging veel relaxer naar de afspraken. 
Hopelijk kan je er wat mee Marjam. 
Verwijderd ! - schreef op 21-09 om 21:25
Hi Maryam , 

Dat meen je niet  kak zooi ! Op naar de volgende ronde pfff .. 
sterkte meissie
Marie - schreef op 21-09 om 22:52
G*dvrdmme Maryam, wat klote voor je  ik had zo’n goede hoop voor je.. hier branden allemaal kaarsjes bij m’n buddha’s. Ik hoop voor ons beiden dat IuI5 geluk brengt  
Poppie, toen ik 3 eitjes had ging m’n iui niet door.. heb toen het vrijverbod genegeerd en ben toen zwanger geraakt, dus ik duim weer voor je!

Nes, klinkt wel heftig om in een ‘vreemd’ land dit traject in te gaan.. maar als het helpt is het natuurlijk de moeite waard. Spannend de 27e !!! 
Maryam (Gast) - schreef op 22-09 om 08:56
Poppie en Marie, Thanks  we moeten weer verder en de hoop blijven houden. 
Nes, wauw wat een ervaring. Fijn dat je het zo uitgebreid deelt hier. Ik hoop dat je straks een mooie positieve test in handen hebt. Ik begrijp je argumenten heel goed. Hier voeren ze een aantal standaard onderzoeken uit en dan houdt het vaak wel op. IMSI had ik niet eerder van gehoord, maar heb het net gegooglet. Zo’n narcose is wel prettig tegen de pijn..hier in het ziekenhuis krijg je een roesje als je het graag wilt. Dat er twee dagen verschil zit in het terugplaatsen van de embryo’s is ook wel bijzonder. Waarom wachten ze in Turkije tot 5 dagen? Om een miskraam te voorkomen? 

Marie - schreef op 22-09 om 10:22
Hee Maryam, ik las laatst inderdaad ergens dat er soms voor 3 en soms voor 5 dagen gekozen wordt.. met name bij wat oudere dames plaatsen ze vaker na 5 dagen terug.. maar exacte details heb ik niet gelezen..

Ik voel deze ochtend ‘bekende’ krampjes, ben toch bang dat de menstruatie in aantocht is  we gaan het zien...
Nes - schreef op 22-09 om 16:20
Hoi Maryam, 
Ik lees nu pas de eerdere berichten, wat kut dat niet gelukt is. Hopelijk brengt volgende maand jullie meer geluk 
Ik kon heel weinig info vinden in nl over dag 5 embryo. Maar zag dit op freya. In buitenland zijn ze overtuigd dat dag 5 beter blijft nestelen. Hopelijk gebeurt dat ook bij ons . Je kan trouwens wel meer info vinden misschien in het Engels mocht je meer willen weten natuurlijk. 
@ Marie, bedankt voor je bericht idd alles voor een goed doel! 
Dag 5 transfer is niet bedoeld voor oudere vrouwen maar juist voor jongere. 
Embryotransfer op dag 3 of 5?
Embryo’s worden veelal op dag 2 of 3 na de punctie in de baarmoeder geplaatst. In dat stadium bestaat het embryo doorgaans uit 4 tot 8 cellen. Als de embryo’s langer in het laboratorium worden doorgekweekt, komen ze in het blastocyststadium. Soms wordt een embryo pas dan in de baarmoeder geplaatst. Dit is op dag 5 of 6 na de punctie.
Voor- en nadelen
Doordat het embryo in het laboratorium verder ontwikkeld is, kan de succeskans per embryo na blastocysttransfer hoger liggen. Maar niet alle bevruchte eicellen ontwikkelen zich in het laboratorium tot het blastocyststadium. Het aantal behandelingen waarin helemaal geen embryotransfer kan plaatsvinden is groter indien gewacht wordt tot het blastocyststadium. Embryo’s die in het laboratorium niet doorgroeien tot het blastocyststadium hadden wellicht wél implantatiekans gehad op dag 2 of 3 na fertilisatie.

Maryam (Gast) - schreef op 22-09 om 19:18
Marie, klote zeg!  Hopen dat het geen voorbode van de menstruatie is..
Nes, ja ik hoop het ook voor ons allemaal. Ik kan niet wachten totdat we uit deze rot situatie zijn. Dat zal zo’n opluchting zijn. Duidelijk verhaal over het terugplaatsen van de embryo’s. Hopen dat je de 27ste mooi nieuws hebt.
Ik merk trouwens dat mijn menstruatie sinds de iui behandelingen minder is.. normaal gesproken is dag twee best heftig hier qua bloedverlies. Is dat wel oké? 
Leetje - schreef op 23-09 om 01:32
Hi Dames, vraagje hadden jullie man ook slechte zaad en heeft hij er wat voor gekregen van de arts of niets? 
Verwijderd ! - schreef op 23-09 om 08:29
Hi Marie en Maryam , 

Marie meen je ik heb meest van de tijd 3 eitjes gehad afgelopen maand was het er dan 1 .. 
vaag in het ene ziekenhuis wel en het andere niet . 
( vandaag ging / kon je testen toch ? ) 
Maryam , nu dat ik met de gonal F ben begonnen ..... nou heb me de afgelopen keer nog nooit zo vies gevoeld . Liep gewoon leeg . Mijn menstruatie duurde ook voor de hormonen altijd maar 3 of 4 dagen . En was het altijd op dag 2 iets meer als de andere dagen .
Maar nu bah bah .. ik eet gewoon maandverband voor mijn gevoel haha . 

Zeg ander vraagje ik moest gister om 23.30 de ovitrelle zetten . Maar heb me vannacht toch een buikpijn gehad en nog steeds rommeld het na . Zou het niet zo zijn je zet de spuit en ze springen ?! Want hoef morgen ( maandag ) pas terug voor de inseminatie .
Zei al tegen m’n man misschien moeten we even . Maar hij zei beter wachten we . 

( ik reageer altijd heftig op medicatie en het slaat altijd gelijk aan ... ) 
Maryam (Gast) - schreef op 23-09 om 18:32
 Leetje, bij mijn man is het wisselend. Maar nog wel voldoende om zwanger te kunnen raken. Geen ervaring met medicatie daarvoor.
Poppie, bij jou is de menstruatie dus meer geworden.. bij mij echt een stuk minder bloedverlies. Zal het morgen wel navragen. Vervelend die buikpijn door de Ovitrelle. Ik weet niet of je eitjes direct kunnen springen na de injectie. De Ovitrelle stimuleert de eisprong, dus het zou wel kunnen... maar dat ligt natuurlijk ook aan de grootte van je eiblaasje(s). 
Marie, hoe is het met jou? 
Marie - schreef op 23-09 om 19:32
Hey ladies,

Bij mij gaat het momenteel klote.. mentaal een enorme dip. Ik menstrueer sinds zaterdagochtend en het is voornamelijk oud bloed. Veel gehuild.. veel verdriet.. besef dat ivf de enige optie is die nog over is om proberen zwanger te raken valt me zwaar.. we zijn allebei gezond, niets aantoonbaars. Mijn man heeft meer dan voldoende zwemmers. 

Ovitrelle heb ik nooit buikpijn van gehad.. maar elk lichaam reageert anders.. eisprong kan zijn.. maar meestal is zoiets wel goed getimed.. 
hopelijk morgen een goede poging poppie
Verwijderd ! - schreef op 23-09 om 20:30
Het is allemaal zo kut he ! Bij ons alle 3 is er sowieso geen reden dat we niet zwanger kunnen worden .. 
heb vandaag ook echt een breek moment . Zo kut allemaal 
Leetje - schreef op 23-09 om 22:41
@ maryam ah okee heeft de arts toedertijd ook niks gezegd over medicijnen bij je man voor zijn zaad zodat de kwaliteit beter wordt? 
Anoniem (Gast) - schreef op 24-09 om 18:36
Kutzooi Marie.. ik begrijp je heel goed meid. Het is vreselijk frustrerend dat het niet wil lukken terwijl alles gewoon goed is. Dat het zover moet komen is ook pijnlijk en verdrietig.. onbegrijpelijk waarom het toch steeds niet wil lukken.
Poppie, i know.. ik lees jullie verhalen ook steeds met een brok in de keel. 
Leetje, nee helemaal niks. Ze zei dat het normaal is en dat er pas onder de 1 miljoen gekeken wordt of iui überhaupt zin heeft. Meestal word je dan direct doorverwezen naar icsi. Bij ons is dat (gelukkig?) niet van toepassing. Aan de andere kant denk ik, dan had je ten minste een oorzaak.. maar ja 
Verwijderd ! - schreef op 24-09 om 18:54
Hi dames , vandaag iui 5 gehad . 
Nou allemaal kut en klote zeg ! Nog minder als vorige maand of Nja vorige maand begin van de maand . Heb nu 2 inseminaties in 1 maand gehad . 
Hebben straks een gesprek ... en gaan door voor of ivf of icsi . Maar daar zijn ook weer onderzoeken aan verbonden he ?... 
dus ze willen dan waarschijnlijk nog wel een iui 6 inplannen en dat we daarna dan gelijk door kunnen gaan voor de volgende stap . 
Ik kan serieus alleen maar eten en janken vandaag  
Maar goed nu ook weer op het wachtbankje gezet , het zal mij allemaal benieuwen . 

Hoe is het nu met jullie ladys ? 

Xx
Marie - schreef op 24-09 om 22:12
Hee lieve poppie,

Wat naar dat je jezelf zo klote voelt.. en dat de telling minder was dan de vorige keer. Neem de rust en tijd voor jezelf op het wachtbankje meid.. stress en verdriet doen geen goed  en je kunt er nu niets meer aan veranderen eenmaal op het wachtbankje  
Wanneer heb je het gesprek voor ivf/icsi? Ik zit er hard over te denken om te vragen of ik chlomid mag gebruiken voor de natuurlijke rondes in afwachting van iui6. Mijn zwangerschap kwam van 3 follikels na stimulatie.. alleen is het protocol in m’n ziekenhuis een vrijverbod bij 3 of meer follikels.. bullshit vind ik dat als ik lees dat er iui’s plaatsvinden met 3 follikels.. m’n hoofd maalt.. maar ik ga deze ronde even tijd aan mezelf besteden. Heb weer twee afspraken staan bij de acupuncturist en ik heb m’n goede hoop op de dietist. Tot nu toe heb ik de gyn telkens weten overtuigen van hoe ik dit proces wil aangaan en hoop dat ze me steunt als ik chlomid wil gaan gebruiken. We zullen zien.. 

Poppie, overhaast niets zou ik zeggen.. ondanks dat we er niet jonger op worden, mentaal gebeurt er veel. wie weet wat iui5 gaat brengen meid!!

Liefs X
Maryam (Gast) - schreef op 24-09 om 22:48
Poppie, klote zeg.. maar je weet het nooit. Houd dat echt in je hoofd en hart. Er is er maar één nodig uiteindelijk. Houd jezelf sterk, hoe moeilijk het ook is.
Marie, hoe gebruik je clomid precies in afwachting van iui6? 
Vandaag voor een startecho geweest. Eerste prik gehad.. en daar gaan we weer 
Verwijderd ! - schreef op 24-09 om 22:48
Hi Marie , Jaa zo verrot he . Dat je je zo kut kan voelen he . Je word gewoon helemaal gek gemaakt door van alles , hormonen emoties alles 
En overal waar je ook binnen stapt altijd vallen de zwangere buiken je gelijk op 
Nee heb je helemaal gelijk in . Ach mag nu straks 6 dagen achter elkaar werken dus heb genoeg afleiding . 
Volgende week donderdag hebben we dat gesprek . Ben heel benieuwd . 
Clomid in plaats van gonal F ? En daar was je slijm ook netjes bij ? Bij mij nam het door de clomid alleen maar af . Maar leg het gewoon voor . Wanneer mag jij weer langs komen in het ziekenhuis ? 

Ja snap ik , ik had alleen bij iui 4 , 1 eitje . En voor de rest was het 3 of 4 eitjes . Dus een beetje raar dat het in elk ziekenhuis weer anders is . 

Gelijk heb je meid , even lekker tijd voor je zelf en ontspannen ( hoe moeilijk dat ook is )
Klopt heb je helemaal gelijk in , het is allemaal al zwaar genoeg . Ik ben heel benieuwd wat ze volgende week gaan zeggen . En wie weet is deze iui wel positief . You never know . 

Trouwens met die icsi heb je toch ook maar 3 pogingen ? Zei vanavond tegen m’n man stel we gaan daar mee verder straks en alle 3 de pogingen mislukken .... dan houd het allemaal op toch ??

Maar goed moet maar niet te ver vooruit kijken he .. eerst deze 2 weken overleven ... en dan stap voor stap .

Xx liefs 
Verwijderd ! - schreef op 24-09 om 22:51
Maryam , 

Klopt je hebt er maar 1 nodig . En die heeft de keuze uit 3 eitjes . Heb de hele avond al super veel buikpijn . En als ik ga zitten pfff ga door de grond . Lijkt wel alsof ze zo aan m’n baarmoeder hebben lopen rukken . Maar wie weet gebeurd er ook heel veel nu van binnen . 

Probeer moed te houden , maar toch . 
Spannend en nu moet je iedere dag prikken tot dat je de volgende echo hebt weer ? 

Xx
Marie - schreef op 25-09 om 09:38
Maryam, de laatste iui die we hebben willen we pas gaan doen als ik een dieet heb gevolgd voor 3 maanden. In die maanden kan ik misschien in mijn eigen cyclus chlomid slikken om 2/ 3 eitjes te laten rijpen zodat ik misschien wat meer kans heb - tenslotte ben ik zwanger geworden in m'n eigen cyclus toen ik 3 eitjes had. We zullen zien - eerst maar eens 11 oktober afwachten. 
Zet 'm op meid - nieuwe ronde, nieuwe kansen!
Poppie, Chlomid heeft voor mij als enige effect gehad dat ik meer eitjes aanmaakte. In eerste instantie reageerde ik te heftig met 5 eitjes, maar door de dosis te halveren (letterlijk ook maar een half tabletje) had ik netjes 2 eitjes en een keer 3 eitjes. Verder had ik er geen symptomen van oid. 11 oktober mag ik naar de dietist in het ziekenhuis - eens zien of die nog iets kan toevoegen aan mijn traject.. als ik daar niets uitkrijg is het bezoek aan de gyn op mijn initiatief. Als ik daar wel iets uitkrijg heb ik afgesproken 3 maand een dieet te volgen en daarna voor iui 6 te gaan. We zullen zien, ik wil nog even niet teveel op de zaken vooruit lopen - heeft namelijk geen zin! 
Poppie mag ik vragen welk ziekenhuis je zit? - mag ook in een PB maar ik overweeg om over te stappen naar een plek waar ik wel iui kan krijgen met meerdere eitjes. 

ICSI is inderdaad ook 3 pogingen, maar let op: als ze bij 1 poging meerdere eicellen 'hatchen' dan bevruchten ze die allemaal en bekijken ze welke doorgroeien. Alle goeie eitjes worden dan ingevroren en de cryo pogingen tellen dan nog steeds bij het ene traject. Dus 1 behandeling kan meerdere terugplaatsingen hebben - althans, zo heb ik het gelezen  Na ICSI / IVF 'houdt het op' voor wat betreft de verzekering.. dat betekent niet dat je geen opties meer hebt, maar zul je er (dik) voor moeten betalen. Ik zit nu ook op dat spoor: wel of niet beginnen aan IVF. Enerzijds kan het zomaar direct raak zijn en het DE oplossing zijn, aan de andere kant is het wel het 'laatste' redmiddel... Tja... als we een glazen bol hadden.... 
Inderdaad, stap voor stap.. neem de tijd om dingen te verwerken.. dat is echt het beste!

Liefs & een mooie dag vandaag meiden! 

 
Maryam (Gast) - schreef op 26-09 om 15:56
Poppie, ja ik ben sinds maandag weer begonnen met prikken. Ik doe het om en om 37,5 Mg en 50 Mg. Hopelijk ontstaan er dan twee eitjes. Volgende week weer voor een vervolgecho. Wat vervelend die buikpijn? Heb je dat ook na je vorige inseminaties gehad zo erg?
Marie, Aha nu begrijp ik het. Het zou prachtig zijn als je dat kan doen en in je eigen cyclus zwanger raakt. Je hebt er immers ervaring mee. Ik snap je denkwijze heel goed. Ivf is een soort laatste redmiddel. Daarom doen wij nu ook nog twee iui’s. Ik kan mij niet voorstellen dat ivf niet zal lukken, maar ja..dat had ik ook bij de iui behandeling. Hier in het ziekenhuis is drie of meer eitjes een no go. Dan houdt het direct op. 
Verwijderd ! - schreef op 26-09 om 22:42
Hi Maryam , 
Jeetje wat weinig zeg , ik begon gelijk met 75 Mg maar mijn eitjes reageerde daar niet echt op . Had ook maar 1 eitje toen . En nu dan 100 Mg en had er 3 . 

Spannend hopelijk reageert alles er goed op ! Ga voor je duimen . 

Ja had dat vorige maand ook heel erg , nu valt het wel iets mee . Vanochtend nog wel daarna ging het wel weer . 

Wel raar dat allebei jullie ziekenhuizen 3 eitjes of meer een No go is . En bij mij is het geen probleem . 

Nou dames ga weer voor jullie duimen . 

Xx slaap lekker alvast 
Maryam (Gast) - schreef op 28-09 om 19:27
Poppie, ja het is eigenlijk niet veel wat ik prik. Maar met 75 Mg had ik zes eiblaasjes! Toen moest ik medicatie slikken om de boel af te breken. We mochten zelf ook niet klussen. Vandaar de lage dosering. Ik voel mijn eierstokken wel goed als ik prik. Beetje zeurend gevoel..maandag ga ik weer voor een vervolgecho. 
Het is idd wel gek dat ziekenhuizen daarin zo verschillen. Ik heb mij wel voorgenomen dat mochten er weer teveel eiblaasjes zijn, dat we dan zelf wel klussen. Marie is daar een mooi voorbeeld van. Weet niet of het verstandig is, maar ja..als het al die tijd niet is gelukt..dan lijkt het mij sterk dat ALLE eiblaasjes bevrucht worden en blijven. 
Verwijderd ! - schreef op 29-09 om 09:49
Precies op een gegeven moment heb je ook wel zo iets van we gokken het er gewoon op . 
Spannend maandag weer ga voor je duimen!

Xx

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wachtweken iui' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan