Augustus uitgerekend - Zwangerschapsforum

Connection - schreef op 17-02 om 01:27
Hey Sandy en Incognitaa,Tsja, het is een beetje een ingewikkeld verhaal, maar zal het proberen uit te leggen. 
Ten eerste, hoe komen ze aan die verhoogde kans? 
De combinatietest is een test waarbij ze twee aspecten beoordelen; de nekplooimeting en de bloedmering. Beide aspecten, onafhankelijk van elkaar, geven 60% zekerheid over de kans van je kindje op down. Samen geven ze een hogere zekerheid. En ze verwerken in de kansberekening tevens je leeftijd. Bij mij was de nekplooi 2,0 mm. Deze hoort 1,8 te zijn, dus op zich niet abnormaal. Een bloedwaarde was echter 3,5 maal te hoog. Alles samen geeft een kans van 1:20 op een kindje met down. Wat een beetje moeilijk te begrijpen is, is hoe dat kan als de nekplooimeting goed is. Dat komt dus doordat die bloedwaarden en nekplooi een even grote voorspellende waarde hebben. Bij mij (en bij Sandy ook geloof ik), was de nekplooi goed, maar de bloedwaarde niet, maar dit had voor het zelfde geld andersom kunnen zijn. Dus, dat de nekplooi bv 8 mm was en de bloedwaarden goed. Zegt even veel of weinig over de kans op een kindje met down. Gevoelsmatig is nekplooi een betere voorspeller, maar in de praktijk is dat niet zo. Een downkindje kan een volslagen normale nekplooi hebben.
744 antwoorden en 45549405x bekeken
Connection - schreef op 17-02 om 01:42
Fieke1709, in antwoord ook op jouw vraag dus;
Ten tweede; de bloedtestin Duitsland. Deze test heeft niets te maken met de bloedwaarden die gemeten worden met de combinatietest. Ze testen daar het DNA van je kindje wat ze kennelijk uit je bloed kunnen halen. Dit is een behoorlijk technisch hoogstandje en redelijk nieuw in de wereld. In verschillende landen is het geaccepteerd als test op down, maar nog niet in NL. Ik ben wel via mijn gynaecoloog in het ziekenhuis op het spoor gezet, dus kennelijk is de medische stand hier ook wel overtuigd van de zorgvuldigheid van de test, maar dus nog niet geaccepteerd door de overheid. 

Per saldo test de bloedtest hetzelfde als een vruchtwaterpunctie, maar dan door het bloed van de moeder te testen. 

Ik hoop hiermee antwoord gegeven te hebben op jullie vragen.
Sunshine - schreef op 17-02 om 10:53
Wat spannend zeg, al die testen!
Hier loopt alles wel prima. De middagdutjes pak ik nog lekker mee als mijn dag het toelaat, maar verder geen klachten ofzo. 1 maart mogen we weer naar de verloskundige, maar dan nemen ze alleen een vragenlijst door en meten ze bloeddruk en nog wat van die dingen. Sporten gaat nog lekker, al kost het wel veel energie. Gister was ik na de wedstrijd echt op, maar een half uurtje later was ik weer de oude. Succes voor iedereen die uitslagen afwacht. En voor iedereen: ik hoop dat jullie kunnen genieten!

Groetjes!
Connection - schreef op 17-02 om 14:36
Hey sunshine. Ik geniet volop hoor. Het helpt mij gewoon erg om al die kennis te verzamelen, dat geeft mij houvast. Na uitgebreide echo in DL ben ik gerustgesteld. Dus geniet met je  mee. 
Sporten, Tsja, dat doe ik eigenlijk helemaal niet. Ik fiets niet eens meer. Erg hè? Weet dat het wel goed is om in conditie te blijven, maar ja...

verder ben ik op zoek naar een huis. Vind het zo moeilijk. Ik werk in een grote stad, zou daar in een appartement kunnen gaan wonen, maar daar heb je vrijwel geen aanspraak natuurlijk. Bovendien is het lastig als mijn zoon (klinkt dat stoer!) later na school met vriendjes wil spelen enzo. 
Buiten de stad heb ik weer meer reistijd, dat is ook niet fijn.

Hebben mensen tips of suggesties? Weet dat het heel persoonlijk is, maar ben wel erg benieuwd naar ervaringen van anderen.
sandy - schreef op 17-02 om 13:17
hey connection

bedankt voor de hele uitleg nu begrijp ik het al beter..
Ik weet inderdaad niet of ze toen de dikte vd nekplooi vermeld heeft en dat zou ik graag weten maarja zal ik donderdag zowiezo wel opnieuw te horen krijgen dan.
Heb hier papieren van mijn gyn liggen die ik moet meenemen naar Leuven maar ik kan er niet aan uit mss iemand van jullie wel waar ik de nekplooi moet zoeken?
PAPP-a IU/L 2.2 en dan nog eens 2.18
en dan ook nog ergens nuchal translucency mm 1.4  dus ik denk da hier wel ergens de nekplooi meegedeeld wordt maar waar...staat zoveel op.
Ach ja ik moet dan toch wachten op de resultaten van de vruchtwaterpuntie en dan 2 dagen goed rusten en hopen dat er niks mis gaat hierdoor.
Toi toi voor je uitslagen connection en FIEKE jij ook voor dinsdag maak je niet teveel zorgen! wij duimen!
Ben blij voor jou Sunshine dat alles goed is,houden zo!

x x x
Connection - schreef op 17-02 om 14:28
Ben weer hel tekst kwijt. Grrrr. Verkorte versie:Nekplooi bij jou is 1,4. Dat is heel goed!
Bloedwaarden zouden beide rond 1,0 moeten liggen, bij jou dus verhoogd. Maar geen idee of dat erg abnormaal s, hoor. Ben geen dokter!!! Bij mij was alleen beta HCG verhoogd, maar dan ook flink (3,49). De laatste in combinatie met mijn leeftijd zorgt voor 1:20.
sandy - schreef op 17-02 om 15:05
amai connection jij weet me direct te zeggen wat die cijfertjes allemaal beteken BEDANKT
ik dacht wel da ze toen zei dat nekplooi er 'goed uitzag' maar ben t in een waas vergeten toen ze me zeiden dat bloedwaardes niet goed waren,vruchtwaterpunctie enz..
Wat moet de nekplooi dan normaal zijn.. mijn risico is 1/252 dacht ik.
Wanneer weet jij je definitieve uitslag dan? moeilijk he... ik leef met je mee

en nog es bedankt voor al de uitleg die je hieraan wilt geven!  x
Connection - schreef op 17-02 om 17:03
Bij mij in het ziekenhuis zeiden ze dat 1,8 nekplooi normaal is. Dus daar zit jij nog onder. En 1:252 wordt hier niet eens als een hoog risico gezien, dus ik zou me niet al teveel zorgen maken als ik jou was.
sandy - schreef op 17-02 om 15:11
ahja nog even dit..kweet niet of dit de raad is die zoekt ..
Ik heb vroeger altijd in een huis gewoond tot mn ouders gescheiden zijn toen ik 11 werd.
Daarna altijd op een appartement met een vrij ruim terras en wij heben nooit iets gemist.
Als het mooi weer is ga je met je kind opt terras spelen,of wandelen, speeltuinbos,zwembad, vrienden familie enzz.. en zo ben je lekker kort overal bij
Tenzij je huisje tuintje wilt en dat heb ik nu met mn man sinds een jaar en geloof mij hoeveel uren dagen weken wij in de tuin moeten werken ook geen lachertje hoor moet je echt wel voor zijn en veel energie en werk insteken!
ach ja alles heeft zn voor en nadelen, maak van je huis (of appartement) je THUIS dan komt alles goed en kan je gelukkig zijn... liefs xxx
Connection - schreef op 17-02 om 17:05
Dit is precies de raad die ik nodig heb. Heel goed dat je ook nog even zegt hoeveel werk een tuin is. Ik heb hiervoor ook een eengezinswoning gehad en ik kan niet zeggen dat het mijn hobby is, dus wat dat betreft druk je me wel weer met mijn neus op de feiten. Bedankt. En alle advies is welkom!
fieke1709 - schreef op 17-02 om 17:53
Connection, ik heb hiervoor ook op een appartementje gewoond en ik zag daar niks verkeerds mee om daar een kind op te voeden. Moet er wel bijzeggen dat ik een groot terras had. Misschien kan je zo eentje zoeken? Daar kan je eventueel ook een zandbak ofzo op kwijt voor je kleintje. Of zoek een combinatie met klein tuintje, een appartement op de benedenverdieping? Die zijn er ook genoeg ik denk dat je qua kostprijs buiten de stad beter zit maar als je reistijd langer is en je gaat met de auto werken verbruik je ook meer benzine dus komt de prijs op het einde van de rit wel op hetzelfde neer. Veel succes met zoeken!!!
Incognitaaa (Gast) - schreef op 17-02 om 18:49
Nou inderdaad, in NL zien ze het pas als een verhoogd risico bij 1:200 of lager! Ik zou me dus niet veel zorgen maken.

Bij mij is tuinieren toevallig een hobby, maar een tuin kan ook onderhoudsvrij zijn. Zowel mijn man als ik hebben altijd in een dorp in de provincie (Friesland en Zeeland) gewoond. Ik kan dus niet aarden in een flat en moet er niet aan denken met een kinderwagen elke keer die trappen te nemen!

Sorry voor de verwarring die ik nu misschien zaai. ;-)
Sunshine - schreef op 18-02 om 18:12
@connection: ik zit op korfbal. Ik doe dat nogal fanatiek. Normaal gesproken train ik vier keer per week en heb iedere zaterdag een wedstrijd. Nu train ik nog maar twee keer per week, dat is zwaar genoeg. Volgende week zaterdag speel ik mijn laatste wedstrijd, ik ben dan ruim 14 weken zwanger. Ik wil dan nog wel blijven trainen. Zolang sporten goed voelt doe ik het nog graag. Daarna ga ik denk ik zwemmen of zo. Sporten hoort gewoon bij mij.

Waarom fiets je niet meer? Teveel klachten of gewoon geen zin meer?
fieke1709 - schreef op 19-02 om 11:44
Ben terug van de gyne met goed en minder goed nieuws... ons prutske heeft nog altijd vergrootte niertjes, de nierkelken dan vooral aan de linkerkant.
 Moet namiddag om half 4 naar het ziekenhuis voor een second opinie van een andere gyne t goede was wel dat het nierweefsel wel in orde was en de rest van de groei van de kleine was ook goed. Hij is 16cm en weegt 180gr. Gyne zij dat het bij jongentjes wel vaker voorkomt en dat ik me niet te veel zorgen moest maken dat het nog goed kan komen maar dat kan ze pas op 28 weken zien.
T was vooral ook belangrijk dat het nierweefsel goed blijft meegroeien en dat het vruchtwater er goed blijft uitzien en dat was nu wel gelukkig. Nu maar hopen dat alles goed komt, ik moet me niet te veel zorgen maken maar dat doe je toch automatisch he. T geslacht is nog altijd een jongen t heeft gezwaaid naar ons, schoonmama was in de wolken
sandy - schreef op 19-02 om 20:03
hey Fieke,

Wat betekend het juist als de niertjes te groot zijn dan..
Wel goed dat je morgen al terug mag gaan voor een 2de opinie!
Ik hoop voor jou dat je je niet teveel zorgen moet maken en dat alles in orde komt...
Gelukkig ziet al de rest (nierweefsel,vruchtwater enz ) er nu wel goed uit.
Fijn dat je al zeker bent van het geslacht hihi
denk dak da donderdag ook wel te weten kom, spannend!
toi toi morgen en we horen ons nog.    x
fieke1709 - schreef op 19-02 om 20:42
hoi sandy, ik moest namiddag al terug gaan dus weet het allemaal al  Hier effe de uitleg:









Niertjes zijn dus uitgezet omdat er een vernauwing is van de nieren naar de blaas waardoor dus niet alle urine wegkan en een deel blijft zitten. Daarmee zwellen de niertjes dus op. kans op een chromosoomafwijking was 1/6000 dus maar 5% dus dat was goed. Nu 4/5 kansen hebben we dat het goedkomt omdat mee dat het kindje nog groeit, groeien de leiders ook mee en worden ze wijder waardoor de urine er dan toch goed doorkan. Geen probleem meer dan.

Groeien ze toch niet snel genoeg en wordt het kindje geboren met vergrootte niertjes dan spreken ze van blaas-reflux, de klepjes sluiten dan niet goef af waardoor een beetje urine dan altijd terug in de niertjes vloeit. Als de niertjes niet te groot uitzetten is dat niet zo een probleem maar als ze echt ballonnetjes worden moeten ze draineren. Ook dit kan er nog uitgroeien mee dat het kind opgroeid, wel moet goed in de gaten geworden op nier en blaasontstekingen/infecties. Gaat de vernauwing toch niet weg, kunnen ze nog altijd opereren. Er is dus altijd een oplossing wat mij wel wat gerust gemaakt heeft.

T liefste hebben we natuurlijk dat het tijdens de zwangerschap nog uitgroeid natuurlijk maar moest het niet zo zijn proberen we toch nog het beste er van te maken, er zijn nog altijd ergere dingen.
We hopen op het beste, onze ukkepuk zo klein en nu al een zorgenkindje ocharme. Wat gaat hij toch super hard verwend worden moet op 26 weken nog wel eens op extra controle in het ziekenhuis.
Maaike - schreef op 27-02 om 10:05
Gefeliciteerd allemaal!
Ook ik ben in augustus uitgerekend, namelijk 30 augustus! Van ons eerste kindje!
Ik voel me prima! De afgelopen weken was ik 's avonds erg moe... Maar dan had ik ook een werkdag erop zitten! Maar zelfs in de weekenden was ik doodop. Nu heb ik energie voor 10 en heb ik zelfs het sporten weer opgepakt.
Ik geniet bij een echo! Jammer dat je er niet zoveel krijgt! Nu moet ik ongeveer 6 weken wachten, totdat ik de 20 weken echo krijg. Zo bijzonder om te zien dat het kind nu alle vingers al heeft, een neusje, de hersenen zie je zitten, voeten en teentjes! En zo groot is het kind nog niet en toch kan je alles al zien! 
Geniet van jullie zwangerschap!
Groetjes Maaike
archana - schreef op 27-02 om 20:36
gefeliciteerd met jullie zwangerschap!
ik ben 28 aug. uitgerekend.
ben nu 14 weken zwnger.  nu wachten tot de 20 wk echo. (duurt veels te lang voor mij
)
altijd leuk en bijzonder om de kleine in je buik dan weer te mogen zien natuurlijk.
buikje begint nu langzaam aan te groeien. blijft altijd spannend vooral ook omdat het ons eerste kindje is.

veel plezier met jullie zwangerschap ....

groetjes, archana
Connection - schreef op 28-02 om 20:35
Nou, vandaag heeft mijn Duitse arts gebeld. Mijn kindje heeft geen Down of andere chromosomale afwijking! Gezien de echo, had ik het wel verwacht, maar echt fijn om te horen. 

Ik geniet verder en ondertussen nog steeds op zoek nar een woning
Sunshine - schreef op 01-03 om 14:11
Wat een goed nieuws bij iedereen! Fijn! Vanmorgen had ik controle bij de verloskundige en dat was prima. Weer even het hartje gehoord, dat vind ik heel bijzonder! Fijn weekend allemaal.
Maaike - schreef op 01-03 om 15:56
Ik mag straks weer naar de verloskundige! Kijk er al de hele dag naar uit, omdat ook ik het hartje weer zal horen!
Hallo iedereen
Ik ben zooooo moe de laatste tijd echt niet normaal zou heel de dag door kunnen slapen.
Gisteren voor het eerst ons beebje gevoeld.
Hoe gaat het met jullie?
Groetjes cdcd
fieke1709 - schreef op 01-03 om 19:54
Oooh super nieuws connection!!! Wat een opluchting moet dat zijn seg dat je kindje gezond is

Fijn dat het hier bij iedereen zo goed gaat. Hier ook alles goed, ik denk ook dat ik ons prutske begin te voelen, t kriebelt al een paar dagen af en toe in men buik

Mamavanleandro, wat is dat lang geleden seg dat ik jouw gehoord heb!! Hoe gaat het meid? ik ben ook lang moe geweest maar nu ben ik het wat door, gelukkig want ik viel op den duur int slaap opt werk oeps!!!
Het fieke,
Ja geen tijd hè heb hier nog 2 kindjes waar ik bezig mee moet zijn.
De kleinste leert nu op het potje gaat.
Vandaag ingeschreven op school,hij gaat september naar school
Hoe gaat het met jou?
Xxx
Weet je al wat het word?
Ik moet 22 maart gaan en dan zal ik het normaal weten.
Xx
Connection - schreef op 04-03 om 18:28
Hey dames!Heb nog niet iedereen bedankt voor hun tips over woningen. Ben ik wel blij mee hoor. Verder is er hier nu een soort campagneteam van start gegaan om een huis voor mij te vinden. Als ik niet het perfecte huis vind (en dat is nog niet gelukt dus), ga ik huren en misschien zijn er genoeg mensen die hun huis tijdelijk willen verhuren totdat de woningmarkt weer aantrekt... 

Sandy; hoe is je punctie afgelopen? Ben heel benieuwd. 

X
patricia1975 - schreef op 06-03 om 10:47
Hallo allemaal,

Ik heb mij net aangemeld op deze site en ben nog een beetje alles aan het verkennen. Ik ben nu ruim 17 weken zwanger van mijn derde kindje en ben 11 augustus uitgerekend.

Voor ons was dit geen geplande zwangerschap maar nu wij bijgekomen zijn van de schrik is het erg welkom en kijken wij heel erg uit naar ons derde wondertje.
sandy - schreef op 06-03 om 20:51
Gisterenavond toch maar naar de dokter geweest.. kreeg zo fel krampen in mn onderbuik links dat t zweet me uitbrak,moest kruipen van de pijn..
Dit was al de 3de keer en elke keer moest ik derna naar de grote wc dus ik dacht wel dat het met mn darmen te maken had. Gyn was ik vorige week pas geweest en alles was in orde dus..
Hij denkt aan constipatie en nu kreeg ik laxerende oplosmiddeltjes, hopelijk doen deze snel hun werk want dit is geen lachertje!
voor de rest alles ok met iedereen?
welkom Patricia en proficiat met jullie 3de kindje
patricia1975 - schreef op 07-03 om 08:48
Hoi Sandy,

hopelijk gaat het al wat beter met je?

Ik had dit bij mijn vorige zwangerschappen ook. Nu probeer ik zo veel mogelijk op mijn voeding te letten en ik moet zeggen dat het tot nu toe heel goed helpt. Nu maar hopen dat het goed blijft gaan want die krampen zijn inderdaad verschrikkelijk.

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Augustus uitgerekend' in het Zwangerschapsforum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan