Vruchtbaarheidsproblemen

Soms lukt het niet om zwanger te worden. Dan zou er sprake kunnen zijn van een vruchbaarheidsprobleem bij de man, de vrouw of bij beiden. Het is dan een goed idee om dit te laten onderzoeken

Wat zijn de kansen ?

Van alle stellen met vruchtbaarheidsproblemen wordt bijna 3 kwart alsnog zwanger. De helft daarvan wordt zelfs zwanger zonder een speciale behandeling.

Vruchtbaarheidsproblemen bij de man

Het sperma van een man moet aan 3 voorwaarden voldoen om een eitje te bevruchten. Het moet sterk en bewegelijk genoeg zijn om het eitje te kunnen bereiken en er moeten genoeg zaadcellen zijn en de vorm van de zaadcellen mag niet te veel afwijken.
Een man kan de kwalitiet van zijn sperma verbeteren door gezond te eten, extra multi-vitaminepillen te slikken, ervoor te zorgen dat de temperatuur goed is (niet te koud maar zeker niet te warm) en door niet te vaak maar vooral niet te weinig te vrijen.

Vruchtbaarheidsproblemen bij de vrouw

Vrouwen kunnen meer diverse problemen hebben met de vruchtbaarheid. Het kan liggen aan een probleem met de ovulatie waardoor er geen eicellen worden vrijgegeven. Er kan een probleem zijn met de eileiders waardoor het sperma niet bij het eitje kan komen of dat het eitje niet naar je baarmoeder kan komen. Een combinatie hiervan is ook mogelijk. Vrouwen worden ook namate ze ouder worden minder vruchtbaar. Ook overgewicht speelt een heel belangrijke rol in de vruchtbaarheid van de vrouw.

Vruchtbaarheidsproblemen bij de man en de vrouw

Het kan ook voorkomen dat er vruchtbaarheidsproblemen zijn bij zowel de man of de vrouw. De individuele problemen zouden nog een goede kans geven om wel zwanger te worden maar een verminderde vruchtbaarheid bij de vouw in combinatie met iets zwakker zaad kan ook problemen geven.

 

Reacties op 'Vruchtbaarheidsproblemen'

Reacties

Jouw naam:

Lees meer ... !

Overgewicht en zwanger worden

Overgewicht kan in de weg staan van een zwangerschap. Zelfs bij matig overgewicht is de kans op zwanger te raken al een stuk kleiner.

Baby dieet

Sneller en gezonden zwanger worden met het juiste dieet. Juiste voeding kan jouw lichaam en het lichaam van je partner een duwtje in de goede richting geven

Roken en zwanger worden

Als je zwanger wilt worden kun je het beste stoppen met roken. Roken als je zwanger wilt worden verklein namelijk de kans op een zwangerschap

Leeftijd en zwanger worden

Welke invloed heeft leeftijd precies op jouw kansen om zwanger te worden en om een gezond kind ter wereld te brengen.

Stoppen met de pil

Als je zwanger wilt worden moet je eerst stoppen met de pil en andere anticonceptiemidellen maar wat zijn de effecten van stoppen met de pil ?

Tips om zwanger te worden

Als je zwanger wilt worden zijn er zelf een hoop dingen die je kunt doen om sneller zwanger te raken.

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan