Over tijd, wat nu ?

Een van de eerste tekenen dat je je zwanger bent is wel het uitblijven van de menstruatie

Waarom blijft de menstruatie uit ?

Dat heeft te maken het met hormoon progesteron. De maandelijkse daling in het progesteron nivo van de vrouw zorgt er voor dat de menstruatie op gang komt. Als je zwanger bent dan treed deze daling niet op en zul je ook niet ongesteld worden !

Wat nu ?

Als je denkt dat je zwanger bent kun je het beste een zwangerschapstest kopen. Dit kun je doen bij de drogisterij, de apotheker en bij de meeste supermarkten. Als je het wat anoniemer wilt hebben dan kun je ze ook online bestellen. De meeste webshops verzenden diezelfde dag nog de test zodat je deze morgen binnen hebt. Volg goed de instructies op de test en binnen enkele seconden toto minuten weet je of je zwanger bent !
Als je zwanger bent dan raden we je aan om meteen te beginnen met het slikken van foliumzuur (als je dat nog niet deed) en onze artikelen over zwangerschap eens rustig door te lezen. Daar vind je tips over wat wel en niet zo goed voor je is de komende tijd, informatie over jouw zwangerschap, ervaringen van anderen en nog veel meer handige en leuke verhalen !

Als de test negatief is

Als de test negatief is dan kun je het beste eventjes wachten voordat je nog een test doet. De kans is groot dat je echt niet zwanger bent maar als je wel zwanger bent dan moet je toch nog even wachten voordat een zwangerschapstest dit kan meten. Helaas is het progestron nivo ook afhandelijk van andere factoren. Als je bijvoorbeeld erg graag zwanger wilt worden dan kan spanning alleen al er voor zorgen dat je later ongesteld wordt. Gelukkig wordt het merendeel van de vrouwen binnen 6 maanden zwanger dus als het nu niet gelukt is dan heb je volgende maand weer een goede kans !

 

Reacties op 'Over tijd, wat nu ?'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Speekseltest

De speekseltest is een gemakkelijk te gebruiken test waarbij je wat speeksel bekijken in een mini microscoop om te bepalen of je ovuleert.

Kans om zwanger te worden

Je wilt zwanger worden. Wat zijn dan precies jouw kansen om zwanger te worden ?

Ovulatietest

Met een ovulatietest kun je snel en gemakkelijk testen of je nu vruchtbaar bent maar hoe werkt zo'n test precies en hou betrouwbaar is deze?

Over tijd, wat nu ?

Een van de eerste tekenen dat je je zwanger bent is wel het uitblijven van de menstruatie

Eerste tekenen van de zwangersschap

Wat zijn de eerste tekenen van de zwangerschap en hoe merk je dat je zwanger bent?

 


 
asd
Zwangerschapsyoga: live en online!
  • 14 live en online lessen!
  • Wees er snel bij er is beperkt plek!
30% korting met de code BRABBELS
Lees meer
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan