Kinderwens en kraamvisite

  • De kraamvisite

Als je zelf al een tijdje heel graag zwanger wilt raken, kan op kraamvisite gaan best lastig zijn.

Als je zelf al een tijdje heel graag zwanger wilt raken, kan op kraamvisite gaan best lastig zijn. "Bij ons op het werk krijgt de ene na de andere collega een baby, " vertelt Irene." Ik kan het niet opbrengen om met een groep collega's beschuit met muisjes te eten en te bespreken hoe druk het is met zo'n kleine. Dat is gewoon echt te pijnlijk. Ik ontloop daarom tegenwoordig de kraamvisites."

Martine houdt juist stug vol. "Ik vind dat ik zelf moet leren omgaan met de confrontatie en mijn omgeving moet vertellen wat het voor mij betekent. Dit kon wel eens een levenslang probleem zijn. Kraamvisites uit de weg gaan lijkt me daarom niet verstandig."

Je bent oprecht blij voor de kersverse ouders en je wilt ze niet lastig vallen met jouw verdriet. Maar het kan ook anders, weet Veronique. "Vriendinnen die zwanger werden, hadden veel begrip voor ons verdriet en bewonderden onze komst op het kraambezoek. Dat is fijn, als ze stilstaan bij hoe moeilijk dat voor ons moet zijn. Ondanks het feit dat zij daar trots met hun baby zaten, hebben we het vaak over ons gemis gehad."

Ook al krijg je veel begrip, intussen moet je telkens door de zure appel heen bijten. Blij reageren als iemand aankondigt dat ze zwanger is. En negen maanden later opnieuw, als de baby er is. Telkens maar weer cadeautjes kopen. Iedere keer met een grote glimlach op kraamvisite gaan.

Sommige jonge moeders houden hun baby angstvallig bij je weg, bang dat je er niet tegen kunt of in huilen uitbarst. Of ze 'dumpen' hun baby juist plompverloren in je armen. Het fijnste is als ze je vragen je wat je wilt; wil je het kindje vasthouden, de fles geven of in bad doen, of liever even helemaal niets? Deze moeders realiseren zich dat jij ook graag met een baby bezig zou zijn en proberen je daar zo veel mogelijk van te laten proeven, maar ze weten ook dat het ontzettend moeilijk voor je kan zijn. Het ligt helemaal aan jou en aan het moment wat je wilt. Zeg dat ook gewoon.

De kraamvisite, hoe doe jij het ?


Ik ga er graag naar toe
Ik ga wel, maar met lood in mijn schoenen
Ik verzin een excuus om niet te gaan

 

Reacties op 'Kinderwens en kraamvisite'

Reacties

Jouw naam:

Foto's over 'Kinderwens en kraamvisite'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan