Welke ovulatietest is het meest betrouwbaar ?

Welke ovulatietest is het meest betrouwbaar ? Het antwoord hierop is simpel, dat is de 'gewone ovulatietest' die werkt door het LH hormoon in je urine te meten. Toch zijn er redenen om een andere test te gebruiken.

Betrouwbaarheid van ovulatie tests

De LH ovulatietest is verreweg het meest betrouwbaar en geeft in bijna 100% van alle gevallen duidelijk aan wanneer je ovulatie plaats vind.
De speekseltest is in veel gevallen niet betrouwbaar omdat de resultaten ervan vaak onduidelijk zijn. Dit geld niet voor iedere vrouw. Sommige vrouwen kunnen de speekseltest met een vrij grote nauwkeurigheid aflezen. Voor deze vrouwen kan een speekseltest een goed alternatief zijn. Helaas weet je van te voren niet of jij bij deze groep hoort.
De temperatuurmethode is nauwkeuriger dan de speekseltest maar de periode van ovulatie wordt met deze test vaak overschat waardoor de kansen om zwanger te raken toch wel wat kleiner zijn. Het nadeel van deze test is dat je iedere dag op gezette tijden moet temperaturen en dat het even duurt voordat je je eigen temperatuurcurve leert kennen.

Kiezen voor de speekseltest of de temperatuurmethode

Omdat een LH test toch al snel 20 tot 30 euro per cyclus kan kosten kan het een dure aangelegenheid worden om op deze manier jouw cyclus te testen. Een speekseltest kit kost ongeveer 30 euro terwijl de temperatuur al opgenomen kan worden met een thermometer van 7 euro.

 

Reacties op 'Welke ovulatietest is het meest betrouwbaar'

Reacties

vlinders
Ik gebruik de ovulatie testen van de kruidvat, ik ben al heel lang bezig voor een 3e hopelijk is het deze maand Raak!!

Jouw naam:

Foto's over 'Welke ovulatietest is het meest betrouwbaar'

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Temperatuurmethode

Met temperatuurmethode kun je op basis van je eigen lichaamstemperatuur bepalen wanneer je vruchtbaar bent.

Ovulatie

De ovulatie of eisprong vind plaats als het eitje uit de eierstok van de vrouw vrijkomt. De eicel leeft hierna enkele uren en binnen deze tijd kan de vrouw bevrucht worden.

Ovulatietest

Met een ovulatietest kun je snel en gemakkelijk testen of je nu vruchtbaar bent maar hoe werkt zo'n test precies en hou betrouwbaar is deze?

Kans om zwanger te worden

Je wilt zwanger worden. Wat zijn dan precies jouw kansen om zwanger te worden ?

Over tijd, wat nu ?

Een van de eerste tekenen dat je je zwanger bent is wel het uitblijven van de menstruatie

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan