aankomende menstruatie of eerste kwaaltjes? - Zwanger worden forum

Helena97 - schreef op 06-07 om 11:40
Ik word zo langzamerhand echt gek... Vanmorgen weer een test van Clearblue plus gedaan, en weer een heel licht kruisje na 3 minuten... Ik word zo gek van de onzekerheid... Aan de ene kant denk ik gewoon dat het niet zo is, want anders had ik nou toch al echt een duidelijke test moeten hebben... Maar ja de verloskundige zei dat het toch nog niet helemaal was uitgesloten... Ik ga volgend weekend verhuizen samen met mijn vriend en het zal fijn zijn om dan echt zeker te weten of het nou wel of niet zo is..(met oog op zwaar tillen) Zou het raar zijn als ik komende week om nog een bloedtest vraag? Ik wacht nou al zo lang, en mijn geduld raakt gewoon echt op..Wat hadden jullie in mijn situatie gedaan? 
402 antwoorden en 26656725x bekeken
Puck - schreef op 06-07 om 11:49
Ik had in jouw situatie al lang aangedrongen op een verwijzing naar een gynecoloog. Ik geloof eerlijk gezegd niet dat je zwanger bent, want je testjes zijn al een paar weken zoals je beschrijft. Maar je cyclus klopt niet en ik zou willen weten hoe het echt zit. Een nieuwe bloedtest helpt je m.i. niet verder.
Anne - schreef op 06-07 om 11:49
Ik weet het eerlijk gezegd echt niet, je zou namelijk verwachten dat het dan wel een duidelijker streepje zou zijn nu. Zelf verwacht ik niet dat er sprake is van een zwangerschap, wel kun je volgende week langs de huisarts en de situatie uitleggen? Zelf vind ik dat je veel symptomen hebt van pcos? In ieder geval het uitblijven van menstruatie enzo, de gyn zou eigenlijk moeten kijken of je eierstokken daar naar kijken. Wat betreft de vage lijntjes op de test, daar snap ik niks van. Geen idee wat daar aan de hand is eigenlijk, al hoop ik nog dat het goed nieuws voor je word
Puck - schreef op 06-07 om 11:51
Als ik het teruglees klinkt mijn berichtje misschien wat onaardig, maar zo is het niet bedoeld. Je zit in een lastige situatie en je moet dat jiet jezelf aanrekenen. Maar als antwoord op je vraag: ik zou verwezen willen worden. 
Anne - schreef op 06-07 om 11:59
Een vervelende situatie inderdaad, heb er ook geen ervaring mee of eerder gehoord zo. Het zou zo lekker zijn als ze nu eindelijk echt op zouden lopen, het is je in ieder geval ontzettend gegund
Helena97 - schreef op 06-07 om 12:13
@Puck ik weet dat je het goed bedoeld  het is zo stressvol allemaal dat ik gewoon even niet meer weet waar ik het zoeken moet.. Ik ga maandag wel weer heen bellen want ik wacht nu al zo lang op iets.... Al was het maar een menstruatie of een cyclus waar ik tenminste een beetje een peil op kan trekken.. (ik huil gewoon terwijl ik dit schrijf) Ik ben het wachten meer dan zat.. 
@Anne ik had eigenlijk ook wel verwacht dat het nu al een stuk donkerder zal zijn maar helaas... Het is nog steeds zichtbaar, maar het loop gewoon niet op.. Ik ga die huisarts van me maar even goed duidelijk maken dat dit niet zo langer kan... Ik voel me gewoon geen vrouw meer.... Geen menstruatie, wel een ovulatie... Wel of geen zwangerschap.. Het wordt me nu gewoon echt te veel.. 
Anne - schreef op 06-07 om 12:38
Snap ik, duidelijkheid is gewoon fijn. Er is niks mis met rustig afwachten als je een mooie cyclus hebt om het dan een jaar te proberen. In jouw geval heb ik heel veel bewondering voor jouw geduld, ik snap jouw frustratie van het niet hebben van een menstruatie. Als je huisarts niet naar je luistert zou ik toch naar een ander gaan. Of even bellen naar de gyn waar je toen bent geweest voor die echo, en de situatie uitleggen en je zorgen erbij. In ons zorgsysteem is het helaas soms zo dat je zelf de weg moet zoeken en soms echt op je strepen moet staan
Helena97 - schreef op 06-07 om 19:40
Dankjewel Anne  het doet me goed dat ik hier echt begrepen word.. Ik heb vandaag echt even een mental breakdown gehad van deze situatie... Ik bel maandag gewoon heen en dan zien we wel en inderdaad als ik dan nog steeds niet geholpen word dan ga ik naar een andere huisarts... Ik denk dat als ik echt zwanger was dat ik dan allang een duidelijkere test had moeten hebben.. Maar wel vreemd dat hij toch echt elke keer weer licht positief is.. Misschien kan ik nog een poging wagen met een early test? Die zijn iets gevoeliger, maar weet dan weer niet welke ik het beste kan nemen? Heeft iemand hier een goede ervaring met een early test?
Anne - schreef op 06-07 om 20:12
Ik heb eigenlijk altijd alleen met action getest, zowel early als de gewone. Streepje was dan wel iets donkerder dan de gewone maar niet heel veel. Weet ook niet of het nu veel zegt, maar je kan het proberen. Het is ook vreemd dat die iedere keer licht positief is. Meestal bij een vroege miskraam/mislukte innesteling waarbij je een licht streepje hebt is de dag daarna al niet meer vindbaar en daarna ongesteld. In ieder geval niet zo lang een licht streepje, daarom denk ik dat er iets anders is, maar eerlijk, ik heb geen idee wat
Puck - schreef op 06-07 om 20:29
Op een early test ga je ook gewoon een licht streepje zien denk ik. Je kunt ht proberen natuurlijk, maar volgens mij is het weggegooid geld. Hoe sterk je het streepje ziet, hangt af van de drempelwaarde die de test nodig heeft. Is die lager, zal het streepje iets donkerder zijn. Maar dan? Dat je een klein beetje hcg in je lijf hebt weet je nu al. 
Helena97 - schreef op 07-07 om 00:55
Dat klopt inderdaad, maar dan kan ik misschien nog ergens vanuit gaan.. Miss waren die testen wel vals positief ofzo.... Ik ga het gewoon proberen en dan zie ik wel hoe het allemaal gaat lopen... Ik duim gewoon voor het beste.. Ik houd jullie zeker even op de hoogte van alles.. 
Puck - schreef op 07-07 om 07:30
Succes! 
Anne - schreef op 18-07 om 03:38
Hey Helena, 
Ik was benieuwd of jij al meer duidelijkheid had gekregen
Helena97 - schreef op 23-07 om 10:27
Ik heb weer een afspraak gehad bij de verloskundige omdat de test weer licht positief was.. Alweer niks te zien op de echo.. Weer bloed laten prikken om te kijken of mijn hcg omhoog is gegaan of is gedaald.. Ik krijg vanmiddag een telefoontje met de uitslag. En ik krijg een afspraak met de gynaecoloog.. 
FiFi - schreef op 23-07 om 10:46
Spannend Helena! Hopelijk gaan ze je nu ook echt verder helpen.  

xx 
Anne - schreef op 23-07 om 11:05
Fijn Helena, ze gaan je nu dus in ieder geval helpen. Ben benieuwd wat de uitslag is van de bloedtest. Hopelijk kan je snel bij de gyn terecht
FiFi - schreef op 30-07 om 15:43
Helena heb je nog nieuws van de verloskundige? 
Helena97 - schreef op 31-07 om 10:16
Ik ben sowieso niet zwanger helaas... Maar was na zo'n lange tijd wachten ook wel een beetje te verwachten...
Mijn dokter is op dit moment op vakantie dus kan als het goed is vanaf volgende week weer bij hem terecht.. Ik ben ook ondertussen naar een andere arts geweest, maar die vertelde me zelfs dat het normaal is dat je menstruatie soms uitblijft... Ik wacht mijn gesprek bij de huisarts even af, en dan hou ik jullie op de hoogte...
FiFi - schreef op 06-08 om 09:07
Jammer Helena  ... Hopelijk kan je snel bij je dokter terecht. Ik dacht dat je medicatie kon nemen voor het opwekken van de menstruatie als deze te lang uitblijft, misschien moet je daar eens naar informeren? 
Mira - schreef op 09-08 om 10:11
Dag dames, 
Ik ben diagonaal door jullie berichten gegaan en wil ook graag mama worden! Ben ik Mei gestopt met de ring en heb al 2 keer men menstruatie gehad. Sinds deze maand proberen we ook actief. Heb men ovulatie bijna 2 weken geleden gehad (getest via ovulatietesten) en we hebben rond die dagen geprobeerd. Ik hoop stiekem dat het van de eerste keer raak is maar dat zal wel niet. Men NOD is pas dinsdag maar heb deze ochtend toch al een early test gedaan. Kon niet wachten haha, maar helaas negatief. Voor alles dames die zwanger zijn proficiat! Voor alle anderen veel succes! @Helena, hoe verloopt het nog bij jou? Groetjes Mira
Helena97 - schreef op 19-08 om 12:14
Hallo Mira  wat geweldig dat jullie proberen zwanger te worden!! Een spannende en leuke tijd is dat..
Ik ga voor je duimen dat je snel een positieve test in handen mag hebben!
Bij mij verloopt het allemaal niet zo soepel helaas... Ik heb morgen weer een afspraak bij de huisarts.. 
Spannend maar we moeten even afwachten hoe het daar gaat.. 
Fleur24 - schreef op 19-08 om 22:23
Hey, allemaal.
Ik was even alles snel aan de doorlezen (het was al een hele boterham ).
@Mira Aller eerst, veel succes!
@Helena97 ik zo toch ook opteren voor een andere arts. Er zijn er genoeg die u serieus kunnen nemen. Velen weten nu eenmaal vroeg dat ze snel kinderen willen. Ik zat vroeger ook bij zo een "arts." "Hahaha, gestopt met de pil, je weet toch dat je daar zwanger van kan worden." Hij heeft ons uiteindelijk niet geholpen en heeft tot het einde van de afspraak met onze kop zitten lachen terwijl we daar zatten omdat er al van mijn tienerjaren sprake was van vruchtbaarheidsproblemen aangezien ik amper tot geen eisprong had. Geen voet meer binnen gezet. Ik had daarna gelukkig een hele goede gynaecologe waar ik sindsdien rechtstreek een afspraak bij maakte. Zij heeft me geholpen tot ik een prachtig zoontje had.
Groetjes
Mila (Gast) - schreef op 20-08 om 07:42
Naar als je zo’n niet meewerkende arts hebt zeg! Je voelt je meestal niet echt op je gemak, dan is het fijn als de arts/gyn begripvol en behulpzaam is.
Helena97 - schreef op 20-08 om 18:58
Vanmorgen bij de huisarts geweest.. Jullie raden het nooit.. Ik heb gisteren gebeld voor een afspraak en die middag werd ik ongesteld... Het is nog steeds wel te verwaarlozen hoor (alleen oud bloed) maar dit lijkt me redelijk normaal als je zolang niet ongesteld bent geweest.. Ik heb het een en ander besproken met de huisarts en we zijn tot de conclusie gekomen dat ik moet stoppen met roken om te kijken of mijn menstruatie daarvan op gang komt.. Als dit niet het geval is dan krijg ik alsnog mijn doorverwijzing naar de gyn.. Ik moet het dus nog even 2 maanden aankijken.. Ik weet dat stoppen met roken natuurlijk wel een vereiste is als je zwanger wilt worden maar het gaat echt moeilijk worden.. Is er iemand die heeft gerookt en tips voor me heeft voor het stoppen? Ik wil er alles aan doen om dit te laten slagen.....
Anne - schreef op 20-08 om 20:03
Pfoe, goede vraag. Heb zelf gerookt voor ik zwanger werd van mijn eerste. Rookte nooit veel, en nooit vast (kon gerust een dag zonder). Dag dat ik positief testte van nu mijn dochter gestopt, de zwangerschap kwam onverwachts. Dat was dus mijn motivatie, en iedere keer als ik behoefte had dacht ik aan die kleine in mijn buik en sindsdien maar 1 terugval gehad. Na de miskraam rond kerst afgelopen jaar heel even gerookt en toen weer gestopt voor de cyclus van deze zwangerschap op gang kwam ook toen dacht ik, ik doe het voor de toekomstige kleine. Is altijd beter. Daarna dus ook vrij snel zwanger dus kon het vol blijven houden daardoor. Lastig stoppen met roken, moet wel zeggen dat ik me afvraag of dat de truc gaat zijn voor een goede cyclus. Betwijfel het zelfs een beetje, maarrr het kan nooit kwaad natuurlijk en het ziekenhuis gaat dat ook van je vragen denk ik als je de medische molen in gaat. Probeer aan die kleine hummel te denken, die straks in jouw buik mag komen en alles het beste voor hem/haar. het is niet makkelijk, maar je kunt dit en bent sterk als toekomstige mama! Trouwens ook wel eens proberen waard?, Teunisbloemolie, heeft bij mij wel de cyclus recht getrokken en niet geschoten is altijd mis lijkt mij bij jou. Heel veel succes Helena, ik gun het je zo!
Anne - schreef op 20-08 om 20:05
Welkom trouwens voor de nieuwe dames, momenteel zo moe dat ik vaak geen puf heb om te reageren weken gaan nu tellen in het laatste trimester, en de slaap ver te zoeken. De wc zie ik des te vaker om snachts te bezoeken voor mini bezoekjes veel succes allemaal!
Helena97 - schreef op 20-08 om 20:25
Wat een lief berichtje Anne!  
Dit geeft me weer moed om door te gaan... Ik had het berichtje net klaar en verstuurd, en ja hoor het is nu toch echt rood aan het worden... Eindelijk maar toch een echte menstruatie... Ik heb inderdaad wel eens zo'n potje teunisbloemolie bij de kruidvat zien staan, toch maar even aanschaffen morgen. 
Stoppen met roken gaat me ook wel lukken, maar zeker niet zonder slag of stoot.. 
Ik ga er weer helemaal voor  
Heel veel succes met de laatste loodjes Anne!
Anne - schreef op 20-08 om 20:54
Super dat je menstruatie er nu in ieder geval is! Heel fijn stoppen met roken is inderdaad niet makkelijk, heel veel succes! Voor het goede doel. en dankjewel,  laatste loodjes voor het goede doel
Josje (Gast) - schreef op 25-08 om 17:39
Hoi allemaal 

Ik zit op cd 34 na een miskraam . Normaal 27/28 dagen. Had dacht ik wel mijn Ovu (ovutest gedaan 17/18 dagen geleden) ben ik nou overtijd weer mischien zwanger of een lange luteale fase? 
Wie?
Helena97 - schreef op 28-08 om 18:23
@ Josje een test doen kan natuurlijk nooit kwaad.... Niet te vroeg natuurlijk om teleurstellingen te voorkomen maar een testje kan je altijd doen.. Ik hoop dat je heel snel een positieve test in handen mag hebben!!
Even weer een update vanaf mijn kant  ik heb godzijdank eindelijk een normale menstruatie achter de rug.. Het duurde 6 dagen en heb het idee dat het nu wel echt gewoon weer goed zit.. Deze maand weer aan de slag met ovulatietesten.. Hoe is het bij jullie?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'aankomende menstruatie of eerste kwaaltjes?' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan