Clomid - Zwanger worden forum

Annie84 - schreef op 20-02 om 09:48
@lady was onwijs vervelend! Wat is het gevaar van een te hoog prolactine? Verhinderd het het proces van zwanger worden? 
257 antwoorden en 26162349x bekeken
Lady - schreef op 20-02 om 10:52
Annie84 klopt.. het houd een zwangerschap tegen.
Annie84 - schreef op 20-02 om 11:01
@Lady wat ontzettend klote.... Ik heb net even gegoogeld en inderdaad een complex verhaal. Hopelijk zijn ze er snel achter en kun je snel verder. Vooral de onzekerheid lijkt mij lastig. Veel sterkte!! 
Lady - schreef op 20-02 om 11:14
Annie84 dat is het zeker..

Dankjewel
roosje - schreef op 20-02 om 12:19
Wat erg lady... ik hoop dat ze er snel iets op vinden ... 
@annie geen idee wat het kan zijn meid geen ervaring mee
Annie84 - schreef op 20-02 om 12:48
@Roosje ik ga straks ovu testjes kopen, ik begin gewoon wat eerder met testen denk ik. Vorige keer pas op dag 13 begonnen. 
Mereltje - schreef op 20-02 om 13:26
Annie, ik zou echt dag 10 beginnen! En zelfs dan zijn ovu testjes niet waterdicht is mijn ervaring.
Catlady12 - schreef op 01-03 om 07:31
Hallo allemaal

Mag ik hier even aansluiten? 
Ik start morgen voor de eerste keer met clomid.
Vind het allemaal erg spannend en weet niet goed wat te verwachten!
Hoe zijn jullie ervaringen? 
Joo - schreef op 03-03 om 14:59
Hee, tuurlijk!
Spannend joh, ik ben nu bezig met de hoogste dosering. Tot nu toe nog geen resultaat. Ik vind het een pittige tijd, maar iedereen ervaart het anders.
Succes, hou ons op de hoogte????
Catlady12 - schreef op 03-03 om 21:24
Intussen dag 2 met clomid (50), ik heb er toch wel last van!
Vooral mijn humeur, huilbuien! Ik ben meestal een opgewekt iemand maar nu pfff! een rothumeur! Ik word ambetant van mezelf. Arme man die met mij samenleeft haha  zaterdag moet ik op controle bij gyneacoloog om te zien of de clomid zijn werk gedaan heeft... eventueel dan inspuiting pregnyl (ik weet eigenlijk niet wat dat laatste juist doet?). De bedoeling van clomid is me eigenlijk ook niet helemaal duidelijk, gyneacoloog zei dat het mijn cyclus (die erg lang is) zou inkorten? 
Hoeveel cyclussen heb je al met de clomid gewerkt? 
Mijn man moet zich nog laten testen om zeker te zijn dat het bij hem allemaal ok is. Heeft dit weekend zo'n thuis test gedaan maar leek me niet zo betrouwbaar. Doet deze week nog eens zo'n test om te zien of het resultaat nu anders is (test gaf een negatief resultaat). 
Zijn jullie al lang aan het proberen om zwanger te worden?
roosje - schreef op 03-03 om 21:37
Hi @catlady, wat spijtig dat je er last van hebt. 
sinds ik chlomid gebruik zijn mijn cyclussen inderdaad korter (Eerst 40-55 dagen) nu 31 of 32 , 
Chlomid stimuleert de groei van de follikels en de pregnyl krijg ik altijd op dag 13-14 om een eisprong op te wekken :-) 
Ik zit nu aan 100 mg, heb er helemaal geen last van . 
Catlady12 - schreef op 03-03 om 21:52
Bedankt voor de uitleg @roosje!
Hopelijk moet ik dit niet al teveel nemen, het is wel voor de goeie zaak maar toch niet fijn zo
Annie84 - schreef op 04-03 om 12:35
@catlady 12 Ik ben bezig aan mijn 2e ronde 50 mg. De eerste ronde had ik twee goede eitjes 1 links en 1 rechts. Eisprong op dag 16 en progesteron waarde hoog dus goede eisprong. Na de eisprong op dag 16 menstruatie.
Nu 2e ronde zonder metingen. Waarschijnlijk eisprong op dag 18/19 gehad. 
Ik had de eerste ronde mega veel last van bijwerkingen van de Clomid. Het ging van een high gevoel tot bijna depressief. Deze maand gelukkig weinig last behalve heel erg onrustig slapen. 
Ik had onregelmatige cyclussen echter vlak voor de Clomid 3 cyclussen van 34 dagen met Clomid 32 dagen. 
Deze ronde geen idee aangezien ze niets meer monitoren. Good Luck! 
Catlady12 - schreef op 04-03 om 20:26
Dag Annie84
Ja het is hier ook zo van euforisch naar bijna depressief! Om gek van te worden! 
Mijn maandstonden zijn vrijdag gestart en vandaag al voorbij. Dus eigenlijk maar 3 dagen ipv de gewone 5 a 6. 
Benieuwd wat het zal geven zaterdag en of ze dan die pregnyl gaan inspuiten.
Hoe komt het dat ze bij jou niet monitoren? 
Ook voor jou succes! 
Annie84 - schreef op 06-03 om 11:15
@Catlady, mijn menstruatie was ook maar 3 dagen en veel lichter dan zonder Clomid. 
Bij mij in het ziekenhuis monitoren ze 1 cyclus met echo's ivm de eitjes en progesteron prikken na de eisprong.
Vervolgens zeggen ze dat ik een bewezen eisprong heb en gewoon op eigen inzicbt verder mag met de Clomid. (4x) Daarna terug naar de gynecealoog. Kennelijk doen ze het in ieder ziekenhuis anders.  Persoonlijk zou ik het fijner vinden als ik wel afspraken zou hebben, nu is het zo onzeker allemaal. Ik heb een positieve ovulatietest gehad maar geen grote temperatuur stijging zoals voorheen. Ik heb gevraagd of ze progesteron willen prikken maar dat willen ze niet. Ik weet dus niet zeker of ik wel een goede eisprong heb gehad deze keer.... Zoals vaak in dit proces weer afwachten.
Annie84 - schreef op 06-03 om 11:16
Ik krijg ook geen pregnyl injectie, dat vond men niet nodig.
roosje - schreef op 06-03 om 12:16
@annie84 , de enigste reden dat ik die pregnyl krijg is om daadwerkelijk een eisprong tot stand te brengen, na mijn bloedonderzoek bleek dat mijn waardes zo laag waren dat ik enkel met chlomid geen eisprong kreeg :-) 
Het is inderdaad wel fijn als je elke maand controle hebt want dat weet je waar aan en waaraf, misschien kan je hier wel gewoon achter vragen ?   
Xxx 
Annie84 - schreef op 06-03 om 12:39
@Roosje, ik heb het al via de mail gevraagd maar er word vrij kort en bot gereageerd. Ik krijg zelfs een beetje het gevoel dat ik zeur.
Ze zeggen gewoon 1x bewezen eisprong dus waarschijnlijk werkt het medicijn dan altijd. 4x clomid en dan pas weer een afspraak. 
Mocht mijn temperatuur echt niet duidelijker stijgen vraag ik gewoon een progesteron test via de huisarts dan betaal ik het gewoon lekker zelf. Ik zat rond 36.5 dipte naar 36.3 en nu 36.7. Dat lijkt een stijging maar volgens mijn app niet, afgelopen maanden steeg ik namelijk minimaal naar 36.8 maar vaker rond de 37 graden. 
Ik wil best zonder cotrole de Clomid slikken maar dan moet ik wel het idee hebben dat het zijn werk doet zoals vorige maand. Had mijn temperatuur nu 37 geweest dan was ik gerust geweest. 
roosje - schreef op 06-03 om 12:44
@annie84 wat naar dat ze je zo afschepen, als ik jou was zou ik ook een bloedonderzoekje laten doen dan, dan heb je toch enig idee dat het wel of niet zijn werk doet... 
Lady - schreef op 06-03 om 13:43
Een poosje weg geweest hier..
Zoals jullie weten mocht ik deze maand de Clomid niet gebruiken omdat ik 25 maart naar de internist moet ivm een te hoge prolactine waarde. 

Deze ronde behoorlijk een hevige menstruatie gehad. Ik zit nu op cd 13. Ik heb zojuist de huisarts gebeld met de medeling dat ik graag nog eens mijn prolactine waarde wil prikken voordat ik naar de internist ga. Omdat de huisarts en ik samen denken dat het door clomid komt dat mijn prolactine waarde te hoog is. Gelukkig was de huisarts eens met deze stap en legt een prik formulier voor me klaar deze haal ik morgen op en kan ik vrijdag morgen heen te prikken. Als het goed is heb ik dan maandag of dinsdag middag de uitslag. 
Lady - schreef op 06-03 om 15:46
Annie84
Je zou ook naar een andere ziekenhuis kunnen gaan.. heb ik ook gedaan via de huisarts.. hier helpen ze mij wel goed.

En clomid hoeft niet elke keer te werken als het de eerste keer goed is gegaan.

De eerste ronde was het bij mij perfect. De 2e ronde groeide het eitje veel te traag waardoor weer een langere cyclus. En na deze ronde bleek dus mijn prolactine waarde te hoog te zijn. Dan kan het eitjes zich dus niet innestelen. Ook dit kan komen door clomid. Dus als ik jou was zal ik niet mailen maar gewoon bellen met het ziekenhuis en echt op je strepen gaan staan en anders de huisarts bellen en vertellen dat je je hier niet goed bij voelt en dat je naar een andere ziekenhuis wil.
Joo - schreef op 06-03 om 15:59
Vandaag weer naar het ziekenhuis geweest. Volgens de gynaecoloog staat mijn eitje op springen  Afwachten dus.. Volgende week vrijdag bloedprikken en dan hoor ik hoe of wat! 
Catlady12 - schreef op 06-03 om 21:51
Annie84 wat erg dat ze je zo afschepen! Dit geeft toch echt geen goed gevoel. Zou eens proberen via huisarts naar andere dokter te gaan die misschien wel wil luisteren naar je. Ik leef met je mee!
Intussen laatste dag van clomid, zaterdag naar de gyneacoloog, ben eens benieuwd! 
Annie84 - schreef op 07-03 om 12:44
Thanx voor het advies meiden! Ik woon echter in Den Haag,  genoeg ziekenhuizen zou je denken maar deze poli zit in het grootste ziekenhuis. Het ziekenhuis in het centrum gaat sluiten en doet dergelijke dingen niet meer. Verder zijn er een paar gefuseerd en daarom de bekende grote lokatie. Ik zou een verwijzing naar een andere stad kunnen vragen. 
Inmiddels is vanmorgen mijn temperatuur gestegen naar de voor mij bekende 37 graden. Hierdoor ben ik in de war en mijn ff app ook. Vorige maand ei op dag 16 stijging volgende dag een beetje, daarna nog meer. ff app geeft zelfs geen streep omdat hij de gegevens niet snapt. 
Nu had ik een daling op dag 15 en een lichte stijging en een minimale daling dag 18 en de echte stijging dag 22 pas. Afwachten maar weer. Ik heb gemeenschap gehad op dag 14 en dag 17 dus redelijk er tussenin.  Nu las ik dat Clomid ook je temperatuur in de war kan schoppen.... En dat mensen soms 5 dagen na de eisprong pas een stijging krijgen. Dag 15 t/m 17 heb ik last van mijn buik gehad daarna helemaal niet meer. Eerst duidelijk links de volgende dag duidelijk rechts. 
Ik denk dat ik mij er gewoon bij neer moet leggen dat het soms geen exacte wetenschap is en dat ik ergens rond 18 maart pas eens ga testen hoe of wat.  Waarschijnlijk dus wel een eisprong ergens tussen dag 15 en 20 dan maar. 
@Lady echt fijn dat jouw huisarts zo goed meedenkt en de prolactine weer wil testen, zou toch wat zijn dat dit door de Clomid komt! Wie weet kun je dan wel die medicatie gebruiken die je moet spuiten.
@Joo spannend een rijp ei!!! Flink gezellig maken dus! Ik vond het wel fijn dat ik hierdoor duidelijk wist wanneer er actie ondernomen moest worden, dat constant wippen als konijnen past niet echt in mijn leven haha
@catlady12 succe sbij de gyneceoloog, hopelijk groeit er een mooi en winnend ei
Mereltje - schreef op 07-03 om 17:13
Hihihi Annie84!
Lady - schreef op 07-03 om 19:06
Annie84 nou ik hoop op geen spuiten.. andere medcijnen mag haha.
Ik hoop dat de waarde van de prolactine gewoon lager is nu. Hoop dat het mij dan heel wat onderzoeken bespaart en dat we dan gauw verder kunnen met onze wens.. al hoewel laten we het er deze maand er ook niet bij zitten hoor als blijkt dat de prolactine waarde veel lager is dan de laatste keer.
Catlady12 - schreef op 07-03 om 21:47
Hoi Annie, ja duimen maar voor een winnend ei!
Mijn man heeft deze avond opnieuw een thuis test gedaan en die was dik in orde! 
Ik praat er nog eens over met G  zaterdag voor zekerheid. Wel wat schrik van die pregnyl spuit! Ben geen fan van naalden! Bloed trekken is al een hel bij mij
@lady: oei dus clomid kan ook negatieve invloed hebben dan? Hebben ze me nooit iets van gezegd maar ja heb ook weinig uitleg gekregen over wat clomid precies doet. Over de pregnyl is zelfs geen woord gerept tot ik met voorschrift bij apotheek stond...
@joo: veel kuisplezier!
roosje - schreef op 07-03 om 22:06
@catlady maak je niet te druk van die pregnyl spuit , ik heb het ook niet voor naalden en aangezien het in he bil gaat zie je er niks van ;-) , buiten een prikje voor 1 sec heb ik niets gevoeld! :-) 
Catlady12 - schreef op 07-03 om 22:25
Roosje: bedankt ik had geen idee waar die gezet zou worden hihi. Wat spannend allemaal! Binnenkort hopelijk weer klussen. Alleen werkt mijn man niet altijd mee, heeft een erg veeleisende job en is vaak maar laat thuis dus is er weinig tijd en zin. Wat ik wel begrijp maar ja! Als ik dan voor wat sfeer wil zorgen voelt hij zich geforceerd, help! Tips zijn welkom 
roosje - schreef op 08-03 om 08:21
Catlady, sorry ik heb geen tips om te geven na bijna 2 jaar is het gewoon op commando bij ons, de dagen dat het nodig is niet zo heel fijn maarja, de rest van de maand is het allemaal geen probleem om het gewoon te doen als we zin hebben 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Clomid' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan