Vals positieve zwangerschapstest

  • Vals positieve zwangerschapstest

Wanneer een zwangerschapstest aangeeft dat je zwanger bent terwijl je dat eigenlijk niet bent heet dat een vals positief. Dit gebeurt gelukkig maar zelden. Maar wanneer geeft een zwangerschap een valspositief resultaat aan ?

Een vals positieve uitslag gebeurt bijna nooit

Gelukkig is de kans op een vals positieve uitslag maar heel erg klein. Wanneer een zwangerschapstest aangeeft dat je zwanger bent, en je weet zeker dat je de test correct hebt uigevoerd, kun je er wel van uit gaan dat je zwanger bent ! Je hoeft echt niet te gaan twijfelen of de test het misschien toch niet verkeerd heeft.

Wanneer je net zwanger bent geweest

Een uitgedragen zwangerschap kan nog ongeveer twee maanden lang zwangerschapshormonen in jouw lichaam achter laten. Deze zwangerschapshormonen zullen er voor zorgen dat elke zwangerschapstest positief uitslaat. Wanneer je nu zwanger bent of niet. Het is overigens een fabeltje dat je niet zwanger kunt worden kort na een zwangerschap of wanneer je borstvoeding geeft. De kans is wel een stuk kleiner maar zijn geen voorbehoedmiddelen !

Wanneer je onlangs een miskraam hebt gehad

Wanneer je onlangs een miskraam hebt gehad ben je fysiek ook zwanger geweest. Een zwangerschap kan nog ongeveer twee maanden lang zwangerschapshormonen in jouw lichaam achter laten. Deze zwangerschapshormonen zullen er voor zorgen dat elke zwangerschapstest positief uitslaat.

Wanneer je een vroege miskraam hebt gehad

Wanneer je een vroege miskraam hebt dan weet je vaak niet dat je zwanger bent geweest. Het vruchtje is dan kort na de innesteling overleden. Je menstruatie is misschien wat heftiger dan normaal en je vind er misschien wat stolsels tussen. Omdat je wel zwanger bent geweest is je lichaam al begonnen met het aanmaken van zwangerschapshormonen waardoor een test positief reageert. Eigenlijk is het niet helemaal een vals positief want je was wel zwanger en je hebt het ook ontdekt. Je bent nu alleen niet meer zwanger.

Heb jij wel eens een vals positieve zwangerschapstest gehad ?


Nee, nog nooit
Nee, ik twijfelde over de uitslag maar was wel zwanger
Weet ik niet, ik twijfelde over de uitslag en was niet zwanger
Ja, helaas wel

Wanneer je een vruchtbaarheidsbehandeling hebt ondergaan

Wanneer je een vruchtbaarheidsbehandeling hebt ondergaan of ondergaat wordt hierbij vaak het hormoon hCG gebruikt. Op dit hormoon reageert een zwangerschapstest en zal daardoor positief uitslaan. Als je een vruchtbaarheidsbehandeling zal de arts je over het algemeen goed voorlichten over het gebruik van een zwangerschapstest. Als dit niet het geval is of als je er over twijfelt vraag de arts dan om extra uitleg.

Wanneer je een test hebt die over de datum is of niet goed is ingepakt

Gebruik nooit een te oude zwangerschapstest of een test die niet goed verpakt is. De strip van de test heeft dan al te lang kunnen reageren met stoffen van buitenaf en is niet meer betrouwbaar. Je loopt dan de kans dat een zwangerschapstest niet meer uitslaat terwijl je wel zwanger bent of zelfs dat de test wel uitslaat wanneer je niet zwanger bent.

Wanneer de urine besmet is met chemicaliën zoals zeep

Sommige zwangerschapstesten zijn gevoelig voor zeepresten. Hier kun je last van hebben wanneer je jouw urine opvangt in een kopje dat niet goed is schoon gespoeld na het afwassen. Gebruik daarom bij voorkeur een steriel opvangbakje of zorg er anders voor dat het bakje heel goed is schoongemaakt en heel goed is afgespoeld.

Waneer je te lang wacht met het aflezen van de test

In de bijsluiter van de test staat na hoeveel tijd je de test niet meer mag gebruiken. Na deze tijd wordt de test onnauwkeurig en kun je verkeerde resultaten te zien krijgen. Wanneer er een streep komt te staan nadat de tijd is verstreken zou je kunnen denken dat je zwanger bent terwijl dat niet zo is.
Bij sommige testen kan ook een indrooglijn ontstaan. Op een zwangerschapstest zitten twee strips. 1 controlestrip die reageert op urine en 1 strip die reageert op het zwangerschapshormoon hCG. Op het moment dat je langer wacht dan de tijdslimiet voor de zwangerschapstest kan de urine opdrogen. De opgedroogde urine kan er voor zorgen dat je een heel vaag streepje ziet op de plek waar je normaal gesproken af kunt lezen of je zwanger bent.

 

Reacties op 'Vals positieve zwangerschapstest'

Reacties

Anoniem
Ik had nog niet lang geleden 2 testen gedaan van de action deze waren allebei positief en lichtjes 3 dagen erna heb ik nog eens een test gedaan en was ook positief en kwam er een duidelijkere streepje . Wou dus iets meer zekerheid dus had een claer blue test gaan halen en daar stond ook op positief 1-2 maar aan de meeste reacties te lezen is dit allemaal niet betrouwbaar ?

Hind
1 test gedaan van Clear Blue positief 1-2 weken zwanger. Week later gebloed, en 3 gewone testen gedaan allemaal negatief wat nu??????

Zzz
Vanochtend een test van de Etos gebruikt, was ik zwanger.. Een uur later een test gedaan van Clearblue en daar stond op Niet zwanger.. wat moet ik nu geloven..

Saskia
Ik heb voor de 4 x test gedaan en ik zou zondag ongestelt moeten worden en 7 april eisprong gehad maar nu op elke test komt er licht streepje te voorschijn ben je dan zwanger of is dan niet zeker

Esther
Eergisteren op cyclusdag 17 een duidelijk positieve test. Vier uur later opnieuw getest (kon het niet geloven zo vroeg in de cyclus) en toen was de test vrijwel negatief (indrooglijntje). :(

Eline
Maandag een positieve test geahd met een licht streepje. Donderdag weer gestest , die was negatief. Ook minder druk in me buik en borsten. Alles lijkt af te nemen. Wat nu?

Xena
Gisteren heb ik positief getest met action , deze mee gedaan naar dokter toen ie bloed trok.. hij zij dat ie oositief was en maandag pas heb ik bloed uitslag maar wou vandaag nog eens testen met ochtendurine en nu zie ik amper een lijntje

Nina
Hallo ik heb 3dagen geleden een goedkoper test gedaan en er kwam positief. Nu gisteren hen ik een digitale test gedaan en daar kwam een min op te staan..Wat moet ik nu doen? Heb al de zwangerschap symptomen. . .

Rolinda
Gisteren 1 test van clearblue digitale gedaan en die was positief!! erna 2 testen negatief En vaochtend weer 1 van clearblue digitale en weer negatief. Wat moet en kan ik nu geloven????????

Jouw naam:

Foto's over 'Vals positieve zwangerschapstest'

  • 1 en 2 De bovenste test heb ik vanmorgen gedaan. Ik zie een heel licht streepje. Dus ik zou mezelf proficiat kunnen wensen. Enkele uren later de clearblue gedaan en die geeft aan dat ik niet zwanger ben. Welke is betrouwbaar?
  • Vals positief Bloed uitslag was 2
  • Zwanger of niet Dag doorvoor was de test ook weer met lichtstreepje

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Wanneer een zwangerschapstest uitvoeren

Als je vermoed dat je zwanger bent dan wil je dat natuurlijk graag weten. Maar wanneer kun je een zwangerschapstest nu eigenlijk doen ?

Hoe werkt een zwangerschapstest ?

als je wilt weten oef je wanner bent kun je het beste een zwangerschapstest doen. Hoe werkt een zwangerschapstest en vanaf wanneer kun je het beste een zwangerschapstest doen.

Vals positieve zwangerschapstest

Als een zwangerschapstest aangeeft dat je zwanger bent terwijl je dat eigenlijk niet bent heet dat een vals positief. Dit gebeurt gelukkig maar zelden. Maar wanneer geeft een zwangerschap een vals positief resultaat aan ?

Niet ongesteld maar toch een negatieve test

Als je denkt dat je zwanger bent doordat je niet ongesteld bent geworden dan kun je dat testen. Soms geeft een zwangerschapstest dan aan dat je niet zwanger bent. Wat betekent dat precies ? Kun je dan toch zwanger zijn ?

 


 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan