Ondergewicht en zwanger worden

Overgewicht kan in de weg staan van een zwangerschap. Zelfs bij matig overgewicht is de kans op zwanger te raken al een stuk kleiner.

Wat is ondergewicht

Ondergewicht wordt bepaalt aan de hand van jouw Body Mass index (BMI). De BMI is een maat voor de verhouding vet die je hebt in relatie tot je lengte. Een gunstige BMI om zwanger te worden ligt tussen de 21 en de 29. Daar onder heeft je gewicht een negatieve invloed op de kans om zwanger te worden.

Bereken snel jouw BMI

Jouw gewicht in kilo's
Jouw lengte in centimeters

Ondergewicht en zwanger worden

Ondergewicht kan er voor zorgen dat je cyclus onregelmatig is of zelfs dat je ongesteldheid helemaal uitblijft. Je lichaam krijgt dan niet voldoende voeding binnen waardoor de aanmaak van het LH hormoon afneemt en de eicellen minder goed rijpen Ondergewicht kan ook gevaar opleveren tijdens de zwangerschap. Volgens studies is de kans op een premature geboorte groter bij vrouwen die bij aanvang van de zwangerschap al een ondergewicht hadden.

Aankomen en zwanger worden

Als je zwanger wilt worden is het dus belangrijk dat je een goed gewicht hebt. Aankomen is op zich is vaak het probleem niet. Door iets meer of iets vaker te eten neemt het gewicht vanzelf toe. Vaak is er wat anders aan de hand. De vrouw heeft bijvoorbeeld moeite met haar gewicht en ziet zichzelf niet graag aankomen. Als dat het geval is is het het beste om dit met jouw huisarts te bespreken. Samen kunnen jullie een goede oplossing zoeken.

 

Reacties op 'Ondergewicht en zwanger worden'

Reacties

Momami
Wat een kort door de bocht artikel, alsof iedereen die en gezond laag gewicht heeft (<21 is echt nog geen ondergewicht!)te weinig voeding binnen krijgt, en daarbij ook wel kan aankomen door meer te eten. Ik eet als een bouwvakker om maar niet af te vallen, ben al blij dat zo op gewicht kan blijven. Kan echt niet nog meer eten, dat past er gewoon niet bij in. En ik weinig om ongezonde troep te gaan eten om maar aan te komen, dat lijkt me ook erg ongunstig voor je vruchtbaarheid en zwangerschap.

Puck
Wat fijn om jullie reacties te lezen, niet alleen te lezen dat het moeilijk is met ondergewicht. Zelfs met drinkvoeding kom ik. Nog maar minimaal aan het is dus ook echt aanleg.

Anoniem
Ik ben zwanger met een BMI van 16,9. Alles kan

sofie
ik ben 2 jaar geleden zwanger geworden. toen had ik een BMI van ong 18

Anoniem
ik heb een bmi van 18 en ben slechts na 1 keer proberen zwanger geworden van een tweeling. Het onderste stuk tekst vind ik nogal kortzichtig, er zijn zoveel vrouwen (waaronder ikzelf) die aan willen komen maar waarbij het gewoon niet lukt.

Anoniem
Ben jij zwanger geworden met een bmi van 17,5? Ik heb hetzelfde bmi en na 9maanden nog niet zwanger !

Roadster
Soms lukt het ook gewoon niet om aan te komen terwijl je het graag zou willen >Ik bereken net mijn BMI en die is 17.5... Terwijl ik eet als een groten hoor! Ook (te) dun zijn is niet altijd leuk, en zeker niet als je iedereen hoort klagen over zijn (te hoge) gewicht.

Jouw naam:

Lees meer ... !

Zwangerschapsvitaminen

Zwangerschapsvitaminen zijn speciaal bedoeld voor als je zwanger wilt worden, zwanger bent, herstellende bent na de bevalling en als je borstvoeding geeft.

Baby dieet

Sneller en gezonden zwanger worden met het juiste dieet. Juiste voeding kan jouw lichaam en het lichaam van je partner een duwtje in de goede richting geven

Leeftijd en zwanger worden

Welke invloed heeft leeftijd precies op jouw kansen om zwanger te worden en om een gezond kind ter wereld te brengen.

Ondergewicht en zwanger worden

Overgewicht kan in de weg staan van een zwangerschap. Zelfs bij matig overgewicht is de kans op zwanger te raken al een stuk kleiner.

Stoppen met de pil

Als je zwanger wilt worden moet je eerst stoppen met de pil en andere anticonceptiemidellen maar wat zijn de effecten van stoppen met de pil ?

Tips om zwanger te worden

Als je zwanger wilt worden zijn er zelf een hoop dingen die je kunt doen om sneller zwanger te raken.

 


 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan