Clomid - Zwanger worden forum

Lady - schreef op 28-01 om 19:25
Annie84.
Het is maar net hoe je er zelf mee omgaat denk ik.. ik test niet om verplicht seks te hebben met streepjes.. ik test om zeker te weten wanneer ik een eisprong heb gekregen. En wanneer ik mijn menstruatie krijg. 

Ik geloof al die praatjes niet zo volgens mij heeft het echt geen zin om elke dag in je vruchtbare dagen seks te hebben.. ik denk dat 3x in de week seks te hebben meer dan voldoende is. Er zijn zelfs dames die maar 1x seks hebben in de vruchtbare dagen en zwanger raken..

Ik denk meer dat je lichaam er klaar voor moet zijn.. zolang je lichaam niet mee werkt kun je zoveel seksen als je wil maar zonder resultaat.

Joo.. ik ben heel benieuwd.. laat je het weten?

Ninic.. die testen heb ik nog nooit gebruikt. Dus geen ervaring mee..

Ik ben wel heel benieuwd naar donderdag en wat de ovutesten deze ronde gaan doen aangezien ik nog niet eerder getest heb met ovutesten samen met clomid.
257 antwoorden en 26148564x bekeken
roosje - schreef op 28-01 om 20:05
@lady, hoe was je follikelmeeting? 
Lady - schreef op 28-01 om 20:52
Roosje.. ik heb vanmorgen afgebeld.. ik redde het niet ivm werk. Ik mag nu donderdag middag om 14:00 uur. Zit dan op cd 14.
roosje - schreef op 28-01 om 22:53
Ooh wat jammer! Hopelijk mooie follikels dan! Ik ga morge avond, cd 12 . :-)
Lady - schreef op 28-01 om 23:01
Roosje... s'avonds?
Bij ons in het ziekenhuis kun je alleen maar overdag.

Hoop ik ook.
Hoop ook voor jou natuurlijk!!
Ik begin morgen met ovulatie testen. 
roosje - schreef op 29-01 om 08:14
@ lady , ja om 20.00 u heb ik een afspraak bij de gynaecoloog, dat is in haar praktijk niet in het ziekenhuis :-)  
Ik heb weer geen ovulatietesten in huis.. ????
Annie84 - schreef op 29-01 om 09:52
@Lady nee ik geloof daar ook niet in! Mijn nicht (45 jaar) had onlangs 1x seks gehad in de hele cyclus omdat haar man ziek was en zij bleek zwanger!!! Van 1x in een heel maand! Helaas ging het verkeerd maar wel zwanger geweest.
Nu was dit de opdracht van het ziekenhuis om 2x per dag te testen, en eerlijk is eerlijk we zijn wel een stuk actiever geweest met de streepjes. Vaak hebben wij het zo druk dat we gewoon moe zijn en geen zin hebben dan kan het gerust 1 a 2 keer peer week max zijn. Omdat dit een jaar lang niet tot resultaat heeft geleid hebben we nu toevallig de avond voor de ovulatietest, volgende dag niet, volgende dag ochtend en volgende dag avond dus 2 keer effectief in de vruchtbare periode en toevallig de dag ervoor. Meer ook met het idee van misschien waren we al die tijd niet actief in de juiste periode. We konden namelijk gerust 4 a 5 dagen geen seks hebben en als dat net "de periode" is werkt het ook gewoon niet. Eisprong was vaak meer een gok dan feit. 
Krijgen jullie behalve een bloedtest ook nog een echo rond/na de vermoedelijke eisprong? Ik vind het eigenlijk vreemd dat dit niet gebeurd, ik ben vooral nieuwschierig of alleen het grootste eitje gesprongen is, of mogelijk de kleinere ook. Springen geeft natuurlijk geen garantie maar meer het idee of Clomid zorgt voor 1 of 2 eitjes. 
Lady - schreef op 29-01 om 11:20
Annie84.
Ik heb de eerste ronde wel een echo gehad zodat ze konden zien dat het eitje gesprongen was. Ik heb de eerste ronde wel 3 a 4 echo's gehad. Ze wouden er zeker van zijn dat de eitje verder groeide en dat het eitje gesprongen was. De arts zei bij de laatste echo dat ik een goede eisprong had gehad maar ik moest ook nog heen voor de progesteron waarde en daaruit bleek ook een goede eisprong. Allemaal dubbele check zeg maar. Ik weet niet wat ze deze ronde gaan doen. Ik krijg nu donderdag pas mijn eerste echo weer op een cd 14. Daarna hoor ik pas wanneer ik weer moet komen
Annie84 - schreef op 29-01 om 11:39
@Lady Spannend weer! Hoeveel eitjes had je de eerste ronde? Na woensdag 18mm en 12mm niks meer gehad en komende vrijdag en maandag alleen bloed prikken en mailen voor uitlag. Ik kon het af met ovulatietesten werd gezegd. Maar dat wil niet zeggen dat er daadwerkelijk gesprongen word. Maargoed dat kunnen ze vast opmaken uit het bloed dan. Maar is het een slechte sprong is de ronde weer verloren terwijl ze anders een prik konden zetten wat nu niet meer kan natuurlijk. 
In theorie zou de eisprong zondag of maandag geweest moeten zijn en dan zou die van 12 indien hij doorgegroeid is ook gesprongen kunnen zijn. Afwachten is helaas niet mijn sterkste kant pffff
Lady - schreef op 29-01 om 13:17
Annie84..
Hahaha lekker ongeduldig.. misschien heb je dan wel een kans verspeeld maar de volgende ronde kunnen ze dan ingrijpen. En wordt die ronde altijd beter.

De artsen moeten ook eerst kijken hoe jou lichaam er op reageert. Uit het bloed kunnen ze inderdaad zien of je een goede eisprong hebt gehad.. waarom zal je denken dat je een slechte eisprong hebt gehad.. je moet wel positief blijven hoor.. en je tijd komt echt!! 
Lady - schreef op 29-01 om 13:18
Annie84.. ik had de eerste ronde maar 1 eitje! 
Annie84 - schreef op 29-01 om 14:23
@Lady ben denk ik gewoon een beetje bang dat er bijvoorbeeld iets met mijn eileiders is ofzo. Mijn dochter kreeg ik 13 jaar geleden dwars door de pil heen. Afgelopen jaren bleek ik achteraf een nogal overspelige echtgenoot te hebben.... Inmiddels een lieve leuke partner maar in de 13 jaar dat ik met mijn ex was is hij blijkbaar vaak vreemdgegaan. nu ben ik gewoon bang dat dit de oorzaak is dat het niet lukt. Gewoon vooral onzekerheid van mijn kant denk ik. 
De gynaecoloog zei dat dit waarschijnlijk niet de oorzaak is maar wil na 4x clomid wel mijn eileiders controleren met een echo of kijkoperatie.  Ik mocht hier ook gelijk voor kiezen maar hou niet van operaties dus wilde het eerst zo proberen.
Nu gaat alles zo onwijs goed dat ik bang ben dat een baby samen niet meer gaat lukken.
Nouja gewoon positief blijven en het bloed afwachten! Bovendien heb ik al een dochter dus ben ik al gezegend om het zo te zeggen.
Hopelijk krijgen wij deze maand alleen maar positief nieuws!! 
Ninic - schreef op 29-01 om 14:40
Wat een naar verhaal zeg, maar wat fijn dat je nu een lieve betrouwbare echtgenoot hebt.
Heb je wel een hsg gehad? Daarmee kunnen ze zien of je eileiders goed doorlopen en is geen operatie. Voelt evengoed niet fijn maar het is maar voor heel even. Misschien kan je vragen of ze dat eventueel kunnen doen.
roosje - schreef op 29-01 om 20:42
Voila , daarjuist mijn follikelmeeting gehad , langs rechts een mooie follikel van 20 mm op dag 12 vandaag. Donderdag krijg ik dan de pregnylspuit om de ovulatie op te wekken. 
ze vind dat er wel wat vaart in mag komen , ondertussen zijn we een jaar en 8 maand na ons miskraam... dus moet ik volgende maand (als het niet raak is) mijn dosis chlomid verdubbelen naar 100 mg, en ook progynova bijnemen. En mijn inofolic blijven nemen. 
Lady - schreef op 29-01 om 20:49
Annie84..
Wat vervelend zeg! Hoop dat alles goed komt en blijft gaan!!

Roosje.. dat is goed bericht.. ik wist niet dat jij ook een miskraam hebt gehad.. 

Ik heb ook een miskraam gehad nu 1 jaar en 1 maand geleden.

Mag je zomaar de dosis verhogen ook als je eisprong enzovoort gewoon goed is met 50 mg clomid? Ik dacht dat ze het pas gaan verhogen als je geen eisprong hebt met 50 mg clomid.?
roosje - schreef op 29-01 om 21:14
@lady. Ik krijg een hogere dosis om de kans te vergroten.. dan heb ik miss volgende keer geen pregnyl spuit nodig :-) en springt het eitje vanzelf.. mijn waardes zonder de pregnyl waren een stuk lager dan met 
Lady - schreef op 29-01 om 21:34
Roosje.. ik snap hem!
Je hebt dus uit jezelf met clomid geen eisprong vandaar dat je de spuiten erbij hebt en nou gaan ze straks 100 mg proberen en kijken ze of de eitjes dan wel springen
roosje - schreef op 29-01 om 21:38
Helemaal correct en dan die andere pilletjes zijn om men slijmvlies dikker te maken geloof ik 
Lady - schreef op 30-01 om 07:52
Aahh oke! Duidelijk Roosje!
Joo - schreef op 30-01 om 12:50
Ik heb een eisprong gehad... Nu maar afwachten
Lady - schreef op 30-01 om 12:57
Joo.. dat is positief!! Helemaal top.
Wat was je waarde van het bloed?
Joo - schreef op 30-01 om 13:02
Heeft ze niet gezegd aan de telefoon. Ik moet tot woensdag wachten en anders weer bellen..
Lady - schreef op 30-01 om 16:25
Joo.. waarvoor ben je dan heen geweest te bloedprikken? 
roosje - schreef op 30-01 om 21:33
Hoe zit het bij jou @lady? X
Lady - schreef op 30-01 om 21:56
Roosje ik zit vandaag op cd 13.. morgen middag mag ik naar het ziekenhuis.. vandaag toch maar ovu testen gehaald en vanavond zo rond 18:00 uur getest. Was nog niet positief dus ben de eisprong nog niet mis gelopen.
Lady - schreef op 30-01 om 21:58
roosje - schreef op 30-01 om 22:14
Ze gaan de goede kant op precies! Ben benieuwd naar je meeting ! Ik duim voor je , morge avond krijg ik mijn pregnyl spuit dus zou die moeten springen binnen de 24 uur normaal.. vandaag geklust morge en vrijdag avond ook nog.. ik denk altijd dat die zwemmers de dag niet overleven  . Mijn waardes waren 616 vorige keer met de spuit 
Lady - schreef op 31-01 om 07:26
Roosje.. spannend zeg!
Ik moet er vanmiddag om 2 uur zijn. Zodra ik wat weet laat ik het je weten!
Annie84 - schreef op 31-01 om 10:34
Hebben jullie ook zo'n last van maagzuur na de eisprong? Niet normaal een beetje zuur maar echt een slokdarm die in de fik lijkt te staan. Zo erg dat ik er al 3 nachten wakker van lig. Melk en drogisterijmiddeltjes werken niet of 5 minuten.
Annie84 - schreef op 31-01 om 14:55
@lady, hoe ging je meting???

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Clomid' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan