Bloedtest zwangerschap

  • Bloedtest zwangerschap

Een bloedonderzoek is de meest betrouwbare test en kan al worden afgenomen vanaf zeven dagen na de bevruchting. Omdat het hCG hormoon direct in het bloed wordt gemeten en niet in de urine (afvalstoffen) kan er nauwkeuriger en eerder gemeten worden.

Kwantitatief bloedonderzoek

Bij een kwantitatief bloedonderzoek wordt er gekeken hoe veel hCG hornoon er in je bloed zit. Aan de hand van deze precieze bloedwaarden kan vrij nauwkeurig worden bepaald hoe lang je zwanger bent. Dit type bloedonderzoek is tegenwoordig standaard wanneer je je bij de huisarts laat testen op een zwangerschap.

Kwalitatief bloedonderzoek

Bij kwalitatief bloedonderzoek wordt getest of er hCG hormoon in je bloed te vinden is. Wanneer dat zo is dan ben je zwanger. Deze test zegt niets over hoe lang je zwanger bent maar kijkt alleen of je zwanger bent.

 

Reacties op 'Bloedtest zwangerschap'

Reacties

Anoniempje
Ik ben 7 dagen overtijd de tests zeiden alletwee negatief, maar bloedtest zegt dit ook?? Kan dit??

Lwraa
Ik ben nu een week overtijd en twee twangers japs urine testjes gedaan en beide negatief ik ga dinsdag even bloedtestje doen en zien wat dat zegt zeker is zeker denk ik dan he

Franceska
Ik ben nu bijna 5 dagen overtijd ben misselijk en moet veel plassen maar test en bloed was beide nagatief is dat normaal?

Anoniem
Vandaag 5 dagen overtijd en mijn testen zeggen negatief . Hoe kan dit,ik heb dit nog nooit gehad ik ben altijd op tijd

nikita
Yannick goeie vraag zou dit ook wel eens willen weten

Kelly Guggelmeyer
Hallo Ik heb eens vraagje : ik heb maandag mijn bloed laten trekken maar nu is er in te zien dat er een twijfel is voor zwangerschap wilt dat nu zeggen dat ik zwanger ben , want heb test gedaan was lucht blauw streepje en cijfer 3 .

Mustapha
Evelyn...als je 1 streepje heb ben je niet zwanger.je moet een plusteken zien.dus 2 streepjes Groetjes

Kim
Hallo ik heb een vraag ik moest 3 april ongesteld worden maar ik ben nu nog steeds niet ik heb al een test gedaan en die zegt negatief een vriendin zij tegen mij je kan ook bloed prikken dan weet je zeker of je het bent of niet

anonime
ik snap er niks van paar maanden geleden heb ik een bloedstest gedaan een er stond zwangerschap <1 dat versta ik niet weet juillie want dat bedenkend

Evelyn
Ik deed een test en was positief ( een licht streepje ) Bij zowat 5 testen ! Nu heb ik mijn bloed laten trekken voor de zekerheid en daaruit blijkt dat ik niet zwanger ben , kan dit ???

Jouw naam:

Foto's over 'Bloedtest zwangerschap'

  • Bloedtest Hoi dames dit is mijn uitslag. Is dit negatief?!!
  • Bloedtest Hoi dames dit is mijn uitslag. Is dit negatief?!!

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Wanneer een zwangerschapstest uitvoeren

Als je vermoed dat je zwanger bent dan wil je dat natuurlijk graag weten. Maar wanneer kun je een zwangerschapstest nu eigenlijk doen ?

Indrooglijn van een zwangerschapstest

Soms verschijnt er na verloop van tijd, ver na de maximale wachttijd van de zwangerschapstest, een hele vage lijn. Dit heet een indrooglijn en kan er voor zorgen dat je denkt dat je zwanger bent zonder dat je werkelijk zwanger bent

Niet ongesteld maar toch een negatieve test

Als je denkt dat je zwanger bent doordat je niet ongesteld bent geworden dan kun je dat testen. Soms geeft een zwangerschapstest dan aan dat je niet zwanger bent. Wat betekent dat precies ? Kun je dan toch zwanger zijn ?

Een vaag streepje, ben ik nu zwanger?

Je doet een zwangerschapstest omdat je denkt dat je zwanger bent en uiteindelijk komt er een heel vaak streepje te staan. Ben je nu zwanger of juist niet ?

 


 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan