Bloedtest zwangerschap

  • Bloedtest zwangerschap

Een bloedonderzoek is de meest betrouwbare test en kan al worden afgenomen vanaf zeven dagen na de bevruchting. Omdat het hCG hormoon direct in het bloed wordt gemeten en niet in de urine (afvalstoffen) kan er nauwkeuriger en eerder gemeten worden.

Kwantitatief bloedonderzoek

Bij een kwantitatief bloedonderzoek wordt er gekeken hoe veel hCG hornoon er in je bloed zit. Aan de hand van deze precieze bloedwaarden kan vrij nauwkeurig worden bepaald hoe lang je zwanger bent. Dit type bloedonderzoek is tegenwoordig standaard wanneer je je bij de huisarts laat testen op een zwangerschap.

Kwalitatief bloedonderzoek

Bij kwalitatief bloedonderzoek wordt getest of er hCG hormoon in je bloed te vinden is. Wanneer dat zo is dan ben je zwanger. Deze test zegt niets over hoe lang je zwanger bent maar kijkt alleen of je zwanger bent.

 

Reacties op 'Bloedtest zwangerschap'

Reacties

Lisa
Ik ben 5 weken geen menstruatie gehad. 2x test gedaan maar beide negatief. Wel hoofdpijn buikpijn moe misselijk en krampen. Wat moet ik doen.

Anoniem
Ik heb heb 2 weken geleden laatst seks gehad en sinds een paar dagen ben ik misselijk en buikpijn rugpijn etc. Nu ga ik morgen naar gynaecoloog nu ben ik bang dat ik zwanger ben ik ben nog maar 16 jaar Maar als ik zwanger ben dan hou ik het zoizo

Denise
Goede avond heb al bijna week men regels niet gekregen en alles zij positieve en ben 1-2 weken zwanger wat kan dat zijn want ik heb zone app dat ik 4 weken en 4 dagen zwanger ben en heb al een dochter van 5 maanden oud

Elke
Hallo, ik ben vandaag 4 dagen overtijd ik heb gisteren en eergisteren een Kruidvat test gedaan met ochtendurine en deze gave een vaag blauw lijntje. Vandaag niet met ochtendurine heb ik getest met digitale cb test en die gaf negatief aan... weet niet goed wat ik moet denken. Wat denken jullie hiervan??

anoniem
ik ben al 8 dagen overtijd heb gister bloedgenomen en was negatief maar in mijn bloed zag te dokter dat ik vitamine D te kort hebt kan mijn menstruatie dat tegen houden dat ik vitamine D te kort hebt of moet ik nog een paar dagen wachten en opnieuw bloedtest doen

Anonime
Hallo ik heb een bloedtest laten doen vandaag telefoon gekregen het was een twijfel geval kan het nog zijn dat het een zwangerschap toch kan

Anoniempje
Ik ben 7 dagen overtijd de tests zeiden alletwee negatief, maar bloedtest zegt dit ook?? Kan dit??

Lwraa
Ik ben nu een week overtijd en twee twangers japs urine testjes gedaan en beide negatief ik ga dinsdag even bloedtestje doen en zien wat dat zegt zeker is zeker denk ik dan he

Franceska
Ik ben nu bijna 5 dagen overtijd ben misselijk en moet veel plassen maar test en bloed was beide nagatief is dat normaal?

Anoniem
Vandaag 5 dagen overtijd en mijn testen zeggen negatief . Hoe kan dit,ik heb dit nog nooit gehad ik ben altijd op tijd

Jouw naam:

Foto's over 'Bloedtest zwangerschap'

  • Elke Dit zijn mijn tests van het kruitvat
  • Bloedtest Hoi dames dit is mijn uitslag. Is dit negatief?!!
  • Bloedtest Hoi dames dit is mijn uitslag. Is dit negatief?!!

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Een vaag streepje, ben ik nu zwanger?

Je doet een zwangerschapstest omdat je denkt dat je zwanger bent en uiteindelijk komt er een heel vaak streepje te staan. Ben je nu zwanger of juist niet ?

Hoe werkt een zwangerschapstest ?

als je wilt weten oef je wanner bent kun je het beste een zwangerschapstest doen. Hoe werkt een zwangerschapstest en vanaf wanneer kun je het beste een zwangerschapstest doen.

Vals positieve zwangerschapstest

Als een zwangerschapstest aangeeft dat je zwanger bent terwijl je dat eigenlijk niet bent heet dat een vals positief. Dit gebeurt gelukkig maar zelden. Maar wanneer geeft een zwangerschap een vals positief resultaat aan ?

 


 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan