Onregelmatigheid en onzekerheid - Zwanger worden forum

NL93 - schreef op 24-04 om 19:17
Hoi allemaal,
Ik en mijn man hebben al een tijdje een kinder wens. Nu ben ik begin december gestopt met de pil. Daarvoor slikte ik de pil bijna altijd gewoon door. (Sommige gewoontes sluipen er in en voelen erg gemakkelijk) nu vraag ik me af of ik hiermee me lijf niet extra heb geteisterd. Ik werd vrij snel na het stoppen ongesteld zoals zou moeten in een stop week. Vervolgens duurde het 37 dagen maar heb ik wel heel heftig last gehad van allemaal klachten. Ik vermoed dat dit echt door het ontpillen kwam. Na een aantal zwangerschaps testen en helaas iedere x een negatief resultaat werd ik toch weer ongesteld. De volgende cyclus kreeg ik onwijze pijn in mijn borsten. Dus wederom weer andere klachten als net na het stoppen van de pil. Deze keer duurde mijn cyclus 36 dagen maar helaas toch denk ik wat te vroeg gestopt met het frequent vrijen  (Wat toch best een uitdaging blijkt te zijn aangezien ik ook onregelmatig werk -,-).  Ik had de hoop dat ik mijn cyclus lengte wist en dus de vrijpartijen beter dacht te kunnen timen. Rond de periode dat ik mijn ei sprong verwachte kreeg ik weer klachten. Zere borsten maar ook een misselijk/opgeblazen gevoel. Moeilijk om te omschrijven. Toch bleef mijn menstruatie uit rond de 37 dagen maar ook de testen negatief. Nou je raad het al.. heel wat testen versleten. Uiteindelijk werd ik na 47 dagen ongesteld. Nu deze maand besloten om met ovulatie testen aan de gang te gaan. Want tja.. aangezien mijn cyclus wat langer lijkt te zijn verstrijken de maanden hard en raak ik toch wat ongeduldig en ongerust. Inmiddels ook al een aantal dagen getest met de clean bleu ovulatie testen. Maar ondanks uitgaande van mijn gemiddelde tot op heden nog geen smiley te bekennen   ik zit nu op cyclus dag 25. Hebben andere hier ook ervaring mee? Ik twijfel ook of ik al wel een goede ei sprong heb gehad of dat mijn lichaam mij voor de gek houdt. Ook lees je vaak dat wanneer je cyclus langer duurt dan 28-35 dagen de kans groot is dat er helemaal geen ei sprong is. Nou je raad het al. Hierdoor wordt ik nog meer onzeker  -.- 
555 antwoorden en 33074034x bekeken
Wensje2 - schreef op 24-04 om 19:23
NL93, helaas sluit ik bij jou aan. Hier precies zelfde verhaal. Lange cyclus, wisselende cyclus. Onregelmatig werken en door idd soms verkeerd te denken over eisprong niet genoeg/vaak genoeg intiem of tenminste dan net niet op juiste dagen haha. Erg frustrerend he. Ik zit vandaag op dag 40, mijn vorige cyclus was 35 dagen.
In deze cyclys dacht ik mijn ei op dag 18/19 te hebben(ovulatie test was positief) dus een lange luteale fase of geen eisprong gehad?
NL93 - schreef op 24-04 om 19:26
Ja heel erg frustrerend. En al helemaal omdat ik in mijn werk veel jonge meiden tegen kom die re pas en te onpas. Vaak ongepland zwanger worden. Terwijl wij alles goed voor elkaar wilde hebben. Huisje boompje beestje. Je kent he t wel  en dan... duurt het allemaal veel te lang voor je gevoel
Wensje2 - schreef op 24-04 om 19:37
Ik ben 3 dagen  terug begonnen met tarwekiemolie te slikken, hier lees ik positieve dingen over op t forum en internet. Ook teunisbloemolie zou wel goed zijn, dit gebruik ik nu niet maar wie weet in toekomst nog haha. Hoop nu eerst snel ongesteld te worden (hoe gek dat ook klinkt) haha
NL93 - schreef op 03-05 om 17:22
Hoi wensje,
Heb je al watzekerheid gekregen?
Wensje2 - schreef op 03-05 om 18:26
NL93 ik heb 25 april positief getest en 2-3 weken zwanger. 
Helaas gister begonnen met bloeden dus helaas gaat het niet goed deze keer. Ik ga morgen de vk bellen om te checken hoe en wat nu?
En hoe is het bij jou?
NL93 - schreef op 03-05 om 18:33
Hoi wensje,
Ten eerste een voorzichtige gegeliciteerd. Dat je vloeit wil niet altijd zeggen dat je een miskraam hebt. Ik hoop zo voor je dat alles goed gaat. 
Bij mij kan ik er echt geen peil op trekken. Mijn cyclus lijkt alleen maar langer te duren. 37-36-47 dagen tot op heden. Nu vanaf dag 19 in de cyclus aan het testen met ovulatie testen. Helaas nog geen enkele piek kunnen herkennen. Nu dag 34. Sinds 2 a 3 dagen wel wat steken in mijn borsten en kramp in mijn buik. Alsof ik ongesteld moet worden. Gisteren ook maar een zwangerschapstestje (vroege test) gedaan maar helaas negatief. Helaas wordt ik hier erg onzeker van. De dagen voordat ik begon met testen hebben we het wel regelmatig gedaan. Dus ergens hoop ik dat we misschien geluk hebben maar ik echt de kans wel heel klein. 
Wensje2 - schreef op 03-05 om 19:26
Nee ik vrees toch echt dat het niet goed zit. Het is echt wel rood en gister ook 2 stolsel(tjes). Ik heb alleen geen extreem bloed verlies en geen pijn. 
Wat balen van jou cyclus,ik herken het precies. Ik was/ben net begonnen met tarwekiemolie, slik jij ook iets?
NL93 - schreef op 03-05 om 19:30
Nou maar snel even langs de dokter dan. 
Ik slik davitamon mama compleet. Daar zit van alles en nog wat in voor de extra aanvullingen en natuurlijk de foliumzuur. Sinds juli afgelopen jaar ook mijn leefstijl omgegooid en 23 kilo afgevallen. Mijn baan veranderd waardoor ik een hoop minder stress ervaar. Tevens 24 jaar. Dus al met al zou je toch zeggen een goed gezond plaatje voor een zwangerschap
Wensje2 - schreef op 03-05 om 19:39
Wauw wat goed zeg zoveel afgevallen. Tarwekiemolie zou goed kunnen zijn voor de lange cyclussen (te verkorten) en kan helpen bij goede innesteling. Bij onze eerste 1 jaar bezig geweest en 9 rondes. Ze varieerden van 25 dagen tot 55 dagen. 
Het komt bij jou ook vast en zeker goed.
NL93 - schreef op 03-05 om 19:45
Waar kan je tarwekiem olie kopen?
Jenny00 - schreef op 03-05 om 19:51
Hey meiden,
Hier een ook trage en onregelmatige cyclus. Zo vervelend, ik weet precies hoe jullie je voelen.
Dit had ik nooit, tot aan dat mijn eerste zwangerschap bij 8,4 weken voorbij was. Sindsdien is het echt van het pad af. Varieert tussen de 37 en 47 dagen.
Ik heb een tijdje ovulatietesten gebruikt van sensitest, deze zijn heel goedkoop en werken prima. Ook heb ik bijna een jaar lang elke ochtend voor het opstaan mijn temperatuur opgenomen. Zo kon ik achteraf zien wanneer mijn eisprong was geweest.
Voor nu even gestopt met alles, eind juni hebben we een afspraak bij de gynaecoloog om te kijken of alles wel oke is. Mijn huisarts benoemde in ieder geval dat ik een menstruatie stoornis heb.

Wensje, wat verdrietig dat het waarschijnlijk niet goed gaat met je zwangerschap. Kun je al snel terecht voor een echo om te kijken wat er aan de hand is? 

NL93, ga je in de komende dagen een zwtest doen? Of wacht je gewoon even af? 

Wensje2 - schreef op 03-05 om 19:52
Gewoon bij de drogist. Ik heb de capsules ipv olie, olie zou erg vies zijn. Ik heb positieve dingen hierover gelezen dus probeer het gewoon.
Wensje2 - schreef op 03-05 om 19:56
Mijn 'normale' afspraak staat op 16 mei maar de vk weet nog niet van het bloeden,ik ga ze morgen bellen en ben wel erg benieuwd hoe wat wanneer?
Bloed niet heel erg en ook geen pijn, wel 2 stolsel(tjes) verloren
Jenny00 - schreef op 03-05 om 19:58
Waarschijnlijk mag je dan wel eerder langskomen. Via een inwendige echo kunnen ze snel zien of er nog een vruchtzakje aanwezig is.
NL93 - schreef op 03-05 om 20:00
Ik ga morgen even op zoek bij de drogist naar olie en een een thermometer. Ik zat zelf te denken om van het weekend weer een testje te doen als de ovulatie testen nog niks hebben laten zien etc. Ik voel me vandaag ook wat licht misselijk. Maar ook dat heb ik afgelopen maanden al eerder ervaren. Nu kan het ook nog te maken hebben omdat ik net wat nachtdiensten achter de rug heb en dat toch nooit bij dingetje blijft.

@ Jenny, leuk dat je mee komt kletsen. Ik gebruik de ovulatie testen van de action. Eerst die van de clear bleu maar die lopen zo in de papieren. Wel moet ik zeggen dat ik bij die van clear bleu bij geen smiley evengoed bij verwijderen een 2e licht blauw streepje zag en momenteel bij die van de action helemaal niks. Sinds wanneer ben je bezig en is de miskraam geweest?
Jenny00 - schreef op 03-05 om 20:07
Die van Clear Blue zijn inderdaad heel prijzig!
Ik kocht meestal deze: https://www.zwangerenkids.nl/50-ovulatietesten-dipstick-GRATIS-2-zwangerschapstesten-midstream
Dan kan je prima heel lang doortesten voor die prijs
Wij zijn bezig voor ons eerste kindje sinds september 2015. In Oktober 2015 al gelijk zwanger geworden en ook een kloppend hartje gezien, maar dat is dus helaas niet goed gegaan. Net voor oud en nieuw werd dat via een extra echo bevestigd. Daarna duurde het nog een maand voordat het er uiteindelijk uit was. Sindsdien alleen het vermoeden dat ik een paar keer een hele vroege miskraam heb gehad, maar dat weet ik niet zeker.
Nu dus een beetje een dubbel gevoel over de afspraak bij de gynaecoloog. Fijn als we meer te weten komen, maar ook wat teleurgesteld dat het nu daar op neer komt.
Hopelijk is er dus met een lage dosis hormonen verandering te brengen in mijn cyclus. 

Wat je verteld over de pil.. ik denk niet dat dat heel veel kwaad kan hoor. Had je voor je aan de pil ging wel een regelmatige cyclus? 
NL93 - schreef op 03-05 om 20:12
Wel een lastige situatie waar je in zit. Hoop idd dat je wat duidelijkheid kan krijgen. Ik ben op 14 jarige leeftijd ongeveer gestart met de pil. Ruim 10 jaar terug dus en heb echt geen idee of het toen regelmatig was 

In mijn familie heeft mijn moeder nooit problemen gehad met zwanger worden. Maar daar in tegen mij tante wel. Heeft inmiddels wel 3 kinderen maar haar ongesteldheid kwam als meisje zijnde helemaal niet op gang geloof ik. 
NL93 - schreef op 03-05 om 20:24
Nog een ander vraagje. Je leest vaak op internet over de textuur etc van je baarmoeder hals. Nou probeer ik die al een tijdje in de gaten te houden maar merk/voel nooit zo goed het verschil. Lijkt wel of deze altijd stevig is en half open. 
Wensje2 - schreef op 03-05 om 20:37
Ik gebruik testen van sensitest en die bevallen mij erg goed en zijn ook goedkoop
Jenny hoe verliep jou mk? Ik heb nog steeds geen erge pijn gehad en gister 2 stolsel(tjes) maar geen hele erge bloeding, het lijkt op ongesteldheid. Vorige week was mijn test zwanger 2-3 weken na mijn berekening nu dan 6.3 weken 'zwanger'
Wensje2 - schreef op 03-05 om 20:51
Bedankt voor jou uitleg. Ik zal jullie morgen berichten na contact met vk
skullie - schreef op 03-05 om 21:14
Hoi,ik heb al veel positieve verhalen gelezen over tarwekiemolie maar ook dat je dit best niet zomaar neemt zonder overleg. Als je baarmoederslijmvlies al dik is is dit niet aan te raden. Dan is het ook niet goed voor de innesteling .
Wensje2 - schreef op 04-05 om 09:30
Net de vk gebeld. Ik ga nu 9 mei heen voor een echo. Ik heb geen krampen of pijn en bloedverlies is niet veel (meer) hopelijk dinsdag schoon en klaar.
Als ik toch pijn ga krijgen of meer bloeden of me niet goed voelen kan ik altijd bellen en evt dan ook eerder komen
NL93 - schreef op 04-05 om 10:00
9 mei klinkt nog wel ver weg. Maar gelukkig ziet de vk geen haast om te komen heeft het je een beetje gerust gesteld?
Wensje2 - schreef op 04-05 om 10:13
Ik moet zeggen ik ben er heel rustig onder en weet bijna zeker dat er dan geen vruchtje meer te zien is. Ik wacht het rustig af, meer kunnen we toch ook niet
Jenny00 - schreef op 04-05 om 10:41
Fijn dat je een weekje eerder terecht kan Wensje. En wat je zegt, meer dan afwachten is er helaas niet bij. Dat geldt helaas voor het hele zwanger worden proces ben ik ondertussen achter..

Skullie, je hebt inderdaad gelijk dat het niet slim is om zo maar tarwekiemolie te gaan gebruiken. Ik heb het 1 cyclus gebruikt toen ik dat ergens las, sindsdien heb ik het maar laten staan.  

Tarwekiem olie is trouwens niet om je cyclus te verkorten, maar om je baarmoederslijm te verdikken.

Deze maand gebruik ik wel Teunisbloem olie, dat mag je dan tot aan je eisprong gebruiken. Dacht deze maar een keer te proberen voordat we onderzoeken krijgen in Juni. Teunisbloemolie schijnt wel je cyclus te kunnen verkorten. Of dit wel echt oke is om zomaar te gebruiken weet ik eerlijk gezegd niet, maar deze cyclus voelt toch al een beetje alsof hij niet echt telt..

Gast (Gast) - schreef op 04-05 om 12:05
ik heb ook tarwekiemolie gebruikt en ben nu bijna 15weken zwanger ben bijna 40 heeft mij echt goed geholpen daarvoor lukte het steeds maar niet tot dat ik dus de olie ging gebruiken 
NL93 - schreef op 05-05 om 13:57
Ik ben vandaag gestart met teunisbloem olie. Nu maar hopen dat het baat heeft 
Wensje2 - schreef op 05-05 om 15:45
Ben benieuwd naar je etvaring nl93
Is dat ook in tablet vorm?
NL93 - schreef op 05-05 om 15:55
Ja zijn ook tabletten. Heb ze gehaald bij de trekpleister. Tevens ook de huisarts even gebeld. Als ik volgende week nog niet ongesteld ben geworden en wel een negatieve zwangerschapstest heb dan moet ik even verder contact op nemen 

Reageren

Je kunt reageren op dit onderwerp 'Onregelmatigheid en onzekerheid ' in het Zwanger worden forum

Naam
Email notificatie Emailnotificatie is alleen beschikbaar voor ingelogde leden ! ja nee
ps, je reageert als gast. Wil je liever inloggen registreer je dan even of of log in met facebook

Ga naar pagina ...

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 | 19




Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan