Baby (Desmond Morris)

Het boek ?Baby? van Desmond Morris gaat over het leerproces en de lichamelijke, emotionele en sociale ontwikkeling van de baby in de eerste twee levensjaren, met terugblikken naar het leven in de baarmoeder.

Baby (Desmond Morris) Het is werkelijk een prachtig boek wat uitnodigt om in 1 keer uit te lezen. Er wordt veelvuldig gebruik gemaakt van prachtige foto?s en transparante sheets om zo de complexiteit van het menselijk lichaam te tonen en alles wat je baby in zo?n korte tijd bereikt.

Het verfrissende aan dit boek is dat het geschreven is vanuit de ?baby? en niet vanuit de ouder of de schrijver die uitlegt hoe de ouder met zijn/haar baby om moet gaan. Er wordt op evolutionair niveau naar de baby als levend wezen gekeken en aan de hand van dit uitgangspunt worden de verschillende ontwikkelingen van de baby uitgezet.

Kenmerkend voor Desmond morris is dat hij veel ?voor de hand liggende? feiten analyseert wat ervoor zorgen dat je je baby beter en waarom jij als ouder zo reageert op je baby. Het is voor iedere (aankomende) ouder een aanrader om naast de talloze babyhandleidingen eens een boek in de kast te hebben staan die vanuit de biologie naar de ontwikkeling van je baby kijkt.

Een mooie opvolger van het boek ?Baby? is het boek ?Kind? wat net is uitgekomen.

 

Reacties op 'Baby (Desmond Morris)'

Reacties

Pedagogiek studente
Hoi anoniem, ik heb het boek gelezen en kan me even niet meer herinneren of dit wel of niet het geval was. Wat in ieder geval vaststaat is dat kinderen in hun eerste 2 levensjaren een fundamentele en belangrijke basis leggen voor de rest van hun leven! Als ontwikkelingstaak heeft de baby om zich goed te hechten. Gebeurt dit op een goede manier (huid op huid contact en sensitief contact/reageren op de baby) dan zorgt dit voor een basisvertrouwen in mensen en de wereld. Wat op zijn beurt weer zorgt voor een goede basis voor het leggen van contacten met andere mensen en het duidelijk maken van je behoeften. De eerste 2 levensjaren zijn hierin echt wel het belangrijkst. Als je een baby dan helemaal zou isoleren en zou proberen om het kind vanaf 2 jaar nog een basisvertrouwen te geven of te laten communiceren, dan zal dit maar voor een klein deel gaan.. Verder maken de hersenen allerlei verbindingen, maar breken ze die ook af (use it or lose it). Het is dus belangrijk om een baby ook prikkels te laten ervaren, zoals in de buggy naar de lucht kunnen kijken, thuis met voorwerpen etc. in aanraking te komen.. Daar leert een baby veel van. Verder kom je natuurlijk de wereld in zonder enig besef van.. Waar je bent en hoe het hier allemaal werkt. Een baby leert veel en gaat ook patronen zien om op die manier langzamerhand de wereld beter te begrijpen. Wat dat betreft kom je bijna blanco de wereld op en leer je in het eerste levensjaar verschrikkelijk veel in vergelijking met andere jaren omdat de wereld leren te begrijpen behoorlijk groots is :)

Anoniem
Is het juist dat Desmond Morris heeft beweerd dat een kind in zijn eerste levensjaar meer leert dan in enig volgend jaar ?

Jouw naam:

Lees meer ... !

Zie je wat ik zeg (Nadine Meijer Moller)

Een prachtig full color boek met meer dan 100 foto's over de gebaren die je kindje maakt om jou duidelijk te maken wat je kindje denkt.

Babysignalen (Kjille Soeting)

Het boek babysignalen is niet geschreven om de ontwikkeling van de baby uit te leggen maar om handgrepen te geven om de ontwikkeling van de baby te motiveren en te stimuleren.

Supernanny: eerste hulp bij opvoeden (Jo Frost)

Supernanny: Eerste hulp bij opvoeden door Jo Frost is het boek van de bekende engelse supernanny Jo Frost.

Praktisch handboek babymassage (Rahel Rehm-Scheppe, Sabine Grabosch)

Het ?Praktisch handboek babymassage? is zoals de titel al zegt een uiterst praktisch en veelzijdig boek om zelf aan de slag te gaan met de mooiste vorm van massage; babymassage.

Je baby natuurlijk, puur en eerlijk grootbrengen (Claire Gillman)

?Je baby natuurlijk, puur en eerlijk grootbrengen? is een uitgebreid boek met 101 tips over hoe je je kind zo puur en eerlijk mogelijk op kunt laten groeien.

De Kleine vegetarier (Antoinette Hertsenberg, Marion Pluimes)

De kleine vegetarier is een terechte opvolger van de boeken ?de dunne vegetarier? en ?de dikke vegetarier?. In ?de kleine vegetarier? hebben de schrijfster geprobeerd om zoveel mogelijk tips, adviezen en recepten te geven voor kinderen van alle leeftijd

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan