Vals positieve zwangerschapstest

 • Vals positieve zwangerschapstest

Als een zwangerschapstest aangeeft dat je niet zwanger bent terwijl je dat eigenlijk wel bent heet dat een vals positief. Dit gebeurt maar al te vaak als je test rond de periode waarop je eigenlijk zou moeten menstrueren. Maar wanneer en waarom geeft een zwangerschap een vals negatief resultaat aan ?

Wanneer je nog niet genoeg hormonen produceert

Een zwangerschapstest meet het hCG hormoon in jouw urine. Dit maakt jouw lichaam pas aan nadat het vruchtje is ingenesteld. Vaak gebeurt dit al een week voordat jouw periode begint zodat je op de dag dat je periode zou moeten beginnen kunt gaan testen. In ongeveer 25% van alle gevallen vind de innesteling later plaats waardoor jouw lichaam pas later begint met het aanmaken van zwangerschapshormonen. Jouw zwangerschap wordt dus nog niet opgemerkt wordt door een zwangerschapstest.
Lees hier meer over op:

Wanneer je een test hebt die over de datum is of niet goed is ingepakt

Gebruik nooit een te oude zwangerschapstest of een test die niet goed verpakt is. De strip van de test heeft dan al te lang kunnen reageren met stoffen van buitenaf en is niet meer betrouwbaar. Je loopt dan de kans dat een zwangerschapstest niet meer uitslaat terwijl je wel zwanger bent of zelfs dat de test wel uitslaat wanneer je niet zwanger bent.

Wanneer je de test verkeerd afneemt

Een zwangerschapstest is alleen betrouwbaar als je deze uit kunt voeren volgens de beschrijving. Je hebt hiervoor ochtendurine nodig (aan het begin van de zwangerschap). Een test die niet in de ochtend wordt afgenomen kan leiden tot het niet herkennen van een zwangerschap omdat de urine te veel verdund is. Dat komt doordat urine in de loop van de dag meer verdunt wordt doordat je meer drinkt overdag. De concentratie zwangerschapshormoon zal daardoor ook dalen. Een zwangerschapstest kan dan niet meer gevoelig genoeg zijn om jouw zwangerschap te ontdekken.
Een andere reden voor een vals negatieve uitslag is doordat je niet goed genoeg over de strip hebt geplast of de strip niet lang genoeg in de urine hebt gedoopt.

Heb jij wel eens een valt negatieve zwangerschapstest gehad


Ja, ik was gewoon zwanger ondanks een negatieve test
Ja, maar ik twijfelde al over de uitslag
Nee, dat heb ik niet gehad

 

Reacties op 'Vals negatieve zwangerschapstest'

Reacties

Jonas
In uw eerste alinea moet je "vals positief" vervangen door "vals negatief". :-)

Vlinders
Nee dat kan niet als je zwanger bent geef de test her aan.

Sté
Net een test gedaan maar heb deze morgen seks gehad met mijn vriend. Kan dit zorgen voor een foutief negatieve uitslag??

Jouw naam:

Foto's over 'Vals negatieve zwangerschapstest'

 • positief vals
 • k
 • Tja wat moet ik hiervan zeggen. Niet zwanger volgens de bijsluiter dus dat!!
 • Tja wat moet ik hiervan zeggen. Niet zwanger volgens de bijsluiter dus dat!!
 • Tja wat moet ik hiervan zeggen. Niet zwanger volgens de bijsluiter dus dat!!
 • Valse posetief Nou dit is echt posetief echo gehad tog maar niks dus negatief..!
 • k

Voeg zelf een leuke foto toe !

Waar gaat de foto over ?
Geef de foto een titel
Kies een bestand
Een kort verhaaltje bij de foto

Lees meer ... !

Niet ongesteld maar toch een negatieve test

Als je denkt dat je zwanger bent doordat je niet ongesteld bent geworden dan kun je dat testen. Soms geeft een zwangerschapstest dan aan dat je niet zwanger bent. Wat betekent dat precies ? Kun je dan toch zwanger zijn ?

Wanneer een zwangerschapstest uitvoeren

Als je vermoed dat je zwanger bent dan wil je dat natuurlijk graag weten. Maar wanneer kun je een zwangerschapstest nu eigenlijk doen ?

Zwangerschapstest

Als je denkt dat je zwanger bent kun je dit testen met een zwangerschapstest. Er zijn veel verschillende zwangerschapstests te koop die allemaal eigenlijk min of meer hetzelfde doen. Ze meten een bepaald zwangerschapshormoon in je bloed. Welke test voor j

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan