Ondergewicht en zwanger worden

Overgewicht kan in de weg staan van een zwangerschap. Zelfs bij matig overgewicht is de kans op zwanger te raken al een stuk kleiner.

Wat is ondergewicht

Ondergewicht wordt bepaalt aan de hand van jouw Body Mass index (BMI). De BMI is een maat voor de verhouding vet die je hebt in relatie tot je lengte. Een gunstige BMI om zwanger te worden ligt tussen de 21 en de 29. Daar onder heeft je gewicht een negatieve invloed op de kans om zwanger te worden.

Bereken snel jouw BMI

Jouw gewicht in kilo's
Jouw lengte in centimeters

Ondergewicht en zwanger worden

Ondergewicht kan er voor zorgen dat je cyclus onregelmatig is of zelfs dat je ongesteldheid helemaal uitblijft. Je lichaam krijgt dan niet voldoende voeding binnen waardoor de aanmaak van het LH hormoon afneemt en de eicellen minder goed rijpen Ondergewicht kan ook gevaar opleveren tijdens de zwangerschap. Volgens studies is de kans op een premature geboorte groter bij vrouwen die bij aanvang van de zwangerschap al een ondergewicht hadden.

Aankomen en zwanger worden

Als je zwanger wilt worden is het dus belangrijk dat je een goed gewicht hebt. Aankomen is op zich is vaak het probleem niet. Door iets meer of iets vaker te eten neemt het gewicht vanzelf toe. Vaak is er wat anders aan de hand. De vrouw heeft bijvoorbeeld moeite met haar gewicht en ziet zichzelf niet graag aankomen. Als dat het geval is is het het beste om dit met jouw huisarts te bespreken. Samen kunnen jullie een goede oplossing zoeken.

 

Reacties op 'Ondergewicht en zwanger worden'

Reacties

Yasmien
Ik wil heel graag zwanger worden maar heb ondergewicht en weeg ongeveer maar 48 kom niet meer aan dan dat ben van kleins af aan altijd dun geweest

Yasmien
Ik wil heel graag zwanger worden maar heb ondergewicht en weeg ongeveer maar 48 kom niet meer aan dan dat ben van kleins af aan altijd dun geweest

Mira123
Stom artikel... kort door de bocht. Kunt prima zwanger raken als je wat lichter/dunner bent. Mega ondergewicht is natuurlijk niet handig, maar dan zul je ook niet menstrueren ;)

Momami
Wat een kort door de bocht artikel, alsof iedereen die en gezond laag gewicht heeft (<21 is echt nog geen ondergewicht!)te weinig voeding binnen krijgt, en daarbij ook wel kan aankomen door meer te eten. Ik eet als een bouwvakker om maar niet af te vallen, ben al blij dat zo op gewicht kan blijven. Kan echt niet nog meer eten, dat past er gewoon niet bij in. En ik weinig om ongezonde troep te gaan eten om maar aan te komen, dat lijkt me ook erg ongunstig voor je vruchtbaarheid en zwangerschap.

Puck
Wat fijn om jullie reacties te lezen, niet alleen te lezen dat het moeilijk is met ondergewicht. Zelfs met drinkvoeding kom ik. Nog maar minimaal aan het is dus ook echt aanleg.

Anoniem
Ik ben zwanger met een BMI van 16,9. Alles kan

sofie
ik ben 2 jaar geleden zwanger geworden. toen had ik een BMI van ong 18

Anoniem
ik heb een bmi van 18 en ben slechts na 1 keer proberen zwanger geworden van een tweeling. Het onderste stuk tekst vind ik nogal kortzichtig, er zijn zoveel vrouwen (waaronder ikzelf) die aan willen komen maar waarbij het gewoon niet lukt.

Anoniem
Ben jij zwanger geworden met een bmi van 17,5? Ik heb hetzelfde bmi en na 9maanden nog niet zwanger !

Roadster
Soms lukt het ook gewoon niet om aan te komen terwijl je het graag zou willen >Ik bereken net mijn BMI en die is 17.5... Terwijl ik eet als een groten hoor! Ook (te) dun zijn is niet altijd leuk, en zeker niet als je iedereen hoort klagen over zijn (te hoge) gewicht.

Jouw naam:

Lees meer ... !

Stress en zwanger worden

Als je zwanger wilt raken is het een goed idee om stress te vermijden. Alhoewel de relatie tussen stress en verminderde vruchtbaarheid nog niet helemaal is bewezen lijkt stress van invloed te zijn op de vruchtbaarheid van de vrouw

Geslacht beinvloeden

Op het eerste gezicht lijkt het onmogelijk om het geslacht van je kindje te beïnvloeden. De helft van de zaadjes geeft een jongetje en de andere helft een meisje. Toch kun je dor wat slimme trucjes de kansen naar jouw keuze draaien. Wij leggen uit hoe je

Leeftijd en zwanger worden

Welke invloed heeft leeftijd precies op jouw kansen om zwanger te worden en om een gezond kind ter wereld te brengen.

Baby dieet

Sneller en gezonden zwanger worden met het juiste dieet. Juiste voeding kan jouw lichaam en het lichaam van je partner een duwtje in de goede richting geven

Zwangerschapsvitaminen

Zwangerschapsvitaminen zijn speciaal bedoeld voor als je zwanger wilt worden, zwanger bent, herstellende bent na de bevalling en als je borstvoeding geeft.

Zwanger worden, dan eerst foliumzuur slikken

Als je zwanger wilt wordt kun je het beste maar meteen beginnen met het slikken van foliumzuur. Foliumzuur helpt je kindje te beschermenen tegen een open ruggetje, een open schedel en een hazenlip.

 
Brabbels maakt gebruik van cookies. Cookies worden gebruikt om inhoud en advertenties te personaliseren, sociale media features toe te voegen en ons webverkeer te analyseren. Wij delen informatie over het gebruik van Brabbels met onze social media partners, adverteerders en analytics. Zij kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die over jou is verzameld via verschillende services of websites. info / verbergen en toestaan