Kans om zwanger te worden

Je wilt zwanger worden. Wat zijn dan precies jouw kansen om zwanger te worden ?

Normaal zwanger worden

Hoe snel je zwanger wordt hangt van een heleboel factoren af. De leeftijd van de vrouw, (de afwezigheid van) vruchtbaarheidsproblemen, de levensstijl en de kwaliteit van het zaad van de man zijn de belangrijkste factoren voor succes. Op basis van deze factoren kun je ingedeeld worden in de categorie hoog vruchtbaar, normaal vruchtbaar of verminderd vruchtbaar.
Bij hoog vrucghtbare stellen is de kans op zwanger te worden binnen een jaar heel erg hoog. Bijna alle hoog vruchtbare stellen zijn binnen een jaar zwanger. Binnen 2 maanden is 90% van de hoog vruchtbarae stellen zwanger.
Normaal vruchtbare stellen hebben ook een hele hoge kans om snel zwanger te worden. Binnen 2 maanden is 1 derde van de stellen zwanger. Binnen 6 maanden is 3 kwart van de stellen zwanger. Binnen een half jaar is meer dan 90% zwanger en binnen 2 jaar zijn praktisch alle stellen zwanger.
Bij een verminderde vruchtbaarheid bijvoorbeeld door minder sterk zaad of een verminderde vruchtbaarheid van de vrouwen is de kans om normaal zwanger te worden toch ook nog hoog. Binnen 1 jaar is ongeveer de helft van de stellen zwanger en binnen 2 jaar is ongeveer 70% zwanger.
Gemiddeld gezien is heer dan 2 derde van de stellen binnen een half jaar zwanger, meer dan 3 kwart na een jaar en 90% na 2 jaar.

Zwanger worden met hulp

Van alle stellen met een kinderwens gaat deze uiteindelijk voor 96% in vervulling. De kans om kinderen te krijgen als je (ernstige) vrucchtbaarheidsproblemen tegenkomt is wel een stuk kleiner dan voor hoog vruchtbare stellen. Van alle stellen die beginnen aan een IVF of ICSi behandeling krijgt ongeveer 60% uiteindelijk kinderen. Overigens zitten daar ook stellen bij die gestopt zijn met een dergelijke behandeling en toch zwanger zijn geraakt. De kans op een kindje bij IVF hang hangt heel erg veel af van de reden voor de behandeling. Voor sommige stellen met een jonge leeftijd en gezonde levensstijl ligt de kans op een sucesvolle zwangerschap veel hoger dan voor oudere stellen met een ongezonde levensstijl.

De invloed van leeftijd op zwangerschap

De leeftijd van de vrouw is zoals vermeld erg belangrijk voor de kans om normaal zwanger te kunnen raken. Rond de 20 heeft de vrouw 2x zo veel kans om zwanger te worden als op haar 30e jaar en maar liefst 10 keer zo veel kans als op haar 40e jaar. Ook neemt de kans op complicaties en sommige erfelijke aandoeningen groter op latere leeftijd.

 

Reacties op 'Kans om zwanger te worden'

Reacties

Lisa
Je bent nog harstikke jong. Legt te veel druk op zwanger worden. Focus je niet om zwanger te worden.

Meg
Ik ben begin dit jaar zwanger geraakt heeft 6 maanden geduurd maar na 5 weken rakten we de baby kwijt en nu zijn we weer 9 maanden verder en niet zwanger wat is er met me? Ben ik vreemd?

Amber
Ik ben 20 jaar en nu Jaar gestopt met de pil Mijn vriend en ik proberen zwanger te worden en hebben Om de twee dagen sex alleen word ik Nog elke Maand ongestwld wat kan ik doen?

Jouw naam:

Lees meer ... !

Over tijd, wat nu ?

Een van de eerste tekenen dat je je zwanger bent is wel het uitblijven van de menstruatie

Ovulatietest

Met een ovulatietest kun je snel en gemakkelijk testen of je nu vruchtbaar bent maar hoe werkt zo'n test precies en hou betrouwbaar is deze?

Zwanger worden tijdens de menstruatie

Als je zwanger wilt worden dan heb je de meeste kans om zwanger te worden ergens 2 weken voor het einde van je cyclus. De kans om zwanger te raken tijdens jouw menstruatie is dus niet zo groot maar het is zeker niet onmogelijk

Kans om zwanger te worden

Je wilt zwanger worden. Wat zijn dan precies jouw kansen om zwanger te worden ?

 


 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan