groepje nieuwkomers? - Zwanger worden forum

Anso - schreef op 08-09 om 18:38
BestJ (joyce), 22 jaar, 1e kindje, 1e ronde, nod 4 november

Floor , 31 jaar, 1e kindje, 2e ronde, nod 9 november

Jill, 28 jaar, 1e kindje, 4e ronde, nod 16 november

Anso (An-Sofie), 31 jaar, 1e kindje, nod 16 november, 2e ronde

Lisa, 33 jaar, 1e kindje, 1e ronde na mk, nod 18 november

Schuimpje , 34 jaar, 2e kindje, 2e kindje, nod 22 november

Sharon, 26 jaar, 1e kindje, ronde 4, 25 november

Susanna, 35 jaar, 3e kindje, ronde 23, nod 28 november

Fieleken, 1e kindje, 4e ronde, nod voorlopig onbekend

Shanna, 28 jaar, 2e kindje, zwanger in derde ronde  (uitgerekend half mei)
Hoi!
Ik ben hier sinds een maandje actief en dacht dat het misschien leuk kon zijn om wat te praten met mensen die ook net gestart zijn? Ik merk dat ik met veel vragen zit rond dingen die ik voel.. ik bedacht me net dat dit waarschijnlijk voor iedereen zo moet zijn, zeker zo in het begin. 
Ik val meteen met de deur in huis: ik heb me nog nooit zo goed én zo slecht gevoeld. Zo goed owv het avontuur waar we aan beginnen en zo slecht omdat ik enorm last heb van die hormonen die overhoop liggen. Net weer een potje gehuild zonder reden..
Hoe ervaren jullie het?
1114 antwoorden en 2020989x bekeken
Floor (Gast) - schreef op 08-09 om 19:22
Leuk idee Anso! Hier ook aan de eerste ronde 'bezig'. Hoewel 'bezig een groot woord is. Ik heb sinds dag 8 van m'n cyclus voortdurend bloedverlies gehad, te licht voor een menstruatie maar op die manier ook niet in staat om te vrijen. Waarschijnlijk ligt dit aan het stoppen met de anticonceptie maar ik hoop dat het nu toch eens stopt of dat binnenkort mn echte regels erdoor komen.
Van huilbuien en moodswings heb ik geen last, voel me eigenlijk prima. Wel veel last van steekjes en gerommel in mn buik...
Anso - schreef op 08-09 om 20:09
Hey Floor,
Oh vervelend zeg. Ik wist niet dat je ook bloedverlies kon hebben van het ontpillen. Ik hoop dat het allemaal rap wat normaler wordt! Op welke dag zit je nu ondertussen? (hier cd24 geteld vanaf onttrekkingsbloeding). 
Dat gerommel en die steekjes heb ik ook, vooral tegen de avond aan.
Floor (Gast) - schreef op 08-09 om 20:49
Ik wist het ook niet, hopelijk is het normaal... en gaat het snel over.  Herkent iemand anders dit? In zit nu op cd22. Hier ook vooral tegen de avond last van de steekjes. 
We kunnen maar hopen op een normale cyclus binnenkort!
Anso - schreef op 08-09 om 21:40
Ga je eigenlijk ovulatietesten gebruiken? Ik ga ze nog wat sparen tot mijn ms eens een eerste keer voor echt zijn doorgekomen. Wel op een bepaald punt gedacht een ovulatie te hebben, maar dat lijkt me straf zo rap.
Floor (Gast) - schreef op 09-09 om 11:09
Hm, ben er nog niet uit of ik daar mee wil starten, wil er nog niet té veel druk op leggen en gewoon regelmatig vrijen lijkt me voldoende om te beginnen. Jij?
Anso - schreef op 09-09 om 12:04
Deze maand ook nog niet omdat het nog maar de maand na de onttrekkingsbloeding is, maar omdat ik nu iedere keer dat ik iets voel afvraag of het mijn eisprong kan zijn, ga ik er volgende keer wel mee starten.
Als blijkt dat dat te veel stress is, stop ik er gewoon mee
Floor (Gast) - schreef op 09-09 om 18:10
Dat herken ik, bij elk steekje vraag je je af of het de eisprong is.
Misschien gebruik ik ook wel ovulatietesten om inzicht te krijgen in mn cyclus. Zoals je zegt,  geeft het teveel stress kan je er altijd mee stoppen hé
Shanna (Gast) - schreef op 12-09 om 07:31
Wat een leuk idee! Ik ben ook maar net begonnen, juli laatste pil genomen en einde van die maand ongesteld. In augustus hebben we het met condoom gedaan om even goed te ontpillen.

Ik herken het wel van de hormonen Anso, ik ben ook veel meer met moodswings zo opeens. Maar ik vind zonder de pil wel heel fijn, had echt niet gedacht dat het zoveel invloed op je heeft! Voelen jullie je ei wel springen of gaan jullie gewoon voor regelmatig sex? Of andere methode?
Anso - schreef op 12-09 om 16:56
Welkom Shanna!
Ik voel vanalles, maar of het een ei is dat springt weet ik niet. Dat zal ik de volgende cyclus moeten zien denk ik. Ik heb enkel nog maar een onttrekkingsbloeding gehad en nog geen echte maandstonden. Vandaag cd28, nu wordt het spannender.. Benieuwd of ik snel een bloeding krijg!
Jill92 - schreef op 12-09 om 19:47
9 weken
Hallo allemaal
Wat een leuk en fijn idee om met mensen die ook net zijn gestopt met de pil te kunnen praten. 
Ik ben eind juli gestopt met de pil en heb van 29-7 tot 1-8 onttrekkingsbloed gehad. Ik wilde graag weten of ik meteen een ovulatie zou hebben en heb daarom ovutesten gebruikt en dit bleek het geval. Op 15 augustus een positieve test. Op 29-8 4 dagen menstruatie gehad en gisteren positieve ovulstietest en vanochtend smiley op cbtest gehad.(ik gebruik de app premom voor de testen. Vind ik erg fijn.) Ik ga daarom nu uit van een cd van 28. 26-9 verwacht ik mijn mensturatie. Verrast en blij dat mn lichaam de cyclus zo snel overneemt, vanaf mn 14de al de pil of spiraal namelijk. 
Ik ben erg moe en emotioneel sinds het stoppen met de pil. Probeer mijn gedachten te verzetten, want weet dat het even kan duren. Toch vind ik dag lastig. Jullie tips ? 
Anso - schreef op 12-09 om 21:01
Waaw Jill wat een mooie cyclus zo snel al! Ik heb de pil ook zo lang genomen als jij, maar ik was als tiener wel heel erg onregelmatig (de ene keer om de twee weken maandstonden, daarna een half jaar niets enz.). Ik hoop dat dat niet terug zo gaat zijn!
Wel fijn om te lezen dat er nog mensen zijn met zulke symptomen zoals emotioneel zijn. Mijn man snapt dat precies niet goed en ik denk dat hij vindt dat ik me aanstel. 
Wat gedachten verzetten betreft: ik vind het superlastig! In mijn omgeving zijn ook vier mensen zwanger dus ik word er telkens aan herinnerd. Ik hoop dat er snel een bouwgrond uit de bus komt zodat ik daar mee bezig kan zijn..

Shanna (Gast) - schreef op 13-09 om 08:03
Ja daar kun je natuurlijk niet veel aan doen dat je emotioneler wordt door de hormonen die vrij spel hebben. Ze hebben er ook voordeel aan toch?

Maar zeker een mooie cyclus Jill! Hebben jullie het goed kunnen benutten?
Jill92 - schreef op 13-09 om 08:39
9 weken
@Anso ja erg fijn sie bevestiging dat we niet de enige zijn. Vervelend dat hij denkt dat je jezelf aanstelt. Hopelijk wordt het snel minder en je cyslus beter. 
@Shanna we hadden vakantie dus hebben eigenlijk vanaf maandag tot nu dagelijks gezellig gehad. Weet eigenlijk niet of dat dan goed is of juist overdreven en teveel...haha
Over 12/13 dagen weten we meer. Nu hopen dat ik mezelf niks ga wijsmaken daar had ik vorige maand denk ik last van... ik drink ook niet meer vanaf het moment dat vruchtbare periode ingaat hoe gaan jullie daarmee.om?
Anso - schreef op 13-09 om 11:23
Ze zeggen dat het voor het zaad ideaal is dat je om de dag vrijt, maar ik denk niet dat dat zo een wereld van verschil maakt.. 
Ik probeer het drinken ook zo veel mogelijk te beperken die periode, maar ik laat het niet volledig. Het is vandaag bv feest en als ik nu de hele tijd fruitsap zou drinken, ga ik de hele tijd vervelende vragen krijgen 
Jill92 - schreef op 13-09 om 12:35
9 weken
@Anso haha ja dat snap ik inderdaad. Ik drink wel vaker niet dus dat maakt het wel wat makkelijker. Tussen menstruatie en vruchtbare dagen drink ik en verder laat ik het lekker staan hihi.
Susanna - schreef op 13-09 om 14:02
Om de dag vrijen wordt alleen geadviseerd bij stellen waarvan de man verminderd vruchtbaar is 
Anso - schreef op 13-09 om 14:07
Oh dat wist ik niet, thanks voor die info ananasje
Susanna - schreef op 13-09 om 14:29
Er zijn veel mensen die denken dat het beter is maar als de man een goede zaad kwaliteit heeft dan maakt het dus niet uit
Jill92 - schreef op 13-09 om 14:32
9 weken
Ja ik heb wel wat gelezen over een kinderwens en vruchtbaarheid, maar echt overal staat iets anders. De een zegt 1x per dag prim de ander zegt 48 uur wachten voor optimale conditie. 
Doen jullie verder nog ter bevordering? Ik slik davitamon kinderwens en zwanger. Ook blijf ik na de daad even met mn benen in de lucht liggen. Echt geen idee of het wat uithaalt haha. Tips zijn welkom
Susanna - schreef op 13-09 om 17:23
@Jill92 ik neem niet aan dat je man zijn zaad al heeft laten onderzoeken omdat jullie nog maar net bezig zijn dus dan zou ik het voor de zekerheid om de dag doen zaadjes blijven lang leven. Die vitamine slik ik ook en ik blijf ook altijd even liggen maar bij mij heeft het na 20 rondes nog geen resultaat gehad dus ik denk dat het allemaal niet uitmaakt. Ook gebruik ik glijmiddel conceive plus. 
Anso - schreef op 13-09 om 19:03
Ik doe ook exact alle dingen die ananasje doet (blijven liggen, conceive plus en de vitamine). Alleen de gouden raad van er niet te veel mee bezig te zijn lukt dus niet
Susanna - schreef op 13-09 om 20:41
Als je een kinderwens hebt ben je er automatisch mee bezig toch en is elke maand er 1 teveel toch? Alleen er teveel mee bezig zijn gaat zeker als het al wat langer duurt helaas niet meer lukken
Anso - schreef op 13-09 om 21:17
Goed verwoord, elke maand is er een teveel!
Dat vind ik net zo leuk aan dit forum.. hier snappen ze dat je er zo mee bezig bent en kan je ieder klein dingetje waar je mee zit bespreken
Susanna - schreef op 13-09 om 21:27
Ik zit inmiddels al in ronde 21 maar ik kan de mensen die net begonnen zijn ook heel goed begrijpen want als je aan dit avontuur begint dan wil je dat natuurlijk het liefst zo snel mogelijk want het moederschap is zoiets moois
BestJ - schreef op 15-09 om 23:11
11 weken
Hoi!
Leuk dat er een groepje bestaat om alles mee te delen. Ik ben in augustus deels al gestopt met de pil(mede omdat ik hem ook vaak vergat) . In september echt definitief gestopt en al ongesteld geworden. Ik merk wel dat het wat aan het rommelen is . Zo moet ik meer plassen en heb ik vaker puistjes. Verder vaak moodswings waarbij ik zomaar eens uitval naar mijn vriend.. oeps sorry  Verder hoop ik dat ik mijn ovulatie goed kan peilen en gaan we voor de 1e ronde
Anso - schreef op 16-09 om 09:16
Dag BestJ!
Heb je al je ms gehad of een onttrekkingsbloeding? 
Ik herken je symptomen heel erg . Niet leuk!
Ik zit op cd33.. pff dat gaan onregelmatige cycli worden vrees ik
Floor (Gast) - schreef op 16-09 om 09:49
Dag BestJ, ik herken het ook heel erg, vooral het gerommel in de buik...
Anso, weet je nog of je vroeger regelmatig was? Ik heb nu mijn echte maandstonden gekregen voor het eerst na een cyclus van 28 dagen (waarin ik bijna de hele tijd lichtjes bloed verloor). Het is nu net zoals vroeger, veeel meer bloedverlies en krampen dan met de pil. Snachts moet ik opstaan om het maandverband te verversen... Helaas moeten we dit erbij nemen zeker
BestJ - schreef op 16-09 om 10:21
11 weken
Hoi!
Leuk dat jullie reageren . Ik ben na 10 jaar pil slikken gestopt maar daarvoor was ik wel regelmatig (voor wat ik me nog kan herinneren haha). Ik heb inderdaad mijn ontrekkingsbloeding gehad, deze duurde 7 dagen en indd heel zwaar bloedverlies en 3 dagen heel beroerd geweest. Nu is het afwachten wanneer mijn lijf het oppakt . Sorry ik ben nog niet thuis in de termen zoals ms en cd33, kun je dat uitleggen hihi. Jullie wachten nu ook tot je lijf het gaat oppakken? Of zijn jullie hier al achter ? 
Floor (Gast) - schreef op 16-09 om 10:26
Hey BestJ,
Ik ben gestopt met anticonceptie op 15 augustus en dan had ik zoals gewoonlijk de ontrekkingsbloeding. Nu heb ik midden september na 28 dagen mijn eerste 'echte' maandstonden gekregen.
cd33 staat voor cyclusdag 33. Je begint te tellen op dag 1 van je menstruatie (ms).
Op welke cylusdag zit je dan nu?

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'groepje nieuwkomers?' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 | 22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 | 29 | 30 | 31 | 32 | 33 | 34 | 35 | 36 | 37 | 38
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan