Augustus uitgerekend - Zwangerschapsforum

Maaike - schreef op 06-05 om 21:56
Net thuis van mijn eerste les zwangerschapsgym! We zijn begonnen met bewegen op muziek (en niet zo'n klein beetje bewegen ook), daarna spieroefeningen, gevolgd door de meest voorkomende zwangerschapskwalen (en vragen van ons) en als afsluiter nog een cooling down
744 antwoorden en 45554561x bekeken
Incognitaaa - schreef op 06-05 om 21:58
Haha, blij dat ik voor yoga heb gekozen!!
Incognitaaa - schreef op 09-05 om 17:51
Het was wel een beetje te verwachten dat het hier nu stil zou vallen hè?
yv - schreef op 09-05 om 18:36
Haha,, ik reageer ook eigelijk alleen als ik er een bericht van krijg..
Maar ik heb dinsdag avond ook zw yoga gehad..
Op het begin von ik het wat zweverig.. Moesten de buikademhaling.. En dat moet ik al dagelijks met mijn oefeningen van de fysio.. 
Maar daarna wel lekker.. Zoals ik dacht was ik de jongste.. Grotendeels zit tusse de 30 -38 jaar.
En al 3 van de 12 kende elkaar al. Dus kom je moeilijker tusse denk ik..
We zulle dinsdag weer zien..
Verder dacht de vk dat ik nierbekkenontsteking had, maar blijkt toch bandenpijn te zijn.
Baalde er wel van aangezien nierbekkenontsteking met un kuurtje over gaat en met bandenpijn blijf je de pijn houden,,
Verder krijgt mijn vader de uitslag op 16mei of hij wel of geen longkanker heeft. En 22mei gaat zijn nier eruit(nierkanker).. Moet een heftige operatie zijn,, 
Baal alleen van die onzekerheid
Maaike - schreef op 10-05 om 22:57
Vandaag precies 24 weken en heb weer een bezoekje aan de verloskundige gebracht! Bloeddruk was mooi, hartje klonk goed regelmatig en mn baarmoeder was keurig gegroeid.
Over 3 weken staat de volgende afspraak gepland en dan moet ik weer bloed prikken. Mijn bloedgroep is rhesus negatief en ze willen weten of ik antistoffen aanmaak tegen het kind.
En dan over 6 weken een echo om naar de niertjes te kijken. Bij 20 weken waren die iets aan de grote kant. Hoef me geen zorgen te maken en gelukkig doe ik dat ook niet
fieke1709 - schreef op 11-05 om 13:37
Daar moet je je idd geen zorgen over maken maaike. Bij ons waren de niertjes echt veel te groot op 20 weken en dat is op 26 weken weer helemaal goed gekomen. Had jij nu ook weer een jongentje? Tis blijkbaar iets typisch dat bij jongentjes voorkomt.

Hier alles nog goed, moet woensdag terug naar de gyne. Begin wel ontzettend last te krijgen van men rug, deze nacht amper geslapen toch maar eens zeggen woensdag. Van de week ook dikke voeten en vingers t minder fijne deel ban de zwangerschap komt eraan vrees ik...
fieke1709 - schreef op 12-05 om 11:57
Fijne moederdag allemaal

Laat je maar eens goed verwennen...
Incognitaaa - schreef op 12-05 om 12:23
Whaha, jahoor Fieke... ik doe ook mee aan de Belgische moederdag.

@ Sandy: ik heb gelukkig geen bloedverlies meer gehad en de gyn was erg tevreden. Ik moet wel rustig aan blijven doen. Hehe, de kleine was zo druk dat de gyn tegen mijn man zei dat de baby in ieder geval erg beschermend is voor mama... hij dulde de gyn niet en probeerde hem weg te trappen.
Sunshine - schreef op 12-05 om 12:31
Maaike, fijn dat je controle weer goed was! Elke keer weer bijzonder om het hartje te horen kloppen, toch? 

Morgen begin ik met zwemmen. Iedere maandag een uurtje het water in en iedere woensdag fitnessen. Elke keer na het avondeten een wandelingetje en zo blijven we lekker bezig. Ik heb het te doen met de verplichte-rust-vrouwen. Lijkt me heel erg lastig!

Fijne dag allemaal!
Hallo iedereen,
Lang geleden,ik ben maandag op controle moeten gaan en alles is perfect in orde met onze kleine spruit.
Hij is een week voor op zijn groei.
Ik heb juist last van een lage bloeddruk en ijzer tekort.
Hoe gaat het met jullie?

Groetjes
Incognitaaa - schreef op 15-05 om 11:42
Hooi, wie ben jij ook alweer? ;-)
Fijn dat het goed gaat. Wat gaan ze aan je bloeddruk doen?
yv - schreef op 15-05 om 12:04
Lage bloeddruk heb ik ook, kun je weinig aan doen. Als je heel duizelig of flauw word wat zout eten (boullion of drop ofzo). 
Momenteel word mijn bloed gecontroleert dus ben benieuwd of ik ijzer tekort kom
sandy - schreef op 15-05 om 17:39
hey meiden,

Wij zijn gisteren naar de gyn geweest.. mijn baarmoederhals was ni meer verkort dus heb goed gerust. Het uitstrijkje van 2 weken geleden toonde wel een bacterie in de vagina aan.
Als deze uitbreid naar boven toe maw baarmoeder dan is de kans groot dat mn vliezen breken dus om dit te voorkomen op amper 28 weken moet ik nu 2 kuren antibiotica nemen,dit zijn 4 pillen per dag..
Over 2 weken opnieuw op controle en een uitstrijkje om te kijken of de bacterie weg is, ondertussen veel blijven rusten! Mja da deden we al..
Heb me even int zonneke gezet zalig gewoon en tis van te profiteren want de volgende dagen amai amai dan is het helemaal om zeep!
Alles ok hier.. en Yv weet je nu al meer.. lukt 't nog om een beetje rustig te blijven?
x
yv - schreef op 15-05 om 17:51
Hier gaat het wel
Beetje zon emotieloze zombie..  Al heb ik nu wel betere dagen.. 
Ik heb de huisarts gebelt, maar hij had geen tijd dus werd ik morge gebelt..
Dus morge een super k*t en hope dat het beter is.
Uitslag van mij en van ons pap en een teamvergadering over het verhuisplan van mijn werk..
Onze clienten en dus ook wij gaan verhuizen dus moet ik eigelijk wel een beetje opletten
Maaike - schreef op 15-05 om 22:47
Hoi Sandy! Wat goed om te horen dat je baarmoederhals niet meer verkort is!!! Wel jammer van de bacterie, waardoor je nu aan de antibiotica moet. Hopelijk kun je binnenkort met een geruster hart meer van de zwangerschap genieten!
Blijf inderdaad maar lekker rusten, ook al vind je het niks, maar het is wel het beste voor de kleine!!!
fieke1709 - schreef op 16-05 om 08:28
Hellow iedereen! Das idd goed nieuws sandy dat hij niet meer verkort is maar toch nog goed rusten hoor! Ik hoop voor jouw dat de antibiotica aanslaat. Hou ons maar op de hoogte!!

Mamavanleandro, fijn jouw hier nog is te treffen en ook super dat het goed gaat met jullie kleintje. Hopelijk komt je bloeddruk nog wat in orde en voor die ijzer zal je wel iets moeten nemen niet?

Yv, veel succes vandaag!!! Ik duim voor een goede uitslag!!!

Ik ben gisteren ook terug naar de gyne gemoeten en ons kereltje doet het echt super!!! We schrokken wel even van zijn lengte en gewicht! Op 28w5d weegt ons prutske al 1482gr en is ie 42cm!! jaja flinke man! Voor de rest was alles prima!!! Ook zijn niertjes nog! Mama en papa weer super trots

Fijne dag iedereen ookalzit het weer zo niet mee...
sandy - schreef op 16-05 om 10:38
hallo allemaal,


Fieke,hoe weten ze de lengte en het gewicht van je baby bij mij zegt ze gewoon het gemiddelde van wat 't zou moeten zijn.
Hoofdje had ze wel gemeten en ze zei dat het groeien goed was maar voor de rest..
Amai das idd een serieus kereltje, fijn, zou voor mij al een hele geruststelling zijn hihi!
En de niertjes ook goed, echt positief nieuws!

Straks een cinema'ke doen das ontspannend en we moeten niet op da weer kijken pff!
x
yv - schreef op 17-05 om 07:15
Hoi,,
Even een update.. Mijn vaders uitslag van de petscan zag er goed uit.. Waarschijnlijk (dus nog steeds niet zeker) is het plekje op de longen een longontsteking.. Na een blaas test blijkt hij ook copd te hebben.
2weken na zijn nieroperatie word er nog een longpunctie gedaan om zeker te weten of het longontsteking is.. En geen kanker

En de huisarts belde mij eindelijk op dat ik een vit b12 te kort heb
Effe gegoogled


Een tekort aan vitamine B12 leidt tot een vorm van bloedarmoede: pernicieuze anemie. Ook kan het tekort neurologische gevolgen hebben, zoals tintelingen in de vingers, paraestesie, geheugenverlies, coördinatiestoornissen of ataxie en spierzwakte in de benen.
fieke1709 - schreef op 17-05 om 08:02
Das al goed nieuws van je papa he yv!! Ik blijf duimen dat de andere uitslagen ook goed zijn. Dat hij maar goed blijft rusten! Moet jij nu vitaminen bijnemen? Jij ook op tijd en stond rust nemen he.

Sandy, normaal kan jouw gyne ook perfect het gewicht meten hoor. Ik weet niet precies hoe ze het doet maar dan komt het nadien in een curve te staan waar je kan zien op welk niveau je kindje zich net bevindt. T onze zit dus boven het gemiddelde. De lengte kunnen ze meten door het bovenbeen te meten en daar doen ze dan een wiskundige formule mee maar welke juist weet ik niet. Kan natuurlijk altijd zijn dat de gyne er wat naast zit met gewicht en zo maar dat is maar wat grammen.

Ik ga hier zo dadelijk naar de dokter. Sukkel al effe met men rug maar nu is het zo erg dat ik er mijn slaap moet voor laten heb ook pijn in men linkerbil en men scheenbenen en men onderbenen zijn opgezwollen. T minder leuke 3de trimester is ingezet vrees ik, nu aftellen maar!!!
yv - schreef op 17-05 om 20:01
Jep, ik dacht dat vitaal zwanger van de kruitvat voldoende waren, dus vul ik nu aan met vit b12 pilletjes
Sunshine - schreef op 18-05 om 09:36
Wat hebben veel van jullie vervelende momenten tijdens de zwangerschap zeg! Heel veel succes ermee. Ik kan het bijna niet maken om te zeggen dat hier alles aardig z'n gangetje gaat. Ik ben wel veel moe, dus als ik niet hoef te werken lig ik veel op de bank. Wel ga ik twee keer per werk sporten, dat geeft dan ook wel weer energie. Waar ik heel blij van word is het getrappel in mijn buik. Ik vind het zo onwijs gezellig! Mijn buik groeit de laatste dagen weer best hard heb ik het idee. Vrijdag controle bij de verloskundige, maar ik verwacht dat alles in orde is. Fijn weekend allemaal en sterkte voor iedereen die dat kan gebruiken.
Groetjes!
sandy - schreef op 18-05 om 09:48
goeiemorgen,

gisteren de doopsuiker verder afgewerkt hij is nu zo goed als klaar, alleen de bellenblaasjes voor de kids moet ik nog in orde maken!
Ook is babydump hier alles komen 'dumpen' haha, de meubeltjes, de wandelwagen enz dus als het kamertje binnen de 2 weken eindelijk af is kunnen we alles mooi zetten!
Voor de rest alles zo wat 't zelfde hier.. vandaag mag ik dosis antibiotica halveren van 4 pillen per dag naar 2 gelukkig wordt er kotsmisselijk van pfft! En die periode hebben we de eerste 4 maanden v mijn zwangerschap al gehad! hahaa

fijn weekend allemaal x x x
Sunshine - schreef op 24-05 om 15:10
Vandaag weer controle gehad bij de verloskundige. Alles was prima. Wel had ze het idee dat de baby een beetje groot is (voelde aan als 28 weken), dus woensdag krijgen we een groeiecho. Ik vind het wel leuk dat we onze uk weer mogen zien, want we hebben pas twee echo's gehad. Ik ben benieuwd wat de uitslag woensdag is! Fijn weekend allemaal!
yv - schreef op 29-05 om 17:59
Hoi sandy
Sorry vergeet echt alles,, this dat mijn kont vast zit.
Maar met ons pap gaat het nu wel goed.
Zijn nier is er woensdag uitgehaalt, en de snee is kleiner als verwacht dus sneller herstel en eerder naar huis.
Vrijdag was hij al thuis.. Maar dinsdag moet hij un longpunctie om te onderzoeken wat voor plekje daar zit, kanker, ontsteking of liteken.
De 6de krijgt hij de uitslag van zijn nier, wat voor kanker enz..
Dus het einde van de ziekenhuismolen is het zonnetje in zicht..
Licht eraan wat het geen is dat in zijn long zit

Dus ik ben nu ook beter gehumeurd.. Niet meer in un dip. 
Verder kom ik wel voortaan slaap te kort.
Meer moe en natuurlijk als ik wil slapen begint de kleine te schuppen.
Ik het het idee dat ie adhd heeft ofzo.. De hee dag door voel ik um
Sunshine - schreef op 29-05 om 21:13
Hier alles in orde. De groeiecho liet een iets langer kind dan gemiddeld zien, maar ze lag er keurig bij en alles zag er prima uit. Wel heb ik veel harde buiken, dus ik moet iets gaan regelen op mijn werk. Af en toe extra pauze zal al heel veel uitmaken! Ik heb nog zeven weken werken te gaan voordat ik met verlof ga, dus even wat gas terug! 

Sandy en Yv, heftige tijden voor jullie! Sterkte ermee!
Ellen89 - schreef op 03-06 om 23:55
Hoi meiden! Ik had dus een topic aangemaakt wat al bestond haha! Maar werd heel vriendelijk verteld dat we hier dus verder konden kletsen :-)
Ik ben Ellen kom uit zuid oost braband en ben 23 jaar. Zwanger van ons eerste kindje; een jongetje! En ben 24 augustus uitgerekend.
Het leek me leuk om met meiden te kletsen in de zelfde situatie dus heb ik vandaag op internet wat rond zitten neuzen.
Dit forum ziet er wel gezellig uit! :-) dus vanaf nu lees en klets ik ook mee als dat mag!
Sunshine - schreef op 04-06 om 07:27
Ellen, je hebt het gevonden, zie ik! Gezellig, welkom! 

Hier gaat alles nog steeds prima. Mijn werk werd wel wat te zwaar, dus nu heb ik iedere ochtend en iedere middag een half uurtje extra pauze. Ik heb een fysiek en mentaal zware baan, dus heel fijn dat ik tussendoor even kan liggen. De baby is regelmatig heel goed te voelen, super gezellig. Langzaamaan begint het te kriebelen om spulletjes te gaan kopen. 

Met de andere meiden ook alles in orde? Oja, Fieke, ons kindje heeft ook af en toe de hik. Grappig gevoel hè?
Ellen89 - schreef op 04-06 om 12:28
Dat is ideaal je eigen bedrijf dus uren in vullen! Wat doe je? Ik heb een winkeltje gehad 5 jaar en mijn huurcontract was afgelopen. Omdat ik zwanger ben heb ik de winkel verkocht en heb ik een wat 'vervroegd verlof' noem ik het maar!
Ik moet zeggen dat moe smiddags heb ik gehad maar niet meer echt! Heel gek, zou andersom moeten zijn.
Ik begin nu door de kermis in man buik wel wat on rustiger te slapen. Ik beweeg wel best veel. Wandel zeker een uur per dag, zwem 3 x in de week en pilates ook 3 x in deweek.
Ben benieuwd hoe lang ik dat allemaal vol houd! :-)
sandy - schreef op 04-06 om 12:45
hallo allemaal en welkom aan de nieuwelingen
morgen zijn we al aan week 31 geraakt..
Amai ellen wat een sportieve meid jij zal geen last hebben van je spieren of rug denk ik.
Ik heb er enorm veel last van (lig hang ook al v 4de maand pff) vooral 's nachts heb ik veel last v rug, buikpijn, krampen enz. en onze kleine meid is ook nog eens super beweeglijk dusja da komt de slaap ook niet ten goede!
Nog iemand last v buikpijn vooral 's avonds en 's nachts dan? zo krampachtig niet zoals de harde buiken die ken ik ondertussen al haha!

Van papa nog geen nieuws ruggemerg en bloed zijn nr duitsland opgestuurd en er gebeuren eind deze week nog meer onderzoeken..
We proberen rustig te zijn en gelukkig komt er mooi weer aan,lekker ontspannend en dan kan ik nog es buiten gaan zitten ipv op dieje zetel te hangen ;-)

xxx
belle12 - schreef op 04-06 om 13:12
Ik ben hair en huidverzorging styliste.
Ik wandel ook veel met de hond!
Binnekort zwangerschapsgym..ook wel zin in!
Leuk met allemaal meiden in de buurt die ook rond dezelfde tijd uitgerekend zijn.

Zwemmen is ook heerlijk.
Tip: ga lekker naar sanadome in Nijmegen. Veel baden waar je ongestoord kan zwemmen en relaxen.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Augustus uitgerekend' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23


Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan