Clomid - Zwanger worden forum

charldxv - schreef op 22-01 om 17:08
Bedankt ! Ik ga morgen contact opnemen met mijn gynaecologe en eens navragen ! Ik merk wel dat mijn maandstonden maar heeeeel licht zijn nu. 
Ik ben ook benieuwd. Nog geen last van bijwerkingen ? 
257 antwoorden en 25986351x bekeken
Lady - schreef op 22-01 om 18:17
Nee alleen last van de onderbuik maar dat had ik de vorige ronde ook. En het bloeden tijdens de clomid stopt veel sneller tijdens menstruatie. Verder hier nergens geen last van! En een normale cyclus gelukkig want daar heb ik lang opgewacht zeg! 

Maar waarom moet je overleggen met de gyn? Je mag de 3e dag van je menstruatie gewoon gaan starten met clomid. Tot de 7de dag. Als je pas zeker weet dat rond cd 10,11,12 of 13 een eitje groeit met een echo en paar dagen weer heen gaat om te zien of die groter is geworden dan kun je ongeveer inschatten wanneer je eisprong is. Let wel op iedereen gaat uit van 14 dagen na eisprong je menstruatie.. maar ik had altijd 12 dagen en nu werd het 16 dagen.. door de clomid.
Annie84 - schreef op 23-01 om 09:26
Ik ben nog niet ongesteld geweest met Clomid, dit was echt de eerste keer voor mij. Ik heb zowiezo geen heftige menstruaties. Straks om 13.30 uur de echo ben benieuwd. Ik heb wel de ovulatietesten gebruikt maar ik ben er niet zo heftig mee bezig dat ik weinig drink etc. Het beinvloed je leven al genoeg zoals het is! Duimen dat een of beiden eitjes verder gegroeid zijn! Ik laat het straks wel even weten  
Heb jij bijwerkingen van de Clomid? Ik vond het persoonlijk erg vervelend. De eerste dag had ik een naar gejaagd gevoel de andere dagen leek ik wel stoned en de laatste dag was ik een soort van depri. Ook had ik behoorlijk hoofdpijn. Ik werd er al met al niet heel blij van en zei ook tegen mijn vriend dat dit niet te lang moest duren. Gelukkig was het de dag na de laatste pil wel weg op de hoofdpijn na. 
Annie84 - schreef op 23-01 om 14:30
Ben ik weer! Het eitje links is inmiddels 18.5 mm Rechts 12.5 dus die doet waarschijnlijk niet meer mee. 
Vanaf nu is het de bedoeling dat ik zelf de ovulatie test, zij gaf aan niet de action testen te gebruiken omdat er veel problemen mee bekend zijn, evenals met de zwangersschapstesten. Nu moet ik zeggen dat ik afgelopen maand een behoorlijke tweede streep had, harstikke roze en zeker geen tuur test met de action early. De clear blue gaf de volgende dag niet zwanger. 
Ik ga dus even een duurdere variant halen bij de drogisterij. Zodra ik een positieve ovulatietest heb moet ik een mailtje sturen en dan plannen ze een progesteron bloedonderzoek in.
Mocht ik weer ongesteld worden mag ik gewoon verder gaan met clomid zonder verdere controle. Zodra de ovulatietest positief is weer mailen enzovoorts. 
Dat hierna nog 3x 
HereWeGoAgain - schreef op 23-01 om 15:03
@ Annie: ik denk dat iedereen een beetje anders reageert op de testen van de action. Ik heb ze zelf altijd gebruikt als ovu testen en als het positief was knalde het echt. Voor ik zwanger werd deze keer was ik clomid aan het nemen en vertrokken we op vakantie op CD18. mijn eisprong was nog niet geweest dus de dokter zei: gebruik ovu testen en bekijk het maar, en anders dan bel je maar voor een afspraak als je terug bent. ik heb toen dagelijks 2 keer getest omdat ik dacht: het kan elk moment komen. pas op CD 31 met mijn allerlaatste test, de laatste dag van de vakantie had ik plots (binnen 0.5 seconden) een mega dikke knal test. Terwijl al die testen ervoor soms een licht streepje, soms niks, soms leken ze op te lopen,.. (door de PCOS altijd een licht streepje) maar het verschil was duidelijk te zien toen die echt positief was. Ik heb dan even bevestigd met een clearblue en er kwam een smiley  

Je kan dus ook de action testen gebruiken als eerste tester en een duurder merk om na te checken, als je denkt dat je een positieve vast hebt. 
Ninic - schreef op 23-01 om 15:28
Waarom krijgen jullie eigenlijk allemaal een echo om te meten hoe groot het eitje is? Ik heb dat nog nooit moeten doen. Heb alleen de eerste keer moeten bloedprikken om te kijken of ik een eisprong had. 
Annie84 - schreef op 23-01 om 18:16
@herwegoagain Dat is ook nog een idee, ik heb nu 2 pakken van de kruidvat ovulatietesten gekocht. Ik maak deze in ieder geval op en dan zie ik wel.
@Ninic ik heb geen idee eigenlijk ik kreeg nu de eerste ronde op dag 10 en 12 een echo maar de volgende rondes niet meer (mochten die er komen). Misschien doet ieder ziekenhuis het anders. Ze wilden checken of de Clomid werkte en of er geen overstimulatie was. Er is in ieder geval een goed groeiend eitje en eentje die kleiner blijft. Ik krijg 4 rondes clomid voor ik echt terug moet. Bloedprikken doen ze hier 8 dagen na een positieve ovulatietest om te kijken of de eisprong een " goede " is geweest anders geven ze ook nog een prik. 
Lady - schreef op 24-01 om 17:34
Ik gebruik altijd ovu testen van de action.. ze bevallen mij goed.

Ninic.. als ik jou was zal ik eens het ziekenhuis bellen waarom jij geen controle krijgt.. je moet toch zeker er van zijn dat de medicatie werkt.. als ik geen controle krijg ga ik de medicatie ook niet slikken..

Ik mag 2 rondes komen om te kijken of de medicatie aangeslagen heeft. Dit is voor mij nu de 2e ronde. Vandaag laatste tablet ingenomen en maandag naar het ziekenhuis.. de eerste ronde was alles goed.. als de 2e ronde ook goed is krijg ik voor een half jaar medicatie mee naar huis.. na die half jaar zal ik wel weer op controle moeten.. maar als deze ronde alles anders is zal de clomid wel verhoogd worden en zal ik dan ronde 3 ook weer heen moeten voor controle.
charldxv - schreef op 25-01 om 08:08
Lady ik heb gebeld naar gyn omdat de maandstonden na nog geen 20u alweer gedaan waten, wat dus wijst dat het niet echt mijn ongesteldheid was. Moet straks bloed laten trekken om te zien waar ik zit in cyclus en dan spreekt ze verder met me af voor de clomid.,, 
roosje - schreef op 25-01 om 09:16
Ik zit in mijn 4de ronde chlomid. Moet volgende week dinsdag ook voor een follikelmeeting, ben benieuwd of ik weer een pregnyl spuit krijg, want mijn cyclus was het zelfde zonder de spuit als met,  wat raar @charldxv ! Hopelijk heb je snel duidelijkheid 
Lady - schreef op 25-01 om 10:28
Charldxv.. hopelijk heb je gauw duidelijkheid en gaan ze stappen ondernemen!! Succes.

Roosje.. gebruik jij 50 mg?
roosje - schreef op 25-01 om 17:35
@lady jep 50 mg, maar ik denk misschien dat daar verandering in komt na men volgende bezoek bij de gyn.jij ook he?
Lady - schreef op 25-01 om 21:51
Ja klopt ik heb ook 50 mg.. eerste ronde was alles goed.. maandag heen voor de eerste echo weer om te kijken of er weet eitjes zijn.. vind het deze ronde toch wel spannender dan de eerste eigenlijks.. je hoort te vaak dat de eerste ronde alles goed is en de 2e ronde niet.

Dat ze jou dan gelijk een spuit erbij hebben gegeven..? Ik dacht dat ze dan gelijk over gingen naar meer mg. zo heeft de arts mij het wel verteld.
roosje - schreef op 25-01 om 22:27
@lady , ik heb de eerste twee rondes 50 mg, chlomid gekregen en had steeds een follikel van 20 mm en 15/14 mm . ( op cyclusdag 12) Dus ik reageer ook goed op chlomid enkel dacht zei dat ik geen goede eisprong krijg, vandaar de spuit, 100 mg chlomid zou de follikel rijping stimuleren en der mag geen overstimulatie zijn denkik? Geen idee wat de volgende stap is, nu poging 4 met 50 mg chlomid. 
Lady - schreef op 26-01 om 11:02
Wat spannend zeg! Roosje.
Joo - schreef op 27-01 om 19:02
Hee meiden,
Ik had veijdag ongesteld moeten worden, ben het nog steeds niet.
Ik ben zo ontzettend misselijk en heel veel last van maagzuur.
Wat moet ik nou doen?
Ninic - schreef op 27-01 om 19:18
Ik zou toch even een testje wagen.
Lady - schreef op 27-01 om 19:22
Joo.. je bent een tijdje terug toch in het ziekenhuis geweest maar waren geen eitjes te bekennen? Ik weet het niet precies meer.. je moest bloedprikken geloof ik? Wat is daar uitgekomen?

Als er geen eitjes te bekennen zijn kun je ook niet zwanger zijn lijkt me.. geen eisprong lijkt mij ook geen menstruatie.. misschien toch contact opnemen met het ziekenhuis?
Lady - schreef op 27-01 om 19:28
Hoe is het hier verder dames?
Ninic - schreef op 27-01 om 19:33
Ik zit net na Mn ovulatie dus het is weer afwachten.. ik kon alleen geen piek vinden in Mn ovulatietesten en hij bleef een aantal dagen een licht streepje aangeven. Weet niet zo goed wat ik er mee moet eigenlijk.
Lady - schreef op 27-01 om 21:53
Misschien toch nog niet je ovulatie ninic? Ik zou door testen als ik jou was.


Ik zit bijna in de vruchtbare dagen.. zou morgen na het ziekenhuis om te kijken of er weer eitjes zijn maar dit gaat me morgen niet lukken.. ik begin aankomende week met ovutesten.. volgens de app zal ik rond 2 feb mijn ovulatie moeten hebben.
Ninic - schreef op 27-01 om 22:14
Ik heb van dag 9 tot 19 getest en de testlijn is nu weer helemaal wit. Ik had het zk al gebeld want ik snapte er niks van die zei dat ik evengoed een eisprong gehad kon hebben maar ik heb er een hard hoofd in.. ik denk dat deze maand weer aan me voorbij gaat..
Lady - schreef op 27-01 om 22:41
Ninic anders moet je eens vragen of je mag bloedprikken voor progesteron waarde.. daaruit kunnen ze ook zien of je een eisprong hebt gehad..

Gebruik jij ook 50 mg?
Of je moet overleggen met je arts voor 100 mg..
Ik heb wel eens gehoord als je clomid gebruikt dat je testen dan echt gaan knallen. Ik ga het deze ronde uittesten.. ik weet hoe mijn testen eruit zagen zonder clomid. Heb de aller eerste ronde geen ovutesten gebruikt.
Ninic - schreef op 28-01 om 09:14
Ik heb idd gevraagd of ik mag bloedprikken, ze zei dat dat niet nodig was aangezien mijn menstruatie altijd op 31 dagen zit met clomid 50 Mg. Ik heb wel altijd een eisprong dus dat is niet waarom ik clomid slik maar ik slik het alleen omdat anders mijn menstuatie pas op dag 40 komt. 
Ik moet in maart terugkomen ik denk dat ze dan gaan zeggen dat ik of nog langer er mee door moet gaan of dat we de volgende stap gaan ondernemen. Ik haat het wachten zo erg! Je weet natuurlijk waarvoor je het doet maar toch zijn die wachtweken verschrikkelijk en zeker als je je piek niet kan vinden in je ovulatietesten.
Lady - schreef op 28-01 om 13:25
Ninic..
We hebben wel een beetje veel van elkaar.. ik had ook een eisprong voor dat ik met clomid begon.. alleen pas op cd 27 en een cyclus van 41 dagen. Zit nu op een cyclus van 31 dagen.

Welke ovutesten gebruik je? Ik heb goede ervaring met de ovutesten van de action. 
Ik snap je helemaal.. maar blijf moed houden! Ik moest anders vanmiddag heen voor een echo maar ik heb afgebeld. Ga het vandaag niet redden. Nou moet ik donderdag middag. Zit dan op cd 14. 
Ninic - schreef op 28-01 om 15:38
Hopen op een goeie echo! Ja ons verhaal lijkt idd wel op elkaar haha
Ninic - schreef op 28-01 om 17:51
Ik gebruik trouwens de ovulatietesten van sensi test.
Annie84 - schreef op 28-01 om 13:48
Ik had de drie maanden voor clomid wel een eisprong vermoedelijk dag 18. Cyclus van 35 dagen.
Nu had ik woensdag dus een ei van ruim 18 mm links en ruim 12 rechts. Vrijdag en Zaterdag echt knallers van ovu testen. Vrijdag de test iets donkerder dan de controle en zaterdag veel donkerder dan de controle streep (kruidvat) Zondag iets lichter dan de controle streep. Vrijdag was dag 14 en zaterdag 15 dus ik denk sprong op dat 16 of 17 dan? Dus gister of vandaag. 
Vanmorgen gemaild en vrijdag en maandag bloed afname. 
Mijn temperatuur is wel anders met clomid, iets hoger voor de piek en de stijging is tot nu toe minimaal. Volgens het ziekenhuis zegt de temperatuur nu niks over je eisprong?!? Nouja ik wacht het bloed dus netjes af. Of misschien morgen mij temperatuur hoger. 

Joo - schreef op 28-01 om 15:35
Ik had verkeerd zitten tellen, ik krijg morgen mijn bloed uitslag.
Annie84 - schreef op 28-01 om 17:47
Ik heb trouwens ook met action getest (zelfde urine) De action gaf wel een duidelijke streep maar niet zo heftig als de controlestreep. De kruidvat knalde echt, duidelijk donkerder dan de controle streep. Ik vind kruidvat dus wel duidelijker dan action. Wel en stuk duurder15 euro voor 7 testen. 
Ik moet zeggen respect voor de meiden die al langer via clomid alles in de gaten houden. Ik word echt chagerijnig van verplichte seks op basis van streepjes...

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Clomid' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan