Voorstellen - Zwangerschapsforum

Rosa26 - schreef op 25-03 om 08:30
Hallo allemaal,
Ik ben een meid van 26 jaar.
Ik en mijn vriend zijn vanaf Januari aan het proberen voor ons 1e kindje, erg spannend allemaal!
Ik hoop hier tips en adviezen te kunnen krijgen maar ook om mensen te leren kennen die in het zelfde schuitje zitten
370 antwoorden en 33608003x bekeken
Nora - schreef op 27-03 om 10:36
Hallo Rosa,
Ik ben Nora, 21 Jaar, mijn man en ik proberen ook sinds januari voor ons 1ste kindje...
Is inderdaad heel spannend..  hoop hier ook wat tips en adviezen te krijgen
Rosa26 - schreef op 28-03 om 23:16
Hallo Nora, wat leuk zeg! Ik wens jullie in ieder geval alvast veel klus plezier toe  En natuurlijk hopen dat het snel raak mag zijn!
Nora - schreef op 29-03 om 08:47
Dankje, wens voor jullie net het zelfde
irene - schreef op 22-04 om 09:34
Hoi nora hoe gaat het nu?
Day - schreef op 24-04 om 19:45
Hallo allemaal, ik ben Denise. 24 jaar en mijn vriend en ik proberen voor een 1e kindje sinds eind maart/begin april. Mijn vriend vindt het 'wel spannend' maar ik vind het mega spannend!  
irene - schreef op 24-04 om 19:49
Hoi day

Wat een leuke spannende tijd gaan jullie tegemoet! Snap dat jij het heel spannend vind, het gebeurt in jouw lichaam. Leuk dat je komt kletsen!
Day - schreef op 24-04 om 19:57
Zeker, vind het fijn om hier dingen te kunnen delen, welke ik niet met vriendinnen/familie kan delen. Daarnaast helpt het mij door het 'wachtbankje' heen, aangezien mijn NOD 3 mei pas is.  
irene - schreef op 24-04 om 20:10
Ja is ook fijn om gewoon dingen te delen met mensen die in hetzelfde schuitje zitten.

Hopelijk is het al zo snel raak voor je, maar houd wel in je achterhoofd dat het iets langer kan duren. Al hoop ik dat jij een van die gelukkige bent die zo snel zwanger mag raken.

Ik ben inmiddels ingestelheid af dus wij beginnen weer van voor af aan. Spannend!
Day - schreef op 24-04 om 21:48
Dat is zeker waar. De wens is zo enorm, al twee maal in de afgelopen vijf jaar moeten uitstellen door omstandigheden. Zal denk de druk een beetje moeten verlagen, anders is de 'klap' straks zo groot. 
Spannend Irene! Hoeveelste ronde?
irene - schreef op 24-04 om 21:53
Vervelend dat je het hebt moeten uitstellen. Hopelijk laat het dan niet meer lang op zich wachten.

Ik ben door omstandigheden al een jaar gestopt met de pil. We zijn nu sinds februari bezig. Vind het ook zo lastig met alles wat je leest op internet. De ene site zegt elke dag en de andere om de dag. En ook van alles moet je slikken. Maar dan dat wachten....dat is echt slopend.
Day - schreef op 25-04 om 14:22
Internet maakt je echt helemaal gek met tips/adviezen. Ik slik nu Zwanger worden tabletten van de Etos maar verder niks. Slik jij ook iets? 
Het wachten is inderdaad erg spannend... en slopend. 
Wanneer is jouw NOD?
irene - schreef op 25-04 om 16:53
Ik heb nu idd ook de pillen van etos gehaald: multi zwanger worden. Ik slikte hiervoor foliumzuur. Dat is mijn vriend nu ook gaan het slikken.

Mijn nod is pas weer op 25 mei. Dus wij gaan weer klussen. Ook daar geven de sites weer verschilende tips in. De ene zegt elke dag en de andere om de dag. Ik moet stoppen met lezen ;-)
Leeuwtje - schreef op 25-04 om 18:57
Hoi hoi. 
Ik ben 26 en mijn vriend en ik zijn sinds dec 2016 bezig voor ons eerste kindje. Ik heb vrijdag mijn NOD dus onwijs spannend. 
irene - schreef op 25-04 om 19:02
Hoi leeuwtje

Leuk dat je hier komt kletsen! Spannende tijd! Hopelijk ben je dan zwanger. Hoe voel je je verder?
NL93 - schreef op 25-04 om 19:44
Hoi allemaal,
Ik ben 24 en ben sinds 2 december van de pil af. Enorme laat gehad van het ontpillen waardoor ik iedere x mij weer af vraag of de klachten van de pil nog komen, dat ik hormonaal nog helemaal overhoop lig of dat ik toch zwanger ben. Momenteel bezig met ronde 4. Mijn cyclus is nog niet helemaal regelmatig varieert van de 35-47 dagen. Nu gestart met het inzetten van de ovulatie testen maar nog geen ei sprong kunnen ontdekken tot op heden. 
In mijn omgeving raakt de een na de ander (snel) zwanger en hoop dat het jullie ook gegund is. Heel fijn dat ik nu wat met andere kan delen. Want tja.. voor je vriendinnen wil  je het toch graag een beetje als een verrassing houden.
Leeuwtje - schreef op 25-04 om 20:14
Ik heb afgelopen week last gehad van lichte "ongesteldheids" krampjes. Is nu weer over. Nu sinds 2 dagen een soort spierpijn gevoel in mijn borsten..verder voel ik niet zo veel eigenlijk?.. 
NL93 - schreef op 25-04 om 20:21
Leeuwtje,
Voor mij wel hele herkenbare klachten. Maar ik blijf het soms moeilijk vinden om in te schatten of het nou bij een eisprong hoort, beginnende menstruatie of toch de zwangerschap. Tot op heden bleek het niet de zwangerschap te zijn
Day - schreef op 25-04 om 20:28
@ Irene Dat duurt inderdaad nog even tot 25 mei. 
@ Leeuwtje/NL93 Gezellig dat jullie meekletsen! 
Wat spannend Leeuwtje, hopelijk goed nieuws! 
Ik heb precies hetzelfde als jou NL93, delen met vriendinnen is inderdaad lastig. Het is juist zo leuk als het een verrassing is. Welke ovulatietesten gebruik je? Gebruik je ook de app? Deze vind ik namelijk heel fijn werken omdat het een inschatting geeft en daarnaast ook rekening houdt met de lengte van je menstruaties. 
irene - schreef op 25-04 om 20:42
Hoi meiden

Wat gezellig dat jullie erbij komen.

Ik had het een keer dat ik ineens 14 dagen over tijd was. Toen de dokter opgebeld, zij gaf aan dat het ontpillen wel een jaar kan duren. Mijn cyclus was gewoon anders. Ik heb het nu bij gehouden, maar ga ook ovuluatietesten gebruiken.
Leeuwtje - schreef op 25-04 om 20:51
Ja ik weet het ook niet zo goed. Kan alle kanten op. Normaal alleen nooit pijnlijke borsten. Heb deze maand wel voor het eerst ovulatie testen gebruikt dus in ieder geval op het juiste moment seks gehad. 
Gebruiken jullie ovulatie testen? 
irene - schreef op 25-04 om 20:54
Leeuwtje ik hoop dan dat het raak is. Het vervelende wel is dat je lichaam je heel erg voor de gek kan houden. Wat is je nod? Heb je al een test gedaan? SPANNEND!!!
Leeuwtje - schreef op 25-04 om 20:54
@nl93
Ik ben nu al anderhalf jaar gestopt met de pil en mijn cyclus is nog steeds onregelmatig. Hoop dat die van jou nog bijtrekt". Ik gebruik de ovulatietesten van clearblue. Prijzig maar wel gewoon heel duidelijk. Geen gedoe met streepjes. 
irene - schreef op 25-04 om 20:57
Oh sorry leeuwtje lees net terug en zie dat het vrijdag is. Spannend! Ik zal voor je duimen.

Wat betreft het niet delen met je vriendinnen. Een paar vriendinnen van mij weten het wel. Ik voelde mij best rot en heb uiteindelijk vertelt waarom dat was. Kreeg lieve reacties. Maar snap dat jullie het voor je vriendinnen soort van geheim houden. Hopelijk gaat het bij jullie allemaal snel. Ik heb meerdere vriendinnen die 14 maanden of langer bezig waren met zwanger worden. Bij mij gaat er al een lichtelijke klok rinkeleb. Ben ook niet de jongste meer....
NL93 - schreef op 25-04 om 22:57
Ik gebruik ook de kalender app. Vind dit idd erg fijn werken. Al is het alleen al omdat ik niet alles zo goed kan onthouden over diverse maanden wanneer nou wat is. Verder ben ik deze maand gestart met de ovulatie testen van clear blue. Erg duidelijk maar wel erg prijzig. Omdat mijn cyclus nog niet zo regelmatig is gestart vanaf het gemiddelde maar nog geen smiley te zien op de test. En dan gebruik je toch heel wat testjes voordat het wel zo ver is. Dus vanmiddag die van de action gekocht en hoor hier wel goede reacties.
irene - schreef op 25-04 om 23:24
Ik snap de ovulatie testen niet zo goed.....ik heb een cyclus van ongeveer 34 of 35 dagen. Moet ik dan pas beginnen met testen op de 17e dag van mijn cyclus? Heb het 3 keer gelezen en voelt dom..... vind het ook vervelend als ik het niet begrijp en dan iets misloop...
NL93 - schreef op 25-04 om 23:48
@Irene 
Bij mij zat er een tabel bij die ik moest aflezen. Maar ik moest ook even meerdere keren kijken voordat ik het goed begreep. Je ei sprong is zo'n 24 dagen voor je verwachte menstruatie. Als die 35 dagen is zou die dus rond cyclus dag 21 plaats vinden. Hierom begin je enkele dagen daarvoor met testen
Leeuwtje - schreef op 26-04 om 06:53
Ik ben begonnen met testen op dag 11. Ze zeggen dat je uit moet gaan van je kortste cyclus zodat je in principe geen ovulatie kunt missen. Op dag 17 had ik een positieve test. 
Helaas vanmorgen ongesteld geworden en gaan we dus weer een ronde verder.. 
irene - schreef op 26-04 om 07:17
Dank jullie wel voor de uitleg! Begin idd wel wat vroeger.

@leeuwtje. Vervelend dat je ongesteld bent geworden. Altijd een vervelend moment! Sterkte
Shewe - schreef op 26-04 om 14:32
hoi dames, 

ik ben nieuw hier 19 jaar en inmiddels in ronde 2, ik vind het ook fijn om met jullie dingen te delen, ook niemand weet bij ons dat we bezig zijn met ons eerste kindje, vooral om reacties te voorkomen van de buitenwereld. 

NL93 ik had indd dezelfde klachten ik werd er heel onzeker van, ik werd 7 maar ongesteld nog van de pil en toen volgde er een cycles van 47 dagen. ik ben ook naar de dokter geweest de HA zij indd het kan wel een jaar duren hier had ik nog niks aan... werd er weer onzekerder door. 
inmiddels ongesteld geworden afgelopen zaterdag. ronde 2 en nieuwe kansen. 

leuk om op de hoogte te blijven hoe het bij jullie gaat, wanneer is jullie NOD? 

groetjes 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Voorstellen' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan