Wannee klussen na een positieve ovulatietest - Zwanger worden forum

Linda33 - schreef op 03-11 om 17:59
Oke! Ik ging altijd gewoon uit van 30/31dagen omdat dat altijd zo was.. Dan wacht ik inderdaad nog maar even af.. Bleh! Lang leve zwanger willen worden.... Hahahaha
379 antwoorden en 44216708x bekeken
Marianne - schreef op 03-11 om 20:56
Linda en Sophia, dank jullie voor jullie vragen en antwoorden! Ik zit nu een week op dit forum en van jullie gesprek heb ik superveel opgestoken! Ik duim voor jullie allebei!
Linda33 - schreef op 03-11 om 23:26
Fijn dat je er iets aan hebt... Mij helpt het ook om mijn hart te luchten en antwoord te krijgen op vragen... Dat geeft een fijn gevoel!
Sophia - schreef op 03-11 om 23:16
Welkom, Marianne. Wat is jou verhaal?
Marianne - schreef op 05-11 om 11:53
Het is nog niet een spannend verhaal, hoor.
29, 4 jaar samen, 1 jaar getrouwd, allebei baan van 40 uur per week, sinds de zomer van 2013 gehad over stoppen met de pil en vanaf 3e week oktober gestopt met de pil. Hier probeer ik vooral van jullie ervaringen te leren en hoop ik jullie tips te kunnen gebruiken. Ook de rust en opvatting van sommigen op het forum hebben als het na lange tijd nog niet lukt.
Linda33 - schreef op 04-11 om 09:46
Sophia.. je had gelijk! Vandaag is mijn ms doorgebroken, precies 14 dagen na mijn ei... Op naar ronde 4...
Tamtam (Tamara) - schreef op 04-11 om 13:11
Jammmmmmer Linda!
Maar wel positief dat er echt precies 14 dagen tussenzit.... dan heeft het wel genoeg kans om goed te nestelen, in de ronde dat het raak gaat zijn.
Je weet nu iig weer waar je aan toe bent. Op naar ronde 4 inderdaad.
Tot spreeks dames!
Linda33 - schreef op 04-11 om 13:25
Tamtam, waar zit jij nu in je cyclus?
Tamtam (Tamara) - schreef op 04-11 om 18:07
Ik zit nog aan het begin hoor.... dag 8. We lopen precies een week na elkaar. Ga vanaf dag 15 weer beginnen met de ovu testen, dat durf ik inmiddels wel aan, en kost me ook niet zoveel testen.
Sophia - schreef op 04-11 om 19:30
Hoi dames,

Linda, ik zou liever een ander nieuws van je willen horen...Balen, meid. 
Het duurt gemiddeld 12 maanden totdat een stel zwanger is. Dat hangt niet alleen van het ontpillen af, maar ook van de andere omstandigheden. Het is rond 20% kans per cyclus. Dat lijkt niet veel, he. Ik zou dit in gedachten houden. Als je hoge verwachtingen hebt, komt de teleurstelling harder aan. Ik wil je niet ontmoedigen. Je wordt zwanger als je er niet op rekent. Blijf gewoon met beleid klussen, zo verhoog je je kansen. Op de eerste en tweede dag van de postive ovu test en dag erna. Dan zit je zeker goed.
Ik zie het voor de eerste keer dat iemand zijn cyclussen op deze manier berekent, 28+2, 28+3. Je vergelijkt je cyclussen met gemiddelde. Als je gewoon bijvoorbeeld cyclussen 30-31-33 dagen zo opschrijft, dan zie je dat ze niet veel van elkaar verschillen. Een paar dagen is niet onregelmatig. De lengte van je cyclus is afhankelijk van je ovulatie. Reken je volgende cyclus niet als vorige, maar afhankelijk van de dag wanneer je ovulatie komt. 

Sorry, ik wil hier niet een wijsneus spelen, alleen mijn ervaringen en kennis met jullie delen, die ik in al die maanden opgedaan heb.

Heel veel succes in deze ronde, meiden.

Liefs,
Sophia
Marianne - schreef op 06-11 om 00:25
Dat ontpillen, is daar al een bericht over wat dat inhoudt en wat er dan gebeurt in je lijf?
Sophia - schreef op 04-11 om 21:10
Ik dacht dat ik soms wat opdringerig met mijn adviezen overkom. Ben blij dat het niet zo is
Je kunt een voorbeeld van de regelmatige cyclussen zijn! Je nod is 14 dagen na je eisprong, niet na de positieve ovu test. De eisprong komt binnen 48 uur na de positieve ovu test. Je kunt dus 14 dagen na je eisprong ofwel 16 dagen na de positieve ovu test je nod verwachten.

Ik heb ook een paar maanden nuva ring gebruit, maar vond het niet echt prettig. Ben daarna ermee gestopt. Ik denk dat ik nooit meer met de pil begin (zelfs na de bevalling), gezien dat het bij ons niet zo makkelijk lukt om zwanger te raken. Als we dan toch spontaan zwanger raken, zullen we alleen maar blij zijn, want we willen graag twee kindjes.

Liefs,
Sophia
Sophia - schreef op 05-11 om 21:12
Marianne, je bent du pas begonnen  Veel succes en hoop dat je niet lang op je wondertje hoeft te wachten. Als je vragen hebt, kun je ze hier gerust stellen.

Linda, je nod is 16 dagen na de eerste positieve ovu test. Je regelmatige cyclussen betekenen dat bij je alles werkt, zoals het hoort. Als je nooit soa of eileiders ontstekingen hebt gehad, is de kans voor de verklevingen nihil. Dat zijn twee belangrijkste punten van de vrouwelijke vruchtbaarheid - aanwezigheid van ovulatie en doorlatenheid van de eileiders. Je partner hoeft trouwens geen jaar te wachten voor het spermaonderzoek. Hij kan het eerder bij zijn huisarts aanvragen. Dan weten jullie ten minste dat alles bij jullie goed zit en kunnen rustig verder klussen

TamTam, hoe gaat het met je?

Liefs,
Sophia
Marianne - schreef op 06-11 om 00:26
Dank je Sophia! Dat vind ik fijn!
Tamtam (Tamara) - schreef op 06-11 om 18:45
Hoi dames!
Hier alles goed hoor....... ik ga weer rustig de volgende ronde in. Ik zit er natuurlijk al in....maar de vruchtbare periode bedoel ik. Ik zit nu op dag 10.

Ik vind je ook helemaal niet opdringerig Sophia, absoluut niet! Het is juist fijn. Vind het ook knap dat je altijd zo positief bent en meedenkt met iedereen. Super!

Nou Linda.... ik vind dit wel een beetje gek hoor moet ik zeggen. Zo kun je zien, wat voor verschillen er zitten per huisarts.  Je bent nog maar  kort bezig, en je bent relatief jong. Ik zou het persoonlijk nog mooi even aankijken.... dan hou je het ook eerst wat natuurlijker zeg maar, denk ik hoor.  Natuurlijk zegt een positieve ovu test niet alles, dat geloof ik best, maar het lijkt me beter om er voorlopig vanuit te gaan dat alles goed gaat komen, voordat je je direct in allerlei dingen gaat storten. En een cyclus van 30 dagen is toch helemaal niet lang?
Kortom.... het komt op mij wat vreemd over, maar natuurlijk moet je je eigen gevoel volgen.

Sophia... jij gaat binnenkort op vakantie toch? Als ik je niet meer spreek, wens ik je vast een hele fijne vakantie! Geniet ervan, en lekker bijkomen en genieten.

Groetjes!
Linda33 - schreef op 06-11 om 18:56
Ja, dat bedoel ik.. Dat dacht ik ook... Door zijn woorden ben ik alleen maar onzeker geworden... Ik wil helemaal niet de medische molen in, het is al erg geneg als het uiteindelijk MOET, dus waarom zou ik in godsnaam al gaan als het misschien niet eens nodig is... Ik heb het met mijn partner erover gehad en ook hij vind het grote onzin...

Dus ik heb de verwijzing mooi in de prullenbak gegooid.. Als ik over een ahlf jaar nog niet zwanger zou zijn zie ik t dan wel...
Marianne - schreef op 08-11 om 10:39
Heel goed dat je het hebt weggegooid!
Sophia - schreef op 06-11 om 20:16
Linda, je huisarts heeft je alleen maar onzeker gemaakt...Mijn gynaecoloog heeft me juist bij het eerste gesprek gevraagd of ik ovu testen gebruik en of die bij me positief zijn. Volgens hem is dat een goed teken. Na het bloedonderzoek bleek inderdaad dat ik eisprong heb. Als de ovu test niet geloofwaardig is, dan is de positieve zwangerschap test volgens je ha ook niks zou betekenen! Ik denk gewoon dat gynaecoloog er meer verstaand van heeft, dan de huisarts. Als 30 dagen lange cyclus is, wat is normale cyclus dan...Vruchtbaarheid begint te verminderen vanaf 35ste. Als ik jou was, zou ik 1 jaar zelf gaan proberen en dan pas naar de fertiliteitskliniek gaan. 
Ik wou jullie ook verschil tussen fertiliteitskliniek gynaecoloog bij het ziekenhuis vertellen. Gynaecoloog laat je aantal onderzoeken doen. Als die goed blijken te zijn, kunnen jullie nog een tijdje zelf gaan proberen. Bij de fertiliteitskliniek beginnen ze sneller aan de behandelingen. Ik loop bij het ziekenhuis. In het begin was ik teleurgesteld dat mijn gynaecoloog een beetje terughoudend (zuinig) met de onderzoeken/behandelingen is. Maar achteraf gezien, ben ik blij dat hij ons kans heeft gegeven om zelf te proberen. We hebben alles uitgeprobeerd, echt ons best gedaan en nu zijn we mentaal klaar voor de iui. Nu weten jullie wat het verschil is en kunnen keuze maken als het zover is. Maar ik hoop echt dat het niet nodig voor jullie zal zijn en dat jullie binnen een jaar zwanger zijn!
Linda, je kunt vitamines D en B tegen de vermoeidheid innemen.

Tamtam, we gaan a.s. zondag naar de zonvakantie. Mijn nod is rond 16 november, maar ik heb er geen verwachtingen voor deze ronde, omdat we niet hebben geklust in de vruchtbare periode. Ik ga proberen komende periode een beetje te ontspannen en van andere dingen in het leven te genieten.

Veel succes met jullie aankomende klusperiode!

Liefs,
Sophia
Sophia - schreef op 07-11 om 22:40
Marienne, je voeg over het ontpillen. Daar horen verschillende hormonale klachten bij, die ook op zwangershapskwaaltjes kunnen lijken. Sommige vrouwen hebben onregelmatige cyclus. Dit kan tot 1 jaar naar de pilstop duren. Als je meer info wilt, kun je googlen. Ik heb zelf er geen last van gehad.
Rekbare slijm is een teken van de aankomende eisprong. Als ik jou was, zou ik nu om de dag gaan klussen.  Succes!

Groetjes,
Sophia
Marianne - schreef op 08-11 om 10:41
Hihi, dank je!
Linda33 - schreef op 08-11 om 13:35
hahahaha, ik heb m er weer uitgehaald... en netjes opgeborgen.., als we in februari nog niet zwanger zijn gaan we m gebruiken hebben we fgesproken...

rekbaar n eiwit achtig is een teken dat het tijd is om te klussen!
Marianne - schreef op 08-11 om 17:04
Eerst een marrokaanse appeltaart klussen, dan maar eens ml lief aankijken.
Sophia - schreef op 09-11 om 13:54
Is die appeltaart geslaagd, Marianne?
Marianne - schreef op 09-11 om 15:11
Ja, helemaal geslaagd! 
Linda33 - schreef op 09-11 om 17:20
Hey Sophia! Dank je voor de vitaminen tip!

Ik merk dat ik nu wat meer een volger ben op t forum, op de een of andere manier heb ik altijd heel veel rust in de weken voor m'n eisprong... Maar daarna... Ojee... Hahahaha ik merk dat ik nu veel minder te delen heb, veel minder onzekerheden enzo..

Ik ben benieuwd naar jullie eerste iui ervaringen.. en ik hoop dat het meteen een plakker is..
Marianne - schreef op 23-11 om 20:34
Ja Linda33, klopt! En inmiddels ook in december forum
Sophia - schreef op 21-11 om 16:40
Hoi Linda,

We zijn nog steeds op vakantie. Maar ik lees af en toe mee, hoor.
Goed dat je nu bevestiging hebt. Veel klusplezier!
Ik heb al een afspraak voor de follikel meting op 29.11. staan. Zodra het eitje groot genoeg is, gaan we behandeling plannen. Kan niet wachten

TamTam, hoe is het met je?

Liefs,
Sophia
Linda33 - schreef op 21-11 om 18:12
Oh spanned sophia!!

Hou je ons op de hoogte! Geniet van je vakantie!!
Tamtam (Tamara) - schreef op 22-11 om 10:21
Hey dames,
Geniet nog even van je vakantie Sophia! En inderdaad spannend, de 29e! Maar fijn idee dat er nu wat staat te gebeuren lijkt me.

Heel veel suc6 Linda!  haha je kon het toch niet laten? Kan het me wel voorstellen hoor. Volgens mij loop jij precies een week achter op mij steeds.

Hier is het goed! Ik blijf wel de ovu testen gebruiken, ik vind het toch wat meer zekerheid geven, en ben er daardoor ook achter dat we de 1e 5 a 6 maanden toch wel wat verkeerd zaten. Ik ging toen uit van die overzichten op internet, ei op dag 14 of 15, klussen vanaf dag 9 of 10 zeg maar tot ei. Nu blijkt dat ei bij mij niet eerder is dan op dag 18 (meestal later), dus klussen is wsl pas nodig vanaf dag 13 of 14.

Ik zit nu op het wachtbankje en probeer me rustig te houden, en niet teveel te denken. Ik had deze maand maar 1 dag een positieve ovu test, dag 18, en die avond had ik een uur of 2 een paar flinke steken onderin mijn zij/buik. Dus dat zal ei zijn geweest gok ik. We wachten het af...... ik heb echt nergens last van. Zelfs niet vd borsten, afgelopen maanden wel. Maar wie weet, ook dit kan prima!

Tot spreeks dames, en een fijn weekend/vakantie nog!
Linda33 - schreef op 25-11 om 17:58
Hey Tamtam,

Yes de vruchtbare dagen zitten erop, halloooo wachtbank! Ik heb er eigenlijk geen gevoel over, ik probeer het een beetje te laten zoals het is.. vorige maand was ik zo niet meer mezelf, zo gefrustreerd en zo niet te genieten, dat wil ik niet meer.. Ik ga het wel zien... het komt zoals het komt.. en komt het niet, gaan we kijken waarom het er niet van komt en zien vandaaruit wel verder..
 
i k heb daarbij de afgelopen week eens een overzichtje gemaakt en daarin mijn cyclus gezet en wat blijkt.. ik heb tot nu toe positieve testen op respectievelijk dag 18, 18, 15 en 18.. mijn cyclus is altijd 31 dagen, behalve de maand dat mijn ei op dag 15 was, toen had ik een cyclus van 33 dagen (wat eigenlijk vreemd is, want ik zou dan eigenlijk juist een kortere cyclus  moeten hebben en niet langer..) en mijn vruchtbare dagen zijn ALTIJD tussen de 20e en 24 van elke maand... Misschien zeggen jullie, ja.. maar dat is toch logisch, maar ik vond het echt een openbaring.. Als snap ik niet waarom ik dan nog niet zwanger ben hihihihihihi... grapje.. ik heb mijn ei, ik heb mijn cyclus, ik heb mijn portie geduld, nu nog dat kleine beetje geluk om het af te maken.... We zullen het zien..


en bij jou... jij gaat richting je NOD he.... 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Wannee klussen na een positieve ovulatietest' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan